Struktura strany + stanovy Jiří Lameš Předseda klubu Praha 21.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Advertisements

TEORIE ROZHODOVÁNÍ A TEORIE HER
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
PhDr. Štěpánka Hostovská
Valná hromada PRAHA 27. BŘEZNA 2014
mimořádná Valná hromada SPŘ Praha 1 Zpráva komise k tvorbě Stanov SPŘ Složení komise: Ing. Jan Doležal Ing. Jaromír Pitaš Ing. Jaroslav Švec.
Vocational Education and Training for Young people ODBORNÉ VZDĚLÁVACÍ KURZY PRO MLADÉ Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za.
Dozorčí rady pracovišť AV ČR z pohledu právního setkání předsedů a místopředsedů DR 25. dubna 2007.
VY_32_INOVACE_ 13 Instituce EU I
1 Ing. Vít Beneš, Ph.D. Ústav mezinárodních vztahů, v.v.i.
ZPRÁVA O ČINNOSTI KONTROLNÍ KOMISE období
1 FINANCOVÁNÍ KAMPANĚ tisková konference, 23. března 2010.
Problémy a řešení stranické struktury Kateřina Klasnová místopředsedkyně strany VV.
Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Činnost v období listopad 2007 – říjen 2008 Iva Prochásková
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Jitka Fabianová Garant vzdělávání č. 3 – 1995 Lektor č. 9 –
Spolupráce venkovských obcí Radim Perlín Příspěvek vznikl za podpory projektů WD Regionální diferenciace venkovského prostoru: disparity a možnosti.
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Volby VY_32_INOVACE_29-12 volební systémy.
Ideologie strany Lenka Brotánková, předsedkyně klubu Praha 20.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Okresní sdružení ČUS Tábor
PŘÍMÁ DEMOKRACIE V PRAXI Jana Pařízková Místostarostka Prahy 1, poslankyně.
Instituce EU Evropská rada Rada Evropské unie Evropská komise
DIGITÁLNÍ POVODŇOVÉ PLÁNY (dPP) SBĚR DAT Plzeň strana 1 Digitální povodňový plán Plzeňského kraje a obcí s rozšířenou působností Krajský úřad.
Informační vzdělávání na VŠ: aktivity v roce 2005/2006 Výsledky dotazníkového šetření Eva Dohnálková, Hana Landová, Jana Liptáková.
ZPRÁVA O ČINNOSTI KONTROLNÍ KOMISE za období –
Volební výsledky roku 2010 a rezignace na volebního manažera Vít Bárta Ministr dopravy.
V OLBY Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu CZ.1.07/1.1.04/
ČLENSKÁ SCHŮZE 2006 ZPRÁVA O ČINNOSTI KONTROLNÍ KOMISE za období
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.. VOLBY V ČESKÉ.
ZPRÁVA O ČINNOSTI KONTROLNÍ KOMISE období –
Zelený kruh – střešní organizace českých ekologických NNO Alena Dodoková Kateřina Ptáčková.
3. Programový výbor Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory - zpráva o činnosti v roce 2011.
Vyjednání Národního strategického referenčního rámce a operačních programů na období 2007 – 2013 Jiří Čunek 1. místopředseda vlády a ministr pro místní.
Autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR. autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR Stávající Stanovy ERC byly přijaty Prezidiem ERC v ČR dne
Jsme v EU, buďme v obraze. EU jako politický organismus Eva Pluskalová.
Vlastní hodnocení školy ► evaluace = lat. valere – přeneseno do angličtiny= self-evaluation ► Scrivena, 1991 = „proces určování podstaty, hodnoty a ceny.
Prezidentské volby v USA (v porovnání s ČR)
Tato prezentace byla vytvořena
Volba předsedy a místopředsedů Rady vysokých škol pro funkční období 2009 – února 2009 Podklady pro volební komisi.
Aplikace DVB-T Český Telecom, a.s.. 2 Agenda DVB-T MHP Platforma ČTc DVB-T MHP Platforma ČTc – aplikace Shrnutí cílů společnsti Český Telecom, a.s.
Program podpory regionů Společenská odpovědnost v ČSOB a Poštovní spořitelně.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR MONITOROVACÍ VÝBOR Praha 21. ledna 2015 Milada Hroňková.
Volby Tomáš Divacký 4KA 2011/2012.
Předsednictvo RVŠ 17. ledna 2013 JUDr. Lenka Valová.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Statut a Jednací řád Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce Praha 21. ledna.
Název školy: Základní škola Městec Králové
= společenství NEUZAVŘENÉHO počtu osob, založené za účelem podnikání nebo i za jiným účelem (vzájemné podpory svých členů nebo třetích osob) - např. družstvo.
„ WORKSHOP „Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Moravskoslezského kraje – práce se závislými klienty“ Vyhodnocení a shrnutí výstupů.
Účast veřejnosti ve veřejné správě 12. května 2009.
SLAVKOV Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Členská schůze MAS Opavsko.
STAŇ SE ČLENEM! STAŇ SE ČLENEM ODBORŮ To určitě! Mnoho dobrých důvodů proč se stát členem odborů.. Protože Tvoje práva jsou naše práce Přesčas y zadarm.
Příležitosti a rizika profesní komory pro sociální pracovníky v sociálních službách Presentace pro seminář Výboru pro sociální politiku PČR Daniela.
Volby a volební systém ČR. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
1 Řešení rozporů při pořizování ÚPD Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
Jitka Fabianová Garant vzdělávání č. 3 – 1995 Lektor č. 9 –
ČÍSLO PROJEKTU ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY AUTOR TÉMATICKÝ CELEK
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
Okresní sdružení ČUS Tábor
Šachy do škol 2016/2017 Pavla Tryhubová.
Autor: Irena Drápalíková
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Volby do Zastupitelstev obcí a senátu Krajská správa ČSÚ ve Zlíně
Život v demokracii DEMOKRACIE FORMY STÁTU kdo moc vykonává:
Bod č. 7: Částečné zrušení usnesení přijatého na 19
POLITICKÝ PLURALISMUS
Transkript prezentace:

