11 + 1 Aneb 11+ 1 důvod, proč chodit do Městské knihovny v Praze !

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Deník veřejné knihovny na rok 2013/2014 Setkání knihovníků okresu Liberec dne
Advertisements

Deník veřejné knihovny na rok 2009 Změny v evidenci činnosti knihoven.
Novinky z fondu Sukovy studijní knihovny literatury pro mládež
Veřejné informační služby poskytované prostřednictvím Internetu Městskou knihovnou v Ústí nad Orlicí n okres Ústí nad Orlicí - MěK Ústí nad Orlicí s reg.
 Lomnice n. Lužnicí je město s 1800 obyvateli  Knihovna sousedí s budovou školy ( cca250 žáků)  Máme také mateřskou školu ( cca 70 dětiček)  Aktivní.
Základní škola Slavičín-Vlára Školní knihovna aneb naše Školní informační centrum.
Printforum 2011 Přednáška Technologická přeměna – a důsledky pro tiskárny Prof. Dr. Thomas Helbig Poradce podniků v polygrafickém průmyslu
Čítárny.cz – Web o dětských knížkách a čtenářství Veronika Peslerová Olomouc, červen 2007.
KNIHA „Moc slova je velká. Kniha je pro duši něčím, čím je pro tělo chléb a víno. Je to vzácný předmět, který můžeme mít doma na dosah ruky.“Ladislav.
Prezentace Neoficiálních Klientských Internetových Stránek Společnosti DUHA.
Informační centrum a Ústřední knihovna MENDELU
Digitální publikace a e-knihy v Ústavu pro českou literaturu AV ČR Pavel Janáček, Michal Kosák, Praha,
Knihovna v obci - proč? aneb Víme, co máme? Kardašova Řečice říjen 2005 Zlata Houšková.
CASLIN 2006 Mechanismus změn v Městské knihovně v Praze … aby zrcadlo zrcadlilo… Jaroslava Štěrbová.
Co to je, když se řekne „komunitní role“ aneb Knihovna v malé obci Tábor, červen 2009 Zlata Houšková.
Organizace a instituce města Čáslavi. Obsah Městský úřad Organizace a instituce pro děti a mládež Organizace a instituce pro seniory Kulturní instituce.
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM ZAŠOVÁ.
Budou chodit do knihoven? Průzkumy dospělé populace 1996 – 2007 – 2010 a nová koncepce rozvoje knihoven ČR Národní knihovna ČR.
HOME Service Naše nabídka Provedené práce Kde nás najdete Informace o firmě Objednávky - dotazy Komplexní servis Komplexní servis a opravy v domácnosti.
E-knihovna pro knihovníky Seminář E-knihy III, NTK,
1. 2 Obsah Nabídka služeb Číselné údaje Oddělení pro dospělé Studovna Hudební oddělení Oddělení pro děti a mládež Městské informační centrum Knihkupectví,
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_HLAVE_CESKYJAZYK1_14 Název materiálu:Knihovny a jejich služby Tematická oblast:Český jazyk 1. ročník Anotace:Prezentace.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání Propagace.
Rodina byla nepohostinná a odmítla anděly nechat v místnosti pro hosty
Čtenáři a čtení v ČR v roce 2007 Výzkum dospělé populace nad 15 let Vít Richter Národní knihovna ČR Brno
Co nám kniha prozradí Zpracovala: Bc. Jarmila Havelková
Knihovna města Plzně BŘEZEN – MĚSÍC ČTENÁŘŮ „S námi vždy all inclusive!“
Výsledky činnosti neprofesionálních knihoven okresu Brno-venkov 2009 Modřice M. Kubíková.
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Informace a Informatika. Terminologie Informatika – anglicky information science Zabývá se zpracováním informací nejen na počítačích. Informatika (počítačová.
Městská knihovna Břeclav Útvar regionálních služeb doporučuje….
Knihovna v obci Rohov. Místní knihovna ROHOV Adresa: Hlavní 180, Rohov Adresa: Hlavní 180, Rohov Knihovník: Markéta Kretková a Adéla Komárková.
Osobní prodej & osobní přístup Mary Kay
Informační vvzdělávání v knihovnách Lída Švíková.
Dana Mazancová Metalib aneb jak vyhledávat (skoro) ve všech (multi)oborových databázích současně? ÚK FSS MU, 8. a Ústřední knihovna FSS MU.
Knihovna společenských věd TGM v Jinonicích Společné zařízení Centra pro otázky životního prostředí UK, Fakulty humanitních studií UK, Fakulty sociálních.
Čtenáři a čtení v ČR (2007) společný projekt Ústavu pro českou literaturu AV ČR, v. v. i., a Národní knihovny ČR s finanční podporou Ministerstva kultury.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_154_IT5 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
 Čím se liší časopisy a noviny?  Na jaké skupiny se dají časopisy dělit?  Ke každé skupině přiřaď konkrétní časopis, který znáš.
JIB Jednotná informační brána a integrace heterogenních informačních zdrojů Bohdana Stoklasová Pavel Krbec Jiří Pavlík.
Návrh Projektu „Čteme prarodičům“
Fungující knihovna v obci přepych nebo výhoda ?. Knihovna poskytuje veřejné služby v oblasti : kultury celoživotního vzdělávání informací.
(inspiromat) Městská knihovna Rožnov pod Radhoštěm Pavel Zajíc
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_36.
Vědecká knihovna UJEP Prezentace Vědecká knihovna.
Městská knihovna Čelákovice a její historie. Městská knihovna v Čelákovicích byla založena jako obecní zařízení v prosinci 1920 na podkladě zákona o knihovnictví,
Městská knihovna Sedlčany Strom v nás - lokální historie prostřednictvím sedlčanské knihovny Městská knihovna v Českém Těšíně Konference Další možnosti.
Dotazníkové šetření. Cílem ankety je zjistit potřeby obyvatel města Toužim, zlepšit přehled městských zastupitelů o vnímání jejich potřeb z hlediska poskytování.
Městská knihovna Sezemice Sezemice. Nejžádanější žánry v knihovně Romány historické Romance Detektivky Thrillery,horory, sci-fi Naučná literatura Dětská.
„Multimediální vybavení ZŠ Dvorského“ Datum zahájení projektu: Datum ukončení projektu: Doba trvání projektu: 21,4 měsíce Celkové.
Knihovnické systémy. Knihovnické systémy Kombinovaná forma výuky PhDr. Miloslava Faitová Univerzitní knihovna ZČU v Plzni tel.
125 let od první zmínky knihovny 95 let od založení knihovny v Loučce.
Vyhledávání informací Zdroj: pixabay.com. ÚVODEM  Seznámení  Cíl semináře  Zpětná vazba  Prezentace Vaše zkušenosti?
Vít Richter (využití podkladů kol. P. Mazáčové a L. Nivnické)
Knihovna a její služby v 21. století
KULTURNÍ INSTITUCE Mgr. Michal Oblouk.
Muzejní knihovny a Souborný katalog ČR
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_36.
Základní informace Škola: Gymnázium a SOŠ Jaroměř, P12
Procházka po knihovnách
Ústavu botaniky a zoologie
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ DOLNÍ BENEŠOV
Informační prameny II. část
Knihovnická procházka Prahou Petra Ambrušová a Ivana Šnoblová K1
PORADA RF Holasovice
Klientský pracovník Proč si vybrat právě nás?
Pedagogická knihovna.
Sociálně aktivizační služby
České děti a mládež jako čtenáři 2017
Procvičování matematických řádu Více informací na webu: emagister.proweb.cz
Transkript prezentace:

