Případová studie Business Intelligence ve společnosti Mountfield, a.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ARBES FEIS [BI] ARBES Technologies, s.r.o.
Advertisements

Velké příležitosti pro malé (nezávislé) obchodníky Marta Nováková, U&Sluno a.s., červen 2002.
Jednatel Cargologix, s.r.o.
S YTÉMOVÁ INTEGRACE Ing. Jiří Šilhán. S YSTÉMOVÁ INTEGRACE Jedná se o přístup, který přispívá k integraci nesourodých výpočetních systémů. Vyplývá ze.
Business intelligence
Implementace SAP Business One
Podnikové informační systémy Úvod
Procesy Informační proces
Aleš Chudý ředitel divize IW Microsoft Slovakia.
BI, e-commerce Ing. Jiří Šilhán. Úroveň informatiky.
Informační systémy podnikové systémy CRM
SAP Ing. Jiří Šilhán.
Jiří Malák Jiří Knechtl Lukáš Hofman.  Společnost založena v roce 1998  Nejvýznamější distributor pro MO i VO v oblasti selektivních kosmetických značek.
Přeskočte standardy v monitoringu! GX SOLUTIONS, a.s., organizační složka V oblouku 114, Čestlice, Říčany u Prahy
IQ PACK dáváme inteligenci obalům Prezentace projektu Ing. Roman Kortus RFID projektový manažer.
BUSINESS INTELLIGENCE
Informační systémy Tomáš Maděra.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
ŘÍZENÍ RETAILINGOVÉ FIRMY
E - Insurance Management System © 2003 FSS, spol. s r. o. Všechna práva vyhrazena. Financial Support Services Zjednodušení prodeje pojištění.
Konference SI Praha Ladislav Přívozník is:energy czech a.s.
P3 - Marketingový plán „Jsou tři typy firem: ty, které předvídají, ty které reagují na podněty, a ty, které se diví tomu, co se stalo.“ Které jsou nejúspěšnější?
Globální architektura IS/ICT
Systémové pojetí hospodářské organizace
Liberalizovaný trh s elektrickou energií
Informační systémy TPS,MIS, SIS.
Business Inteligence a její nástroje ve veřejné správě Petr Zeman, Key Account Manager – Public Sector Adastra Corporation.
CIS Cizinecký informační systém
ESET - služby informační bezpečnosti Filip Navrátil, Sales Engineer, ESET software spol. s
Manažerský informační systém pro organizace veřejné správy
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
Aleš Chudý IW BG Lead Microsoft Corporation. Lidé jsou klíčové aktivum firem Nové trendy práce Software jako platforma Strategická iniciativa (horizont.
Erik Eckhardt Portál pro podporu rozhodování
Microsoft Business Solutions Podniková řešení Microsoft podpora procesů při řízení vaší firmy Petr Hampejs - Product Solution Marketing Manager Milan Cvrkal.
Konference „Inovace a technologie v rozvoji regionů“ Inovace a marketingový výzkum Duben 2004 / Příspěvek v diskusi / RNDr. Tomáš Raiter / obchodní ředitel,
ISSS 2007 Neimplementujte BI Hradec Králové, 2. dubna 2007 Ing. Václav Bahník.
Realizační tým ICZ duben 2005
GASTRONOMICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM FUSION prezentace základních funkcí
Systém manažerského sledování a řízení projektů Představení možností, přínosů a řešení Done, s.r.o. Na Krčské stráni 1434/ Praha 4 Tel.: Fax:
Pilotní projekt DeepSee. O Prezentaci O nás a o IS-MLINE Datový sklad Co dál? DeepSee Pilot Ukázky Shrnutí projektu.
1 Exekutivní informační systémy (na příkladu systému BNS) 2. listopadu 2009 Ing. Václav Houser vaclav.
Technologie sledují pohyb Telematická řešení nad vozovými parky
Zubní víla s. r. o. ERP Money S5.  Robustní  Výkonný  Bezpečný  Pro větší společnosti  Řeší specifické požadavky  Garance nejvyšší kvality  Jazykové.
ASP a.s. ASP a.s. ASP a.s. je mezinárodní softwarová společnost zaměřená na komplexní implementaci a maintenance FM systémů společností a institucí. 
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
MALOOBCHOD 1. Maloobchod – podstata, vývoj, úloha
P R O X I O konfigurovatelné řešení pro veřejnou správu
Organizace a organizování podniku
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Zavedení ekonomického systému Microsoft Business Solutions – NAVISION v městě Ústí nad Labem Mgr. Petr Gandalovič primátor města Ústí nad Labem
Informační systémy Tomáš Maděra. Historie společnosti LCS International, a.s. založeno 1990 česká firma z aložení dceřiné společnosti na Slovensku.
Informační systém Microsoft Dynamics NAV ISSS
1 14.Postakviziční integrace-jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Kateřina Čepeláková, E-72 Šk.rok:2009/2010.
Vratislav Paulík ředitel projektů
Nasazení nástrojů BI pro analýzu dat z IS STAG Řešitel: Vladimíra Zádová Datum:
CRM a jeho možné využití
YOUR SYSTEM, spol. s r. o. Ing
Model strategie marketingového mixu
Systémové pojetí hospodářské organizace 1 Architektura podnikové informatiky (Zdroj: Gála, Pour, Toman, Podniková informatika. Praha: Grada 2006)
13.přednáška – Elektronické zásobování Ing. Jiří Zmatlík, Ph.D. ČVUT, Fakulta elektrotechnická Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd.
2K PROJECT, spol. s r.o. Slavíčkova 1a Brno, CZ Tel Helpdesk: Informační systém pro podporu marketingových.
Logistický proces ve firmě Petr Hobža – Strážnické brambůrky SAP Business One Pavel Rumplík Obchodní ředitel.
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Provozně ekonomická fakulta Analýza trhu zemědělské techniky a dotační politiky pro české zemědělce Diplomová.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Informační systém pro správu a vyřizování objednávek
Demoverze QI Informace pro partnery DCC
Databázové systémy přednáška 13 – Analýza a reporting
CRM v maloobchodní jednotce se sportovním zbožím
Sytémová integrace Ing. Jiří Šilhán.
Informační systémy podnikové systémy CRM
Transkript prezentace:

Případová studie Business Intelligence ve společnosti Mountfield, a.s. Seminář MIS NAVI 20.2.2008 Případová studie Business Intelligence ve společnosti Mountfield, a.s. MS Executive roundtable v oblasti aplikační infrastruktury a Business Intelligence 21.8.2008 AMBICA s.r.o. Jan Novotný, obchodní ředitel Ambica s.r.o.

AMBICA s.r.o. dodavatel řešení BI/DW 10+ let zkušeností s problematikou zaměření na rychlé dosažení praktických výsledků a přínosů pro zákazníky know-how Technologické (specializace na platformu MS) Metodické (BI, DW, OLAP, reporting) Business (obchod, služby, výroba, servis) Projektové (analýza, vývoj, testování, deployment) Portfolio produktů a řešení BI/DW projekty MIS NAVI Plánování Prodej kapacit do externích projektů (SQL Server, C#) Obchodní řešení Prodejní analýzy, analýza zásob, servis, ageing pohledávek Finanční controlling a finanční analýza Provizní systémy Profitability systémy …

AMBICA s.r.o. – vybraní zákazníci Analýza prodeje v jednotlivých supermarketech, úspěšnost akcí, používaná platidla, slevy a ztráty na zboží MIS pro velkoobchod i maloobchod Prodej, Pohledávky, Zásoby, Nákup, Finance, Závazky, Provize, Plánování Komplexní MIS pro obchod a servis Prodej, Pohledávky, Zásoby, Nákup, Finance, Závazky, Profitabilita zákazníka, Servisní zakázky, Servisní smlouvy, Reporting obchodu … Analýza a návrh řešení MIS pro distribuci IT technologií Prodej (konsolidace CZ + SK) Controlling Plánování Prodej, Zásoby, Servis, Zakázková výroba, Ekonomika Integrace CZ + SK

Mountfield a.s. Situace prodejce zahradní techniky, bazénů, zahradního nábytku a jízdních kol 60 (CZ)+ 20 (SK) prodejních center centrální sklad/y síť servisních středisek Forma podnikání Maloobchodní prodej (přes pokladnu) Velkoobchod (konkrétnímu odběrateli) Servisní zakázky Projekty (výstavba bazénů)

Mountfield, a.s. Informační systémy IS Navision - 2 instance (CZ, SK) Historie SK – Nex (do 2007) Reporting CZ Sada výstupů ve formátu MS Excel SK pouze reporty z primárního systému Plány Excel

Motivace k projektu vedení chce něco lepšího nedostatečné informační a analytické možnosti černá skříňka (závislost na dodavateli) nelze přidat/změnit/odstranit report nové požadavky se řeší jinou cestou dlouhá doba generování reportů, zatížení primárního systému statičnost reportů, není možné provádět další analýzy nevyužité možnosti již používaných technologií MS

Architektura řešení Datový sklad MS SQL Server 2005 Report server Reporty on-line Reporty statické MS SQL Server 2005 OLAP server Prodej Zásoby Servis AQ Proces Datový sklad Navision CZ ETL Navision SK ETL Historická data CZ ETL ETL Historická data SK ETL Externí informace Plány

Mountfield - řešení Reporting a analýzy Předpřipravené reporty pro denní využití na centrále a v jednotlivých prodejnách. Přístup k analytickým datamartům pro analytiky a manažery v prostředí ProClarit (ad-hoc analýzy, výkonnostní mapy, rozpadové stromy, rozptylové analýzy, …). Integrace a historie Sjednocení a centralizace reportingu se slovenskou Mountfield SK. Využití historických dat jak z primárního systému, tak i z ostatních zdrojů. Přístup k informacím Řeší se způsob zatraktivnění přístupu k informacím systémem manažerských palubních desek (PPS) Propojení s již používanými reporty a analýzami.

Mountfield - řešení Zásoby Výpočet a monitoring stavů a pohybů skladů v základních a vypočtených ukazatelích. Speciální reporty v oblasti zásob, prodeje vs. nákup, … Zohlednění specifik společnosti Mountfield. Prodej Monitoring prodejů v prodejní síti ČR i SR. Různé perspektivy pohledů na denní historii prodejů a aktuální denní obrat. Sledování prodeje (náklady, tržby, …), sledování plateb, … Porovnávání skutečnosti s plánem prodeje. Servis Analýzy vytížení a kvality práce servisů. Analýzy stavů a časů servisních zakázek. Ekonomické ukazatele servisu. Aquamarin Analýzy vytížení a kvality práce divize bazénů Analýzy stavů a časů fází projektů bazénů. Ekonomické ukazatele AQ. Ekonomika Finanční controlling a analýza Saldo Profitabilita

Seminář MIS NAVI 20.2.2008 Otázky a odpovědi Ambica s.r.o.

e-mail: info@ambica.cz Seminář MIS NAVI 20.2.2008 Kmentova 89 / II 377 01 Jindřichův Hradec tel/fax: +420 384 320 557 e-mail: info@ambica.cz http://www.ambica.cz Ambica s.r.o.