Struktura strany + stanovy Jiří Lameš Předseda klubu Praha 21

Příspěvek k bodu 4. Struktura strany + stanovy Stanovy schváleny na Konferenci strany dne Nedostatečná, nebo nulová informovanost na webových stránkách týkající se orgánů, uvedených ve stanovách v čl. 13 – 17. Čl.13 Volba krajského lídra ( nikdo neví, jak byli zvolení, ani kdo byl jejich zástupce? Byla volba dle článku 13, nebo byli nedelegována shora. Pokud ano, jaký smysl mají potom platné stanovy. Čl.14 Krajský tajemník - Nikdo neví, kdo je krajským tajemníkem v jednotlivých krajích, na webu není o nich ani zmínka - nikdo z centrály neoznámí, že je zvolen nový krajský tajemník

Příspěvek k bodu 4. Struktura strany + stanovy Čl.15 Inspektor - existuje ?, na webu není o něm ani zmínka, chybí jakákoliv informace o tom, zda vůbec existuje a pokud ano, její personální obsazení a kontakt Čl.16 Rozhodčí komise - Chybí jakákoliv informace o tom, zda vůbec existuje a pokud ano, její personální obsazení a kontakty, V případě, že by komise existovala, bylo by možné předejít situaci, kdy se osočují navzájem některé kluby ze stejného regionu Č.17 odborné komise, jaké jsou a kdo v nich je ? Shrnutí: neví se, na koho se obrátit, s kým co řešit, kdo má co v kompetenci a web o tom nepodává žádné informace Závažnost těchto chybějících informací je také v tom, že členy Grémia Strany jsou: a) členové Rady b) krajští lídři ( neznámí)

Příspěvek k bodu 4. Struktura strany + stanovy c) první zástupci lídrů krajů ( neznámí) d) regionální tajemníci ( neznámí) e) předsedové odborných komisí ( neznámí) Řadový člen VV, ale ani předseda klubu nemá žádnou možnost dozvědět se složení grémia a je i otázkou, zda se všichni výše vyjmenovaní grémia zúčastňují a dle platných stanov mají možnost se zúčastnit rozhodovacích procesů.

Příspěvek k bodu 4. Struktura strany + stanovy Referenda protože se neví, kolik lidí hlasovalo, neví se také, jaká je vypovídací schopnost těchto referend Čl.4 Registrovaný příznivec Véčkaři - kdo to je, jak víme, že jsou to příznivci VV - nejedná se pouze o 5.kolonu, která nepříznivě ovlivňuje chod strany, Jaký smysl např. má, aby véčkaři hlasovali o lídrovi pro komunální volby, proč toto nemůže nerozhodnout místní klub, který si demokratickým hlasováním ze svého středu zvolí svého lídra Jaký je potom vůbec smysl klubů, když o tzv. primárkách rozhodnou anonymní uživatelé internetu, kteří mají dokonce možnost udělat lídrem kohokoliv, kdo získá nejvyšší počet hlasů To souvisí s absolutní neinformovanost ohledně internetového hlasování, týkající se počtu internetových voličů-

Příspěvek k bodu 4. Struktura strany + stanovy Řešení: Ustanovení výše uvedených orgánu a zveřejnění personálního obsazení a kontaktů na webu Jednoznačně delegované pravomoci a definování kompetencí těchto orgánů Jasně strukturovaná hierarchie, aby bylo každému zřejmé, jak postupovat v případě řešení problémů vzniklých v členské základně jednotlivých klubů, sporů mezi kluby, apod. Omezit rozhodování Véčkařů pouze na tzv. poradní hlas, a stranu směřovat podle názorů členské základny, dát klubům určitý druh autonomie, aby mohli o svých lídrech rozhodovat pouze členové příslušného klubu a ne naprosto neznámí uživatele internetu Závěr: Budou-li o VV rozhodovat anonymní internetoví uživatelé, dopadneme jako OF. To bylo také pro všechny a díky této zcestné myšlence se rozpadlo.

Děkuji za pozornost