4. a 5. Září 2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pořadové číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:VY_32_INOVACE_DUM51_20 Sada:VY_32_INOVACE_DUM51 Autor: Mgr. Jaroslav HASIL Ročník/předmět:6. –
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Nabídka pro partnery Procházka českým animovaným filmem Písek, 22. –
REVITALIZACE PRAŽSKÉ TRŽNICE
Můžeme i tančit Projekt probíhá od listopadu 2010 do prosince 2011
Přehled pořádaných akcí, které můžete sponzorovat :
Mistrovství České republiky ve Freestyle Frisbee.
Besedy pro veřejnost a návštěvníky Knihovny Václava Štecha ve Slaném.
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Soutěž Obec přátelská rodině Petr Šimerka ministr práce a sociálních věcí 14. května 2009.
_ Czech Convention Bureau Kongresový turismus.
Pivní a vinné slavnosti 2014
Beach Centrum Club o.s. Nabídka spolupráce Sezóna
Moravské kartografické centrum Velké Opatovice. Fosili je dostavbou zámku ve Velkých Opatovicích podle návrhu architekta Zdeňka Fránka. Stavba je výrazným.
Klientská prezentace Anna Tomanová 3.ročník bc
DIDGERIDOO V JESKYNI ročník benefičního hudebního festivalu.
SRDCE NA DLANI 2005 Řada charitativních koncertů na pomoc Fondu Ohrožených Dětí.
Letní olympijské hry Názory obyvatel ČR a hl. m. Prahy
Prezentace Klubových výletů Jsme sdružení pořádající výlety od roku Jsou určené především fanouškům Městské hromadné dopravy, avšak i ostatní si.
Historie, současnost a budoucnost akce
52. Ročník slavností chmele v Žatci
WORKSHOP PRO ČLENY CBA a JSC CBA - BARMANY varianta „A“ – ŽATEC varianta „B“ – ŽATEC Téma pivo a pivní kultura Milé.
Prezentace projektu „ CAVE BEAT 2012 “ mezinárodní hudební festival v jeskyních Jeskynní tep o.s. Správa jeskyní ČR Správa CHKO Moravský kras.
Historie, současnost a budoucnost akce. Dočesná v Žatci, slavnost chmele a piva je tradičně vrcholnou akcí královského města, které v roce 2004 oslavilo.
21. ROČNÍK ČERVENCE 2012 NEJSTARŠÍ FUTSALOVÝ TURNAJ S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ OD ROKU 1992 KONANÝ TRADIČNĚ V PŘÍJEMNÉM PROSTŘEDÍ HÁZENKÁŘSKÉHO AREÁLU.
POZVÁNKA na devátý ročník Festivalu sportu, hudby, tance a moderního umění cup Hořice na Šumavě 2005.
19. ROČNÍK ČERVENCE 2010 NEJSTARŠÍ FUTSALOVÝ TURNAJ NA MORAVĚ S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ OD ROKU 1992 KONANÝ TRADIČNĚ V PŘÍJEMNÉM PROSTŘEDÍ HÁZENKÁŘSKÉHO.
4. července Den otevřených dveří - exkurze po celý den
OBČANSKÉ SDRUŽENÍ PRO SPOLUPRÁCI SE ZAHRANIČÍM DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM Zuzana ČERMÁKOVÁ
Sídlo: Kolárova 41, Oleška IČO: DIČ: CZ
BULLETIN 174. Žofínské fórum Setkání primátorů a starostů měst a obcí ČR 16. prosince 2014.
Český Krumlov Statistiky návštěvnosti 2006 Projekt „Statistiky návštěvnosti ČK“ zadavatel Město Český Krumlov zpracovatel.
7.ročník programu Co je nového ve III.fázi Make a Connection v ČR & výběrové řízení 2008.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
…… Brněnské Vánoce - vánoční trhy probíhají od do Jsou na dvou místech v centru města - na náměstí Svobody a na Moravském náměstí.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Občanské sdružení Abertamy Staletími k budoucnosti - Ryžovna
Destinace Dolní Poohří
21. – LÁZEŇSKÉ DIVADLO LUHAČOVICE. DIVADELNÍ LUHAČOVICE kulturně-vzdělávací akce na konci léta pod záštitou hejtmana Zlínského kraje pořadatel.
Prezentuje se vám „ Penzion u krbu “ Pana Zdeňka Dvořáka Sokolovská 536, LOKET
Cesta do Sluneční zahrady Charitativní večer pro děti s handicapem sobota 17:00 – 21:00.
P R E Z E N T A C E F OR G OLF a PŘÁTELÉ Turnaje For Golf a přátelé 2010 V letošním roce plánujeme 10 – 11 turnajů. V každém turnaji bude soutěžit.
SVĚTOVÝ DEN VODY AQUA UNITED 2010 AQUA UNITED Vodní noc v aquaparcích Vodní týden v bazénech, wellness centrech aquaparcích a wellness.
ICT triatlon - 5. ročník triatlonu pro pracovníky ICT Račice června 2010.
1 Největší Běžecký závod pro studenty středních škol v ČR 14 semifinálových závodů v centrech měst v celé ČR Finálový závod v rámci Volkswagen klasického.
Prázdninová nabídka pro pražské děti a mládež Hlavní město Praha podpořilo v roce 2010 prázdninové aktivity pro děti a mládež částkou cca 6,5 milionu.
Podnikatelský záměr: Turnaj v malé kopané. Základní info: turnaj v amatérské malé kopané dvoudenní turnaj přínos pro Olomoucký kraj a město Olomouc, široké.
Tisková konference 13. dubna 2016 Program  – Prezentace ke Světovému dni investičních fondů Jana Brodani, výkonná ředitelka AKAT 
OSTRAVSKÉ VÝSTAVY, a. s. Veletrh DOVOLENÁ a REGION 7. –
Turistické informační centrum Poděbrady Nám. Jiřího 19, Poděbrady Tel.: V TURISTICKÉ SEZONĚ duben -
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Lomnice nad Popelkou Liberec Lomnice nad Popelkou Představení města Lomnice a památky Program regenerace Lomnické zkušenosti.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Souběžně probíhají: 23. – Brno - Výstaviště Veletrh DSB - Dřevo a stavby Brno.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193, Tel.: , Tel.řed./fax: ,
Marketingová analýza společnosti Pivovar Ferdinand s. r. o.
59. mezinárodní strojírenský veletrh
Valná hromada ČAT Litoměřice 13. –
PROJEKT "START" - speciální nabídka pro podnikatele
DIVADLA v BRNĚ ….
SOBOTA OD 11 HODIN.
DIVADLA v BRNĚ 2016.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
2018 JARNÍ TRHY vystavistepraha.eu.
1.
MIKULOVSKÉ OZVĚNY 58. ZLÍN FILM FESTIVALU 8.–
GO a REGIONTOUR 2019 Veletrhy cestovního ruchu
SVČ Fokus Nový Jičín Červen 2019 KROUŽKY A KURZY 2019/2020
Zkušenosti měst v prevenci kriminality
Transkript prezentace:

