EDINBURGH NAPIER UNIVERSITY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Advertisements

doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Vědecká rada Fakulty bezpečnostního inženýrství 8. prosince 2010
Možnost studia na Fakultě stavební a uplatnitelnost stavebních oborů
Kanton St.Gallen Kantonsbibliothek Vadiana Amt für Kultur Vzdělávání knihovníků ve Švýcarsku Liberec, 10. května 2012 Bernhard Bertelmann.
Ústav pedagogických věd Masarykova univerzita. Personální obsazení Vedoucí pracoviště doc. PhDr. Milan Pol, CSc.
1 Projekt Akademie distančního vzdělávání Monika Všetulová, Miroslava Dvořáková Olomouc 2007.
Ústav pedagogických věd
Mentor klinické praxe ošetřovatelství a porodní asistence
Informace o studiu na KITTV 2011/2012
Projekt Rozvoj praktických forem výuky na PF UP Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
FAKULTA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ VUT v Brně. Škola bývalý klášter Kartuziánského řádu, založen kolem roku 1375.
Každý může potřebovat pomoc aneb K čemu je sociální práce?
Den otevřených dveří na Národohospodářské fakultě pro obor Národní hospodářství 5. ledna 2013.
Technická 2896/ Brno tel.: fax: Ústav jazyků
Lektorka Mgr. Blanka Kadeřávková
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
1 Kolegium děkana Program 1. Kontrola zápisu – Ing. Soukupová Úvodní slovo děkana – prof. Kleibl 2. Pedagogika – doc. Kubálek Pedagogika.
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
S TIPENDIJNÍ PROGRAMY P D F MU. A SISTENTSKÉ ODBORNÉ ČINNOSTI NA KATEDRÁCH rozvoj odborných kompetencí studenta, které jsou součástí teoretického, ale.
Role nelékařů v českém zdravotnictví
Postřehy ze studijního pobytu, aneb Fulda 2004 (Socrates Erasmus)
LETNÍ ŠKOLA PRO KOMBINOVANOU FORMU OBORU SHV ZÁKLADNÍ INFORMACE O STUDIJNÍCH POVINNOSTECH SO 20. ZÁŘÍ
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Pracovní doba lékařů.Josef Vymazal. Evropská směrnice 2003/88/ES v ČR Základní pracovní doba v ČR je 40 hodin Přesčas max. 8 hod. týdně, 150 hod. ročně.
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
ošetřovatelství a porodní asistence
Vzdělávání nelékařských zdravotnických pracovníků ve FN Ostrava
UNIV2 Kraje Obchodní akademie, Kostelec nad Orlicí Federal-Mogul Friction Products a.s. Henri Ramczyk.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
ELearning na FIM UHK Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Ústav profesionálního rozvoje pracovníků ve školství (od října 2001) ředitelka: PhDr. Jana Kohnová Ústav.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Základy psychologie a psychopatologie VZ kombinované
Kurz IT Essentials na DFJP UPCE Ivan Panuška. IT Essentials: PC Hardware and Software Version 4.0  kurz nabízí úvod do odvětví IT  seznámení interaktivní.
Fakulta zdravotnických studií
Daniel Jirkovský Ústav ošetřovatelství UK 2. LF a FN Motol
Ostravice Možnosti mobilních technologií při řešení projektů a v organizaci času Mgr. Rostislav Fojtík Ostravice
Novinky ve specializačním vzdělávání
Studijní program /obor Speciální pedagogika na Pedagogické fakultě MU
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
Inovace kurikula studijního programu Všeobecné lékařství. Reg.č. CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.

Speciální pedagogika jako pedagogická disciplína
Fakulta informatiky Masarykova univerzita Brno. Fakulta informatiky MU Brno Brno – univerzitní město Masarykova univerzita – druhá největší univerzita.
Úvod do psychologie
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.
Vzdělávání sester Ústav teorie a praxe ošetřovatelství 1. LF UK Mgr. Pavla Kordulová.
Stabilizace sektoru vyššího odborného vzdělávání MŠMT Odbor vyššího odborného a dalšího vzdělávání.
Česká sestra Bc. Tomáš Válek, DiS. Profesní a odborová unie zdravotnických pracovníků, z.s.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra ošetřovatelství březen 2009.
Požadavky na průběžné vzdělávání zaměstnanců zdravotnických zařízení
Fakulta zdravotnických studií
Navazující magisterské studijní programy platnost od roku 2017/2018
Ostravská univerzita (1991 → )
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Fakulta zdravotnických studií
Fakulta zdravotnických studií
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Studijní program Ošetřovatelství
Jana Chrásková, Ivana Lamková
STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÁ A VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA ZDRAVOTNICKÁ MB
Fakulta zdravotnických studií
Transkript prezentace:

EDINBURGH NAPIER UNIVERSITY

Kde se nachází Edinburgh Napier University 650 km – 1 hodina letu z Londýna

Pohledy na Edinburgh

Napier Facts Jmenuje se po Johnu Napierovi, matematikovi a vynálezci logaritmů ze 16. století. Má 3 hlavní kampusy blízko centra města Byla založena v roce 1964 a získala status univerzity v roce 1992 – je jednou ze skotských nejmodernějších univerzit Má 14 000 studentů, z nichž více než 3000 jsou mezinárodní studenti. Má 3 fakulty: Technickou, Počítačů a kreativních technologií a fakultu Zdravotnictví a sociálních věd. Ke škole patří i Podnikatelská škola.

