SUŠÁRNY..

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
TZ 21 – navrhování otopných soustav
Advertisements

P Ř I R O Z E N É S U Š E N Í Ř E Z I V A
Autor: Mgr. Libor Sovadina
Rekuperační jednotka ISIS Recover
Indukční stroje 3 jednofázový motor.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
6. Řízení a monitoring procesů. Řízení, regulace, měření, monitoring, automatizaceve farmaceutickém průmyslu Řídicí systémy Měřicí a monitorovací systémy.
PODZEMNÍ STAVBY Kolektory Ústav geotechniky.
Demontované panely elektrických spotřebičů
ZAŘÍZENÍ PRO VAŘENÍ, PAŘENÍ A MÁČENÍ DŘEVA .
Označení materiálu:. VY_32_INOVACE_JANJA_VYRZARIZENI_T _11
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1
Umělé sušení dřeva Přípravné práce
Tepelné vlastnosti dřeva
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_JANJA_VYRZARIZENI_T _12
STAVEBNICTVÍ Vytápění Otopná tělesa – rozdělení (STA 42) Konvektory
Čerpadla Druhy a jejich použití.
FMVD I - cvičení č.2 Měření vlhkosti dřeva a vlivu na hustotu.
NANOTECHNOLOGIE Způsob výroby nanovláken z polymerního roztoku elektrostatickým zvlákňováním a zařízení k provádění způsobu Jméno: Michal HARTIG.
OPAKOVÁNÍ TÉMATICKÉHO CELKU. Opakování tématického celku. 1. Vyjmenujte druhy ručních pil. 2. Popište jednotlivé druhy pil. 3. Uveďte parametry pil. 4.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
ZÁKLADNÍ ROZDĚLENÍ STROJŮ A STROJNÍCH ZAŘÍZENÍ.
Vývoj inteligentního senzoru relativní vlhkosti vzduchu
TRUHLÁŘ I.ročník Výrobní zařízení Střední škola stavební Teplice
Mo.13: Elektrické přístroje pro regulaci – stykače, kontroléry, přepojovače. Zajišťují zapínání a vypínání požadovaných obvodů bez jakýchkoliv rušivých.
PILY..
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Sušení Střední odborná škola Otrokovice
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorBc. Magda Sudková Název šablonyIII/2 – Inovace a zkvalitnění výuky.
Hydrotermická úprava dřeva
PÁSOVÉ BRUSKY.
DOPRAVNÍ ZAŘÍZENÍ ..
KONTROLNÍ PRÁCE.
Přirozený způsob vedení vzduchu potrubím. Proč kruhové? spolehlivé jednoduché ekonomické.
KONTROLNÍ PRÁCE.
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
SUŠENÍ V ELEKTROTECHNICKÉ VÝROBĚ - účel, způsoby sušení
Název předmětu: Stavba a provoz strojů
TEPELNÁ ZAŘÍZENÍ Sušení TZ9
Sušící režimy Nízkoteplotní sušení – dřevo se suší při teplotě do 45o C. Probíhá pomalu, suší se šetrně, bez vzniku vnitřních napětí. Používá se pro sušení.
Ústav technických zařízení budov MĚŘENÍ A REGULACE Ing. Václav Rada, CSc. ZS – 2003/
Ostatní způsoby vysoušení
Příprava dřeva sušení dřeva, hydrotermická úprava, impregnace.
BRUSKY.
Vypracoval: Ing. Roman Rázl
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 2. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie osazování dřevěných zárubní.
Vytápění Kotle pro zplynování dřeva. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 18 AnotacePoužití.
Vytápění Vzduchotechnická zařízení. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Rozdělení komínů podle: druhů paliva komínového průřezu půdorysné plochy technologie stavení způsobu umístění uspořádání Komíny - svislá konstrukce sloužící.
Vytápění Klimatizace. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu:
ESZS Přednáška č.12.
VNĚJŠÍ VLIVY NA ELEKTRICKÉ ZAŘÍZENÍ
Posklizňová úprava zrna
Klikový mechanismus Ing. Bc. Petra Řezáčová
Speciální konstrukce –
Zařízení umýváren nádobí
KONTROLNÍ PRÁCE ..
Teplovodní kotle UT do tepelného výkonu max. 50 kW Vypracovala: Ing
Důlní elektrické přístroje
Sušení těstovin Předmět: Technologie Pekař
Vzduchové clony DoorMaster Comfort C a D
KOMÍNY.
E1 Přednáška č.7.
Ploché střechy dvouplášťové
Transkript prezentace:

SUŠÁRNY.

Sušárny . Sušárny jsou zařízení, ve kterých se snižuje vlhkost dřevního materiálu pomocí sušících činitelů na požadovaný stupeň. Podle druhu vysoušeného dřeva, způsobu vysoušení konstrukčního provedení sušáren, druhu použitého sušícího prostředí a způsobu práce sušárenských zařízení se vyrábějí různé druhy sušáren.

Rozdělení sušáren. 1) Podle způsobu práce Periodické Kontinuální 2) Podle materiálu na stavbu skeletu Zděné Celokovové 3) Podle způsobu sušení Konvekční Teplovzdušné Na přehřátou páru Spalinové Kontaktní Dielektrické Vakuové Autoklávové Mikrovlnné

Komorová sušárna. Komorové sušárny se používají na vysoušení na vysoušení řeziva. Druhy : Průjezdné Neprůjezdné Složení sušárny : Oplechovaná konstrukce s izolací Ohřívače Ventilátory Přívod vzduchu Odvody přesyceného vzduchu

Komorová sušárna

Tunelové sušárny. Slouží k sušení dřeva . Je charakterizována nepřetržitým sušícím procesem. Délka sušárny se pohybuje kolem 30 m M – vstupní strana , S – výstupní strana, 1 – zděný tunel, 2 – ventilátorový prostor, 3 – sušící prostor, 4 – ohřívací zařízení, 5 – odvod vlhkého vzduchu, 6 – přívod čistého vzduchu, 7 – pohon osového ventilátor, 8 – dveře sušárny

Vnitřek komorové sušárny Vakuová sušárna Hráně na vozíku Mikrovlnná sušárna

Ohřívací zařízení, odváděč kondenzátu a ventilátory. Šoupátkový odvaděč kondenzátu Odstředivý ventilátor Skupinový a průběžný ohřívač Osový ventilátor

Regulace a měřící zařízení sušárny . Kapacitní vlhkoměry Odporové vlhkoměry Teploměry Psychrometry Elektroměry Odporové anemometry Automatická regulace

Opakování: Uveďte rozdělení sušáren podle všech hledisek. Popište komorovou sušárnu. Popište tunelovou sušárnu. Vyjmenujte a popište zařízení sušáren.