ŠKOLY PRO VENKOV registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/14.0208 Datum zahájení projektu: 11. 10. 2010 Datum ukončení projektu: 31. 8. 2013 PROJEKT.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cesta byla dlouhá…. První žádost již v roce 2008, ještě se ZŠ Zeleneč
Advertisements

Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Cílené rozvíjení čtenářské gramotnosti ve výuce na 2. stupni ZŠ
Nový školní rok začíná.
Active Citizens - komunitní vzdělávání pro střední školy Úvodní setkání učitelů Praha 18. března 2013.
STAGE 14. CZ.1.07/1.1.24/ Registrační číslo: 1. června 2013Začátek projektu: 31. prosince 2014Konec projektu: 19 měsícůDoba trvání: ,17.
Destinační management turistických lokalit regionu Hranicko a Dolina Małej Panwi Projekt podpořen z OP Přeshraniční spolupráce ČR – PR Hranická rozvojová.
Zahraniční stáže v oblasti péče o duševní zdraví.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji
Vítáme Vás!! Závěrečná konference projektu OPVK oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání Centrum podpory EtV v Olomouckém kraji 5. června.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
Základní škola, Brno, Štolcova 16
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Projekt: Integrace na druhou - šk.r. 2010/2011 Plánované projektové aktivity PPP FM v nejbližším období: a)Aktivita č.1 - Společné dílny: pedagog - šk.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
„Přírodní vědy moderně a interaktivně“ „Natural Sciences in Modern and Interactive Way“ Město Orlová.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Téma : Veřejné zakázky Úvodní prezentace Ing. Renata Aulová
Podpora poradců Podpora poradců
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Cesta k modernímu vzdělávání
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Informace o projektech MVČR v oblasti vzdělávání ve veřejné správě 20. června 2011 Odbor řízení lidských zdrojů Oddělení rozvoje a vzdělávání.
Integrace na druhou PPP FM - Terapeutické techniky – školní rok 2010/2011 Od začátku září 2010 probíhalo ve Frýdku-Místku vzdělávání a odborná metodická.
Ekosoutěž II Zapojte se s námi! aneb Život, tradice a kořeny Jesenicka Technické služby Jeseník, a.s.
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
ŠKOLY PRO REGION modernizace ŠVP ZV v českorakouském příhraničí Novohradska registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.10/ Datum zahájení projektu:
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
ZPŮSOBY KOMUNIKACE V PROJEKTU
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Základní škola a mateřská škola Třebíč, Na Kopcích 342
Realizace KA 02 v rámci projektu„Nadané dítě.eu“ - v březnu 2010 začala být realizována příprava týmu psychologů se v Hradci Králové uskutečnilo.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Zajištění vybraných sociálních služeb na území Jihomoravského kraje pracovní seminář 3. března 2010 Tento.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
 Název projektu: Poklady kolem nás a v nás  Zkrácený název: Kolumbus  Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.13/  Žadatel projektu: Blažek & Blažek,
Prezentace na konference k projektu „Inovace ŠVP“ - leden 2010 Ing. Radoslav Kučera, OA Pelhřimov.
Tento projekt je spolufinancován Evropským fondem pro regionální rozvoj, státním rozpočtem České republiky a státním rozpočtem Slovenské republiky Metodické.
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
ŽIJEME SPOLU Sdružení obcí ORLICKO Petr Fiala, předseda Sdružení obcí Orlicko Antonín Fiala, manažer.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Vznik a provoz společného katalogu s vyžitím evergreenu Eva Cerniňáková (Knihovna Jabok) Seminář Evergreen v Českých knihovnách Praha, SKIP.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Aktuální informace o stavu
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
Mgr. Dominika Pudilová manažerka projektu
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Š A B L O N Y II.
Vítejte na třetí místní konferenci
Pracovní setkání středních škol
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

ŠKOLY PRO VENKOV registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/ Datum zahájení projektu: Datum ukončení projektu: PROJEKT JE PODPOŘEN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČR

Realizační tým projektu Školy pro venkov: Michal Jarolímek – hlavní manažer projektu (výše úvazku: 0,5) Irena Haňurová – finanční manažer projektu (výše úvazku: 0,33) Lucie Sovová – kontrolní dohled a pomocná administrativa (DPP) Lenka Kučerová – regionální projektový manažer SR (výše úvazku: 0,4) Radek Kolář – účetní (službou)

MAS Nad Orlicí Projekt Školy pro venkov: Zapojené školy: o ZŠ Mistra Choceňského, Choceň (750 žáků) o ZŠ a MŠ Všestary (250 žáků) ve spolupráci se ZŠ a MŠ Hořiněvěs (24 žáků) o ZŠ a MŠ Voděrady (82 žáků) o ZŠ a MŠ Lhoty u Potštejna (75) o ZŠ a MŠ Čestice (25 žáků)

Všestary Hořiněves Voděrady Choceň Čestice Lhoty u Pot.