Aneb důvod, proč chodit do Městské knihovny v Praze !

Fond MKP obsahuje statisíce titulů pečlivě a dlouhodobě budovaného fondu, a to ve všech oborech lidské činnosti. Pokud sháníte informace o genovém inženýrství nebo Ferdu Mravence – u nás je najdete.

Dokážeme sledovat vše, co se na knižním trhu objeví, u nás najdete knihy vydané před několika týdny i knihy starší než jste Vy.

O existenci tisíců knih, hudebních nosičů, časopisů se nedozvíte nikde lépe, než v knihovně. U nás najdete statisíce titulů, které se do žádného bytu nevejdou.

Nemáte k nám daleko, některá z desítek našich poboček je určitě blízko Vašeho bydliště nebo zaměstnání.

Kousek naší knihovny můžete mít i doma – elektronický katalog MKP na Internetu. Své služby se snažíme neustále zlepšovat, užíváme moderní technologie.

Jsme knihovna pro každého, nemáme žádná omezení daná věkem, vzděláním, profesí, původem nebo bydlištěm; navíc - poskytujeme služby velice levně.

Jsme tu proto, abychom pro Vás vyhledali informace, které potřebujete – o knihách, o lidech, o událostech, o životě, o světě.

U nás a s našimi knihami si odpočinete a naberete nových sil. Najdete příjemné prostředí, ochotné knihovníky a mezi ostatními čtenáři možná nové přátele. Knihovna se tak stane dalším pokojem Vašeho bytu.

Mnohokrát jsme prokázali, že Vám umíme poradit co číst, co poslouchat, z čeho studovat, čím se bavit.

Jsme tu pro Vás i Vaše děti, na návštěvu knihovny se možná budou těšit více, než na zmrzlinu.

Již 116 let i Vám nabízíme informační a kulturní bohatství světa a budeme v tom pokračovat.

Ten, kdo nechodí do knihovny, páchá kulturní sebevraždu!