FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
ERASMUS+ (2014 – 2020) Petra Riou ZO DIFA JAMU
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Jazyková průprava Jazykové kurzy na ČVUT
Schůze koordinátorů programu SOCRATES/ERASMUS
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
Erasmus Info Day – DIFA 2013 Barbara Dostálová (zastupuje Hana Matějková) Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení.
Program AKTION Česká republika - Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Fond pro podporu bilaterální spolupráce ve vzdělávání a vědě v terciárním sektoru.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 8. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.6.
Představení Domu zahraničních služeb/ Národní agentury pro evropské vzdělávací programy Barbora Nájemníková , Bratislava.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Příležitosti (nejen) studia v zahraničí spravované NAEP.
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Mgr. Katarína Kukurová Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Erasmus+ Info Day – DIFA 2014 Hana Matějková Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení Beethovenova.
NOVÉ MOŽNOSTI V PROGRAMECH EU Sněm RVŠ - Praha,
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Informační schůzka k programu. Erasmus+ Program ERASMUS+ se zaměřuje na spolupráci vysokoškolských institucí a vysokoškolských institucí s podniky. Program.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
Akademická informační agentura Informace o možnostech studia v zahraničí.
Fond pro podporu spolupráce škol FM EHP/Norska
FINANČNÍ MECHANISMY EHP/ NORSKA FOND PRO PODPORU SPOLUPRÁCE ŠKOL.
Projekt Bologna Experts 2009 – 2011 Certifikát ECTS&DS Label Rudolf Šindelář/Praha
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Mgr. Katarína Kukurová Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Formální náležitosti. Co musím udělat, aby se má škola mohla zapojit do nového programu? Promyslet si, o jakou aktivitu mám zájem Najít si partnerskou.
H. Hanžlová AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Katarína Rašovcová.
Program celoživotního učení Veletrh komunitárních programů, Krajský úřad Ústeckého kraje, Ústí nad Labem, Zdeněk Nebřenský (DZS)
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
2008 Možnosti pracovní stáže v programu Erasmus Miroslava Cedidlová – Mezinárodní oddělení.
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP) Tomáš Bort,
Nutriční terapeut Paulová, Winklerová
EHP a Norské fondy Fond pro bilaterální spolupráci na národní úrovni Vlastimil Vaněk Ministerstvo financí ČR.
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) – VET Charter Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) –
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
 Středoevropský výměnný univerzitní program zaměřený na regionální spolupráci univerzit v rámci sítí.  Program má více než 20 letou historii, ČR je.
MOŽNOSTI STUDIA V ČÍNĚ. Ing. Dana Brázdová Ing. Eva Zamrzlová Ing. Radka Vaváková ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ VŠE.
ERASMUS Brno Připravila: Mgr. Hana Kuzdasová.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
ODBOR MARKETINGU A VNĚJŠÍCH VZTAHŮ Mgr. Petra Švambergová FREEMOVERS, STÁŽE A DALŠÍ STIPENDIA.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Eva Šimková Brno,
EVROPSKÁ DOBROVOLNÁ SLUŽBA ….
Seminář pro výchovné poradce SŠ
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Zahraniční studia Petra Nováková
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Prezentace Diplomatické akademie.
Informační schůzka k programu
Institucionální rozvojový plán TUL 2017
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol

Norsko

Island

Lichtenštejnsko

Fond pro podporu spolupráce škol Cíl: podpora spolupráce mezi vzdělávacími institucemi v ČR a institucemi na Islandu, v Lichtenštejnsku a v Norsku Do programu se mohou zapojit všechny soukromé i veřejné SŠ, VOŠ, VŠ, neziskové organizace s náplní vzdělávání Individuální žadatelé (free-movers) – studenti, učitelé, administrativní pracovníci

Formy spolupráce Individuální mobility: Mobilita studentů – 1 až 2 semestrální studijní pobyty a pracovní stáže v partnerských zemích Mobility pedagogů a administrativních pracovníků – pracovní pobyt Projekty spolupráce škol: Spolupráce v oblasti vzdělávání – 4 partnerské instituce Rozvoj institucí – bilaterální společné projekty ČR a NO, IS, Li

Individuální mobilita studentů Studijní pobyty či pracovní stáže studentů SŠ, VOŠ, VŠ Cílové země: Norsko, Island, Lichtenstejnsko Délka mobility: 1 týden až 6 měsíců (možnost prodloužení pobytu max. na 12 měs.) Studijní pobyty, trainee program, praktické stáže, účast na kurzech, seminářích, workshopech, konferencích) Kvalifikační podmínky: Česká státní příslušnost Student/ka Bc., Mgr., nebo doktoranského studijního programu Studenti všech forem studia – prezenční, distanční, interní, externí, doktorantské, kombinované Řádně ukončený 1.ročník studia (nemusí být ukončen v době podání žádosti,ale v době výjezdu ano)

Finanční podpora Pro studenty: 780 E / měsíc + mezinárodní cesta (musí být v kuse, letenka, jízdenka, neproplácí se cesta autem) Pojištění příspěvek na studijní materiály (max.200 E), kurzovné, registrační poplatek, ev.školné (vše musí být dohodnuto a požádáno o tyto příspěvky předem)

Jak se do programu zapojit? 1.Najít si partnerskou instituci (může to být i nemocniční zařízení) – kontaktovat (seznam na sekce Partner search, SIU – rt -aplikace kam se hlásí norské školy, které mají zájem se zapojit do programu, rtwww.studyinnorway.no 2.Podání příslušných formulářů v termínu!

Důležité termíny! Mobilita studentů – – na zimní semestr 2009/2010, – na letní semestr 2009/2010 Mobilita učitelů – kdykoliv, nejpozději 6 týdnů před zahájením stáže Projekty – do Lze využít termín – formální zkontrolování žádosti

Podání žádosti 3typy žádosti (ke stažení na ) Žádost – student žádost- - učitel Žádost – projektové aktivity Všechny žádosti se vyplňují v češtině, musí být potvrzena žadatelovou domácí institucí (poslední strana žádosti), v případě projektů vyplňuje žádost koordinující instituce (vždy z ČR)

Žádost student Potvrzení o přijetí (Letter of Acceptance) – vydává přijímací škola, musí zde být specifikovány všechny další poplatky Learning agreement (studijní smlouva) – vzor na formulář v angličtině, potvrzen přijímací i vysílající školouwww.naep.cz Motivační dopis – konkrétní studijní záměr, individuální motivace, v češtině, max. 2 strany A4 (proč chci studovat v NO, LI, IS?,co konkrétně budu studovat?, co od studia očekávám? Co mi přinese? Ev. mé škole?) Řádně vyplněná žádost – ke stažení na Musí být sestaven rozpočet a po absvolování stáže doložen!

Kontaktní informace – koodinátorka zahraničních pobytů ÚZS – koodinátorka zahraničních pobytů ÚZS TUL Kateřina Šíchová – mobilita studentů a učitelů Jitka Šťastná – projekty, –pouze pro Norskowww.siu.no

Vaše dveře do světa jsou OTEVŘENÉ… !