Projekty EOC v ČR v období

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Advertisements

Spolupráce s mikroregiony
4. železniční balíček 1.
Česká asociace organizátorů veřejné dopravy ve světle roku 2010 Lázně Bohdaneč 2011.
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Strategie dopravy MD ČR
ZPRACOVÁNÍ STŘEDNĚDOBÝCH PLÁNŮ DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI ÚZEMÍ
Česká asociace organizátorů veřejné dopravy květen 2011 – květen 2012 Žďár nad Sázavou 2012.
INTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY Ing. Jan Šimůnek Ing. Martin Jareš
Sjednocení objednávky dopravní obslužnosti Olomouckého kraje.
ODBAVOVACÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY
Studie integrovaných dopravních systémů hromadné přepravy osob
Návrh řešení integrovaného dopravního systému kraje Vysočina (IDS KV)
Martin Rejzl XIX. seminář Integrované dopravní systémy
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Účast ČD v integrovaných dopravních systémech ČR
Integrovaný dopravní systém
Případová studie k možnému využití ITI a k diskuzi o roli měst po roce 2013 Praha, Řízení rozvoje Hradecko-pardubické aglomerace ve vztahu.
JEDNOTNÝ ODBAVOVACÍ SYSTÉM V ODIS
Elektronické odbavování cestujících v IDS v ČR- příprava národního standardu květen 2013 INTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY
Integrovaná doprava Plzeňska a veřejná doprava v Plzeňském kraji
Zelená kniha – Koncepce veřejné dopravy seminář Integrované dopravní systémy Žďár nad Sázavou, 19. května
Vize spolupráce s regiony
Další rozvoj elektronických odbavovacích a informačních systémů v ČR
Patnácté výročí založení společnosti CZECH Consult, spol. s r.o. (1995 – 2010) – patnáct let práce v oblasti dopravy a dopravního inženýrství. Děkujeme.
Pracovní skupina Dopravní politika Dopravní sektorové strategie 2. fáze.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE
Integrace technických parametrů EOC v IDS
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE 2014+
INTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY Ing. Jan Šimůnek Ing. Martin Jareš
INTESPOJ Návrh standardizace Informačních systémů
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Smluvní zajištění Pražské integrované dopravy
PLATBY V DOPRAVĚ Pracovní skupina Sdružení pro dopravní telematiku ČR PREZENTACE PROJEKTU PROJEKT TELEMATIKA VE VEŘEJNÉ DOPRAVĚ – OBLAST SYSTÉMŮ PRO ODBAVENÍ.
Zavedení MHD zdarma ve Frýdku – Místku 2011
ROZVOJ VEŘEJNÉ DOPRAVY VE ZLÍNSKÉM KRAJI
Jindřichohradecké místní dráhy, a.s. Dvacet let působení v regionu Tak trochu jiná dráha.
Účast ČD v integrovaných dopravních systémech ČR Ing. Richard Baxa.
STANDARDIZACE V EOC inTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY Ing. Jiří Matějec Koordinátor pracovní skupiny Platby v dopravě SDT (ITS&S Czech Republic)
Interoperabilita elektronického odbavování cestujících
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
Zákon o veřejných službách v přepravě cestujících z pohledu aplikace informačních technologií RNDr. Jan Kotík, obchodní ředitel Mgr. Bohumír Bartušek,
Účast ČD v integrovaných dopravních systémech ČR Ing. Richard Baxa.
Bezkontaktní čipová karta v Pražské integrované dopravě OPENCARD
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
Společné projekty PID a SID
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ FAKULTA DOPRAVNÍ Studie integrovaných dopravních systémů hromadné přepravy osob Studie integrovaných dopravních systémů hromadné.
Lázně Bohdaneč Integrovaná doprava Plzeňska současný stav a možnosti rozvoje Ing. Zdeňka Kmochová.
Organizátor regionální dopravy V Královéhradeckém a Pardubickém kraji.
Účast ČD v integrovaných dopravních systémech ČR
Ohlédnutí za konferencí. 3. ročník konference – základní informace více než 18 měsíců příprav náklady cca 2,5 mil. Kč více než 300 účastníků ( z toho.
Přístupnost IDS pro OOSPO
SUMP - Plány udržitelné městské mobility Ministerstvo dopravy , Žďár nad Sázavou.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní soustavy Ing. Michal Kostelecký Integrované dopravní systémy (IDS) Ing. Tomáš.
Projekty ITI pro zlepšení společného IDS Prahy a Středočeského kraje Ing. Radim Vysloužil.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní soustavy Ing. Michal Kostelecký Legislativa v dopravě ČR Ing. Tomáš Matras,
Cena dopravního výkonu v dlouhodobé smlouvě o zajištění dopravní obslužnosti veřejnou linkovou dopravou Kroměříž
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní politika ČR.
Elektronické odbavení cestujících v ČR Problematika MHD v mestách SR Hotel pod zámkom, Bojnice Ing. Jiří Matějec SDT; ITS&S (Czech.
Odbavování cestujících Českých drah v tarifech IDS Ing. Petr Vychodil.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Integrovaná doprava v Libereckém kraji
Informace o projektech v IDS JMK
Příprava společného IDS Prahy a Středočeského kraje
Michal Šperling - EUREDIS
Problematika MHD v městech SR Bojnice 30. září 2010
Integrované dopravní systémy Žďár na Sázavou 15. května 2019
Transkript prezentace:

Projekty EOC v ČR v období 2014-20 Ing. Jiří MATĚJEC konzultant Integrované dopravní systémy Žďár nad Sázavou 20. 5. 2014

OBSAH PŘEDSTAVENÍ VÝVOJ PROSTŘEDÍ V ČR PROJEKTY EOC V UPLYNULÉM OBDOBÍ PROJEKTY EOC PRO OBDOBÍ 2014-20 ZÁKLADNÍ DOPORUČENÍ PRO REALIZACI PROJEKTŮ

PŘEDSTAVENÍ 2011-13 - Technický dozor MODERNIZACE EOC IREDO, OREDO s.r.o., HK, 2012 – Zpracování prováděcího projektu EOC IREDO fáze2, OREDO s.r.o., HK, 2011 – Supervize projektu KOMPLEXNÍ ODBAVOVACÍ, ŘIDICÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉM VEŘEJNÉ DOPRAVY VE ZLÍNSKÉM KRAJI, KÚ Zlínského kraje, 2009 – Zpracování prováděcího projektu ELEKTRONIZACE JEDNOTLIVÉHO JÍZDNÉHO V PRAŽSKÉ INTEGROVANÉ DOPRAVĚ, ROPID, Praha, 2009 – Poradenská činnost a zpracování projektového návrhu ARCHITEKTURA DOPRAVNĚ TELEMATICKÉHO SYSTÉMU PRO EOC V IDS, BID a.s. Bratislava, 2009 – Zpracování předprojektové dokumentace PROJEKT MS KARTA, KODIS s.r.o. Ostrava,

PŘEDSTAVENÍ Spolupráce s SDT: 2007 – 2014 Koordinace činnosti Pracovní skupiny 2010 – ZPRACOVÁNÍ NÁVRHU NAŘÍZENÍ VLÁDY O ELEKTRONICKÝCH SYSTÉMECH PRO PLATBY A ODBAVENÍ CESTUJÍCÍCH VE VEŘEJNÉ DOPRAVĚ (subdodávka SDT pro Ministerstvo dopravy ČR), 2009 – JEDNOTNÁ ARCHITEKTURA PLATEBNÍCH SYSTÉMŮ V DOPRAVĚ (subdodávka SDT pro Ministerstvo dopravy ČR).

