Satelit – nadpozemské řešení digitalizace TV příjmu červen 2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Připravenost České televize na vysílání v HD
Advertisements

Technický plán přechodu A co dál?
Trh s TV reklamou a nové TV stanice Červen • Propad sledovanosti zastaven, Sledovanost TV.
Multiplex veřejné služby 2008 – Digimedia 2008 Ing.Pavel Hanuš Manažer programu digitalizace ČT.
Jsou televize dalším ohroženým druhem?
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva Cíle a financování informační kampaně na podporu digitalizace.
Efektivita a budoucnost zemského pokrytí digitálním televizním vysíláním Konference DIGImedia Praha 12. června 2008 Kamil Levinský ředitel úseku pro transformaci.
Stanovisko TV Nova K TPP TV Nova podporuje digitalizaci  Společnost CET 21 se jako jeden z vůdčích subjektů procesu přechodu zemského.
Tato prezentace byla vytvořena
Praha,12.červen, 2008 Konference: DIGImedia 2008.
České Radiokomunikace Nové trendy v oblasti radiových sítí a sdílení telekomunikační infrastruktury Marcel Procházka Manažer pro rozvoj služeb a strategii.
Satelit? Martin Janků Media Vision, s.r.o. Praha
Emancipace satelitního vysílání v ČR pro reklamní trh Leoš Pohl Czech Digital Group, a.s. 12. června 2008 DIGIMEDIA 2008.
Satelit. Se stále mění,z ČR je nabídka ze satelitu Astra 23.5°E a 19.2°E za 29 kč(viz.snímek 4 a 5).U nás je poskytovatelem na SES Skylink a CS link,Skylink.
Televizní vysílání bude kvalitnější a zábavnější. Díky Českým radiokomunikacím. Česká hlava - Věda v ulicích a aktualizace říjen 2005.
DIGIMEDIA 2013 Nové horizonty rozhlasového vysílání Marcel Procházka České Radiokomunikace a.s. 13. června 2013.
Počátky televizního vysílání v Československu Přednáška kurzu Audiovizuální žurnalistická média J 1031.
Skylink slaví první milión zákazníků Praha
SET-TOP-BOX jeden pojem, mnoho podob Jan Kálal redaktor DigiZone.cz 31. říjen 2006.
Bilance české digitalizace Ing.Pavel Hanuš Manager programu digitalizace ČT.
Příštích deset let bude charakterizováno rozvojem technologie i programového obsahu televizního vysílání a s tím souvisejících nových služeb. Nové technologie.
Co by mohla dělat Česká televize (a co nedělá)? Jan Potůček, DigiZone.cz.
KONEČNĚ SPOLU podzim Aktivní karty ČR + SR dosaženo ČR SR = aktivních karet.
Přednosti a úskalí IPTV Jiří Peterka IPTV over ….. STB IPTV set-top box IPTV Internet xDSL nebo FTTx IPTV over xDSL (ADSL, ADSL2+) over FTTX.
Elektrotechnika Přenosová technika
Tato prezentace byla vytvořena
TELEVIZE PUBLIC Prezentace televize, sledovanost, kontakty Květen 2010.
Příchod set-top-boxu do domácnosti Kvalitativní průzkum z Domažlic o vztahu digitalizace a diváků Jan Kálal, FSV UK.
Domažlicko má digitální televizi! Informační kampaň RNDr Petr Beneš, vydavatelství Sdělovací technika ISSS 2007, Hradec Králové
Blok I: Zapínáme digitál, vypínáme analog moderuje: Jan Potůček.
UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Přenosová technika Přijímače pro digitální televizní vysílání EL31 Ing. Ludmila Nevařilová.
Mobilní televize ve službách veřejného zájmu Jiří Hašek, Senior manažer řízení kategorie obsahu Jaroslav Chaloupka, Manažer kategorie zodpovědný za Televizi.
