Svatý Martin je jeden z ostrovů Nizozemských Antil. Jeho území je rozděleno mezi státy Francie a Nizozemské království. Leží v jižní části Karibského.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kuba Elderien, s.r.o. Obchodní Akademie Denisovo Nábřeží Náchod web:
Advertisements

JUMBO Zde jsou fotografie z letiště na ostrově St. Marteen Letadla udivují mnoho lidí na plážích, protože létají těsně nad hlavami několik sekund před.
Nizozemsko.
Brazilské Rio de Janeiro je prý nejkrásnějším městem světa
K u b a T r i n i d a d Ostrovy v Karibském moři jsou hornaté a většinou je pokrývají bujné tropické lesy. Nacházejí se zde nádherné písčité pláže, lemované.
NIZOZEMSKO Nikola Burkoňová.
TROPY Život v pralese.
Evropská nej... Jakub Drahokoupil.
Geografická charakteristika latinské ameriky
Zeleň „Den Země”. Na tomto obrázku je vidět udržovanost trávníků a okolních stromů.
P ů l n o č n í s l u n c e a p o l á r n í s v ě t l o Ostrovy Lofoty Norsko.
POHYBY ZEMĚ.
Letecká show ve švýcarských Alpách. Boeing (dříve McDonnell Douglas) F/A-18 Hornet je moderní stíhací letoun, vhodný pro pozemní cíle a letecké bitvy.
NIZOZEMSKÉ KRÁLOSTVÍ.
JAKUB ŠVEC STUDENT SEXTY
Test – Západní Evropa autor: Mgr. Jana Mikešová
Projeďme se spolu kanály v holandském Amsterdamu.
OBYVATELSTVO ASIE.
Téma hodiny: Západní Evropa
Pohled na fotky, jako jsou tyto, asi trochu děsí a fascinují zároveň. Strmost a hloubka těchto děr vás donutí si uvědomit, jak nicotní vlastně jsme.
Atlantský a Severní ledový oceán
PLÁŽE SE, ZLATÝM PÍSKEM Pláže se zlatým pískem je téma spojené s pozemským rájem. Ale pláže, stejně jako téměř všechny krajiny této planety, jsou pro.
Autor materiálu: Mgr. Dagmar Nogová Datum vytvoření: říjen 2012
Spojené Arabské Perla luxusu, skvelých pláží, teplého more a arabského sveta. Emirát y.
Nový Zéland.
Střední Amerika Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:8. ročník Klíčová slova:Amerika – závislá území.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Leží na severozápadě od naší republiky. Je rozdělen na 16 spolkových zemí. Za sousedy má nejen nás, ale i Polsko, Rakousko, Švýcarsko, Francii, Belgii,
E URO VE SVĚTĚ Evropská měnová integrace Vojtěch Sládek.
Velká Británie vlajka Velké Británie znak Velké Británie.
New York New York je nejlidnatější město Spojených států. Socha svobody je americký symbol.
TAJEMSTVÍ PYRAMID Mgr. Milan Šimek.
Martin VRZALA. * 1. Obyvatelstvo * 2. Hospodářství, těžba * 3. Průmysl * 4. Zemědělství * 5. Doprava * 6. Hlavní oblasti.
NIZOZEMÍ.
Francie Francie, oficiální název Francouzská republika je demokratický stát, jehož většina území (někdy označovaná jako Metropolitní Francie) se nachází.
Kanada.
Oceánie – Cookovy ostrovy
Cookovy ostrovy.  Cookovy ostrovy je svrchovaný stát a skupina ostrovů ležících v Tichém oceáně. Na severovýchodě sousedí se souostrovím Kiribati (asi.
Státy Střední Ameriky. Poloha  Střední Amerika je území mezi Mexikem a Kolumbii (7 nezávislých států)‏  Střední Amerika se rozléhá okolo Karibského.
Závislá území světa. Jsou různá území světa, která nejsou samostatnými státy Důvody: 1. Závislé území je od mateřské země geograficky vzdálené. (Francouzská.
VY_32_INOVACE_Fi_II_20 Název Francie Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4.
Bernard Bouchalík Dostal Sabadoš Sládeček Vocásek PORÝNÍ.
Venezuela Venezuela je federální republika sousedí s:Kolumbií, Brazílií, Guyanou.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Autor: Ing Věra Kubová Předmět: ZEMĚPIS Název: ZÁPADNÍ EVROPA Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/
Letadla. Letadlo je stroj schopný létat v atmosféře nezávisle na zemském povrchu.Letadlo využívá vztlaku díky kterému může létat. Schéma obtékání křídla.
FRANCIE Země galského kohouta Autor prezentace: Mgr. Iva Roubalíková.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_274_Finsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Kypr Jakub Jenšovský.
VY_32_INOVACE_4/03_ČLOVĚK A PŘÍRODA
Autor prezentace: Mgr. Iva Roubalíková
Určeno pro : žáky 2. stupně ZŠ Sekce: základní Předmět : zeměpis
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Zde jsou fotografie z letiště na ostrově St. Marteen
Určeno pro : žáky 2. stupně ZŠ Sekce: základní Předmět : zeměpis
Geografie ostrovů Řešení úkolů vypracovali:
Hvar – ostrov v Jadranu ZŠ Hejnice Mgr. Jan Kašpar.
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Belgie Jakub Jenšovský.
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_06_Západní_státy_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor: Mgr.
Karibik Karibik je region v nejjižnější části Severní Ameriky.
VY_32_INOVACE_ZE7-06 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Poloha a státy AUTOR: Alena Carbolová
Zde jsou fotografie z letiště na ostrově St. Marteen
VELKÁ PÍSMENA světadíly, země, území a vodstvo, hory, pohoří, nížiny
Autor: Mgr. Helena Nováková
Zde jsou fotografie z letiště na ostrově St. Marteen
TOP 10 největších letišť v Evropě podle počtu odbavených cestujících
Zde jsou fotografie z letiště na ostrově St. Marteen
Transkript prezentace:

Svatý Martin je jeden z ostrovů Nizozemských Antil. Jeho území je rozděleno mezi státy Francie a Nizozemské království. Leží v jižní části Karibského moře asi 200 km východně od Portorika, patří do jižní části Závětrných ostrovů a je součástí Malých Antil. Hlavním městem nizozemské částí je Philipsburg. Jeho severní část je od 22. února 2007 zámořským společenstvím Francie. Do té doby byl součástí francouzského zámořského departementu Guadeloupe. Hlavním městem této části je Marigot. Tyto dvě oblasti jsou známé pod názvy: „Saint-Martin“ pro francouzskou část a „Sint Maarten“ pro nizozemskou část. Svatý Martin

JUMBO - Zde jsou fotografie z letiště na ostrově St. Marten. Letadla udivují mnoho lidí na plážích, protože létají těsně nad hlavami několik sekund před tím, než se dotknou země na letišti Princess Juliana airport. Ráj pro milovníky slunce, kteří jezdí na nádhernou tropickou pláž a také pro letecké fanatiky, kteří tráví hodiny pozorováním velmi nízko létajících obrovských dopravních letadel…

12 strojů Boeing 747 přistává každý den v St. Marteen! Těžké Jumbo je nejvíce udivující ze všech letadel a přitahuje pozornost všech lidí kolem…

Na této fotografii z kabiny jednoho 747 společnosti Air France je možno vidět malý pruh pláže těsně před začátkem přistávací plochy na letišti v St. Marteen

Tak nízko, že vidíte stín Boeingu 747 odrážející se v hlubokém modrém moři v okolí St.Marteen !

KONEC HEZKÝ DEN:-)