Možnosti studia v zahraničí na VŠE Fakulta managementu 2.3.2010 Jindřichův Hradec.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Stodůlky 1977 a 2007 foto Václav Vančura, 1977 foto Jan Vančura, 2007.
Co by měl student vědět na začátku studia PEF MZLU v Brně
DAAD – stipendia 2014/2015 IC DAAD Prag. Studieren und Promovieren in Deutschland | Seite 2 Dr. Astrid Winter – DAAD Prag od roku 1963 výměna vědeckých.
Aktuální informace o vyšetřování c-erb-2 genu v referenční laboratoři a návrh změny v indikačních kritériích Hajdúch M., Petráková K., Kolář Z., Trojanec.
PROGRAM  Struktura studia  Přednášky, semináře  Zápočty a zkoušky  Zapisování cizích jazyků a sport. aktivit  Vnitřní předpisy  Studijní oddělení.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
Studium v zahraničí Petra Taušl Procházková Markéta Kohoutková
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Možnosti studia na NF VŠE v Praze
Personální managament
Univerzita Karlova v Praze INSPIRACE PRO FREEMOVERS Jak vycestovat do zahraničí „na vlastní pěst“ 4. března 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
Tomáš NETERDA 1961 Sportovní kariéra : plavecké třídy ZŠ Komenského gymnázium Dašická plavecká škola
Schůze koordinátorů programu SOCRATES/ERASMUS
Výzkumy volebních preferencí za ČR a kraje od
NÁSOBENÍ ČÍSLEM 10 ZÁVĚREČNÉ SHRNUTÍ
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
VY_32_INOVACE_INF_RO_12 Digitální učební materiál
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
Zábavná matematika.
Dělení se zbytkem 6 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
MEZINÁRODNÍ VZTAHY Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Čtení myšlenek Je to až neuvěřitelné, ale skutečně je to tak. Dokážu číst myšlenky.Pokud mne chceš vyzkoušet – prosím.
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
Hrubá - prostá incidence nádorů kolorekta u mužů 1. Maďarsko 88,29 2. Česká Republika 86,73 3. Japonsko 77,74 4. Německo 75,39 5. Nový Zéland71,77 6. Austrálie.
Studium firemní komunikace v Anglii Workshop Institutu Interní Komunikace 1.
DĚLENÍ ČÍSLEM 7 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ
Stipendijní informační portál - Business Strategie.
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
NOVÉ MOŽNOSTI V PROGRAMECH EU Sněm RVŠ - Praha,
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
ZAHÁJENÍ DOKTORSKÝCH STUDIÍ 2011/2012
Studium v zahraničí pro studenty FBMI v akademickém roce 2008/2009.
KONTROLNÍ PRÁCE.
Porovnání výroby a prodejů vozidel ve světě
Vysoká škola ekonomická v Praze. Veřejná vysoká škola založená v roce 1953 Cca studentů Studijní programy: –bakalářské (3 roky) –navazující magisterské.
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
SEMESTRÁLNÍ VÝMĚNNÉ POBYTY: ZÁMOŘÍ A RUSKO
Zahraniční stáže- Evropské programy
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS Studium v zemích Asie, Afriky a Latinské Ameriky 21. října 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ (OZS) ozs.vse.cz MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
Stipendia do Německa: informace pro studenty medicíny Informační centrum DAAD v Praze Seminář, IPSC Univerzity Karlovy, Přednášející: Dr. Christof.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
Středoevropská komparativní studia na IMS FSV UK kombinovaná forma studia Den otevřených dveří 2016 Tomáš Nigrin.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
MOŽNOSTI STUDIA V ČÍNĚ. Ing. Dana Brázdová Ing. Eva Zamrzlová Ing. Radka Vaváková ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ VŠE.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Studentská mobilita LS 2014/2015 v rámci dotace z grantu Norských fondů CZ07/MSNG/MOPNG01.
ODBOR MARKETINGU A VNĚJŠÍCH VZTAHŮ Mgr. Petra Švambergová FREEMOVERS, STÁŽE A DALŠÍ STIPENDIA.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
BIBS - vysoká škola Název programu MBA Senior Executive Délka studia
Prof. Ing. Hana Machková, CSc. Rektorka
Možnosti studia na NF VŠE v Praze
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Možnosti studia na NF VŠE v Praze
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Možnosti studia v zahraničí na VŠE
Transkript prezentace:

