Podnikový systém SEWSS Jakub Charvát 1.6.2004 STATISTICA Enterprise-wide SPC System.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Stránka 1, © Vema, a. s.. Stránka 2, © Vema, a. s. Podnikové aplikace  Integrovaný podnikový systém (Integrated Business System):  komplex aplikací.
Advertisements

a Internetové dispečinky
Obecně o operačních systémech
Microsoft Office OneNote
 Informací se data a vztahy mezi nimi stávají vhodnou interpretací pro uživatele, která odhaluje uspořádání, vztahy, tendence a trendy  Existuje celá.
Programová rozhraní pro grafické adaptéry
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
IS V EKONOMICKÝCH SUBJEKTECH Ing. Jiří Šilhán. IS IS – data+lidi+HW, prvky + relace mezi uživateli, které splňují nějaké cílové chování – tak aby byly.
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I Technologie portálu Pavel Krayzel CELN o.s.
Technologie pro CI. Od technologií pro CI vyžadujeme především funkce vyhledávání v rozsáhlých databázích na základě libovolných dotazů, propojování a.
Tvorba webových aplikací
Analýza dat Jiří Slabý Nástroje pro analýzu dat SQL SERVER - součást Small Business serveruSQL SERVER - součást Small Business serveru Kontingenční tabulkyKontingenční.
ÚČEL AUTOMATIZACE (c) Tralvex Yeap. All Rights Reserved.
NET Genium software pro výstavbu a provoz informačního portálu Martin Vonka
IQ PACK dáváme inteligenci obalům Prezentace projektu Ing. Roman Kortus RFID projektový manažer.
Microsoft Access Prezentace základních uživatelských nástrojů
Ing. Petr Pavlinec Otevřené datové zdroje Kraje Vysočina Ing. Petr Pavlinec, vedoucí odboru informatiky Kraje Vysočina.
Tabulkový procesor.
D ATOVÉ MODELY Ing. Jiří Šilhán. D ATABÁZOVÉ SYSTÉMY Patří vedle textových editorů a tabulkových kalkulátorů k nejrozšířenějším představitelům programového.
1 | Kaspersky Endpoint Security Přehled. 2 | Kaspersky Endpoint Security Kaspersky Endpoint Security for Windows Kaspersky Endpoint Security for Mac Kaspersky.
Školení správců II. Petr Pinkas RNDr. Vít Ochozka.
Štěpán Lískovec, 4.A.  =základní programové vybavení počítače (tj.software)  hlavní úkol:  A, zajistit uživateli možnost ovládat PC  B, vytvořit pro.
Datové schránky ve velké společnosti SharePoint partenrská konference Microsoft Pavel Salava Mainstream technologies,
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-14.
8. dubna 2013ISSS - Portál interních identit, Z. Motl1 Portál interních identit jako nadstavba identity managementu Mgr. Boleslav Bobčík, T-Systems Czech.
Strana 1 © Vema, a. s., 7. dubna 2015 Intranetová řešení v PIS DS -Personalis 2005.
Pokroky v technologiích (1) Od Zen reportů ke grafickému návrháři DeepSee reportů.
Základní pojmy Systém je abstrakce, kterou si lidé vytvářejí v procesu poznávání jako nástroj zkoumání reálných objektů.
Informatika pro ekonomy II přednáška 10
Reporting Ing. Jan Přichystal, Ph.D.. Úvod Uživatelé obvykle přistupují k DW pomocí BI aplikace Většina využívá předdefinované reporty Poskytují standardizovaný.
Informační systémy TPS,MIS, SIS.
Informační systém pro řízení lidských zdrojů ve veřejné správě
Dokumentace informačního systému
Erik Eckhardt Portál pro podporu rozhodování
Základní principy řešení a využití ERP aplikací
Copyright (C) 2000 Vema, a. s.1 V3 klient Michal Máčel Provozní integrace G2, HR/Win a internetu.
Systémy pro podporu managementu 2 Inteligentní systémy pro podporu rozhodování 1 (DSS a znalostní systémy)
Ukládání heterogenních dat pomocí rozvolněných objektů Michal Žemlička.
DATABÁZOVÉ SYSTÉMY. 2 DATABÁZOVÝ SYSTÉM SYSTÉM ŘÍZENÍ BÁZE DAT (SŘBD) PROGRAM KTERÝ ORGANIZUJE A UDRŽUJE NASHROMÁŽDĚNÉ INFORMACE DATABÁZOVÁ APLIKACE PROGRAM.
doc. RNDr. František STANĚK, Ph.D.
Informační zdroje v jednotném prostředí: SEN VŠECH KNIHOVNÍKŮ Jan Pokorný, Ústav výpočetní techniky UK.
Databázové modelování
Jako součást informačního systému podniku
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Technické řešení Mapových služeb Portálu veřejné správy Jiří Kvapil.
Systém pro podporu komunitního plánování
Selektivní šifrování dat v databázích
Datovýsklad Datový sklad V budoucích službách státního archivu.
Reporting.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Webové služby pro komunikaci s informačním systémem eQuip Martin Širajch.
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
doc. RNDr. Zdeněk Botek, CSc.
2 Karla Halenková Setkání uživatelů 2001 Báze znalostí produkt pro naplnění uživatelem.
Databázové systémy Datové modely.
13.přednáška – Elektronické zásobování Ing. Jiří Zmatlík, Ph.D. ČVUT, Fakulta elektrotechnická Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd.
Anotace: Kancelářský balík od firmy Microsoft je nejčastěji používané řešení ve firmách i domácnostech. Žáci získají přehled o tomto produktu, získají.
Druhy aplikačních programů – rozdělení podle účelu 1
Software Počítače - rozdělení podle účelu
SOFTWARE Operační systémy.
Operační systém Windows
Operační systém Windows
as4u advanced system for you
Operační Systém Operační systém je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti počítače při jeho.
Veřejná databáze Českého statistického úřadu
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
SOFTWARE II Aplikační software.
Informatika pro ekonomy přednáška 8
WEDA – řízené úložiště dokumentů Sociální agendy
Transkript prezentace:

