Způsobilé výdaje projektů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Finanční řízení projektu Seminář pro žadatele k oblasti podpory 1.5 OP VK.
Advertisements

Realizace projektů v praxi program OMEGA Praha.
Oprávněné výdaje projektů Olomouc Ing. Vlastimil Outlý Národní vzdělávací fond, o.p.s.
1 Finanční aspekty projektové žádosti Seminář pro žadatele Praha 9. června 2011.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
ROZPOČET a UZNATELNÉ NÁKLADY AKCE V Grantových schématech realizovaných Libereckým krajem v rámci Společného regionálního operačního programu (SROP) Zajišťuje.
Příjmy a výdaje v daňové evidenci
„ Finanční zprávou pro Akci 3 krok za krokem “. Základní finanční pravidla programu  Pravidla dána Příručkou pro Akci 3 a Rozhodnutím o poskytnutí dotace.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ZPŮSOB FINANCOVÁNÍ A ZPŮSOBILÉ VÝDAJE.
Způsobilé výdaje poskytovatelů sociálních služeb pro Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Automobil a daň z mezd Poskytne-li zaměstnavatel zaměstnanci bezplatně firemní motorové vozidlo k používání pro služební i soukromé účely, považuje se.
9. tématický okruh: Zúčtovací vztahy
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
III. Finanční řízení Ing. Michal Čech. Obsah Způsobilé výdaje Rozpočet projektu Osobní výdaje Vykazování výdajů Hodnotící kritéria Finanční milníky 2.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu (zpracování rozpočtu grantového projektu)
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecné informace k finanční části seminář pro žadatele – 3. výzva
Petra Němcová Finanční rámec grantových projektů z OP VK, zaměření na oblast podpory 3.2 ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Výzva Budování expertních kapacit – transfer technologií Praha, 15. února 2016 Seminář pro žadatele.
Cestovní náhrady kapitola rozpočtu 2 Jiří Haken 1.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Název kapitoly Název podkapitoly Text Výzva Budování kapacit pro rozvoj škol I. Praha, 12. února 2016 Seminář pro žadatele.
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní.
Seminář pro příjemce finanční podpory z OP VK Způsobilé a nezpůsobilé výdaje Jihomoravský kraj Oddělení evropských dotací Březen 2009.
Přímá podpora kapitola rozpočtu 7 Denisa Kolouchová 1.
Způsobilé výdaje a další finanční otázky Česko-norský výzkumný program CZ09 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Ministry of Education, Youth and.
Způsob financování GP a způsobilé výdaje. Financování GP  Celková výše dotace: 100 % celkových způsobilých výdajů  Podíl EU: 85 %  Podíl SR: 15 % 
Zařízení kapitola rozpočtu 3 Jiří Haken 1.
Seminář pro žadatele o finanční podporu - Výzva č. 51 Finanční řízení 1.
1 Finanční část projektu Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu (rozpočet grantových projektů) (seminář pro žadatele.
DANĚ a jak na ně. daň odvody do veřejných rozpočtů (státu a obce) odvody do veřejných rozpočtů (státu a obce) daň: přímá z příjmů z příjmů z nemovitostí,
Centrum pro regionální rozvoj ČR Seminář pro žadatele Cíl 3/Ziel 3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko
Jana Kopečková Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
1 Finanční řízení Ing. Jana Literová. Obsah Rozpočet projektu Nepřímé náklady Nezpůsobilé výdaje 2.
SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE – DOTAČNÍ PROGRAM „PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V RÁMCI INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PLZEŇSKÉM KRAJI “
Alena Zítková INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu (zpracování rozpočtu grantových projektů)
1 Finanční řízení Ing. Jana Čandová. Obsah Rozpočet projektu Nepřímé náklady Nezpůsobilé výdaje 2.
Seminář k „Výzvě na technologická centra a elektronické spisové služby“ Oblast podpory: 2.1 Zavádění ICT v územní.
IV. Finanční řízení Rozpočet projektu Nepřímé náklady Nezpůsobilé výdaje Ing. Petra Kalinová 1.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost FINANČNÍ ČÁST PROJEKTU (seminář pro příjemce – 2. výzva)
Informativní schůzka – dotace v oblasti dobrovolnické služby Ministerstvo vnitra.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu (zpracování rozpočtu globálních projektů)
Financování podniku. náklady přímé – stanoví se na jednotky (materiál, úkolová mzda, pojištění z úkol. mezd) přímé – stanoví se na jednotky (materiál,
Odbor regionálního rozvoje oddělení grantů Jana Patočková 20. června 2012 Tento seminář je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Způsob financování GP a způsobilé výdaje Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK, oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání Liberec.
UNIVERZITNÍ INSTITUT SEMINÁŘ K OP VK VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ DOPORUČENÍ PRO PŘÍPRAVU PROJEKTŮ Zlín, budova VTP, 1. července 2009.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
Informativní schůzka – dotace v oblasti dobrovolnické služby Ministerstvo vnitra.
Jana Kopečková Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
seminář pro příjemce Výzva č. 03_16_065 Pravidla realizace projektů
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Sál zastupitelstva Královéhradeckého kraje, 23
Bankovní účetnictví Nehmotný a hmotný majetek, zásoby
NÁVRAT Informativní seminář 7. října
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
DAŇOVÁ EVIDENCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Finanční rámec grantových projektů oblast podpory 3.2 (3. výzva)
Řízení majetku ve vazbě na zdrojovou náročnost
RP04-18 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín,
seminář pro příjemce Výzva č. 03_15_066 Pravidla realizace projektů
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ
Transkript prezentace:

Způsobilé výdaje projektů Apolena Karasová Ministerstvo financí ČR – CFCU - Zprostředkovatel programu