Možnosti studia v zahraničí na VŠE Fakulta managementu Jindřichův Hradec

Prof. Ing. Hana Machková, CSc. Prorektorka pro zahraniční vztahy a PR

Vývoj počtu vyslaných studentů v akademických letech 2005/2006 – 2010/2011 na studium v zahraničí Na VŠE v Praze studovalo v ZS 2009/ zahraničních studentů, v LS studuje 257 z 57 zemí.

Partnerské školy Spolupráce se 131 zahraničními univerzitami 94 Evropa 20 Severní Amerika 4 Jižní Amerika 3 Austrálie & Nový Zéland 10 Asie

Navazující magisterské studijní programy typu joint degree a double degree: (cca 100 studentů) –Finance and Accounting for Common Europe – F1 –Economics of International Trade and European Integration – F2 –International and Diplomatic Studies – F2 –International Management/CEMS MIM – F 3 –Ekonomická a regionální studia Latinské Ameriky – F 5 –International Business – Central European Business Realities - celoškolský Výměnné semestrální studijní pobyty (cca 352 studentů) Individuální mobility (tzv. freemover) (60 studentů) Další možnosti – stipendia vládní, nadace, firemní apod. Možnosti studia v zahraničí

NAVAZUJÍCÍ MAGISTERSKÉ STUDIJNÍ PROGRAMY V ANGLIČTINĚ

Finance and Accounting for Common Europe Dvouletý program v angličtině typu Joint degree (120 ECTS) Partnerské školy: VŠE, Rotterdam Business School, University of Ljubljana, Univerzita Mateja Béla Banská Bystrice Během prvního roku studium na Slovensku, v ČR a v Nizozemí Obsah: problematika finančního řízení podniku, finančního a manažerského účetnictví, zdanění v evropském kontextu Školné: 1600 EUR/rok Kontakt na VŠE: doc. Ing. Jaroslava Holečková, Ph.D., akademická ředitelka, NB41, Více informací:

 Roční program (3 trimestry ) v angličtině typu Joint Degree (60 ECTS)  7 evropských partnerských univerzit  Obsah: ekonomické teorie, ekonomická matematika a ekonometrie, evropská ekonomická integrace, výuka cizích jazyků.  Školné: EUR  Kontakt na VŠE: doc. Ing. Anna Klosová, CSc., akademická ředitelka – RB 526,  Více informací: Economics of International Trade and European Integration

International and Diplomatic Studies Dvouletý navazující magisterský program v angličtině (120 ECTS) Obsah: mezinárodní politika, mezinárodní ekonomie, právo, diplomacie, EU. Povinný jeden semestr na zahraniční partnerské škole. Školné: eur/ akademický rok. Akademický ředitel: ing. Jan Rolenc

International Management – CEMS MIM 2009 Financial Times Rating – nejlepší manažerský navazující magisterský program na světě 25 členských škol: Evropa 20, Kanada 1, Latinská Amerika 2, Austrálie 1, Asie 1

CEMS Corporate Partners

Dvouletý program v angličtině (120 ECTS): Povinné a volitelné předměty z oblasti mezinárodního managementu Jeden semestr v zahraničí Intenzivní blokový seminář a semináře dovedností (Skill seminars) Business project (vypracování projektu podle firemního zadání) Jazykové zkoušky Internship – min.10 týdnů zahraniční praxe Školné: EUR za akademický rok Kontakt na VŠE: Renata Šubrtová, studijní referentka a koordinátorka programu, RB 553, Více informací:

Ekonomická a regionální studia Latinské Ameriky Dvouletý program v angličtině (120 ECTS) Obsah: problematika ekonomických a společenských systémů Latinské Ameriky Část studia na partnerských školách v Latinské Americe Školné: 3600 EUR/rok Kontakt na VŠE: doc. Ing. Zdeněk Chytil, CSc., akademický ředitel, Více informací:

