Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.–5. 2008, Plzeň Činnost v období listopad 2007 – říjen 2008 Iva Prochásková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
IVIG 2008 Výsledky průzkumu informačního vzdělávání na VŠ v ČR v roce 2008 Zpracovala: Hana Landová, UK v Praze, ÚISK Prezentuje: Lenka Bělohoubková, VŠE.
Advertisements

Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Iva Horová: Zpráva Komise eVŠKP za rok , Ostrava Biblioteca Academica Zpráva o činnosti za rok 2007 Odborná komise pro otázky elektronického.
ZAČLENĚNÍ PODNIKATELŮ DO TVORBY REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE KONKRÉTNÍ AKTIVITY SPOLUPRÁCE S VÁMI PRO OBDOBÍ OD DO – JAK SE MŮŽETE.
ECVET v Programu celoživotního učení
Komise Hana Landová (SIC ČZU) Bibliotheca Academica 2012.
Iva Horová: Zpráva Komise eVŠKP za rok , Olomouc CPVŠK Zpráva o činnosti za rok 2006 Odborná komise pro otázky elektronického zpřístupňování.
AKVŠ – silná asociace s jasnou vizí do roku 2020 Iva Prochásková Bibliotheca academica 2012, 26.– , Pardubice.
Bibliotheca academica , Ostrava EIZ na VŠ po roce 2008 – koordinace a spolupráce Barbora Ramajzlová
Bibliotheca academica – CPVŠK 2010, 2.– , Brno AKVŠ v roce 2010… a jak dál? Iva Prochásková
Ostrava, BA-CPVŠK 2007 Bibliotheca academica – CPVŠK 2007 Proč změna zavedené značky… A co obsah? Iva Prochásková, Univerzita Pardubice.
BA-CPVŠK 2007 Univerzity, žebříčky hodnocení, role jejich knihoven Marta Machytková
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
AKVŠ – nová témata – nové výzvy Marta Machytková předsedkyně VV.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Rezortní interní protikorupční program Ministerstva obrany.
Zkušenosti ze studijního pobytu v univerzitní knihovně University College of Borås Bibliotheca Academica – CPVŠK Plzeň, 5. listopadu 2008 Lucie Vyčítalová.
ASOCIACE KNIHOVEN VYSOKÝCH ŠKOL ČR SLAVÍ 10. NAROZENINY BARBORA RAMAJZLOVÁ
Zpráva o činnosti výkonného výboru Komise Knihovníků AMG za období Seminář a valná hromada Komise knihovníků AMG ČR Plzeň, září 2008,
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
Projekt Infogram aneb P.I.V.O. žije. Eva Svobodová, IVIG 2008, Česká zemědělská univerzita v Praze Praha,
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
Statistika VŠ knihoven NOVĚ Daniela Tkačíková Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava.
Jak válčíme: průzkumy, standardy, postery… Lenka Bělohoubková Komise IVIG.
Evropské seskupení pro územní spolupráci TRITIA – vývoj spolupráce čtyř regionů Mgr. Petr Ksenič Ostrava, 18. října 2011.
Bibliotheca academica – CPVŠK 2009, 3.– , Zlín AKVŠ v roce 2009… a jak dál? Iva Prochásková
Česká evaluační společnost, o.s., 5.května 65, Praha 4, Czech Repulic, Česká evaluační společnost (ČES) Czech.
Informační vzdělávání na VŠ: aktivity v roce 2005/2006 Výsledky dotazníkového šetření Eva Dohnálková, Hana Landová, Jana Liptáková.
PPP – aktuální vývoj v ČR 28. září 2005 Julie Leitgebová, PPP Centrum.
Bílá kniha terciárního vzdělávání stav, otázky a postup RVŠ František Ježek Rada vysokých škol Fakulta aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni.
Komise pro elektronické informační zdroje CPVŠK Hradec Králové B. Katolická ZČU v Plzni.
IVIG: jede se dál… Lenka Bělohoubková. Rok rychlá bilance O Volby do VV AKVŠ => volba nového předsedy komise O Jarní workshop : pre-testy a post-testy.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Aleš Opatrný Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
Bibliotheca Academica Zlín Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze Zpráva o činnosti komise Ing. Jan Mach Vysoká škola.
Církve a předsednictví Jak se církve v ČR připravují na české předsednictví v Radě EU.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
CPVŠK, České Budějovice Novela Knihovního zákona Co je nového? Iva Prochásková, UK UPa.
Činnost SK RVŠ za období prosinec 2010 – únor Sněm RVŠ, Praha Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
Situace v oblasti uplatňování hlediska kvality v přípravě učitelů (komise pro přípravu učitelů Rady VŠ) v současnosti - doba stagnace, až krize Kvalita.
Ing. Jaroslav Vašátko Aktivity VUZ v projektu POSTA Přenos znalostí a zkušeností z aktivit projektu POSTA Pardubice,
CPVŠK 2003 Asociace knihoven vysokých škol v roce 2003 Barbora Ramajzlová ČVUT Praha.
B. Agenda představenstva - Prosazování Politiky architektury Gesce: Pracovní skupina pro Politiku architektury předseda Dalibor Borák CÍL : Zvýraznění.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 9. sněm RVŠ, 20. listopadu 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
AutoSAP v období AutoSAP v období Co se nám podařilo 2.Kde je nutné pokračovat, zintenzivnit aktivity 3.Priority AutoSAP předpokládané.
CPVŠK 2006, UP Olomouc jde do světa … Iva Prochásková, UK UPa.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Setkání účastníků neformální konsorcia Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha Brno
Činnost komise IVIG v roce 2004 CPVŠK 2004, České Budějovice
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
BA-CPVŠK 2008 Komise pro EIZ AKVŠ Barbora Katolická UK ZČU v Plzni
Knihovny v pavučině spolupráce, Jindřichův Hradec Barbora Ramajzlová Asociace knihoven vysokých škol ČR - kroky ke.
Sněm RVŠ - bod 4.1 RVŠ Sněm RVŠ - bod 4.2 Základní informace: Bilanční a hodnotící zpráva RVŠ za funkční období
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období květen - listopad 2008 (3 řádná zasedání: , a )
Hledisko kvality v přípravě učitelů Závěry z konference 21. – 22. dubna 2009 v Srní pořadatel: Pedagogická fakulta ZČU v Plzni ve spolupráci s Radou vysokých.
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období červen – listopad 2009 (3 řádná zasedání: , a )
Aktuální problémy vysokoškolských knihoven 21.předsednictvo RVŠ – Pracovní komise pro VŠ knihovny PhDr.Miloslava Faitová ZČU v Plzni.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Činnost komise IVIG v roce 2003 CPVŠ 2003, Hradec Králové, Ludmila Tichá
6. zasedání sněmu RVŠ. Praha, Financování elektronických informačních zdrojů (EIZ) pro VaVaI na vysokých školách potřeba koncepčního řešení.
Sněm RVŠ1 2. zasedání sněmu Rady vysokých škol 18. května 2006.
1 Činnost komise IVIG v roce 2006 CPVŠK 2006, Olomouc,
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
Celostátní porada vysokoškolských knihoven 2005, Praha, Asociace knihoven vysokých škol ČR v roce 2005 Barbora Ramajzlová
Činnost komise IVIG v roce 2005 CPVŠK 2005, Praha,
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role
Fond rozvoje sdružení CESNET
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
Sociální práce TEĎ a TADY II
Transkript prezentace:

Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Činnost v období listopad 2007 – říjen 2008 Iva Prochásková

Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Vše o činnosti je možné si přečíst na Je tedy o čem hovořit?

Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Témata Výroční konference Fond podpory zahraničních cest Mezinárodní spolupráce INFOZ Tématické semináře A ještě něco navíc …

Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Výroční konference Volební – nový výkonný výbor  příprava kandidátky oslovení zástupců knihoven pouze dva nové návrhy řada knihoven nereagovala vůbec  návrhy v diskusi před volbou VV snížení počtu členů VV změna způsobu volby předsedy ustavení kontrolní komise  podmínkou přijetí návrhů je změna stanov

Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Výroční konference (2) Jsou skutečně nějaké změny stanov potřebné a účelné?  devítičlenný výkonný výbor se osvědčil  orgán kontroly finančního hospodaření by posílil průhlednost nakládání s finančními prostředky  volba předsedy přímo výroční konferencí?  prodloužení mandátu VV ze dvou na tři, případně čtyři roky? Právo navrhnout změnu či doplnění stanov má každý člen, tj. vysoká škola  návrhy s odůvodněním předložit předsedkyni VV do  VV je na lednovém zasedání projedná a připraví podklady k hlasování na výroční konferenci 2009

Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Fond podpory zahraničních cest 2007: jeden projekt; 2008: dva projekty; všechny byly podpořeny Proč tak malý zájem? Jak ho zvýšit?  vyhlásit výběrové řízení dvakrát ročně?  rozšířit podporu pro účastníky s aktivním příspěvkem na konferencích?  další náměty?

Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Mezinárodní spolupráce Projekt DRIVER  účast na 1st DRIVER Summit – leden 2008, Göttingen LIBER  účast na 37. výroční konferenci – červenec 2008, Koç University, Istanbul Výzva ke členství AKVŠ v organizaci EBLIDA

Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň INFOZ aneb EIZ po česku Význam programu INFOZ pro V a V vysokých škol Aktivity směrem k MŠMT  před přípravou nového programu v r  v červnu 2008 po seznámení s možnými výhradami k programu INFOZ ze strany Evropské komise Výsledek =  Důvody problémů s programem INFOZ

Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Tématické semináře Organizované výkonným výborem  Akvizice ve vysokoškolské knihovně – , VUT Brno  Vysokoškolské knihovny a ochrana osobních údajů – , ČZU Praha  Statistiky VŠ knihoven – , ZČU Plzeň Plánované semináře pro rok 2009  Měření výkonnosti: QQM v knihovnách  Průzkumy pro potřeby knihoven: metodika vytváření a vyhodnocování, příklady z praxe  …

Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Ještě stojí za zmínku… Prezentace AKVŠ a vysokoškolských knihoven v publikaci Libraries and Librarianship in the Czech Republic Připomínky k návrhu zákona O povinných síťových publikacích Licenční smlouva s Dilií na elektronické dodávání dokumentů

Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Sponzoři pro období až

Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Na závěr Poslání a úkoly Asociace  Podpora rovnovážných vztahů a spolupráce s partnerskými organizacemi v ČR i v zahraničí  Zvyšování prestiže knihoven v prostředí vysokých škol, posilování jejich nezastupitelné role v informačním zabezpečení vzdělávání, výzkumu a vývoje  Aktivity přispívající k celoživotnímu vzdělávání pracovníků vysokoškolských knihoven včetně sdílení zkušeností a dobrých příkladů z praxe  Vytváření otevřeného prostředí pro diskusi a výměnu názorů mezi pracovníky vysokoškolských knihoven

Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Dotazy, připomínky, náměty k činnosti AKVŠ si prosím připravte na zítřek. Diskuse na toto téma bude posledním bodem programu letošní konference Děkuji za pozornost!