Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, 9. 10. 2014 Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kvalita v dalším vzdělávání Hodnocení kvality dalšího vzdělávání v rámci sítě místních center celoživotního vzdělávání.
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Začlenění a úloha UNIV 2 ve struktuře regionální odborné školy technického zaměření Ing. Vladimír KEBERT, CSc Ředitel SOŠ a SOU Hořovice.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji Pracovní schůzka koordinátorů ZŠ
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
CENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ ODBORNÝCH ŠKOL. Cíle projektu Vytvořit v Uherském Brodě regionální centrum pro další vzdělávání pedagogů - oblast strojírenství.
Centrum vzdělávání pedagogů odborných škol. Zahájení projektu: Ukončení projektu: Délka realizace projektu:19 měsíců.
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
REGIONÁLNÍ ŠKOLSTVÍ Uherský Brod, PaedDr. Petr Navrátil.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Institut zemědělské ekonomiky a informací Praha 2 – Slezská 7 Postaven jako Dům zemědělské osvěty v roce 1926.
PRAXE PRO ŽIVOT PRAXE PRO ŽIVOT CZ.1.07/1.1.00/ Projekt určený gastro oborům.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/ Ing. Marek Bumbálek Krnov
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Krajská konference UNIV 2 KRAJE - Zlínský kraj Možnosti Centra pro výuku a prezentaci hi-technologií v dalším vzdělávání Rostislav Šmíd Otrokovice
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Konference projektu UNIV 2 KRAJE ve Zlínském kraji PhDr. Helena Marinková, Ph.D.
ROZVOJ DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VE ŠKOLÁCH ZLÍNSKÉHO KRAJE
Konference projektu UNIV 2 KRAJE v Královéhradeckém kraji PhDr. Helena Marinková, Ph.D.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji Partner č Střední průmyslová škola Edvarda Beneše a Obchodní.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Obsah, metody a formy polytechnické výchovy v mateřských školách Seznámení s projektem Milan Podpera.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.
Praha Odborné filmy jako prostředek jazykového výuky.
Centrum ekonomického vzdělávání v Olomouckém kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.26/ Ing. Josef Peškar Obchodní akademie, Mohelnice, Olomoucká.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
„Partnerství pro konkurenceschopnost“ Název projektu: „Partnerství pro konkurenceschopnost“ Zkrácený název projektu:„PARKON“ OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.1.00/ Ing.
„Okna technickým oborům dokořán“
Individuální projekt OP VVV
Šablony OP VVV a podpora nadání
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Podpora škol v rámci realizace dalšího vzdělávání v JMK
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Výsledky dotazníkovÝCH šetření
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Workshop 2: Šablony pro střední a vyšší odborné školy
Vítejte na třetí místní konferenci
Podpora procesů uznávání
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Kariérové poradenství a podnikavost
data aktuální ke dni Bc. Petra Razáková
Transkript prezentace:

Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, 9. 10. 2014 Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka

1. Harmonogram a rozpočet projektu 2. Realizátoři projektu 3 1. Harmonogram a rozpočet projektu 2. Realizátoři projektu 3. Cílové skupiny projektu 4. Klíčové aktivity projektu 5. Výstupy projektu

1. Harmonogram a rozpočet projektu Realizace projektu: Říjen 2014 - 31. 7. 2015 Rozpočet projektu je 16 412 667,26 Kč. Zdroj financování: 85 % OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost 15 % Státní rozpočet

2. Realizátoři projektu Žadatel: Zlínský kraj Partneři projektu: Krajské centrum dalšího profesního vzdělávání a Centrum uznávání a celoživotního učení Zlínského kraje, o. p. s. Střední průmyslová škola a Obchodní akademie Uherský Brod Střední škola průmyslová, hotelová a zdravotnická Uherské Hradiště Střední zdravotnická škola Zlín Střední škola oděvní a služeb Vizovice Střední odborná škola Luhačovice

3. Cílové skupiny projektu žáci a pedagogičtí pracovníci maturitních oborů netechnického směru; žáci a pedagogičtí pracovníci učebních oborů netechnického směru; žáci a pedagogičtí pracovníci základních škol. Obory: obchodní akademie, hotelnictví, zdravotnictví, oděvnictví, kosmetické služby, ekonomika a podnikání, knihovnictví.

4. Aktivity projektu Aktivita č. 1 Zřízení krajské agentury praxí Předmětem aktivity je zřízení agentury, která bude oslovovat zaměstnavatele, kteří by měli zájem o žákovské praxe, a tyto praxe bude následně nabízet žákům středních odborných škol.

4. Aktivity projektu Aktivita č. 1 Zřízení krajské agentury praxí Pro zprostředkování praxe bude sloužit webová aplikace. Realizátorem aktivity je Krajské centrum dalšího profesního vzdělávání a Centrum uznávání a celoživotního učení Zlínského kraje, o.p.s.

4. Aktivity projektu Aktivita č. 2 Vytvoření vlastních středisek praktického vyučování u partnerských škol Předmětem aktivity je zřízení 6 středisek praktického vyučování u 5 partnerů projektu SPŠOA Uherský Brod, SŠPHZ Uh. Hradiště, SOŠ Luhačovice, SŠ oděvní a služeb a SZŠ Zlín.

4. Aktivity projektu Aktivita č. 2 Vytvoření vlastních středisek praktického vyučování u partnerských škol Ve školních střediscích praxí budou žáci: vypracovávat a plnit úkoly zadané konkrétními zaměstnavateli vyplývající z jejich reálných potřeb; navazovat spolupráci se ZŠ prostřednictvím zřizení minipodniků na partnerských ZŠ.

4. Aktivity projektu Aktivita č. 2 Vytvoření vlastních středisek praktického vyučování u partnerských škol Součástí aktivity je dále: Realizace 1 vzdělávacího kurzu o rozvoji podnikavosti pro učitele ZŠ; Vypracování analýzy a popisu možností zajišťování praktického vyučování v oborech vybraných pro potřeby projektu ve ZK.

4. Aktivity projektu Aktivita č. 3 Vytvoření minipodniků na školách Předmětem aktivity je realizace 7 žákovských minipodniků u partnerských škol: SPŠ a OA Uherský Brod, SOŠ Luhačovice, SŠ oděvní a služeb Vizovice, SŠ průmyslová, hotelová a zdravotnická Uherské Hradiště. Příklady minipodniků: logistika a skladování, plastikářská výroba, catering, cukrářská výroba.

4. Aktivity projektu Aktivita č. 4 Realizace podnikatelských fór Předmětem aktivity je realizace 2 podnikatelských fór za účasti představitelů významných zaměstnavatelů v kraji. Cílem akcí bude přenos zkušeností z reálného pracovního prostředí a informování o možnostech navazování vzájemné spolupráce.

5. Výstupy projektu Počet nově vytvořených produktů: 21 (14 minipodniků,1 krajská agentura, 6 středisek praxí) Počet podpořených pedagogů ZŠ a SŠ: 134 Počet podpořených žáků ZŠ a SŠ: 557

Tel: 577 043 849, email: petra.pilcikova@kr-zlinsky.cz Děkuji za pozornost. Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka Tel: 577 043 849, email: petra.pilcikova@kr-zlinsky.cz