„My máme e-bezpečnost školy vyřešenou, pravidelně aktualizujeme antivir“ Průzkum zájmu o projekt i-Bezpečná škola.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
ECVET v Programu celoživotního učení
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Setkání kontaktních osob Praha Marta Rybičková.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Vzděláváním blíže jihočeské krajině Zahájení projektu Název návrhu GP: Vzděláváním blíže jihočeské krajině Registrační číslo GP: CZ.1.07/3.2.08/
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Centrum celoživotního vzdělávání
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost projekt POSTA PODPORA STÁŽÍ A ODBORNÝCH AKTIVIT PŘI INOVACI OBLASTI TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA DFJP A FEI UNIVERZITY.
B EZPEČNOST DĚTÍ NA INTERNETU : ZAPOJENÍ RODIČŮ DO PREVENTIVNÍCH AKTIVIT Národní centrum bezpečnějšího internetu
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení IPn SETKÁNÍ ŘEDITELŮ STŘEDOČESKÉHO KRAJE
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
Konference Škola ve firmě – firma ve škole
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Výchovné problémy ZŠ Prezentace projektu č. CZ.1.07/1.3.03/
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
Cesta k modernímu vzdělávání
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Projekt podpory technického vzdělávání B. Wojnar.
Role projektu „Klíče pro život“ v podpoře práce s dětmi a mládeží.
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Michal Sedláček.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
P ROJEKT E S AFETY L ABEL 9. Národní konference eTwinning, , Olomouc Zpracoval: Bc. Roman Máca Národní centrum bezpečnějšího internetu Prvního.
Create think tank! Doc. PhDr. Jaroslav Mužík DrSc. Další vzdělávání v ČR.
Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/ Ing. Marek Bumbálek Krnov
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Projekty Dialog a Perspektiva reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , Ludmila Muchová
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 1 Počáteční vzdělávání Oblast podpory 1.3. Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Praha bezpečně online projekty prevence elektronického násilí a kyberkriminality páchané na dětech a dětmi Modelový příklad pro II. videokonferenci.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU „Nebezpečí číhá všude“ workshop Brno 2011.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Projektový záměr Podpora pedagogů MŠ Odborná diskuze MŠMT,
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Saferinternet akademie. Metodiky a vzdělávací bloky. Pavel Vichtera Národní centrum bezpečnějšího internetu.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Základní informace o spolupráci KAP a MAP Martin Majcík 1.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Učitelé pro učitele UPROU ( ). UPROU  Tento projekt je spolufinancován Evropským sociální fondem (75%) a státním rozpočtem ČR (25%).  OP RLZ.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Práce s nadanými žáky ZŠ a SŠ ve výuce přírodovědných předmětů
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Cesta rozvoje středních škol v Jihomoravském kraji
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Název operačního programu:
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Vítejte na třetí místní konferenci
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Transkript prezentace:

„My máme e-bezpečnost školy vyřešenou, pravidelně aktualizujeme antivir“ Průzkum zájmu o projekt i-Bezpečná škola

i-Bezpečná škola Realizátor projektu: Vysočina Education Partner projektu: Národní centrum bezpečnějšího internetu Saferinternet.cz Další spolupracující instituce: Kraj Vysočina, Policie ČR, Společenství proti šikaně, vybrané ZŠ a SŠ Realizace 03/2012 – 07/2014

i-Bezpečná škola reg. číslo: CZ.1.07/1.3.50/ Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo prioritní osy: 7.1 Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Číslo oblasti podpory: Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení

Co nás k projektu vedlo? Pracovní skupina E-Crime při KrÚ Kraje Vysočina Dlouhodobá spolupráce se školami v oblasti vzdělávání Spolupráce s lektory IT Spolupráce s NCBI Saferinternet.cz Zájem škol o toto téma

Co nás k projektu vedlo? Významnou část uživatelů internetu v kraji tvoří děti a mladiství. Z velké části si děti/studenti nejsou vědomy hrozeb spojených s internetem nebo je nepovažují za relevantní. Jak vyplývá z výzkumu agentury TNS AISA, Praha 2010, 37 % českých děti ve věku let komunikuje na internetu s cizími lidmi, 14 % dětí se osobně schází s lidmi, které na internetu poznaly. Více než třetina dětí v tomto věku sděluje na internetu neznámým osobám své osobní a kontaktní údaje, polovina posílá své fotky a videa.

