Mgr. Bc. Tereza Daňková Mgr. Bc. Václav Jarý

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jděte vstříc změnám NSK pomáhá i nabízí šanci * Pracoval jsem v oboru jako obsluha čerpací stanice, ale nemám o tom žádný kvalifikační doklad. * Nyní.
Advertisements

Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
POVOLÁNÍ V OBLASTI OSTRAHA MAJETKU A OSOB
Národní soustava kvalifikací
Kvalifikace v praxi Bezpečnost a ochrana zdraví při práci.
Problematika ověřování a uznávání podle zákona č.179/2006 Sb.
Aktuální údaje NSK SR pro dopravu, logistiku, poštovní a doručovací služby Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Rozvoj a implementace Národní soustavy kvalifikací (NSK2) Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
ISKA jak si s tím poradit
tříletý učební obor – Číšník, servírka
Zkušenosti se zkouškami profesních kvalifikací
NSK – ZÁKLADNÍ FILOSOFIE Dle zákona – 179/2006 Sb. Nová filosofie vzdělávání – orientace na výsledek Přestává platit – získané vzdělání vystačí na celý.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Tematická konference projektu UNIV 3 – Podpora procesů uznávání
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Systém ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání podle zákona č. 179/2006 Sb.
Problematika ověřování a uznávání podle zákona č. 179/2006 Sb.
1 NSK A VYBRANÉ ASPEKTY SYSTÉMU UZNÁVÁNÍ VÝSLEDKŮ DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PhDr. Martin Sycha, Ph.D. Konference NSK pro autorizované osoby , Orea.
CO NÁS ČEKÁ OKOLO MATURIT V ROCE 2012 Maturita 2011 Změny pro rok 2012 Připomínky CZESHA Nový systém hodnocení písemných prací.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Národní soustava kvalifikací Praktický nástroj pro zaměstnavatele Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Národní soustava kvalifikací. N á rodn í soustava kvalifikac í –  Hlavní cíl: umožnit občanům,
Střední škola potravinářská a služeb, Brno, Charbulova 106  Autorizace MMR pro dílčí kvalifikace vztahující se k povoláním: Kuchař (6 – ÚK 3) Číšník (2.
STAV VÝVOJE A VYBRANÉ SOUVISLOSTI NÁRODNÍ SOUSTAVA KVALIFIKACÍ STAV VÝVOJE A VYBRANÉ SOUVISLOSTI.
NSK z pohledu IT a další možnosti……. AQUASOFT,
1 Vzpomínky starého zbrojnoše Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.:
NSK jako prostředek efektivní spolupráce mezi zaměstnavateli a vzdělavateli v oboru fitness Konference NSK Hotel Pyramida
David PETR, Kateřina VOISOVÁ
Národní soustava kvalifikací Semináře ve spolupráci s UNIV3 Seč, říjen 2015 Ing. Zorka Husová, NÚV Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
Benefit7 – jak vyplnit projektovou žádost
Maturitní zkouška podle zákona č. 561/2004 Sb. (školský zákon) platnost od Maturitní zkouška podle zákona č. 561/2004 Sb. (školský zákon) platnost.
Zákon o uznávání výsledků dalšího vzdělávání Seminář k rekvalifikacím Monika Pokorná Martin Sycha.
2. BLOK Zákon o uznávání – nástroj propojení PV a DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 20. prosince 2010 CVLK - Liberec.
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Role MŠMT a Národní rady pro kvalifikace v procesu tvorby, posuzování a schvalování NSK Monika Pokorná.
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky 2011 Ing. Dana Štěpánová odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
VZ Zajištění podpory procesů a materiálně technického zázemí pro jednání pracovních skupin Informační systém Národní soustavy kvalifikací Návod na obsluhu.
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+. URL aplikace IS KP pro korektní fungování aplikace je nezbytně nutné dodržovat.
Ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání Školy jako autorizované osoby.
HODNOCENÍ DOSAŽENÉ ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI MŠMT.
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky 2012 Ing. Dana Štěpánová odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
Operační program přeshraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika Centrum pro regionální rozvoj Infobod Zlín.
Střední škola jako centrum celoživotního vzdělávání.
Zákon č. 179/2006 Sb. Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Systém základních registrů. Zákony a nařízení vztahující se k problematice základních registrů Zákon č.111/2009 Sb. o základních registrech v aktuálním.
1 Přijímací řízení do SŠ 2016/2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.:
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+. URL aplikace IS KP pro korektní fungování aplikace je nezbytně nutné dodržovat.
Aplikace Monitorovací systém
Zákon č. 179/2006 Sb. Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Ing. Veronika Vindemanová
Aktuální údaje NSK SR pro energetiku
Prezentace ISKA Luděk Šafář Robert Hernady
Přijímací řízení 2017/ Krajský úřad Libereckého kraje
PO IV na 2.stupni z pohledu školy.
BEZPEČNOST NA KONTAKTNÍCH MÍSTECH Czech POINT
postup podání žádosti odbor 55 - SIPVZ
Přijímací řízení pro školní rok 2017/2018.
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky 2016
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Aplikace Monitorovací systém
NSK Jednání k PK chůva na MPSV
Aplikace Monitorovací systém
A ZKUŠEBNÍ ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÝ
SR pro dopravu, logistiku, poštovní a doručovací služby
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Transkript prezentace:

Mgr. Bc. Tereza Daňková Mgr. Bc. Václav Jarý 7. 10. 2013 „Problematika ověřování kompetencí podle standardů“ z pohledu MV ČR Odboru bezpečnostního výzkumu a policejního vzdělávání – pracoviště autorizací Mgr. Bc. Tereza Daňková Mgr. Bc. Václav Jarý 7. 10. 2013

Obsah Aktuální statistika Kontrolní činnost PK Strážný a PK Detektiv koncipient Zkouška odborné způsobilosti PK Strážný a PK Detektiv koncipient Informační systém kvalifikací a autorizací (ISKA)

Aktuální statistika PK EQF Zkoušek Strážný (68-008-E) 2 72 235 72 235 Detektiv koncipient (68-009-M) 4 507 Psovod bezpečnostní služby (68-001-H) 3 Zámkař (69-038-H) Návrhář software (18-002-N) 5 Technik PC a periferií (26-023-H)

Aktuální statistika Počet autorizovaných osob 230 Počet autorizací PK 399 Počet zkoušek odborné způsobilosti 72 742

Kontrolní činnost Kontrola dokumentace na pracovišti OBVPV Pozvánky ke zkoušce odborné způsobilosti Osvědčení o získání profesní kvalifikace Záznamy o průběhu a výsledku zkoušky B) Kontrola zkoušek odborné způsobilosti

Časté nedostatky Kontrola dokumentace na pracovišti OBVPV Chybně uvedeny údaje uchazečů – jméno, příjmení, rodné číslo Chybně uvedena čísla autorizací Chybný záznam o průběhu a výsledku zkoušky Nedoplněny veškeré stanovené náležitosti (např. údaje o AOs, údaje o uchazečích, datum a místo konání zkoušky odborné způsobilosti, atd.) Osvědčení je na nesprávném tiskopise Osvědčení neobsahují razítko AOs a podpis předsedy zkušební komise

Časté nedostatky B) Kontrola zkoušek odborné způsobilosti BOZP a PO Kontrola totožnosti a správnosti uvedených údajů v pozvánce uchazečů Průběh zkoušky odborné způsobilosti (2 části: písemná část a ústní/praktická část) Písemná část Test není sestaven dle stanoveného klíče Není provedena rotace odpovědí Chyby při přepisování znění zkušebních otázek

Časté nedostatky Ústní a praktická část Chybné znění otázek Zkoušení vyřazených otázek Neprovedení praktického předvedení (např. vyzvěte, naznačte použití, předveďte, ukažte...) Nedostatečné či žádné materiálně –technické zabezpečení

Odborná způsobilost Organizační a metodické pokyny Pokyny k realizaci zkoušky Výsledné hodnocení Počet zkoušejících (3 členná zkušební komise) Požadavky na odbornou způsobilost autorizované osoby, resp. autorizovaného zástupce autorizované osoby Nezbytné materiální a technické předpoklady pro provedení zkoušky Doba přípravy na zkoušku a doba pro vykonání zkoušky

ISKA Garantem Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Určen pro komunikaci mezi autorizovanými osobami a příslušným autorizujícím orgánem Hlavní komunikační platformou pro vzájemné předávání informací a dat mezi autorizujícími orgány a autorizovanými osobami Odstranění administrativní zátěže

ISKA Databáze všech PK v gesci příslušného AOr Možnost přehledného vyplnění formuláře žádosti Možnost přehledného založení termínu zkoušky Uvedení zákonem požadovaných informací k uchazečům ke zkoušce Vytvoření pozvánky na zkoušku odborné způsobilosti Kontrola údajů uchazečů v základních registrech Generování Osvědčení o získání PK s veškerými zákonem požadovanými údaji Přehled úspěšných a neúspěšných uchazečů Možnost zaslání emailu úspěšným uchazečům s termínem zkoušky a názvem příslušné AOs

Děkujeme za pozornost Mgr. Bc. Tereza Daňková Tel. 974 832 627 email: tereza.dankova@mvcr.cz Mgr. Bc. Václav Jarý Tel. 974 833 243 email: vaclav.jary@mvcr.cz