Kampusy Edinburgh Napier University CRAIGHOUSE MERCHISTON CRAIGLOCKHART

Kurzy Oblasti studia: Podnikání Strojírenství Informační technologie, sítě a softwarové inženýrství Životní styl a biotechnologie Zdraví a sociální péče Finance Turismus, pohostinství a volný čas Životní prostředí Kreativní technologie

STUDENTI Akademických studentů všech tří fakult je 14 012 a jsou rozděleni následujícím způsobem Podnikatelská škola 4 409 Strojírenství, Počítače a kreativní technologie 4 835 Zdravotnictví a sociální péče 4 409 300 zaměstnanců (120 je na katedře Ošetřovatelství, porodnictví a sociální péče)

Katedra Ošetřovatelství, porodnictví a sociální péče Ve Velké Británii jsou kurzy pro sestry rozděleny na tyto programy. Předregistrační programy jsou: Ošetřovatelství dospělých Ošetřovatelství dětí Ošetřovatelství osob s poruchami učení Ošetřovatelství v psychiatrii Porodní asistentky

PROFESNÍ A AKADEMICKÉ TITULY R.N : Registrovaná sestra Part 12 (Pro dospělé) Part 13 (Pro psychiatrii) Part 14 (Pro osoby s poruchami učení) Part 15 (Pro děti) Tituly Diploma of Higher Education Nursing - jako Dis or Bachelor of Nursing - jako Bc R.M : Registrovaná porodní asistentka Part 10 Titul Bachelor of Midwifery - Bc

SNMSC Distanční a kombinované studium je možné jako specializační po dosažení BSc v různých oblastech ošetřovatelství   Na úrovni magisterské škola poskytuje také širokou nabídku programů v ošetřovatelství.  Jako jediná ve Skotsku má následující programy: Mgr. porodní asistentka v kombinované formě Mgr. Specializovaná neonatální péče

Neuniverzitní programy Vyšší odborné vzdělávání v Angličtině a přírodních vědách Široké spektrum studentů Dospělí studenti Programy akreditované Radou pro Ošetřovatelství a porodnictví Diplom vyššího odborného vzdělávání v oboru Ošetřovatelství 300 kreditů (150 kreditů podle ECTS) Bc. v Ošetřovatelství / Porodnictví 360 kreditů (180 podle ECTS)

Počty přijímaných Program ošetřovatelství Počet Příjem do semestru Dospělých 427 únor & září V psychiatrii 79 únor & září Poruchy učení 19 září Dětí 65 únor & září Porodní asistentky 25 + 15 září

STRUKTURA OBORU 3 letý obor 3 × 15 týdnů - trimestry Trimestr 1 pouze teorie 3 teoretické moduly = 60 kreditů (30 ECTS) Trimestr 2 / 3 mix teorie a praxe Praxe 5 – 10 týdnů na různých pracovištích 1. rok v komunitní péči, domovech a pečovatelskou službou,

PRACOVIŠTĚ Nemocnice a pracoviště NHS – Národní zdravotní služby Community Settings Pracoviště soukromého sektoru Pracoviště pro dobrovolníky

OBLAST, VE KTERÉ SE PRACOVIŠTĚ NACHÁZEJÍ Praxe probíhá v: městě Edinburgh West Lothian Mid Lothian East Lothian Scottish Borders

Stipendia Dostávají všichni studenti £6411 / ročně, každý rok studia Příspěvky pro postižené

Vyučované předměty APH Historie ošetřovatelství Dovednosti pro praxi Komunikace & Profesionální přístup Sociální & Psychologické aspekty zdraví Duševní zdraví / Poruchy učení Holistická péče Etika Ošetřování dospělých – akutní & chronické choroby Zvládání infekce Výzkum & Praxe Volitelné moduly Seminář k bakalářské práci

HODNOCENÍ Praktické hodnocení – zvládnutí NMC kompetencí Praxi hodnotí & podepisuje Mentor na klinickém pracovišti ‘Zápočet’ od Mentora na konci kurzu Rozvoj & dosažení klinických dovedností – 10 – 12 dovedností každý rok praxe Seminární práce, prezentace, portfolia (hodnotí 2 vyučující), zkoušky – písemné & on line, OSCEs & praktické úkony, postupy(podle scénáře)