Co nás k projektu vedlo? Pedagogové nedisponují dostatečným povědomím o formách nových SP jevů spojených s internetem. Nemají k dispozici informace o konkrétních hrozbách (cyberbullying, cyberstalking, sexuální zneužívání, podvodné obchodování, krádež identity), o nástrojích účinné ochrany a pomoci. Nemají metodická vodítka pro výuku tématu. Výchova k bezpečnému a etickému užívání internetu není dosud zahrnuta do výuky či minim. programů prevence škol. Pedagogové neumí žáky kvalifikovaně informovat a ohroženým dětem pomoci.

Cíle našeho projektu

Hlavním cílem projektu je zvýšení kvality a modernizace počátečního vzdělávání v oblasti bezpečného užívání moderních ICT ve výuce prevence sociálně patologických jevů spojených s online technologiemi na ZŠ a SŠ Kraje Vysočina.

Výsledky a výstupy projektu - 1 podpůrný materiál, Model spolupráce institucí Kraje Vysočina určený školám - ověření modelu na 10 zapojených školách - 5 metodických materiálů v on-line verzi na téma e-bezpečnost - 1 akreditovaný vzdělávací program - 10 vytvořených materiálů "Plán e-bezpečnosti na škole" PDP - 1x MOODLE - 50 proškolených uživatelů MOODLE - 48 účastníků workshopu e-bezpečnosti - 30 účastníků regionálního semináře účastníků 5ti seminářů pro školní týmy přímo na školách kraje Vysočina

Jak toho dosáhneme Spolupráce s 10 školami Kraje Vysočina Na zapojených školách bude pracovat 5ti členný tým. Tento tým bude mít možnost využít dalšího vzdělávání v oblasti e-bezpečnosti formou workshopů a e-learningu za pomoci platformy MOODLE Takto proškolený tým bude vytvářet materiál "Plán e- bezpečnosti na škole". Při tvorbě tohoto plánu bude moci využívat sítě mentorů/poradců Vysočina Education. Zapojené ZŠ a SŠ se stanou v době udržitelnosti projektu středisky poradenské podpory pro další školy z jejich okolí.

Výstupy z projektu Školy budou mít možnost realizovat semináře pro své školní týmy na vybraná témata v oblasti e-bezpečnosti, lektor bude působit přímo ve školách, takovýchto seminářů proběhne v rámci projektu 5. Školy budou mít k dispozici metodické materiály, které vytvoří partner projektu Národní centrum bezpečnějšího internetu. Tyto materiály podpoří výuku v oblasti internetové bezpečnosti a zvýší kompetence žáků. V rámci pracovních workshopů semináře bude docházet k výměně zkušeností mezi školami v oblasti e-bezpečnosti, budou prezentovány případové studie, aktuální stav a aktuální případy v kraji Vysočina.

Aktivity projektu

KA1 - Vytvoření a pilotní ověření spolupráce institucí Kraje Vysočina v obl. e-bezpečnosti KA2 - Tvorba studijních opor a met. materiálů KA3 - Vytvoření a pilotní ověření akreditovaného vzdělávacího programu KA4 - Metodická pomoc a podpora školám KA5 - Praktické workshopy a odborný seminář KA jsou na vzájemně provázány, v rámci projektu tvoří celek.

Dopady projektu Instituce, která se bude zabývat metodickou, konzultantskou a lektorskou podporou v problematice internetové bezpečnosti. Síť mentorů/poradců. Metodické materiály týkající se bezpečného používání internetu. Akreditované vzdělávací programy DVPP. z 10ti zapojených (pilotních škol)se stanou nová střediska poradenské podpory pro školy.

Harmonogram 03/2012 – zahájení projektu, zahájení KA /2012 – KA4 školení lektorů, mentorů/poradců Vytvoření MOODLE, příprava KA /2012 – sestavení školních týmů. MOODLE pro školy KA4, KA2 tvorba metodických materiálů – Saferinternet.cz 11/ /2013 zahájení tvorby materiálu "Plán e-bezpečnosti na škole„ na školách, workshopy na školách, poradenství, tvorba akreditací, ověření akreditovaných programů DVPP 10-11/2012 KA4 školení lektorů, mentorů/poradců 09/2013 – 05/2014 – školy – tvorba PDP, dokončení materiálu "Plán e- bezpečnosti na škole„ 07/2014 – konec projektu