International Business Central European Business Realities  Dvouletý program v angličtině (120 ECTS)  Hlavní cílová skupina: zahraniční studenti  Obsah: specifika středoevropského podnikatelského prostředí a jejich vztah k celosvětovým ekonomickým trendům  Double degree – 1 rok na VŠE, 1 rok v Francii (Lyon), Německu (Mainz), Rakousku (Innsbruck) nebo Švýcarsku (Geneva)  Školné: EUR/rok  Kontakt na VŠE: Ing. Ivana Krejčí,koordinátorka programu, RB 547,  Více informací:

VÝMĚNNÉ SEMESTRÁLNÍ STUDIJNÍ POBYTY V ZAHRANIČÍ Exchange programme

Výměnné pobyty se realizují v délce jednoho semestru Součást studia na VŠE - student nepřerušuje studium na VŠE a musí mít k dispozici pro semestr v zahraničí minimálně 30 ECTS kreditů Výsledky studia v zahraničí - uznávány na základě předem uzavřené dohody (tzv. Learning Agreement). Využít možnosti studovat na partnerské univerzitě v zahraničí v rámci nabídky VŠE mohou studenti pouze 1 x během svého studia Student neplatí na partnerské univerzitě školné Stipendium – finanční příspěvek na krytí zvýšených nákladů LLP/Erasmus: výše grantu rozdílná do jednotlivých zemí: např. VB: 583 EUR/měsíc, FR: 473 EUR/měsíc, POR: 353 EUR/měsíc) Jiné zdroje/Stipendijní fond: Kč/měsíc Kč na zvýšené náklady na letenku příp. vízum

Přihlašování on-line přihláška (ISIS) vytištěná přihláška + přílohy (životopis, doklad o znalosti jazyka) 1. kolo výběrového řízení vyhodnocení přihlášek (studijní výsledky, jazykové znalosti, odborné kurzy v cizím jazyce, Buddy program na VŠE) písemný znalostní test 2. kolo výběrového řízení motivační pohovory VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ – přihlášky, 1. a 2. kolo

Výběr školy Seznam výměnných pobytů Výběr školy max. 4 do přihlášky max. 2 do přihlášky zahraniční studium = součást studia na VŠE (uznání kreditů); pečlivý výběr školy podle nabízených předmětů

Studijní výsledky 70 bodů Jazykové znalosti 20 bodů Odborné kurzy v cizím jazyce 20 bodů Účast v Buddy Systemu 10 bodů Znalostní test 50 bodů Motivační pohovor 30 bodů Bodové ohodnocení jednotlivých kritérií

2007/ / /2011 Angličtina Francouzština42 32 Němčina Španělština20 22 Italština888 Portugalština433 Ruština442 CELKEM

Počet přihlášek podle jazyků (1.preference) Počet přihlášených% Angličtina64077,39 Němčina9511,49 Francouzština485,8 Španělština303,63 Italština80,97 Portugalština30,36 Ruština30,36

Počet přihlášených podle fakult – celkem 789 studentů Počet 1. kolo2. kolo F18433 F F F45820 F57427 F621 IB30

Počet přihlášených podle fakult – celkem 789 studentů Počet% F18410,64 F244356,15 F312515,84 F4587,35 F5749,38 F620,25 IB30,38

VYHODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2009/2010 (LEDEN-BŘEZEN 2009)

Rok konání výběrového řízení FFU Přihlášených Vybraných (tj. míst) Úspěšnost32,05%26,09%23,26%42,86%21,95% FMV Přihlášených Vybraných (tj. míst) Úspěšnost46,91%51,99%50,91%59,60%54,89% FPH Přihlášených Vybraných (tj. míst) Úspěšnost31,25%32,32%36,27%38,79%30,67% FIS Přihlášených Vybraných (tj. míst) Úspěšnost37,21%33,33%28,57%37,50%20,69% NF Přihlášených Vybraných (tj. míst) Úspěšnost37,21%30,95%33,96%26,09%24,19% FMJH Přihlášených Vybraných (tj. míst)12600 Úspěšnost9,09%11,11%75,00%0,00% IB PřihlášenýchN/A 84 Vybraných (tj. míst)N/A 42 ÚspěšnostN/A 50% Celkem Přihlášených Vybraných (tj. míst) Úspěšnost40,39%42,69%43,51%49,52%41,16%

