Co se skrývá za úspěchem účastí VŠCHT Praha v mezinárodních projektech VaV What is Hidden Behind the Success of ICT Prague Participation in Intra-European.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Advertisements

Metodika Full Cost Metodika Full Cost byla vytvořena v rámci projektu Metodika Full Cost na Mendelově univerzitě v Brně, registrační č.
Co je nutné zařídit v hostitelské instituci v souvislosti s přijetím zahraničního výzkumného pracovníka, který bude zaměstnán na řešení projektu VaVaI.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
České vysoké učení technické v Praze
LUKÁŠ MELNIČÁK FINANCE A MARKETING VE VYSOKÉM ŠKOLSTVÍ.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Odbor Evropských programů1 Priorita 3 OP RLZ Rozvoj celoživotního učení Opatření 3.2 Podpora terciárního vzdělávání, výzkumu a vývoje PhDr. Kateřina Pösingerová,
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Transfer technologií na Technické univerzitě v Liberci Pavel Němeček.
Technology Transfer Offices can help disseminate IP knowledge Jaroslav Burcik Czech Technical University in Prague Centre for Business cooperation, CTU.
Zkušenosti VŠCHT Praha s účastí v projektech 7. RP EU
Vysoká škola chemicko- technologická v Praze. Bakalářské studium Magisterské studium Doktorské studium Celoživotní vzdělávání Studium v zahraničí.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Schůzka projektového týmu Postdoc I. 9. ( ) Zaměstnáním čerstvých absolventů doktorského studia k vědecké excelenci, reg. č. CZ.1.07/2.3.00/
R VY a Aplikovaná informatika Aplikovaná informatika Prezentace studijních oborů 2013.
3. zasedání předsednictva Rady vysokých škol Praha, 16. března 2006 Česká konference rektorů Prof. Ing. Petr Sáha, CSc.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Ústav pedagogických věd
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Reforma systému výzkumu, vývoje a inovací v ČR  změny v pravidlech pro podporu VaV v právu ES  reforma VaVaI v ČR Inovační potenciál ČR Praha,
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
Role znalostí MANAGEMENTU A MARKETINGU v přípravě pracovníků pro řešení vědecko-výzkumných úkolů Doc. RNDr. Eva Grublová, CSc. Mgr. Daniela Navrátilová.
Pražské analytické centrum inovací CZ / /0002 Kontaktní osoba Karel Volka ESF – JPD 3 Grantové.
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Zasedání uspořádané k oficiálnímu zahájení činnosti Českého centra pro mobilitu Datum konání: Místo konání: budova AV ČR, Národní 3, Praha.
Fakulta aplikované informatiky / Nad Stráněmi 4511 / Zlín 1.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji Mgr. Filip Týc Odbor programů výzkumu.
Kandidát na rektora JU prof. Ing. Miloslav Šoch, CSc., dr. h. c., 2016.
ČVUT zítra prof. RNDr. Miroslav VLČEK, DrSc.. ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE 2 Postavení univerzity v měnícím se světě  Boloňské deklarace a společný.
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Česká republika v Evropském výzkumném prostoru 2 (CZERA 2)
TVIP 2017 Institut environmentálního inženýrství
Spolupráce Akademie věd ČR a Technologického centra AV ČR
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Výroční konference OP PIK
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Zdravotnický management
Delegování expertů ČR do ERA organizační podmínky
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
Martin Pešl, Martin Vrubel
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Přenos poznatků a technologií na UK
Transkript prezentace:

Co se skrývá za úspěchem účastí VŠCHT Praha v mezinárodních projektech VaV What is Hidden Behind the Success of ICT Prague Participation in Intra-European R&D Projects Ing. Anna Mittnerová Oddělení pro vědu a výzkum VŠCHT Praha http://www.vscht.cz/homepage/veda/index/Profil_vav/kampus 16.9.2013

Kdo jsem - představení Osoba odpovědná za administrativní, finanční a právní agendu EU projektů LEAR VŠCHT Praha – Legal Entity Appointed Representative Řešitelka projektů: EUPRO, EUPRO II, FP6, 4x FP7, 2x LLP Členka Programového výboru PEOPLE 7.RP při EC delegovaná za ČR Kvalifikace, praxe, zkušenosti: - 1973 absolventka VŠCHT Praha, FCHT, Ústav skla a keramiky 1973-78 VŠCHT Praha, Ústav skla a keramiky 1978- 91 laboratoře Stavení geologie Praha 1991-94 soukromá zahraniční obchodní společnost 1994 - 95 American Embassy Prague, US Dpt. of Commerce 1995 - 04 zahraniční obchodní společnost, zaměření na chemii a stavebnictví 2004 - 06 ÚMCH AV ČR - grantové oddělení, projekty 6.RP 2006 - nyní VŠCHT Praha, rektorát, oddělení pro vědu a výzkum 16.9.2013

