ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM ROSTLINY ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Země a Měsíc ZKOUŠÍM, BÁDÁM … ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
Advertisements

MÁ VLAST PODPORA PRO VÝUKU
INTERAKTIVNÍ POZNÁVAČKA
ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM ROSTLINY ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
SADA č. VIII Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA VIII_ČJS, DUM 11 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Název: Co vím.
REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ 1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU: Novými technologiemi k novým poznatkům II ŠKOLA ADRESA: Základní škola Nový Jičín, Komenského.
zpracovaný v rámci projektu
Rostliny a živočichové DUM 12/1
ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM ROSTLINY ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
HRAJEME SI S ČÍSLY SLOVNÍ ÚLOHA S KOLÁČI VY_32_INOVACE_13 Vypracovala: Klumparová Zuzana ZŠ a MŠ OLŠOVEC, přísp. org.
HRAJEME SI S ČÍSLY Pexeso s příklady VY_32_INOVACE_10
HRAJEME SI S ČÍSLY ODČÍTÁNÍ V OBORU DO 20 VY_32_INOVACE_18 Vypracovala: Klumparová Zuzana ZŠ a MŠ OLŠOVEC, přísp. org.
PLANETY ZKOUŠÍM, BÁDÁM … ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
HRAJEME SI S ČÍSLY SČÍTÁNÍ DESÍTEK A JEDNOTEK VY_32_INOVACE_16 Vypracovala: Klumparová Zuzana ZŠ a MŠ OLŠOVEC, přísp. org.
HRAJEME SI S ČÍSLY Sčítání do 10 VY_32_INOVACE_7
VY_32_INOVACE_16_Kapr obecný
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor : Zuzana Klumparová ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM ROSTLINY VY_32_INOVACE_18.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků základní.
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor : Zuzana Klumparová ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM HOUBY VY_32_INOVACE_17.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Štěpánková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.14 Název pro školu:
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace a informační gramotnosti I/2
Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.05 Název pro školu:EU CH 05 Název materiálu:Směsi Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací obor:Chemie Anotace:
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor : Helena Jordánová, Mgr. ZKOUŠÍM, BÁDÁM … OBRATLOVCI VY_32_INOVACE_4.
HRAJEME SI S ČÍSLY POROVNÁVÁNÍ ČÍSEL VY_32_INOVACE_3
Vytvořil: Mgr. Miloslav Došek - ZŠ a MŠ Jablonec nad Nisou, Kamenná 404/4, příspěvková organizace.
Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada XXI_ ČJS, DUM 10
Léčivé rostliny VY_32_INOVACE_332, 17. sada, SP Svět práce, 6. ročník
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor : Zuzana Klumparová ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM LÁTKY A JEJICH SKUPENSTVÍ VY_32_INOVACE_11.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Přírodopis
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_BIO_595.
JEDOVATÉ ROSTLINY PRVOUKA 3. ročník Gabriela Mikulková 2013.
JEDOVATÉ ROSTLINY PRVOUKA 3. ročník Gabriela Mikulková 2013.
ZKOUŠÍM, BÁDÁM … Lidské smysly ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
STROMY A KEŘE III. OVOCNÉ STROMY
ZŠ a MŠ Olšovec, p ř ísp. org. Autor : Helena Jordánová, Mgr. ZKOUŠÍM, BÁDÁM … Lidské t ě lo VY_32_INOVACE_7.
HRAJEME SI S ČÍSLY ODČÍTÁNÍ V OBORU DO 20 VY_32_INOVACE_19 Vypracovala: Klumparová Zuzana ZŠ a MŠ OLŠOVEC, přísp. org.
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Karolína Beranová Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM VODA, VZDUCH, PŮDA
ŽIVÁ PŘÍRODA - ROSTLINY
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor : Helena Jordánová, Mgr. ZKOUŠÍM, BÁDÁM … Č lov ě k a zdraví VY_32_INOVACE_8.
Človíčku na slovíčko ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_5,čj.
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Základní škola Kaplice, Školní 226 Základní škola Kaplice, Školní 226 DUM VY_52_INOVACE_11BI58 Autor: Ludmila Baštářová Období vytvoření: Leden 2013 Ročník,
VY_32_INOVACE_28_ Prvouka 3.ročník Rostliny 1.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor : Zuzana Klumparová ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM ROSTLINY VY_32_INOVACE_15.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků základní.
ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM SAVCI ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
SČÍTÁNÍ DO 20 VY_32_INOVACE_17 Vypracovala: Klumparová Zuzana ZŠ a MŠ OLŠOVEC, přísp. org.
HRAJEME SI S ČÍSLY Odčítání do 10 VY_32_INOVACE_8 Vypracovala: Klumparová Zuzana ZŠ a MŠ OLŠOVEC, přísp. org.
HRAJEME SI S ČÍSLY ČÍSELNÁ ŘADA VY_32_INOVACE_1
Kvetoucí byliny.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
HRAJEME SI S ČÍSLY Počítáme do 10 VY_32_INOVACE_9 Vypracovala: Klumparová Zuzana ZŠ a MŠ OLŠOVEC, přísp. org.
Smyslová ústrojí člověka
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_168.
HRAJEME SI S ČÍSLY SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ V OBORU DO 20 VY_32_INOVACE_20 Vypracovala: Klumparová Zuzana ZŠ a MŠ OLŠOVEC, přísp. org.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků základní.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Škývarová. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_III.Vu_SBĚR.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
Společné znaky a dělení rostlin (opakování)
Název školy: ZŠ Karla Klíče, Hostinné Autor: Mgr
ROSTLINY Rozdělení rostlin.
Transkript prezentace:

ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM ROSTLINY ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor : Zuzana Klumparová ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM ROSTLINY VY_32_INOVACE_14

Hodně zdaru, právě začínáme !!! Ahoj kluci a holky. Jmenuji se Amálka a dnes si povíme něco o rostlinách a jejich členění. Hodně zdaru, právě začínáme !!!

ROSTLINY: 2) léčivé, jedovaté a zákonem chráněné Některé části rostlin jsou léčivé, vyrábějí se z nich léky. Některé jsou naopak jedovaté. Takových květin se nedotýkejte! Některé rostliny jsou vzácné, proto jsou zákonem chráněné. Tyto rostliny se nesmí trhat!

LÉČIVÉ ROSTLINY divizna bez černý heřmánek šípková růže

JEDOVATÉ ROSTLINY pryskyřník náprstník vraní oko

ROSTLINY ZÁKONEM CHRÁNĚNÉ koniklec leknín bledule

Zakroužkuj léčivé rostliny a zkus říci, která jejich část je léčivá. rulík lípa leknín jitrocel šeřík černý bez Zakroužkuj léčivé rostliny a zkus říci, která jejich část je léčivá. durman vraní oko mateří-douška

Obr. šípková růže: [cit. 2011-08-15] Obr. šípková růže: [cit. 2011-08-15]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Praha,_%C5%98epy,_R%C5%AF%C5%BEe_%C5%A1%C3%ADpkov%C3%A1_%28rosa_canina%29.JPG Obr. bez černý: [cit. 2011-08-15]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bez_cerny.jpg Obr. divizna: [cit. 2011-08-15]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:PR_V_Lisovech_-_divizna.jpg Obr. heřmánek: [cit. 2011-08-15]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Matricaria_recutita_Prague_2011_1.jpg Obr. pryskyřník: [cit. 2011-08-15]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ranunculus_repens_prysky%C5%99n%C3%ADk_plaziv%C3%BD_3.jpg Obr. vraní oko: [cit. 2011-08-15]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Paris_quadrifolia_in_Getsemanka.jpg Obr. náprstník: [cit. 2011-08-15]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cidlinsky_hreben_02_Naprstnik_cerveny.jpg Obr. leknín: [cit. 2011-08-15]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Water_lily_flower_in_glasshouse_in_Botanical_garden_Brno.jpg Obr. koniklec: [cit. 2011-08-15]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Vapenice_koniklec.JPG Obr. bledule: [cit. 2011-08-15]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bledule_jarni.jpg

Číslo sady: 3 Číslo DUM v sadě: 14 Téma sady: Zkouším, bádám, vyrábím Název DUM: Rostliny Autorka: Klumparová Zuzana Vytvořeno: srpen 2011 DUM slouží žákům k seznámení se se skupinou rostlinné říše a jejím členěním. Žáci rozdělují rostliny na léčivé, jedovaté a zákonem chráněné.

Popis prezentace: Kliknutím myší na obláček se objeví text (list č. 2, 3, 7) Kliknutím myší na obrázek se objeví název rostliny (list č. 4, 5, 6) K listu č. 7 je třeba použít interaktivní tabuli. Kliknutím myší na šipku v pravém dolním rohu se vrátíte zpět