ANFRITNEPORUSPcelkem pvpvpvpvpvpvpvpv FFU FMV FPH FIS NF FMJH IB4242 celkem Počet přihlášených a vybraných studentů podle jazyků a fakult

počet studentůprůměrnejlepšínejhorší FFU822,011,172,94 FMV3991,741,002,66 FPH1501,921,172,71 FIS582,001,342,80 NF622,021,342,63 FMJH32,071,892,23 IB41,661,111,97 celkem7581,851,002,94 Studijní průměr - srovnání podle fakult

počet studentůprůměrný bodový zisk nejvyšší bodový zisk (max 50) nejnižší bodový zisk (min 0) FFU 8229,8546,0015,00 FMV 39932,6148,0014,00 FPH 15029,3546,0014,00 FIS 5829,9544,008,00 NF 6230,2344,0015,00 FMJH 328,3332,0026,00 IB 422,7528,0015,00 celkem 75831,2048,0015,00 Znalostní písemný test - srovnání výsledků podle fakult Mezi 15 nejlepšími studenty byly zastoupeny všechny fakulty (F1-F5)

počet studentůprůměrnejvíce bodů (max. 30)nejméně bodů (min. 0) FFU5423,1530,0017,00 FMV36922,3130,006,00 FPH7822,1230,0011,00 FIS1822,9430,0011,00 NF2422,3830,0012,00 FMJH125,00 IB229,0030,0028,00 celkem40823,0230,006,00 Body za motivační pohovor – srovnání podle fakult

Body za jazykové certifikáty – příklad angličtina

Body za odborné kurzy – srovnání podle fakult

Nabídka odborných kurzů v cizích jazycích v akademickém roce 2008/2009 F1F2F3F4F5F6Celkem ZS 2008/ N/A82 LS 2008/ N/A75 Celkem 2008/ Počet kurzů vyučovaných hostujícími profesory podle fakult F1F2F3F4F5F6Celkem ZS 2008/ N/A32 LS 2008/ N/A47 Celkem 2008/ odborných kurzů celkem

Závěr – výběrové řízení Úspěšnost jednotlivých fakult ovlivňují zejména následující kritéria: počet přihlášených studentů, znalost dalšího jazyka kromě angličtiny, iniciativa a motivace studenta (účast v Buddy programu, získání jazykových certifikátů, absolutorium odborných kurzů v cizích jazycích), nabídka odborných kurzů ze strany fakult.

Individuální mobilita – Freemover pro rok 2010 nabízí VŠE 60 stipendií – stejná výše jako u výměnných pobytů všechny náležitosti spojené s výjezdem nutno vyřídit samostatně i pro studenty bakalářského studijního programu Study Abroad Course Plan (souhlas fakulty) studijní pobyt v délce 1 semestru příp. školné (nejedná se o výměnný pobyt) Kontakt na VŠE: proděkani pro studium a zahraniční styky jednotlivých fakult; Ing.Dana Brázdová, vedoucí OZS

DALŠÍ MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ - KONKURZY ORGANIZOVANÉ OZS VŠE MBA Bradley University, USA (Assistantship) Letní škola Danubia (5 zemí) (HRM a Financial Services) Mezivládní dohody a vládní stipendia ( Rusko) Sledujte Aktuality na webových stránkách

DALŠÍ MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Dům zahraničních služeb při MŠMT a Akademická informační agentura (AIA) DAAD (Německo) Rochus und Beatrice Mummert-Stiftung (Německo) Česko-německý fond budoucnosti Aktion (Rakousko) Komise J. W. Fulbright (USA) International Visegrad Fund Francouzské velvyslanectví