Vysoká škola chemicko technologická v Praze Slouží ke vzdělávání, výzkumné, vývojové a tvůrčí činnosti Uskutečňuje bakalářské, magisterské a doktorské studijní programy a programy celoživotního vzdělávání Je zaměřena na oblasti chemické, biochemické, biologické, potravinářské, materiálové, inženýrské, informační, počítačové a ekonomické Centrálně řízená v čele s REKTOREM s vymezením činností na prorektory pro pedagogiku pro vědu a výzkum pro vnější vztahy a komunikaci pro strategie a rozvoj Kvestorka - řídí hospodaření školy a vnitřní správu Rozpočet na VaVaI v roce 2011 činil 641 mil. Kč (52% celého rozpočtu) 16.9.2013

Struktura VŠCHT Praha Fakulty Fakulta chemické technologie (FCHT), Fakulta technologie ochrany prostředí (FTOP), Fakulta potravinářské a biochemické technologie (FPBT), Fakulta chemicko-inženýrská (FCHI), Rektorát, celoškolská pracoviště, účelová zařízení z nichž Odd. pro vědu a výzkum má na starosti projekty VaVaI od 2004 nové koncepce administrace projektů ČR i EU poskytovatelů Lidské zdroje 2932 BC a MS studentů 150 zahraničních studentů 824 Ph.D. studentů 740 akademických a výzkumných pracovníků 1112 zaměstnanců celkem 16.9.2013

                                                 , Přehled řešených projektů financovaných EC http://www.vscht.cz/homepage/veda/index/prehledy/erp_prehled 7. rámcový program IDEAS - ERC – 1 projekt COOPERATION – 17 projektů z toho 1 koordinujeme JU FCH – 3 projekty PEOPLE – 5 projektů, z toho 1 koordinujeme CAPACITIES – 3 projekty LLP - Celoživotní učení 1x Leonardo da Vinci, 1x Comenius 3x Erasmus Mundus 16.9.2013

"Administrativa vědy není nutné zlo, ale základní součást úspěchu." Ohlédnutí do historie Praha únor 2006 AV ČR, Národní 3 Seminář o administrativě a managementu vědy Hosté semináře zástupci Společnosti Maxe Plancka (MPG) V přednášce generální tajemnice MPG dr. Barbary Bludau zaznělo: Jiná, než špičková věda pro nás není přijatelná. Nové podmínky ve výzkumu jsou dány globalizací trhu, internacionalizací vědeckých společností, vyššími náklady na výzkum, environmentálními a demografickými faktory. Poskytování informací o aspektech transferu technologií, ochrana duševního vlastnictví, poradenství v oblasti patentového práva a komerčního využití vynálezů je pro nás důležité. Špičkovou vědu si dnes již nelze představit bez rozvoje vztahů s veřejností. "Administrativa vědy není nutné zlo, ale základní součást úspěchu." 16.9.2013

Strategie rozvoje mezinárodní spolupráce na VŠCHT Praha Poskytovat SLUŽBU výzkumníkům a dalším administrativním složkám Sestavit tým odborníc/ků s komplementárními kvalifikacemi Evidovat návrhy a projektovou dokumentaci na jednom místě Zdokonalovat elektronické finanční a manažerské systémy Cíleně informovat o grantových příležitostech pro dané oblasti Vytvořit pravidla pro podávání návrhů projektů, rozpočtů, stanovit odpovědnosti Spolupracovat s výzkumníky při podávání návrhů a při vykazování zpráv projektů Úzce spolupracovat oddělením ekonomickým, personálním, komunikačním Napomáhat při náboru a přijímání cizinců do projektů Vytvořit síť administrátorů na fakultách, ústavech Komunikovat s veřejností 16.9.2013

Podmínky pro mezinárodní spolupráci Podpora vedení školy vize, koncepce, sofistikované finanční a manažerské systémy rektorátní pracoviště poskytující kvalitní služby výzkumníkům Schopní výzkumníci vědecká excelence zájem pracovat v mezinárodním týmu schopnost a ochota řídit výzkumnou skupinu Administrace a management EU projektů vysoce kvalifikovaná a stabilní skupina administrátorů projektů součinnost s personálním, ekonomickým a komunikačním oddělením 16.9.2013

