Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt je financován z ESF a státního rozpočtu ČR prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost. Aktivita je součást Individuálního.
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Program Pracovní poradenství „Podpora sociální integrace v Bílině a Chomutově“
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
TERÉNNÍ PROGRAM BABYLON
Zákon o sociálních službách
Posouzení nepříznivé sociální situace
Komunitní plánování sociálních služeb ve městě Prostějově
Farní charita Litomyšl
Pracovní skupina III Děti, mládež a rodina. Vnitřní podmínky Děti a mládež do 26 let  Nižší nabídka volnočasových aktivit pro starší děti a mládež (především.
„Jekhetanes“ aneb spolu Sophia Dvořáková. KDO JSME? Šance pro Tebe je nestátní nezisková organizace. Šance pro Tebe působí v Pardubickém kraji, sídlo.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Pracovní skupina III Osoby v krizi a osoby ohrožené sociálním vyloučením.
Komunitní terénní centrum Psychiatrické nemocnice Bohnice
Zdravotnický asistent, první ročník Sociální vyloučení Autor: Mgr. Lenka Březíková Vytvořeno: jaro 2012 SZŠ a VOŠZ Zlín ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná.
ohroženým domácím násilím
Metody sociální práce PhDr. Jana Novotná, Ph.D..
Cílová skupina Děti, dospívající a mladí dospělý, kteří se připravují na svůj odchod do samostatného života. Mladí lidé, kteří již opustili náhradní péči.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Komunitní a otevřená škola
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 FAUST, o.s.. Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
Komunitní centrum Amaro Phurd - Pražská
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Konference Net ZP – Síť péče o osoby se zdravotním postižením Včasná pracovní diagnostika pro tělesně postižené CZ.1.04/5.1.01/B Mgr. Martin Korych.
„ WORKSHOP „Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Moravskoslezského kraje – práce se závislými klienty“ Vyhodnocení a shrnutí výstupů.
CHUDOBA A SOCIÁLNÍ VYLOUČENÍ
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
SPOLEČNOST TADY A TEĎ o.p.s. Michaela Hirtová, Hana Moravcová.
„Šance pro děti v ohrožení na Vysočině.“ Příspěvek na konferenci Třebíč, dne 14.října 2014.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
Prezentace služeb Komunitní plánování Litomyšl
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Komunitní centrum. KOSTKA Krásná Lípa  obyvatel  nezaměstnanost 15 – 22%  nízká kvalifikace uchazečů  minimální nabídka pracovních míst  3%
RUBIKON Centrum „Bezpečí společnosti nespočívá ve vyloučení lidí s kriminální minulostí a jejich izolaci, ale především ve schopnosti společnosti je začleňovat.
Informační a poradenské centrum VIOLA Pilotní projekt Centra sociálních služeb Praha pro muže a ženy, kteří chtějí řešit konfliktní vztahy se svými blízkými.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
PROGRAMY SOCIÁLNÍ INTEGRACE Pobočka Liberec ČLOVĚK V TÍSNI, o.p.s.
Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež. poskytují ambulantní, popřípadě terénní služby dětem ve věku od 6 do 26 let ohroženým společensky nežádoucími.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Středisko křesťanské pomoci v Praze Představení SOS centra Diakonie ČCE – SKP v Praze Mgr. Helena Šašková KONFERENCE STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH.
Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji ( Projekt.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
ČLOVĚK s mentálním postižením Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, o.s. Barbora Uhlířová.
Denní stacionáře.
Kontaktní centra.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Lenka Herčíková,
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
SOCIÁLNÍ VYLOUČENÍ/EXKLUZE
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
Terénní programy.
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
OBLASTNÍ CHARITA MOST Sociálně aktivizační služby pro
VY_32_INOVACE_SA4A_10 DUM 10. příprava aktivity pro 3
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Dobrovolnické programy
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Sociálně aktivizační služby
Domácí násilí.
Transkript prezentace:

Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi Komunitní centrum ZIP Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi

Cílová skupina: Komunitní centrum ZIP je nepobytová služba, která nabízí bezplatnou sociální službu pro rodiny s dětmi z Hradce Králové, které jsou ohrožené sociálním vyloučením nebo sociálně vyloučené. Komunitní centrum ZIP usiluje o řešení nepříznivé sociální situace klientů, především o Zapojení celé rodiny, Individuální přístup, nabízí Podporu, pomoc a prostor pro řešení. Kdo je podle Vás rodina?

Rodina ? dospělý, který vychovává nezletilé dítě nebo studenta do 26 let (starší 18 let; matka / otec / prarodiče / teta /strýc / starší sourozenec /pěstoun…) nezletilá matka / otec nastávající matka / pár očekávající dítě

Kdo tvoří rodinu posuzujeme individuálně na základě toho: jak spolu členové rodiny bydlí jak se kdo podílí na výchově dítěte (prarodiče, tety, strýcové, sourozenci) výjimečně pracujeme s rodinami, kdy je dospělé dítě zásadně závislé na svém rodiči / rodičích (posuzujeme individuálně, důvodem může být např. fyzické nebo mentální postižení dítěte, příspěvek na péči dítěte apod.)

riziko ztráty zaměstnání riziko zadlužení Sociální vyloučení ztížený přístup k institucím a službám vyloučení ze společenských sítí nedostatek kontaktů mimo sociálně vyloučenou lokalitu zbavování přístupů ke zdrojům nezbytným pro zapojení se do sociálních ekonomických a politických aktivit společnosti jako celku neschopnost řešit obtížné sociální situace svými silami či pomocí okruhu blízkých osob společensky přijatelným způsobem vyloučení z trhu práce nízké vzdělání Sociální ohrožení riziko ztráty zaměstnání riziko zadlužení riziko ztráty bydlení, předcházení sociálnímu ohrožení apod.

Terénní služba Depistáž– vytipování a oslovování potenciálních zájemců či uživatelů Poradenství pro osoby od 15 do 65 let, které nevyužívají službu ambulantně Příprava do školy a na budoucí povolání v rodinách Doprovod do návazných služeb, atd. Ambulantní služba Klub pro děti a mládež ve věku 6 až 15 let Poradenství pro osoby od 15 do 65 let Workshopy pro rodiče s dětmi Příprava do školy a na budoucí povolání Internetová kavárna pro děti od 6 do 15 let

Co poskytujeme? základní sociální poradenství, mapujeme situaci klienta pomoc při vyřizování běžných záležitostí, hledání zaměstnání, bydlení, řešení dluhů či jiných finančních záležitostí, radu v úředních a právních záležitostech, kontakty na odborníky a další síť návazných služeb, doprovod a podporu při jednání s úřady a dalšími institucemi (např. školou), odpolední kluby pro trávení volného času s dětmi, bezplatnou přípravu do školy a na budoucí povolání, podporu při komunikaci se školou

Čemu se nejčastěji věnujeme: práce Bydlení školní docházka dluhy

Co je našim cílem: Posílení kompetencí rodičů a tím umožnění zachovat nebo zlepšit rodině životní standard. Předcházení a informování o sociálně negativních jevech (představujících riziko pro konkrétní věkové skupiny - šikana, záškoláctví, zneužívání návykových látek, trestná činnost, dlouhodobá nezaměstnanost atd.). Zvýšení schopnosti uživatelů uspět ve společnosti (ve škole, v práci, při jednání s úřady). Zprostředkování informací o programech a službách pro rodiny v oblastech života rodin (oblast sociální, sociálně-právní a psychologické pomoci, nabídka volnočasových aktivit pro rodiny, nabídka vzdělávání rodičů, hlídání dětí, nabídka mateřských center apod.).