Hromadná korespondence OpenOffice.org 3. Potřebujeme více adresátům zaslat dopis Nejlehčí by bylo univerzálně napsaný dopis nastrkat do obálek …, kdo.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Makra v Excelu.
Advertisements

Jak na hromadnou korespondenci
Formátování diplomové práce
snadná tvorba www stránek zadarmo
• Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Tabulky v MS ACCESS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Novák.
Textový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Hromadná korespondence
Hromadná korespondence
Hromadná korespondence
Hromadná korespondence
Hromadná korespondence
Prezentační manažer Kapitola 11.0 (Tisk)
Základní pojmy v informatice –II.
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, průvodce prezentací,
14. Textový editor ( VKLÁDÁNÍ dalších objektů do textu…)
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Tabulkový procesor.
Hromadná korespondence, makro
Tabulkový procesor (spreadsheet) program zpracovávající tabulku informací umožňuje zapisovat čísla a krátké texty do tabulek a pak tyto zapsané údaje zpracovat.
Textový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Referát č. 17 Tabulkový procesor
Korespondence a hromadná korespondence Microsoft Office Word 2007 Microsoft Office Word 2010 MSeg 1.
Hromadná korespondence
Textový procesor (MS Word)
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
TEXTOVÝ EDITOR.
Referát č. 17 M. Novotný Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Vysvětlit pojmy.
Textový editor.
TEXTOVÝ EDITOR (vkládání dalších objektů do textu a jejich vlastnosti, textové tabulky, šablony,) Lol.
Textový editor Vkládání obrázků ze souboru a použití schránky  Pomocí menu vložení a klepnutím na obrázek se nám otevře adresář, ze kterého vybereme.
Práce se šablonami v MS Word 2007
Zápatí a záhlaví, okraje stránky, číslování stránek
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_14.
1. Tranzity V Solar Fire jsou pro práci s tranzity dva skvělé nástroje: a) Pohyblivé kolečko Je optimální pro rychlou orientaci v momentálním dění. Jeho.
Psaní do buňky Klikneme na buňku → označí se → → můžeme začít do buňky psát.
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_ 2.6 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi I. Textový editor-hromadná korespondence Typ: DUM.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 10.0 (Záhlaví a zápatí)
Spolupráce aplikací MS Office Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 12.1 (Sestavení z externích zdrojů)
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 3.
MS Word Hromadná korespondence v MS Word 2007.
Hromadná korespondence
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
VŠB –TUO ATŘ Manažerská grafika Grafy v MS Excel 2003 Podešva Petr
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Univerzita třetího věku kurz Znalci Databáze 1.
filtrování a řazení dat, podmíněné formátování,
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
9. března 2013VY_32_INOVACE_080117_Word_Hromadna_korespondence_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Satková.
Tabulkové editory © Tabulkové editory slouží k: vytváření a úpravě tabulek na rozdíl od textových editorů jsou tabulky v těchto editorech aktivní,
IrfanView (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Hromadná korespondence 2 Word Předmět: Informační a komunikační technologie Autor: Milan Franek.
T EXTOVÝ EDITOR ( VKLÁDÁNÍ DALŠÍCH OBJEKTŮ DO TEXTU A JEJICH VLASTNOSTI, TEXTOVÉ TABULKY, ŠABLONY, JEJICH VYUŽITÍ A TVORBA )
Import dat Access (16). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Vytvoření sestavy Access (14). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Tabulkový procesor Základní informace o kontingenčních tabulkách a grafech Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu: Střední zdravotnická škola ÚO – šablony Registračn í č í slo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Š ablona: III/2.
KIV/ZD cvičení 8 Tomáš Potužák.
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE
Hromadná korespondence 2 OpenOffice
Vytvoření formuláře Access (11).
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Datové referáty Apstr4.
Transkript prezentace:

Hromadná korespondence OpenOffice.org 3

Potřebujeme více adresátům zaslat dopis Nejlehčí by bylo univerzálně napsaný dopis nastrkat do obálek …, kdo ale napíše adresy? My budeme psát adresu rovnou do dopisu. Má to své výhody a my máme okénkové obálky. Pointa hromadné korespondence je v tom, že nám spojí formulář dopisu s daty ze seznamu a pro každého adresáta vytvoří originální dopis.

Spustíme průvodce hromadnou korespondencí

1. krok, kde vzít text pokud jsme již něco napsali před spuštěním hromadné korespondence, nebo chceme začít na čistém papíře – možnost psát ještě bude pokud chceme adresy či jiné položky hromadné korespondence vložit do již existujícího dokumentu

2. krok, vybereme druh dokumentu - dopisy

3. krok, výběr seznamu s daty - adresami Předpokládejme, že seznam s adresáty máme již připraven v některém z pod- porovaných souborů (csv; dbf; xls; …). Zde ho otevřeme

Po otevření souboru uvidíme Nechceme-li všechny záznamy, můžeme požít filtr.

Vložení bloku s adresou Nejdůležitější je nastavit shodu skutečných názvů položek s názvy očekávanými.

4. krok, vložení oslovení závislého na pohlaví Text pro muže i pro ženy můžeme editovat. Pokud oslovení zahrnovat nechceme, odháčkujeme volbu.

5. krok, úprava vzhledu Snadno můžeme nastavit pozici adresy tak, aby vyšla do okénka obálky.

6. krok, úprava dokumentu Výběr příjemce (položky seznamu). Vlastní dopis se skrývá pod tímto poměrně velkým oknem. Zde zapnout úpravu dokumentu (je-li třeba). Teprve nyní možnost ručního výběru příjemců

Úprava dokumentu – text pro všechny Vícenásobného oslovení se nelekejte, v dopise bude použito to správné podle pohlaví. Dále volte ZPĚT Níže pište nebo vložte text dopisu.

7. krok, úprava jednotlivých dopisů Tím končí hromadné úpravy. Po stisku tohoto tlačítka bude vygenerován dokument obsahující dopis pro každého příjemce

Nyní už můžete upravovat každý dopis zvlášť.

8. krok, uložení – tisk Počáteční dokument je dokument s poli, společný pro všechny příjemce. Vygenerovaný dokument obsahuje mnoho stran – dopisů pro jednotlivé příjemce.

Nášup

Vložení jiné položky – pole ze seznamu

Vložení textu podmíněného položkou

text, je splněno text, není splněno 3. podmínka Syntaxe pro xls: [sešit.list.sloupec] ==je rovno?

Pro začátek vše