Základy práce s počítačem – lekce V.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Monitorovací systém Asistent
Advertisements

Internet Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_internet2
INTERNET A ELEKTRONICKÁ POŠTA
Základy práce s počítačem – lekce V. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Prohlížeče Internetové adresy
VY_32_INOVACE_49_Internet_ I. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Počítače a marketing ve venkovském cestovním ruchu Počítačový kurz Lektor: Ing. Marta Kočková.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Internetové servery Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Základy informatiky Internet Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
INTERNETOVÉ VYHLEDÁVAČE
Počítačové sítě Mgr. Šárka Holečková, Počítačová síť Počítačovou síť tvoří dva nebo více počítačů, které jsou spolu propojeny. Je možné z jednoho.
Informatika Internet.
Internet.
Obor informační technologie
Ukládání dat, a spam INTERNET Ukládání dat, a spam.
INTERNET - Je počítačová síť celosvětového rozsahu, spojující stovky zemí, miliony počítačů a miliony uživatelů.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Seznámení s internetem Autor:
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Informatika - prezentace
Internetové prohlížeče
Internet.
Protokoly a adresy na internetu
Informace a Internet Bohumil Bareš. Informace V nejobecnějším smyslu je informace chápána jako údaj o reálném prostředí, o jeho stavu a procesech v něm.
MS Internet Explorer Prohlížeč – zobrazuje www stránky Obsahuje:
European Computer Driving Licence Modul 7 – Služby informačních sítí Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně.
European Computer Driving Licence Modul 7 – Služby informačních sítí Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně.
INTERNET základní pojmy pravidla bezpečného užívání internetu
Internet.  Celosvětový systém propojených počítačů  Funkce  Sdílení dat  Elektronická pošta.
INTERNET Dana Kalousková ZŠ TGM Hodkovice n. M. Použitá literatura:NAVRÁTIL P.:Internet pro školy, Computer Media, Prostějov 2001, ISBN:
WWW – hypertextový informační systém
Základní prvky internetového prohlížeče
Služby internetu obr.: 1. WEB  WWW – (World Wide Web), také pouze zkráceně web v doslovném překladu "světová rozsáhlá síť“, neboli celosvětová síť 
Vytvoření hypertextového odkazu
Elektronická pošta Název školy
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
INTERNET VE VZDĚLÁVÁNÍ
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/18.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Internet Překladač VY_32_INOVACE_17 Sada 12 Základní škola T. G. Masaryka,
INTERNET.
Internet – služby Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí.
Marcel Ondráček Martin Kasalý Petr Hanych.  je počítačový program, který slouží k prohlížení World Wide Webu  Program umožňuje komunikaci s HTTP serverem.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Miroslava Tomanová Číslo VY_32_INOVACE_3466 NázevInternet - úvodní pojmy Téma hodinyInternet – úvodní.
INTERNET Mgr. Petra Toboříková. Internet = celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí –WWW (text, grafika a multimédia - hypertextové odkazy)
Název: Internet DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_11 Šablona číslo: VII.Sada číslo: 3.Pořadové číslo DUM:11. Autor:Mgr. Milan Žižka.
INTERNET Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
Internet (služby Internetu, WWW) Služby Internetu WWW (World Wide Web) – dnes nejrozšířenější služba; spoustě lidí splývá s Internetem jako takovým WWW.
Internet Autor: Mgr. Jan Duchek VY_32_INOVACE_14_Internet Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek.
Internet Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny.
Název materiálu: Nastavení vlastní domovské stránky Anotace: Výklad nového učiva Autor: Iveta Pasterňáková, 2013 Ověření ve výuce , 5.třída Vyučovací.
Pojmy internetu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2012.
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
VY_12_INOVACE_19_WEBOVÉ STRÁNKY_ INFORMAČNÍ GRAMOSTNOST _HORKÁ.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Internet – pojmy, služby
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_11
Internetové prohlížeče
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Informatika – Internet
Internet 3 – prohlížeč a služby
INTERNET, POhYB PO WEBU VY_32_INOVACE_14
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Informatika – Internet
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov, příspěvková organizace
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Předmět: Informatika Ročník: VI.
Transkript prezentace:

Základy práce s počítačem – lekce V. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU Základy práce s počítačem – lekce V. Lektor: Mgr. Martin Komenda

Terminologie Internet je celosvětová počítačová síť. Nejpoužívanější službou, která se na internetu nabízí je Word Wide Web (www) a e-mail. Služba WWW nám nabízí kombinaci textu, grafiky a multimédií propojených hypertextovými odkazy. Hypertextový odkaz je zpravidla barevný, podtržený text, který vás po kliknutí přenese na jinou stránku či místo na aktuální stránce. Abyste mohli tuto službu využívat, potřebujete nezbytně internetový prohlížeč. Internetový prohlížeč je program, který vám umožní zobrazit internetové stránky. V dnešní době je poměrně široká nabídka programů a všechny jsou volně dostupné. Jde např. o program Mozilla Firefox, Opera, Google Chrome, Internet Explorer.

Prohlížeč a jeho možnosti Domovská stránka Navigace Zpět, aktualizovat, zastavit,.. Pole pro zadání www adresy Nastavení prohlížeče Změna velikosti textu

Vyhledávání na internetu Vyhledávače Google – www.google.cz Seznam – www.seznam.cz E-mailová schránka Správa e-mailové pošty Nastavení Spamové filtry Poštovní klient

Komunikační sw ICQ Skype Textová komunikace v reálném čase Nutnost instalace na lokálním pc Skype Navíc možnost videopřenosu

Systémy na MU Informační systém MU Intranetový server Oficiální web MU www.is.muni.cz Intranetový server www.inet.muni.cz Oficiální web MU www.muni.cz