Podnikový systém SEWSS Jakub Charvát STATISTICA Enterprise-wide SPC System

SEWSS : Hlavní požadavky Snadné používání „Co není jednoduché, na to si uživatelé nezvyknou.“ Integrace s datovými sklady „Jedni vědí, jaká data potřebují. Druzí vědí, jak se k datům dostat.“ Spolupráce „Výzkum a řízení jakosti má na starosti obvykle více lidí.“

SEWSS : Představte si … systém, v němž uživatel 1.má přístup dle svého oprávnění 2.klikne si na zvolenou analýzu v přehledné stromové struktuře 3.dostane výsledky pro nejnovější data  nemusí vědět, kde jsou data uložena  nemusí se starat o to, že data pocházejí z několika tabulek  nemusí vědět, kde jsou uloženy specifikace výrobku  musí znát jen JMÉNO požadované analýzy

… a přesně tak pracuje SEWSS !!!

SEWSS : Funkční bloky 1.Uživatelské účty 2.Připojení ke zdrojům dat 3.Interaktivní filtrování 4.Šablony analýz 5.Reporty

SEWSS jako centrální analytická platforma respektuje potřeby všech uživatelů 1. Uživatelské účty SEWSS Administrátor AnalytikManažer Technik/operátor

2. Připojení ke zdrojům dat SEWSS získává data z jiných systémů a poskytuje interaktivní analýzy, následné analýzy a reporty

3. Interaktivní filtrování SEWSS představuje nejrobustnější kombinaci analýz a nástrojů pro připojení k databázím Filtrování může být:  Pevné nebo parametrizované  Povinné nebo volitelné  Ploché nebo hierarchické  S aktualizací Umožňuje průzkum dat Jednu šablonu je možné použít mnoha způsoby

4. Šablony analýz Snadný přístup uživatelů ke specifickým statistikám, grafům, … Analýza jednou vytvořena, opakovaně použita Šablony v sobě mohou parametry analýzy obsahovat „natvrdo“, nebo mohou být parametrizovány Analýzami mohou být jakékoli popisné, vizualizační, prediktivní, nebo průmyslové techniky systému STATISTICA Automatická aktualizace analýz při příchodu nových dat

5. Reporty HTML reporty se využívají k distribuci výsledků širokému spektru uživatelů Šablony reportů se vytvářejí ve formě stránek v grafickém uživatelském rozhraní Reporty mohou obsahovat jakékoli výstupy z šablon analýz Reporty lze spouštět ručně nebo automaticky v daném čase

SEWSS odstiňuje uživatele od SQL a připojení k DB Různá práva a různá prostředí pro různé uživatele SEWSS : Nejvýraznější rysy Rozsáhlá sada technik řízení jakosti, jednoduchých i složitých analýz Sdílení znalostí a spolupráce HTML reporty Komplexní centralizovaný systém nahrazující jednotlivá dílčí řešení

Děkuji za pozornost. Jakub Charvát