Titanic.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Klíčová aktivita: 03 Člověk a příroda 2. Přírodovědný pobyt 4. skupina.
Advertisements

LODNÍ DOPRAVA.
TITANIC SPLNĚNÝ SEN.
Šikmo ze zadu. Vlek lodí. - za plavby Z boku. - loď kratší 50 m - - vlek kratší 200 m - …a jak to bude ve dne? Bez znaků. Délka vleku je menší než 200.
Vodní doprava.
Titanik.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: MGR. JINDRA BENEŠOVÁ, 2011 – 10 – 31 NÁZEV: VY_12_INOVACE_27_ LIDSKÉ TĚLO TÉMA:
VY_32_INOVACE_73_PERU Jméno autora VM Mgr. Markéta Fišerová Datum vytvoření VM říjen 2011 Ročník použití VM 7., 9. ročník Vzdělávací oblast/obor zeměpis.
JAK TO TAKÉ MOHLO BÝT NA TITANIKU....
ZAJÍMAVÉ SNÍMKY z BRNA Rok 2014.
VODA & ENERGIE.
Voda & Energie Vodní doprava.
Polární oblasti Anotace
V E S M Í R.
Potopení Titaniku.
SEN,PÝCHA a PÁD.
Matěj Školný. Je demokratický stát, jehož většina území se nachází v západní Evropě. Francouzskou republiku tvoří i Zámořská Francie, která zahrnuje území.
Brazilské Rio de Janeiro je prý nejkrásnějším městem světa
Lidé a čas 1) DÁVNÁ MINULOST.
Počítačová prezentace
Družicový snímek povrchu oceánu. Žlutá a oranžová barva představují vodu nejteplejší. Energii způsobuje vlnění Zatím se energie oceánů využívá velmi málo.
Čtěte pomalu a tiše!  .
VODA & ENERGIE VODNÍ DOPRAVA.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:17.12.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Wilhelm Gustloff.
HYDROSFÉRA - Vodní obal.
Válka na moři byla ve znamení zejména dvou základních událostí
TITANIC středisko krále Jiřího , Poděbrady
Renesance a humanismus v Itálii
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Polární pásy se rozkládají na nejsevernější části severní polokoule - což je Arktida a nejjižnější části jižní polokoule - což je Antartktida.
Největší stavba světa v Pekingu se otevírá.. Za pouhé čtyři roky byl navržen a postaven na původním hlavním mezinárodním letišti v Pekingu nový Terminál.
Trvalé ohnisko neklidu
Autor: Petr Kindelmann Název materiálu: Josef Ressel Šablona: III/2
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
SEVERNÍ IRSKO.
Atlantský a Severní ledový oceán
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – ledovce autor VM:Ondřej Vojáček.
Petra.
Vynález lodě na parní pohon a lodního šroubu
2. změňte logo na pozadí předlohy snímku ze zelené bubliny na usměvavé sluníčko Procvičování prezentace 1. Klepnutím a přepisem vložte libovolný nadpis.
Ambassadrice de la Paix Ambassadrice de la Paix Láska je velká a stará jako lidstvo samo.
Rusko Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Pavlína Lejsková ZŠ praktická.
Největší výletní loď na světě
Vypracovala: Nikola Dudíková
Istanbul - 15 mil. obyvatel, druhý visutý most přes Bospor mezi Evropou a Asií
Kdo to je? Narodil se v Chrudimi 19.června Chtěl být technikem,ale z nouze vystudoval lesnickou akademii a stal se lesníkem v dnešním Slovinsku.
Anotace Žáci se seznámí s pojmy horský a pevninský ledovec. Dozví se, jak ledovce vypadají, vznikají a jaká je jejich činnost.
PARNÍ STROJ Jan Lameš 5.B. CO JE TO PARNÍ STROJ Je to mechanický stroj poháněný parou.
Skoro neuvěřitelné fotky. 7,000 vysázených stromků tvoří kytaru na farmě v Argentině.
Ledovce Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
TITANIC V PRAZE Na světové výstavě Titanic se žáci IX. A a B seznámili nejen s osudy legendárního Titaniku, ale také s bouřlivým obdobím technických objevů.
Ledovce Obr. 1 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Zeměpis Světadíly a oceány VY_32_INOVACE_04_ZEMĚPIS_SVĚTADÍLY_A_OCEÁNY
Snímky pořízeny v letech 2014 a 2015
Šikmo ze zadu. Vlek lodí. - za plavby
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Fakta o klimatických změnách
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola
Název : VY_32_INOVACE_01_13B_14_Činnost ledovce
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Největší stavba světa v Pekingu..
Příklady použití, doporučená nastavení
SLUNEČNÍ SOUSTAVA Člověk a jeho svět (Prvouka pro 3. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Oceány.
Příklady použití, doporučená nastavení
Prezentaci připravil: Martin Zubalík
Příklady použití, doporučená nastavení
Transkript prezentace:

Titanic

Nejmodernější a nejkrásnější parník, jehož první plavba ze Starého do Nového světa skončila srážkou s ledovcem a ztrátou 1 523 lidských životů. Kdyby tuto loď nepostihla jedna z největších katastrof v historii námořní plavby, pak by její jméno dodnes mnoho znamenalo, i když ze zcela jiných důvodů. Žádná jiná loď té doby se nemohla s Titanikem srovnávat co do přepychu vybavení a všestranného komfortu pro pasažéry. Titanic předčil všechny i co do velikosti. Jeho zařízení a motory, stejně jako celkové pojetí konstrukce, to všechno bylo na vrcholné úrovni. Nic lepšího se v tehdejší době nedalo pořídit…

Titanic vstoupil do života 31 Titanic vstoupil do života 31. března 1909, kdy v loděnici postavili jeho kýl. Na vodu byl spuštěn 31. května 1911 a 10. dubna 1912 se vydal triumfálně na svou první plavbu. Svou existenci skončil v časných hodinách 15. dubna 1912, kdy jeho záď zmizela pod hladinou hvězdami ozářených studených vod severního Atlantiku… Jméno Titanic však žije dál v představách, v nichž se mísí legendy a skutečnost. .

Stavba kýlu (v pozadí)

Stavba

Stavba Olympiku a Titaniku bok po boku

Pohled na kormidlo a 3 lodní šrouby

Spouštění na hladinu

Olympic a Titanic (vpravo) v Belfastu Olympic a Titanic (vpravo) v Belfastu. Jde o jedinou společnou fotografii obou lodí.

Zkušební plavba

Titanic v Southamptonu 5.dubna 1912

Titanic vyplouvá na oceán ke své první a poslední plavbě.

Pravděpodobně poslední fotografie Titaniku, jak opouští Queenstown v Irsku.

Animace z filmu Titanic (1997)

Člun č.14 pátého důstojníka Lowa táhne ke Carpathii skládací člun D

Trosečníci ve skládacím člunu D

Záchranné čluny Titaniku, které Carpathia přivezla do New Yorku

Předpokládá se, že právě tato ledová hora způsobila tragédii Titaniku Předpokládá se, že právě tato ledová hora způsobila tragédii Titaniku. U paty ledové hory byla velká čmouha červené barvy. Snímek byl pořízený 15. dubna 1912 nedaleko místa potopení Titaniku.

Vrak na dně oceánu! (3 821 m)

Přední Velké schodiště a vstupní hala I.třídy kryté skleněnou kopulí.