Způsobilé výdaje projektů Zahrnutí výdaje do rozpočtu projektu Účel výdaje Datum uskutečnění výdaje Evidence a prokazování uskutečněného výdaje Hospodárnost, účelnost a efektivnost výdaje Vedení účetnictví Způsobilost výdajů partnerů

Způsobilé výdaje projektů Zařízení, vybavení, stavby Nepřímé výdaje - režijní náklady Nákup služeb Osobní výdaje na realizaci projektu Cestovní náhrady Daň z přidané hodnoty

Zařízení, vybavení, stavby: nové stavby nebo technické zhodnocení stávajících, pořízení nemovitého majetku, nákup nového či použitého vybavení či zařízení hmotné povahy, výdaje na nehmotný majetek nákup dopravních prostředků je způsobilý pouze ve výjimečných a řádně zdůvodněných případech dlouhodobý majetek - odepisovaný (hmotný či nehmotný) krátkodobý majetek – neodepisovaný spotřební zboží a provozní materiál

Nepřímé výdaje – režijní výdaje: Nezbytné výdaje spojené s realizací projektu, ale nejsou přímo spojené s konkrétní aktivitou projektu – nájem kanceláří, nákup vody, paliv, energie atd. – zahrnuty pouze v kapitole MANAGEMENT 3 způsoby metody výpočtu: a) na základě podkladů z analytického účetního systému b) pokud nejde identifikovat skutečné nepřímé výdaje, pak až do výše 20% celkových čistých přímých způsobilých výdajů c) v případě, kdy není k dispozici analytický účetní systém - až do výše 60% celkových čistých přímých způsobilých výdajů – vědecké projekty, neziskový veřejný subjekt, vědecké organizace, vzdělávací organizace středního a vysokého stupně, malý a střední podnik

Nákup služeb Externí řízení projektu Výdaje na publicitu Externí finanční audity Právní poradenství Externí řízení veřejných zakázek Výdaje související s pořádáním školen, seminářů Výdaje související s realizací aktivovat projektu, které KP není schopen zcela či částečně zajistit sám Finanční služby bank schválené v žádosti o grant Pojištění majetku

Osobní výdaje Osobní výdaje na zaměstnance – schválené v projektu Výdaj musí odpovídat nominálním mzdám, eventuálně platům, a zákonným odvodům, hrazených zaměstnavatelem (sociální a zdravotní pojištění) Případné další výdaje zaměstnance (FKSP, zákonné pojištění odpovědnosti zaměstnavatele, atd.) Odměny, za podmínky, že jsou odměnou za splnění mimořádného úkolu na projektu Jeden pracovník nemůže být na projektech zaměstnán na více než 1,5 úvazku celkem Příslušná pracovní smlouva před vznikem takového výdaje

Cestovní náhrady Pracovní cesty zaměstnanců konečných příjemců a partnerů projektu v souvislosti s realizací projektu Způsobilé výdaje za jízdné - jízdenka za veřejnou dopravu, místenka, lehátko, lůžko, letenka, jízdenka místní hromadné dopravy, výdaje související s použitím soukromého vozidla, taxi – POUZE VE VYJIMEČNÝCH A ODŮVODNĚNÝCH PŘÍPADECH, KDY NELZE POUŽÍT JINOU PŘEPRAVU Cestovní náhrady při cestě českých pracovníků - řídí se zákoníkem práce v platném znění a vyhláškami MPSV a MF, které stanoví výši cestovních náhrad pro daný rok (výdaje na ubytování, stravné, zahrnující kapesné) Cestovní náhrady při cestě zahraničních pracovníků do ČR – „per diems“ . Kryjí výdaje na ubytování, stravné a jízdné v ČR, stanovení dle sazeb EU Celkové výdaje na studijní cesty a stáže u relevantních zahraničních institucí nesmí přesáhnout 10% celkového rozpočtu projektu

Daň z přidané hodnoty - DPH Způsobilý výdaj pouze v případě, kdy plátce nemůže uplatnit nárok na odpočet daně na vstupu

Nezpůsobilé výdaje Nezpůsobilé výdaje jsou výdaje, které: nebyly uvedeny a schváleny v projektové žádosti nebyly vynaloženy v souladu s účelem projektu nevznikly v časovém rozmezí pro realizaci projektu nebyly uhrazeny v době oprávněnosti výdajů projektu nejsou dokladovány příslušnými účetními doklady, není-li uvedeno jinak nebyly zaznamenány na bankovních účtech KP/partnera nebo nejsou doloženy výdajovými pokladními doklady jsou v jiných ohledech v rozporu s oprávněnými výdaji úroky z úvěrů debetní úroky

pokuty, penále, finanční tresty kurzové ztráty rezervy na možné budoucí ztráty a dluhy nedobytné pohledávky správní poplatky (výpis z katastru nemovitostí, výpis z obchodního rejstříku apod.) jiné výdaje čistě finančního rázu (např. za bankovní služby,vyjma těch, jež jsou schváleny v projektové žádosti) daň z přidané hodnoty s nárokem na odpočet daně výdaje na právní spory daně (silniční daň, daň z nemovitostí, daň darovací, daň dědická apod.) ostatní sociální výdaje na zaměstnance, ke kterým nejsou zaměstnavatelé povinni dle zvláštních právních předpisů (příspěvky na penzijní připojištění, životní pojištění, dary k životním jubileím, příspěvky na rekreaci apod.); výdaje, které  byly nebo budou nárokovány jako oprávněné v rámci jiných dotací či programů

Děkuji vám za pozornost Kontakt: Apolena Karasová Tel: 257 044 561 E-mail: apolena.karasova@mfcr.cz