Podpora vedení školy Cíl - být výzkumnou technickou univerzitu s velmi kvalitním základním a aplikovaným výzkumem a s dobrým mezinárodním renomé v oblasti vzdělávání, vědy a výzkumu Vývoj a optimalizace elektronických informačních systémů iFIS - Finanční informační systém, přiřazování nákladů a výnosů k jednotlivým projektům, analytické účetnictví MIS - Manažerský informační systém, VERSO sledování čerpání nákladů projektů dle různých kategorií Modul Granty a projekty – registr všech projektů včetně úložiště projektové dokumentace ODYSEA – personální systém, sledování personálních nákladů s alokací na jednotlivé projekty, plánování a výpočty osobních nákladů dle sazeb produktivních hodin, elektronický docházkový systém, generování Time Sheets 16.9.2013

Špičkoví vědečtí a akademičtí pracovníci prof. K. Bouzek - Hydrogen Based Energy Conversion and Storage Technologies, 1 x CL, 3x JU FCH, 2x LLL Erasmus Mundus prof. J. Krýsa - 1x CL, 1x CSA INTEC - koordinátor Ing. M. Kouřil, PhD - 1x CL FPBT - prof. J. Hajšlová, doc.Riddellová, doc.Schulzová, Ing.Tomaniová PhD - Advanced Analytical Strategies in Chemical Food Safety Control – 8 CL projektů prof. K. Demnerová, prof. T. Macek, prof. J. Moravcová 16.9.2013

                                    BIONIT FPBT – prof. P. Jeníček, Ing. J. Bartáček PhD – Wastewater Ttreatment and Ttechnologies, Resource Recovery, 3x PEOPLE Marie Curie, ERG, IRSES 1x LLL Erasmus Mundus FCHI – prof. F. Štěpánek, Development of Cemical Robots, 1x ERC projekt CHOBOTIX, 1x CL projet MICREAGENTS doc. J. Kosek – 2x CL projekt, COOPOL, MODENA Ing. K. Friess, PhD - 1x CL projekt DoubleNanoMem Rektorát Ing.A.Mittnerová, Ing.H.Bartková PhD, Mgr. P.Kinzlová – popularizace chemie, genderové aspekty, 4x CSA, 2x LLL projekt (Leonardo da Vinci, Comenius) 16.9.2013

Administrace a management EU projektů Součástí Oddělení pro VaV je skupina pro administraci EU projektů matky malých dětí, částečné úvazky, možnost pracovat na dálku Specialistky s komplementárními kvalifikacemi Zapojení v projektu EUPRO II – LE 12005 KAMPUŠ Ing. A. Mittnerová (chemička) – vlastní zkušenosti z účasti v projektech 6.RP, 7. RP, LLL, MŠMT EUPRO, členka PV 7.RP PEOPLE Ing. H. Štěpánková (ekonoka) – zkušenosti z Imperial College London, UK, vedení administrace ERC grantu, projekty 7RP, projekty ESF Ing. K. Friessová, Ph.D. (chemička), zkušenost z účasti v projektu 7.RP, administrace projektů 7.RP Ing. M. Kolmanová (ekonomka) – praxe v TC AV ČR a CZELO, Stálé zastoupení ČR v EU v Bruselu, spolupráce s JU FCH, finanční expertka Mgr. Jana Mittnerová (právnička) – specializace na Grantové a konsorciální smlouvy, duševní vlastnictví, hostující cizince 16.9.2013

Spolupráce a výchova adminstrátorů/rek na odděleních Ing. H. Bartková, PhD (chemička) – praxe v KAMPUŠi, dnes koordinuje projekt 7.RP s prof. Krýsou; vede projekty OP PA, OP VK, LLL Ing. Monika Tomaniová, PhD (chemička) – vede veškerou administraci projektů 6. RP a 7.RP týmu prof. Hajšlové – obrovské zkušenosti Úzká spolupráce s Ekonomickým odborem sledování rozpočtů, analytika, Finacial Statements ( FORM C) Bc. J. Kožíšek (FSIGN), Bc. M. Dohnal Úzká spolupráce s Personálním odborem Time Sheets, produktivní hodiny, hodinové sazby, hostující cizinci Úzká spolupráce s výpočetním centrem Aktualizace a vylepšování systémů zejména MIS a Time Sheets Spolupráce s oddělením komunikace – medializace, popularizace Mgr. Petra Kinzlová, Ing. Hana Bartková, PhD 16.9.2013

Poděkování podpoře grantu LE12005 z programu EUPRO II, MŠMT Závěrem Abyste byli úspěšní v mezinárodní spolupráci ve VaVaI, potřebujete mít kromě excelentních výzkumníků i dobrou administraci a management projektů. Projekty přináší nejen peníze, ale posilují výzkumný potenciál školy a rozvoj lidských zdrojů ve výzkumu. "Administrativa vědy není nutné zlo, ale základní součást úspěchu." Děkuji za pozornost! Ing. Anna Mittnerová anna.mittnerova@vscht.cz Poděkování podpoře grantu LE12005 z programu EUPRO II, MŠMT 16.9.2013