VÝVOJ PROSTŘEDÍ V ČR Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1370/2007 - o veřejných službách v přepravě cestujících po železnici a silnici a o zrušení nařízení Rady (EHS) č. 1191/69 a č. 1107/70, Zákon č. 194/2010 Sb. - Zákon o veřejných službách v přepravě cestujících, Nařízení vlády č. 295/2010 Sb., ze dne 20. října 2010 o stanovení požadavků a postupů pro zajištění propojitelnosti elektronických systémů plateb a odbavení cestujících, Dopravní politika ČR, jejíž aktuální změní pro období 2014 – 2020 s výhledem do r. 2050 schválila Vláda ČR v r. 2013 - Vytvořit celostátní elektronický standard karet užívaných v rámci jednotlivých IDS s cílem zajištění integrace veřejných služeb v celostátním rozsahu, Gestor: MD a samospráva. T: 31.12.2016.

PROJEKTY EOC V UPLYNULÉM OBDOBÍ Investoři: organizátoři IDS a dopravci MHD Financování z vlastních zdrojů objednatelů, nebo ROP (zpravidla v rámci v rámci oblasti podpory 1.2. – Podpora projektů zlepšujících dopravní obslužnost území), Projekty EOC: Vozidlové odbavovací systémy, Platební a evidenční systémy, Informační systémy.

PROJEKTY EOC V UPLYNULÉM OBDOBÍ Město/provozovatel kartového systému Počet obyvatel/počet dopravních karet Elektronické odbavení cestujících Funkční řešení interoperability k systémům ČD Celoplošný systém /1,3 mil. Karta dopravce 4, 5 – jednostranně 1  Praha 1,2 mil/0,9 mil. Městská karta   13 - jednostranně   2  Brno 410 tis./0 Není karta   - 3  Ostrava 320 tis./200 tis. Karta městského dopravce a krajská karta   dopravci v regionu - částečně 4  Plzeň 170 tis./ 130 tis. 0, dopravci v regionu - částečně   5  Liberec 105 tis./ 50tis. Městská karta , krajská karta 0, dopravci v regionu   6  Olomouc 102 tis./0 7  Ústí nad Labem 98 tis./ 30 tis. Karty příměstských dopravců   8  Hradec Králové 95 tis./ 50tis. Městská karta a krajská karta   10 -společný systém 9  České Budějovice 95 tis./0 Karty příměstských dopravců  10  Pardubice 90 tis./ 50tis. Městská karta a krajská karta 8 -společný systém …   ostatní Karty příměstských dopravců dopravci v regionu - částečně   Odhadovaný počet karet ve veřejné dopravě v ČR – 3 až 4 mil.

PROJEKTY EOC PRO OBDOBÍ 2014-20 V regionálních podmínkách: Hlavní cíle – zvýšení technické úrovně veřejné dopravy, nové služby pro cestující), V národních podmínkách: Hlavní cíle - Interoperabilita (celoplošná přenositelnost elektronických jízdních dokladů ve veřejné dopravě), Projekty EOC: Vozidlové odbavovací systémy, Platební a evidenční systémy, Informační systémy.

ZÁKLADNÍ DOPORUČENÍ PRO REALIZACI PROJEKTŮ Vytvořit v přípravě objednávky dopravy finanční prostor pro implementaci a provoz systémů EOC, Vytvořit v objednávce dopravy (mnohdy na 10let) prostor pro obnovu a vývoj technologií EOC (např. zavedení standardu v ČR), Zvážit variantu pořízení vlastního systému EOC pro možnost zajištění úplné kontroly a přehledu nad procesem odbavování cestujících, Připravit projekty včas v kontextu strategie rozvoje objednatele tak, aby byl dostatečný čas na realizaci projektu.

Ing. Jiří Matějec Jiri.Matejec@matejec.eu www.matejec.eu Děkuji za pozornost Ing. Jiří Matějec Jiri.Matejec@matejec.eu www.matejec.eu