TV trh s reklamou – nyní a potom Digimedia 2007 Květen 2007.
Tato prezentace byla vytvořena
Digitalizace televizního vysílání & Internet Ing.Pavel Hanuš Manager programu digitalizace ČT.
Aplikace DVB-T Český Telecom, a.s.. 2 Agenda DVB-T MHP Platforma ČTc DVB-T MHP Platforma ČTc – aplikace Shrnutí cílů společnsti Český Telecom, a.s.
Digitalizaci se neubráníme, ale kde je psáno, že to musí být zrovna DVB-T? DIGImedia 2007 Kavčí hory 17. května 2007.
Rozvíjíme DVB-T2 a HDTV v ČR
Televizní vysílání v České republice
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
IPTV dva roky poté Jan Potůček, DigiZone.cz. Stručná historie září 2005 – zahájení prvního pilotního vysílání IPTV v České republice (Mattes AD, Ostravsko)
Nasazení DVB-T2 ve Spojeném království Mike Brooks Květen 2010 ředitel technického rozvoje (DVB) divize pozemního vysílání.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
1 Tisková konference Newton House, Praha, Prezentace výsledků projektu: Výzkum chování potencionálních zákazníků na digitálním trhu v ČR "Digitalizace.
Druhy připojení k internetu
Aktuální trendy na trhu televizních přístrojů
Satelit = HDTV do každé domácnosti září Limity pro rozvoj HDTV Dostupnost signálu HDTV Vybavenost domácností televizory zobrazujícími HDTV Cenová.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
DIGITÁLNÍ VYSÍLÁNÍ V ČR. ISSS Proces digitálního vysílání v ČR (1999 – 2004) 1999  zahájení experimentálního vysílání DTV (Praha, později Brno)
Satelitní systémy Mobilní systémy, PF, JČU. Telefonní (radiové) sítě Telefonní sítě Přepojování okruh Přenos hlasu Datové/IP sítě Přepojování paketů Přenos.
Tisková konference ke spuštění multiplexu veřejné služby v Plzeňském kraji a ukončení analogového zemského vysílání ČT2 v Plzni Čtvrtek 5. června 2008.
Tato prezentace byla vytvořena
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva NKS 2008.
Divák musí vědět, kdy a proč by měl investovat do nové televize Marcel Procházka Ředitel regulace a strategie DVB-T2 Televizní digitalizace
Inf Analogová a digitální televize. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
AnotaceMetodický pokyn Prezentace, obsahující test znalostí o televizním digitálním vysílání. Na devíti snímcích rozebírá základní problematiku systému.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Princip digitálního Princip digitálního.
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_14 TÉMA: VYNÁLEZY.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Martin Jiřiště NÁZEV:VY_32_INOVACE_08C_15_televize TEMA:Multimédia a grafika.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Terestriální vysílání digitální.
Strategie rozvoje zemského televizního vysílání 3. prosince 2015 Volební výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Martin Gebauer Generální.
Informace k realizaci procesu přechodu na digitální vysílání
Přínos přechodu na DVBT-T2 pro koncové uživatele
Německý start DVB-T2 Ivo Ferkl Strana
O2 Duo Mobil Praha, 3. dubna 2007.
Role ČT v rozvoji DTT.
Prezentace výzkumu Zbiroh 2018
Změny v rámci digitálního vysílání kabelové televize DVB-C
Přehled televizorů vybavených technologií podporující DVB-T2 H
Transkript prezentace:

Satelit – nadpozemské řešení digitalizace TV příjmu červen 2009

Jak v ČR přijímáme televizi V roce 2008: vypnuty první analogové pozemské vysílače příchod nových televizních stanic Z1, TV Barrandov spuštění HDTV na satelitní platformě Skylink (Nova HD, Eurosport HD, Brava HDTV) prodalo se více přijímačů zemského digitálního vysílání než satelitního v prodeji televizory vybavené SD tunery DVB-T 2007, 2008 … z veřejně přístupných dat providerů a statistiky prodejců

Jak v ČR přijímáme televizi V roce 2009: vypnut pozemský analog v Praze a dalších oblastech příchod Prima COOL rozšíření HDTV na Skylinku (FILMBOX HD, Discovery HD, History HD, ČT HD, …) srovnatelný prodej přijímačů zemského i satelitního digitálního vysílání nově v prodeji HD televizory vybavené tunery DVB-S 2007, 2008 … z veřejně přístupných dat providerů a statistiky prodejců 2009 a dále … prognóza z dat v 6. měsíci roku

Jak v ČR přijímáme televizi 2007, 2008 … z veřejně přístupných dat providerů a statistiky prodejců 2009 a dále … prognóza z dat v 6. měsíci roku

Jak v ČR přijímáme televizi 2007, 2008 … z veřejně přístupných dat providerů a statistiky prodejců 2009 a dále … prognóza z dat v 6. měsíci roku konec roku 2006

Jak v ČR přijímáme televizi 2007, 2008 … z veřejně přístupných dat providerů a statistiky prodejců 2009 a dále … prognóza z dat v 6. měsíci roku konec roku 2009

Jak v ČR přijímáme televizi 2007, 2008 … z veřejně přístupných dat providerů a statistiky prodejců 2009 a dále … prognóza z dat v 6. měsíci roku konec roku 2012

Trendy v příjmu TV Většina domácností zvolí pro digitalizaci televizního příjmu jinou platformu, než DVB-T. I nadále budou převládat platformy s bezplatným televizním příjmem – satelit a DVB-T. S většími TV obrazovkami se budou zvyšovat nároky na kvalitu obrazu – porostou platformy s možností HDTV (satelit, kabel, IP TV). Již v letošním roce se stane pozemský příjem TV (analog + digitál) menšinovým způsobem příjmu pro hlavní televizor v domácnosti. Pozemský DVB-T zůstane převládající platformou pro příjem TV na druhém a dalším televizoru. Satelitní příjem se stane nejrozšířenějším pro hlavní televizor v domácnosti.

Technologicky neutrální státem financovaná kampaň k digitalizaci Pozemní vysílání Zemský digitální příjem je nejlevnějším způsobem, jak se dostat k digitální televizi. Představuje také jediný nezpoplatněný příjem televize, nepočítáme-li sledování nekódovaných satelitních programů. V České republice je zemský příjem televize také zdaleka nejoblíbenějším, takže se týká největšího počtu domácností. Satelitní vysílání Satelitní televize má oproti rozšířenějšímu zemskému příjmu televizního signálu mnoho výhod, například v tom, že divák nemusí čekat, kdy v jeho regionu začne vysílat digitální vysílač. Na druhou stranu existuje i několik nevýhod, většinu lze snadno překonat.

100 % pokrytí území ČR nejefektivnější způsob plošné distribuce TV programů nejširší nabídka televizních i rozhlasových programů nejvyšší kvalita* placené i neplacené* služby tradiční ověřená technologie * neplatí pro všechny satelitní platformy Proč satelit?

Skylink je česko-slovenská satelitní platforma s nejdelší tradicí. Navazuje na značky Czech Link a TRADE and TECHNOLOGY v České republice a na značku Slovak Link na Slovensku. Poskytuje přístup k programům na satelitech Astra 23,5°E (19,2°E). Největší a nejrychleji rostoucí satelitní služba v ČR a druhá největší satelitní služba na Slovensku. Přes 500 tisíc aktivních zákazníků v ČR. V červenci 2009 překročí celkový počet aktivních zákazníků Skylinku hranici 700 tisíc. V uplynulém roce rostla zákaznická základna Skylinku tempem 25 tisíc měsíčně. Satelitní platforma Skylink

Proč satelitní TV Skylink? bezplatný příjem všech základních českých a slovenských programů špičková kvalita televizního příjmu (SD i HD) dostupná kdekoli v ČR a SR pestrá nabídka volitelných programů stovky nekódovaných zahraničních programů – zdarma ze satelitů Astra jediný poskytovatel HDTV na celém území ČR a SR

Neplacená nabídka bez měsíčních poplatků + desítky českých a slov. rozhlasových stanic + stovky zahraničních TV a rozhlasových stanic MULTI základní balíček programů ve standardní kvalitě HD PLUS balíček programů v HD kvalitě obrazu Programová nabídka Skylink

Děkuji za pozornost