4. a 5. Září 2009

Historie akce „Žatecká Dočesná“ Dočesná v Žatci, slavnost chmele a piva je tradičně vrcholnou akcí královského města, které v roce 2004 oslavilo 1.000 let od svého založení. Slavnosti se konají pravidelně vždy na konci prázdnin. V roce 2009 to bude 4. a 5. Září. Tato akce vznikla původně jako oslava dočesání posledního chmelového štoku, a v průběhu let doznávala mnoha proměn. V dnešní podobě se těžištěm oslav a zábavy stalo centrální náměstí Svobody, kde je před radnicí umístěno hlavní pódium, na kterém se po oba dny střídají zábavné pořady především hudebních žánrů. Nedílnou součástí jsou chmelové a pivní soutěže, mezi nejoblíbenější patří ruční česání chmele a tanec s korbelem piva na hlavě. Výjimečnost programu umocňuje historická divadelní scénka, jejímž vyvrcholením je korunování krále chmele chmelovým věncem, volba královny chmele a strhnutí posledního štoku v nejmenší chmelnici na světě, která se nachází přímo na žateckém náměstí. Speciální programy jsou na další scéně. Na dětské scéně do podvečera probíhají pásma soutěží, písniček a her, do kterých se děti zapojují a mají možnost vyhrát zajímavé věcné ceny. Ve večerních hodinách na tomto pódiu probíhá rockový program převážně amatérských skupin, doplněný o vystoupení jedné či dvou rockových hvězd. Třetí scénu tvoří pódium s programem zaměřeným na folkovou a country muziku.