Co se udělalo aneb leden – květen 2011 v kostce byly vytvořeny školní projektové týmy a uzavřeny DPČ a DPP školní týmy byly seznámeny s projektem Školy pro venkov společně jsme naplánovali harmonogram vzdělávacích seminářů, dosud proběhly 4 společné semináře, ještě nás čekají 3 další proběhla první projektová plánování u většiny partnerů proběhlo vybavení škol technikou a softwarem právě probíhá: Společné setkání školních projektových týmů partnerských škol aneb úvodní konference

červen 2011  8. června 2011, 14:30, Rapšach - Seminář Využití land-artu v terénní výuce  společné plánování školního projektu se žáky na některých školách září 2011 – červen 2012  září Seminář kritického myšlení – Horní Stropnice  říjen 2011 – Příběhy regionálních dějin ve výuce  školní rok 2011/12 - zahájení projektové práce na školách s vybranou třídou/skupinou žáků II. stupně: společné plánování školního projektu se žáky shromažďování dat tvorba školních časopisů postupná příprava Regionálního pracovního sešitu ?postupná příprava Aplikace pro cestovní ruch projektové dny ?projektové týdny realizace jednodenních výletů se žáky realizace terénních exkurzí a besed dle zájmu jednotlivých škol

REGIONÁLNÍ PRACOVNÍ SEŠIT (RPS) na konci prvního školního roku 2011/12 bude vytvořena předběžná, pracovní verze, ve druhém školním roce 2012/13 bude RPS na základě praktického vyzkoušení a doplněním o další získané informace dokončen 2 verze RPS: pro I. stupeň ZŠ (zkrácená, jednodušší forma) a pro II. stupeň ZŠ (6. a 7., případně 8. ročník) bude obsahovat získané informace a didaktické úkoly tak, aby vznikl interaktivní výukový materiál, navrhujeme informace ve svázané barevné části sešitu a na volných listech černobílého tisku interaktivní pracovní listy (kvízy, hry, hádanky, rébusy, křížovky, témata naučných expedic do zájmového území atd.), které budou volně vložené do zadních desek sešitu (kapsa) – tuto formu pouze navrhujeme jako vhodnou, jakákoli individuální řešení a nápady jsou jen vítány výsledný formát sešitu bude jednotný A4, tvrdší vnější desky, vzadu upravené jako kapsa pro vkládání volných pracovních listů, minimální počet stran 30, doporučujeme barevný tisk na sešit a černobílý na pracovní listy (mohou se lépe kopírovat a jeden sešit pak lze využít pro více žáků), pozn. pracovní listy mohou být i formátu A3 (přeložené)

závazná výsledná forma je tištěný pracovní sešit a jeho převedení na CD a na webové stránky (rozšíření tištěné formy na CD a webových stránkách dalšími interaktivní prvky je možné, ale není podmínkou, a záleží pouze na možnostech týmu pedagogů a žáků), financování všech třech výstupů se řídí rozpočtem projektu, nicméně je možné použít prostředky operativně podle potřeby (více v tomto poradí regionální projektoví manažeři) z pracovních sešitů každé partnerské školy v regionu bude vytvořena metodikem projektu „REGIONÁLNÍ UČEBNICE“ (KA3) APLIKACE PRO CESTOVNÍ RUCH („Regionem na kole a pěšky“) vychází ze získaných informací obsažených v Regionálním pracovním sešitě, může být doplněna dalšími informacemi (mapování atraktivních turistických cílů, cyklostezek, turistických tras a dalších zajímavostí) cizojazyčný překlad může být pouze výtahem toho nejdůležitějšího z české verze jazykové mutace záleží na možnostech jednotlivých škol (AJ nebo NJ, AJ a NJ) (KA3)

PROJEKTOVÉ DNY každá škola uspořádá minimálně dva projektové dny zde budou účastníci z jiné školy testovat Regionální pracovní sešity hostitelské školy na základě tohoto testování proběhne zhodnocení a případná úprava nebo doplnění RPS doporučujeme tuto aktivitu realizovat na konci prvního školního roku tak, aby byl dostatek času k výše popsaným úpravám (bez ohledu na to, zda je vše na pracovním sešitu již dokončeno nebo není) (KA3) PROJEKTOVÉ TÝDNY během celého projektu bude každý region 1x hostitel a 1x hostem, tj. uskuteční se minimálně 3 projektové týdny v délce cca 5 dní, vždy záleží na zájmu a možnostech jednotlivých partnerských škol tuto aktivitu koordinuje regionální projektový manažer na základě zájmu všech zúčastněných škol a jejich možností hostitelský region připraví podle svých možností několikadenní turisticko-naučný program, kde bude své hosty provázet za použití pracovních sešitů tuto aktivitu je možné realizovat v prvním nebo ve druhém roce podle zájmu každé školy (KA4) INOVACE ŠVP zapracování proje ktové výuky do ŠVP

SPOLEČNÁ REGIONÁLNÍ PUBLIKACE bude vytvořena na základě Regionálních pracovních sešitů z každé školy na úrovni každého regionu jedna (výsledkem tedy budou 3 Regionální učebnice) editory a spoluautory budou regionální projektoví manažeři a metodik projektu (KA5) METODIKA PROJEKTOVÉHO VYUČOVÁNÍ bude vytvořena na základě zkušeností nashromážděných během celého projektu autorem bude metodik projektu na základě zkušeností, konzultací a podkladů školních projektových týmů a regionálních projektových manažerů

reflexe a sebereflexe je důležitá, ale kde na to vzít čas? (5 minut na konci hodiny, na školním výletě, při exkurzi…) – někdy stačí chvilka, ale jindy je třeba o problémech déle diskutovat – co s tím?