Krušné Hory Klára Pecháčková 9.B21.9.2009. KRUŠNÉ HORY.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Chráněná území v Olomouckém kraji
Advertisements

Významná Chráněná území v čr
Smíšené a listnaté lesy
Na louce.
Na poli.
Karlovarská vrchovina okres Karlovy Vary
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 9. ročník
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 9. ročník
Národní park Šumava Autor: Eliška Korábková Johana Černá 8.A
Počet letounů : 12 Počet vozidel : 3 Počet vrtulníků : 3 Počet lidí : 58 Počet budov : 4 Rozloha : 589 km2 Terminál : bez terminálu.
AFRIKA Geografická poloha.
VY_32_INOVACE_16 JZ Asie - Mrtvé moře. MRTVÉ MOŘE  je bezodtoké slané jezero, které se rozkládá mezi Izraelem a Jordánskem  nachází se 420 m pod hladinou.
Dánsko Přírodní poměry.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Rozlišujeme 5 základních klimatických pásem:
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
IRSKO Robin Plch 8.A
Estonsko Estonská republika.
Tropické deštné lesy 6. března 2006.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Fyzicko-geografická sféra
Lesy mírného pásu.
Čadské jezero Hana Krátká 7.třída
ROZMANITOST PŘÍRODY V EVROPĚ
Biomy - popis.
Významná chráněná území v ČR
ZŠ TGM Rajhrad Mgr. Zdeňka Hohnová
Lokalizační faktory (druhá část)
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
České středohoří.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_03.
Kde je najdeme ? Daniel Beránek Nalezneme je na hranici České republiky s Polskem, přesněji v Severních Čechách.
Biosféra Tropické deštné lesy
Jeseník Lucie Kytlíková 9.B
Název školy: ZŠ a MŠ Černčice, Okres Náchod Autor: Mgr
Evropa.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
. Broumovská vrchovina Denisa Minářová XI.B /2010.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_10.
3.ročník Vypracovala: Mgr. Anna Emingerová
Jihočeské pánve Jaroslav Holeček 9.B
Fyzio-geografická sféra
PODNEBÍ FAUNA FLORA EVROPY.
YELLOWSTONSKÝ NÁRODNÍ PARK
Irsko Počet obyvatel : President :Michael Higgins Jazyk :angličtina , irština Rozloha : km² Poloha :53° 0′ s. š., 8° 0′ z. d.
PŘÍRODNÍ POMĚRY Zpracovala: Klára Schindlerová
Podnebné pásy, počasí a nadmořská výška
Olomoucký kraj přírodní poměry
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
největší v ČR a ve střední Evropě
PODNEBÍ AMERIKY A Kliknutím na obrázky spustíte video – hurikány a tornáda.
Karlovarský kraj Kraj horké vody Třída:9.A
Karlovarský kraj: Přírodní poměry
Přírodní podmínky Evropy
Rozmístění obyvatelstva
Fyziogeografická sféra
Krušné hory Smrčiny Chebská pánev Sokolovská pánev Doupovské hory Slavkovský les Český les.
ROZMANITOST EKOSYSTÉMŮ
Finsko.
Podnebí, podnebné pásy.
 Obecné informace  Dělení území  Státní správa  Obyvatelstvo  Podnebí  Fauna a flóra.
Podnebí ČR.
Podnebné pásy – mírný pás
Národní park Vysoké Tatry
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Transkript prezentace:

Krušné Hory Klára Pecháčková 9.B

KRUŠNÉ HORY

Stručně něco o nich Provincie: Česká vysočina Provincie: Česká vysočina Subprovincie: Krušnohorská subprovincie Subprovincie: Krušnohorská subprovincie Nejvyšší bod – Klínovec (1 244 m) Nejvyšší bod – Klínovec (1 244 m) Délka – 130 Km Délka – 130 Km Rozloha (z toho v Česku)Km 2 Rozloha (z toho v Česku)Km 2 Národní přírodní rezervace: Velké Jeřábí jezero Národní přírodní rezervace: Velké Jeřábí jezero Vodstvo: Velká jezera(Kamencové, Matylda,..), nádrže, prameny,….. Vodstvo: Velká jezera(Kamencové, Matylda,..), nádrže, prameny,….. Podnebí: - severní a západní, vlhké a studené větry, rychlá změna počasí, dlouhé zimní mlhy,… Podnebí: - severní a západní, vlhké a studené větry, rychlá změna počasí, dlouhé zimní mlhy,… Nerostné suroviny:měď, cín, stříbro, olovo, cínovec, měděnec,… Nerostné suroviny:měď, cín, stříbro, olovo, cínovec, měděnec,…

