Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti."— Transkript prezentace:

1 ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti I/2 VY_12_INOVACE_35/36 – sada č.2 Autor: Helena Jordánová, Mgr. Období: září 2011 – červen 2012 Ročník: 1.-3. Vzdělávací oblast: prvouka Schovávaná rostlin Anotace: Výukový materiál je možno použít jako didaktickou hru ve volnější části hodiny. Žáci ve skupině hádají tři rostliny a správně přiřadí text, který danou rostlinu charakterizuje. Žáci ve skupině dostanou puzzle rostlin. Text je na interaktivní tabuli, nebo také ofocen. Žáci barevně označují lichoběžníky, které patří k jednotlivým rostlinám.

2

3

4

5 Je léčivou rostlinou. Stydlivost je spojována s touto rostlinou. Je důležitou částí potravy kachňat a housat. Dorůstá do výšky 35-50 cm. Je léčivou rostlinou Připravují se z ní pokrmy- polévky, saláty, špenát. Semena jsou jedovatá. Léčí průdušky, kašel, nemoci z nachlazení.

6 Velice rychle se šíří po celé severní polokouli. Roste na všech světadílech. Má velké růžové, bílé a červené květy. Rostlina s jemnými „chloupky“ dorůstající až 2m. Čerstvé rostliny způsobují popálení pokožky a puchýřky. Křemílek a Vochomůrka si ji nasadili a říkali ji Verbaskum. Říká se jí také svíce královská, nebo psí ocas. Je i nevítaným plevelem.

7 Je léčivou rostlinou. Dorůstá do výšky 50-150cm. Pěstuje se jako okrasná rostlina. Roste na slunných místech v celé Evropě. Má ráda plné slunce a je náročná na živiny v půdě. Celá rostlina je pokryta žahavými chlupy. Kvete žlutými květy od července do září. Působí proti chudokrevnosti, urychluje hojení.

8 Obrázky jsou použity z webu – wikimedia Kopřiva dvoudomá [cit.2011-20-07].Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a6/Urtica_dioica06_i es.jpg Divizna velkokvětá [cit.2011-20-07].Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/39/Verbascum_chai xii_1.jpg Pivoňka zahradní [cit.2011-20-07].Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9e/Paeonia_suffrut icosa12.jpg


Stáhnout ppt "ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti."

Podobné prezentace


Reklamy Google