Historie akce „Žatecká Dočesná“ Na žatecké Dočesné se představují pivovary z celé České republiky, ale i ze zahraničí. S ohledem na skutečnost, že akcí podobného charakteru se v ČR koná několik, snažíme se posunout slavnosti do roviny neformálního setkání pivovarů, především těch, které vaří pivo ze žateckého chmele. Tradičně se zde představuje 15 až 25 pivovarů, prezentujících kolem 45 druhů piv. Po několik let je také organizována odborná degustace, která se stala prestižní záležitostí přihlášených pivovarů a svým rozsahem a významem patří mezi 5 nejvýznamnějších degustací v České republice a její výsledky jsou mezi pivovary velmi ceněny. Pravidelně se jí zúčastní kolem 20 pivovarů se 50 druhy vzorků. Celkově se této soutěže účastní 120 degustátorů z řad laické i a odborné veřejnosti. Koná se ve Chmelařském institutu pod vedením poroty, složené z odborníků na pivo a chmel, výsledky jsou druhý den prezentovány široké veřejnosti na hlavním pódiu a ve všech médiích. Mezi zajímavé doprovodné akce náleží tradiční výstava drobného zvířectva, burza pivních etiket, volejbalový turnaj, a v posledních letech aktivity občanského sdružení Chrám chmele a piva a recesní expozice Muzea Homolupulů s nejstarším pivařem Lojzou Lupulínem v husitské baště.

Náhled na plakát akce „Žatecká Dočesná 2008“

Náhled na oboustranný leták akce „Žatecká Dočesná“

Ohlédnutí za posledním ročníkem Dočesné V programu “Žatecké Dočesné 2005 - 2008” mimo jiné vystoupili : Karel Gott, Vladimír Hron, Vláďa Mišík, Honza Vyčítal, Michal Nesvadba, Karel Černoch, Marie Rottrová, Vlastimil Horváth, Bára Basiková, Dan Bárta, Leoš Mareš, Ivo Jahelka, Jakub Třasák. Dále pak skupiny Verona, Žatečanka, Cocotte Minute, Alphaville, Visací zámek, - 123 Minut, Pumpa, Nezmaři, Katapult, Neřež, 100 °C, La Grupa, Lochness, Tři Sestry Revival Banda, Radim Hladík a Blue Effect , Pražský Výběr 2, Rangers, Greenhorns, František Nedvěd a Druhé podání, Le Monde, J.A.R., Monkey Business, Hrací skříň Praha, Neřež, Petr Kalandra Revival, Laura a její tygři, Touch, Děda Mládek Illegal Band, Ivan Hlas a K Nezaplacení, Švihadlo, Nightwish Revival, Beautiful Cafilery, Lenka Filipová, Michal Pavlíček, Věra Martinová, Maduar, G-point Hunters, Anna K, Roman Dragoun, Ondřej Havelka, Jaroslav Uhlíř, Horkýže Slíže, Škvor a mnoho dalších. Kompletní program k nahlédnutí na www.docesna.cz nebo www.divadlozatec.cz

Ohlédnutí za posledním ročníkem Dočesné Návštěvnost na jednotlivých akcích Dočesné: 51. Ročník se konal, ve dnech 5. a 6. září (pátek, sobota). Vzhledem ke kapacitě náměstí Svobody, která činí cca 15.000 - 20.000 osob, byla návštěvnost po oba dny maximální. Produkční různorodost jednotlivých žánrů, kdy se v průběhu projektu vystřídalo mnoho účinkujících a rozsah žánrů se pohyboval od klasického rocku, přes blues, pop až po country a dechovku, je pochopitelné, že každá skupina si přivedla vlastní publikum, které vytvořilo vlastní jádro osazenstva. Samozřejmě publikum během obou dnů se různě prolínalo, ale v zásadě lze odhadnout, že v průběhu obou dní slavnosti navštívilo více jak 50.000 návštěvníků. Tato čísla vycházejí z odhadů organizátorů, údajů pořadatelů a v neposlední řadě z výpovědi obsluhujícího personálu. Je nutné brát v úvahu fakt, že vstup byl zdarma.