Klínovec Vysoký: 1 244m Vysoký: 1 244m Na vrcholu je rozhledna (17 m) a hotel. Na vrcholu je rozhledna (17 m) a hotel. Klínovec poskytuje hezký výhled na Krušné hory. Klínovec poskytuje hezký výhled na Krušné hory. Uvidíte z něj třeba tyto místa: Boží Dar, Loučnou, Háj, Měděnec, atd… Uvidíte z něj třeba tyto místa: Boží Dar, Loučnou, Háj, Měděnec, atd…

Klimatické podmínky Podnebí v oblasti hřebene je drsnější, s bouřemi a větry (podzim, zima) Podnebí v oblasti hřebene je drsnější, s bouřemi a větry (podzim, zima) Jen několokatýdenní poměrně teplé léto Jen několokatýdenní poměrně teplé léto Průměrné teploty ve výšce 900 m - 4 °C, m -2,5 °C. Průměrné teploty ve výšce 900 m - 4 °C, m -2,5 °C. Sníh dosahuje místy až 4 m. Sníh dosahuje místy až 4 m. Mrazíky se vyskytují i v červnu a v září. Mrazíky se vyskytují i v červnu a v září. Ročně tu spadne 1000 až 1200 mm vody. Ročně tu spadne 1000 až 1200 mm vody.

Velké jeřábí jezero Patří do Národní přírodní rezervace Patří do Národní přírodní rezervace Rozkládá se na ploše 29,9 ha v nadmořské výšce 921–938 m Rozkládá se na ploše 29,9 ha v nadmořské výšce 921–938 m Jedná se o rašeliniště. Jedná se o rašeliniště. Je to jedno z velmi cenných rašelinišť Krušných hor. Je to jedno z velmi cenných rašelinišť Krušných hor. Plochy tvoří volné porosty rašeliníku s četnými tůňkami. Plochy tvoří volné porosty rašeliníku s četnými tůňkami.

Velké Jeřabí jezero - fotky

Fauna a flóra Zvířata žijí hlavně v pohraničí a přilehlých zalesněných oblastech. – zajíci, ježci, jezevci, jeleni,… Zvířata žijí hlavně v pohraničí a přilehlých zalesněných oblastech. – zajíci, ježci, jezevci, jeleni,… Plocha lesů zaujímá v Krušných horách 75%. - nejrozšířenější strom smrk - daří se tam v hojné míře borovicím, břísám a vřesu. - další rostliny : náprstník červený, divizna velkokvětá, pampeliška,… Plocha lesů zaujímá v Krušných horách 75%. - nejrozšířenější strom smrk - daří se tam v hojné míře borovicím, břísám a vřesu. - další rostliny : náprstník červený, divizna velkokvětá, pampeliška,…

fotky

Použité zdroje informací n%C3%BDch+Hor&sourceid=Mozilla-search n%C3%BDch+Hor&sourceid=Mozilla-search n%C3%BDch+Hor&sourceid=Mozilla-search n%C3%BDch+Hor&sourceid=Mozilla-search D_jezero D_jezero D_jezero D_jezero veda.cz/europarc/index.php?p=index&site=NPR_velke_jerabi_jezero_cz veda.cz/europarc/index.php?p=index&site=NPR_velke_jerabi_jezero_cz veda.cz/europarc/index.php?p=index&site=NPR_velke_jerabi_jezero_cz veda.cz/europarc/index.php?p=index&site=NPR_velke_jerabi_jezero_cz lesy&step=20&filter=1&s=&size=any&s=&sId=eaylpetGw2GUFYOKR_A Y lesy&step=20&filter=1&s=&size=any&s=&sId=eaylpetGw2GUFYOKR_A Y lesy&step=20&filter=1&s=&size=any&s=&sId=eaylpetGw2GUFYOKR_A Y lesy&step=20&filter=1&s=&size=any&s=&sId=eaylpetGw2GUFYOKR_A Y =any&s=&sId=eaylpetGwWLLF6w_NB1f =any&s=&sId=eaylpetGwWLLF6w_NB1f =any&s=&sId=eaylpetGwWLLF6w_NB1f =any&s=&sId=eaylpetGwWLLF6w_NB1f Školní atlas Školní atlas