Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Česká republika a její státní symboly.
Advertisements

Státní symboly České republiky
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
VY_32_INOVACE_ZIK_III-2_17
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Česká hymna a Státní symboly
STÁTNÍ SYMBOLY ČR Velký státní znak Malý státní znak Státní vlajka
Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření:
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Výchova k občanství.
Státní symboly ČR 4. ročník
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Státní symboly České republiky
Státní symboly ČR Autor: Arz, BY.
TVARY I. VY_32_INOVACE_5C_01 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 3 Matematika MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek Autor: Marcela Ivanenková Číslo šablony: III/2 Datum: Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_Vl.4.r.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.6 Naše vlast Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
LEDEN VY_32_INOVACE_4A_01 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 1 Člověk a jeho svět Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny.
ROK_BŘEZEN VY_32_INOVACE_4A_03 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 1 Člověk a jeho svět Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.
Státní symboly Vlastivěda 5.ročník Zpracovala: Mgr.Dana Kučerová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Já a můj svět PRO ROČNÍK:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Povolání II. VY_32_INOVACE_3A_03 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 3A Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
Obrázkové čtení VY_32_INOVACE_5B_20 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 2 Čtení Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny.
NEMOC A ÚRAZ VY_32_INOVACE_5A_07 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 1 Člověk a jeho svět Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.
Česká republika Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Sada 3A Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
ANOTACE: Určeno pro žáky 1.stupně ZŠ Motivace a nácvik státní hymny
Manželství VY_32_INOVACE_1B_14 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Sada 2 Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Hláska H, h VY_32_INOVACE_5B_13 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Rodina VY_32_INOVACE_3A_11 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Sada 2 Jazyk a jazyková komunikace MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Sada 3 Matematika MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
ČESKÁ REPUBLIKA VY_32_INOVACE_1C_10 Číslo projektu: CZ /1. 5
Státní symboly VY_32_INOVACE_03-45 Ročník: 6. Vzdělávací oblast:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ DOLNÍ BENEŠOV
STÁTNÍ SYMBOLY Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
DUM - Digitální Učební Materiál
Státní symboly České republiky
Státní symboly VY_32_INOVACE_17
ČESKÁ REPUBLIKA Základní přehled
Sada 3 Matematika MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Předmět: Vlastivěda Ročník: IV. Tematický celek: Česká republika
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Sada 2 Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Semafor pro chodce VY_32_INOVACE_5A_11
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
Název školy: Základní škola a mateřská škola,
Hláska Š VY_32_INOVACE_3B_10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Sada 3 Matematika MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Jak dělá? VY_32_INOVACE_5B_06 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.Lenka.
LIDSKÉ TĚLO VY_32_INOVACE_5A_09 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Sada 3A Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Sada 3 Matematika MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Sada 2 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Materiál slouží k výkladu učiva.
Státní symboly České republiky
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Česká hymna - více výukových souborů najdete na této adrese: emagister.eu
Transkript prezentace:

Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny ČESKÁ REPUBLIKA VY_32_INOVACE_5A_10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1056 Sada 1 Člověk a jeho svět Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny

Identifikátor materiálu: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT, 10 Anotace Žáci se seznámí se základními údaji o jednotlivých ročních obdobích. Žáci si připomenou základní znaky ročních období. časové údaje (minuta, hodina, den, měsíc, rok). Naučí se básničku, kterou mohou vytleskávat a deklamovat. První úkol je interaktivní. Žáci vyberou správný čas (na hodinách) k jednotlivým větám. Zopakují si části dne, které doplňují do vět pomocí rukopisných poznámek. Připomenou si dny v týdnu, které v následujícím úkole zařazují do rámečků. Zopakují si měsíce v roce a roční období. Názvy měsíců přetahují ke správnému ročnímu období. Autor Období vytvoření materiálu Bc. Pavla Koutníková Listopad 2011 Speciální vzdělávací potřeby ADHD, dyslexie, dysgrafie, dyskalkulie, Autismus, MP Vzdělávací obor Člověk a jeho svět Druh učebního materiálu Interaktivní DUM Inovace Hypertextové odkazy, rukopisné poznámky v rámci nového softwaru Microsoft Cílová skupina  Žák - se středně těžkým mentálním postižením Stupeň a typ vzdělávání Základní škola speciální – 1. stupeň, 1. období, 2. období Typická věková skupina 1. – 6. ročník

ČESKÁ REPUBLIKA Česká republika (zkráceně ČR) je vnitrozemský stát ležící ve Střední Evropě. Rozloha ČR - 78 867 km² z toho 2 % vodní plochy Státní zřízení - parlamentní republika Hlavní město - Praha Počet obyvatel - 10 505 445 (1. leden 2012) Jazyk - čeština Měnová jednotka - koruna česká (CZK) Hlavou státu – prezident republiky

POLOHA ČESKÉ REPUBLIKY Česká republika sousedí se 4 státy. Německem (DE) Polskem (PL) Slovenskem (SK) Rakouskem (AR)

STÁTNÍ SYMBOLY ČESKÉ REPUBLIKY Každá země má svá poznávací znamení - státní symboly. Symboly České republiky jsou: Státní vlajka Velký státní znak Malý státní znak Státní barvy Vlajka prezidenta republiky Státní pečeť Česká státní hymna

Státní vlajka

Státní znak Česká republika používá od roku 1990 dva státní znaky, jimiž jsou malý státní znak a velký státní znak. velký státní znak malý státní znak

Státní barvy Státní barvy jsou jeden ze státních symbolů České republiky. Jsou to bílá, červená a modrá v uvedeném pořadí a nazývají se trikolóra.

Vlajka prezidenta republiky Vlajka prezidenta České republiky nebo také Standarta prezidenta ČR Vlajku prezidenta republiky lze užít k označení: sídla prezidenta republiky v době jeho přítomnosti v České republice dopravního prostředku používaného prezidentem republiky

Státní pečeť Státní pečeť České republiky tvoří velký státní znak podložený lipovými ratolestmi po stranách, kolem něhož je opis "ČESKÁ REPUBLIKA".

Česká státní hymna Text hymny: Česká státní hymna je Kde domov můj. Text k písni složil Josef Kajetán Tyl, hudbu složil František Škroup. Text hymny: „Kde domov můj, kde domov můj. Voda hučí po lučinách, bory šumí po skalinách, v sadě skví se jara květ, zemský ráj to na pohled! A to je ta krásná země, země česká, domov můj, země česká, domov můj!“

NĚMECKO, POLSKO, SLOVENSKO, RAKOUSKO Odpovězte na otázky Jaké je hlavní město České republiky? Kdo stojí v čele státu? Jaké barvy má státní vlajka? Vyjmenujte státy sousedící s Českou republikou? PRAHA PREZIDENT BÍLOU, ČERVENOU, MODROU NĚMECKO, POLSKO, SLOVENSKO, RAKOUSKO Správná odpověď se objeví při kliknutí myši.

ZDROJE AUTOR, Neuveden. Office.com: Kliparty, fotografie a animace [online]. [cit. 24.11.2011]. Dostupný na WWW: http://office.microsoft.com/cs-cz/images/??Origin=EC790014051029&CTT=6&ver=12&app=powerpnt.exe