Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, 170 00 Praha 7 Stáž jako nástroj dalšího vzdělávání STÁŽ jako nástroj dalšího vzdělávání Místo.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Advertisements

Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce
Dita Slavíková Národní centrum Europass ČR Europass: Novinky ve struktuře dokumentů.
Představení zajímavých projektů OPVK
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí Představení projektu.
Představení Fondu dalšího vzdělávání
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí Představení projektu.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí stáž 23. dubna 2013.
Aktuální uplatnění praktických zkušeností na trhu práce z pohledu FDV
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Fond dalšího vzdělávání a jeho role v oblasti sociálních služeb
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Vzdělávání v energetice Informace o zahájení realizace projektu „Zvýšení úrovně odborných znalostí, dovedností a kompetencí zaměstnanců a zaměstnavatelů.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Konference „Cílené další profesní vzdělávání: konkrétní cíl - konkrétní výsledky“ Brno, FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Kulatý stůl k individuálnímu projektu národnímu Stáže ve firmách - vzdělávání praxí „Praxe je nejlepší učitelka“ Marcus Tullius Cicero Stáže.
Národní soustava povolání III Konference Národní soustava povolání - moderní nástroj světa práce Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
OTEC A SYN mezigenerační vzdělávání v podnikání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Podpora sociálního podnikání ve stávajícím období a příprava na období 2014+
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Katalog sociálních služeb, zkvalitnění jejich nabídky a vzdělávání jejich poskytovatelů.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Odborná praxe 2 2. ročník prezenčního studia 2012/2013.
Podporované zaměstnávání -metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků.
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
Zkušenosti ze spolupráce státního a neziskového sektoru při realizaci projektů financovaných z ESF Ing. Vladimír Kváča, Ph.D. Ministerstvo práce a sociálních.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Studentská digitální karta Institut Trhu Práce Bc. Jan Heřmánek Okresní zastoupení ITP při HK – Ústí nad Labem.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Vzdělávací moduly  systém prakticky zaměřeného vzdělávání  postihuje široké spektrum dovedností potřebných k úspěšnému předkládání a řízení projektů.
TechIN Propojení studia a praxe. Informace o projektu Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zahájení projektu: Ukončení.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Stav realizace projektu AutoAdapt RNDr. Danica Pražáková Rada ředitelů AutoSAP
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Dita Slavíková Národní centrum Europass ČR S Europassem se neztratíte.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Personální plán pro podnikatelský plán
Personální strategie mezinárodní firmy
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 STÁŽE Inovativní prvek v náboru nových zaměstnanců STÁŽE Inovativní prvek v.
Národní soustava kvalifikací: Zaměstnanci dle představ a potřeb zaměstnavatelů Konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března 2014.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí.
Programy podpory technického vzdělávání v Jihomoravském kraji.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV PROGRAMY PODPORY PODNIKÁNÍ Zaměřené na vzdělávání zaměstnanců a tvorbu nových pracovních míst OKRESNÍ.
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
1 PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ v Ústeckém kraji Most Role a zapojení sociálních partnerů do tvorby programů DV.
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
Cesta k uplatnění na trhu práce
Cesta k uplatnění na trhu práce Fond dalšího vzdělávání, 2017
Role KOUS Vysočina v projektu
„Okna technickým oborům dokořán“
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Motivační program spolupráce škol a zaměstnavatelů
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
ŽĎAS PRO STUDENTY.
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Cesta k uplatnění na trhu práce
Transkript prezentace:

Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáž jako nástroj dalšího vzdělávání STÁŽ jako nástroj dalšího vzdělávání Místo konání: Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha

Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáž jako nástroj dalšího vzdělávání Stáž jako nástroj dalšího vzdělávání Inovativní prvek v nastavování systému dalšího vzdělávání Zavedení, nastavení či zdokonalení interních vzdělávacích procesů Propojení teoretických znalostí s praktickými dovednostmi Efektivní způsob boje proti bludnému kruhu nezaměstnanosti

Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáž jako nástroj dalšího vzdělávání Stáže ve firmách – vzdělávání praxí Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Rozpočet: 800 mil. Kč Doba realizace: 6/2012 – 10/2014 Počet podpořených osob: min Cíl projektu: nastavení systému dalšího vzdělávání Národní katalog stáží návrh ukotvení stáží do české legislativy

Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáž jako nástroj dalšího vzdělávání Stáže ve firmách – vzdělávání praxí 2 PROJEKTOVÁ ŽÁDOST – PROBÍHÁ HODNOCENÍ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Rozpočet: 161,5 mil. Kč Doba realizace: 7/2014 – 6/2015 Počet podpořených osob: Cíl projektu: rozšíření a posílení systému dalšího vzdělávání o nové inovativní prvky

Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáž jako nástroj dalšího vzdělávání Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost Rozpočet: 71 mil. Kč Doba realizace: 9/2012 – 8/2014 Počet podpořených osob: 941 Cíl projektu: umožnit studentům posledních ročníků škol získat praktické zkušenosti v oboru svého studia

Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáž jako nástroj dalšího vzdělávání Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2 Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost Rozpočet: 187 mil. Kč Doba realizace: 2/2014 – 8/2015 Počet podpořených osob: Cíl projektu: usnadnit mladým absolventům škol jejich první vstup na trh práce přispění k boji s rostoucí nezaměstnaností této skupiny ohrožené na trhu práce

Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáž jako nástroj dalšího vzdělávání Aktuální statistiky Stáže ve firmách – vzdělávání praxí počet zahájených stáží k – počet ukončených stáží – Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání počet stáží - 941

Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáž jako nástroj dalšího vzdělávání Přínosy pro poskytovatele stáže Účast na tvorbě nového vzdělávacího systému Prověření potenciálního zaměstnance Generační obměna Potenciál stážisty (kontakty, znalost nových postupů) Uhrazení nákladů za poskytnutou stáž Prezentace v databázi poskytovatelů stáží

Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáž jako nástroj dalšího vzdělávání Přínosy pro poskytovatele stáže

Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáž jako nástroj dalšího vzdělávání Přínosy pro stážisty Praxe v oboru, navázání kontaktů Možnost získat po stáži zaměstnání u poskytovatele stáže Zvýšení konkurenceschopnosti na trhu práce Praktická zkušenost pod vedením odborníka Propojení teorie s praxí, získání či obnovení pracovních návyků Certifikát o absolvování stáže

Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáž jako nástroj dalšího vzdělávání Příklad dobré praxe Stáže ve firmách – vzdělávání praxí „Na tomto projektu oceňuji především možnost vyzkoušet si a případně si „vychovat„ svého potenciálního zaměstnance. Naše spokojenost při předešlých stážích vyústila z 90% v další spolupráci, jak v podobě externí spolupráce s atelierem, tak nabídkou práce na hlavní pracovní poměr.“ „Stáž mi pomohla posunout se dále a nesedět a trápit se, že nemohu najít zaměstnání. Poznala jsem spoustu zajímavých lidí, spoustu náhledů na život, spoustu názorů. Člověk přehodnotí své priority.“

Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáž jako nástroj dalšího vzdělávání Příklad dobré praxe Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání „Zapojení do projektu Stáže pro mladé je určitě velkým přínosem jak pro samotného stážistu, který si má možnost osvojit základní pracovní návyky a naučit se mnoho nového, tak i pro poskytovatele, který očima stážisty může získat jiný náhled na denní činnosti, které mnohdy provádí rutinně a třeba i méně efektivně.“ "Byla mi nabídnuta pozice externího pracovníka v pozici projektant-konstruktér. S mentorem jsme se domluvili, že množství budoucí práce a pracovní doba bude ovlivněna mým školním rozvrhem a mými časovými možnostmi. Po dokončení školy mi byla nabídnuta užší spolupráce."

Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáž jako nástroj dalšího vzdělávání DĚKUJEME ZA POZORNOST