Ohlédnutí za posledním ročníkem Dočesné  Partneři: 51. ročníku se účastnilo více jak 66 partnerů projektu. Akci mediálně podpořily regionální rádia, tisk a televize. Dlužno podotknout, že bez jejich účasti by akce podobného charakteru nemohly být realizovány. Závěrem: 51.ročník žatecké Dočesné byl podle mého názoru velice povedený a za všechny, kteří se na tomto projektu podíleli si přeji, aby jeho úroveň měla neustále stoupající charakter.   Kompletní fotogalerii naleznete na www.divadlozatec.cz nebo na www.docesna.cz

Koncept - Dramaturgická odlišnost od klasických slavností a festivalů - 52. ročník tradiční dvoudenní akce pro širokou veřejnost - Dramaturgická odlišnost od klasických slavností a festivalů pořádaných v ČR - Vysoká míra kultivovanosti - Oslava chmele a minifestival piva - Účast širokého spektra malých, středních a velkých pivovarů - Bohatý kulturní program na 3 pódiích - Žánrová různorodost programu zasahuje nejširší vrstvy návštěvníků - Akce pro celou rodinu - Atraktivita doprovodných soutěží s pivní tématikou - Dětské atrakce, programy a soutěže o věcné ceny

Lokace a termín akce „Žatecká Dočesná 2008“ - Lokace do centra města na náměstí Svobody, Hošťálkova a Žižkova, autobusového nádraží, včetně přilehlých ulic umožňuje značnou návštěvnost více jak 50 000 lidí. - Prostor poskytuje řadu možností realizace kulturních i doprovodných programů na několika samostatných scénách - Konání akce 4. a 5. září 2009 ( pátek - sobota ) - Termín nekoliduje s jiným obdobným projektem v okolí - Datum konání akce nezasahuje do období prázdnin a letních dovolených

Potenciál projektu Díky vysoké úspěšnosti předešlých ročníků a historické tradici se dostává do povědomí stále širšího okruhu veřejnosti. Rostoucí úroveň projektu = zvyšování návštěvnosti S vývojem projektu stoupající požadavky v rozpočtové oblasti Žatecká Dočesná je jedna ze stěžejních akcí roku 2009 Zvyšování úrovně = vzrůstající zájem mediálních prostředků

Prezentace společnosti v hodnotě 10 000 Kč. a více Nabídka spolupráce Prezentace společnosti v hodnotě 10 000 Kč. a více ( partner Dočesné 2009 )

Prezentace společnosti v hodnotě 20 000 Kč. a více Nabídka spolupráce Prezentace společnosti v hodnotě 20 000 Kč. a více ( partner Dočesné 2009)

Prezentace společnosti v hodnotě 30 000 Kč. a více Nabídka spolupráce Prezentace společnosti v hodnotě 30 000 Kč. a více ( partner Dočesné 2009 )

Nabídka spolupráce Prezentace společnosti v hodnotě 50 000 Kč. a více ( partner pořadu Dočesné 2009 )

Nabídka spolupráce Prezentace společnosti v hodnotě 90 000 Kč. a více ( Partner na další doprovodné scéně Žatecké Dočesné 2009 )

Nabídka spolupráce Prezentace společnosti v hodnotě 120 000 Kč. a více Partner hlavní scény Dočesné 2009

Nabídka spolupráce Prezentace společnosti v hodnotě nad 200 000 Kč Generální partner Dočesné 2009

Nabídka spolupráce

Kontakty: Městské Divadlo Žatec Dvořákova 27 438 01 Žatec Tel.: 415 710 519 www.docesna.cz www.divadlozatec.cz Promo manager Richard Vondrášek Mobil: 602 968 177 e-mail: rv@divadlozatec.cz Promo manager Karel Fiala Mobil: 608 942 182 e-mail: fiala@centrum.cz Ředitel Martin Veselý Mobil: 723 474 459 e-mail: Futro@seznam.cz