Schůze koordinátorů programu SOCRATES/ERASMUS 16.5.2006.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní informace o přijímacím řízení ke vzdělávání na SŠ
Advertisements

Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Zahraniční pobyty/LLP Erasmus
Možnosti českých subjektů získat zahraniční stážisty Jiří Kolman, Zastoupení Jihomoravského kraje při EU Křtiny, 20. května 2009.
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
ERASMUS+ (2014 – 2020) Petra Riou ZO DIFA JAMU
Erasmus na PřF UK v Praze
Výzkumné projekty MPO řešené v r na ZČU náležitosti účetních dokladů na ZČU u projektů se samostatným bankovním účtem.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Jazyková průprava Jazykové kurzy na ČVUT
 Směrnice děkana 5/2011 (nahrazuje 1/2008) ◦ 
Schůze koordinátorů programu LLP/Erasmus
Schůze koordinátorů programu LLP/Erasmus
Program LLP/ERASMUS FCH VUT 2013/14
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
Erasmus Info Day – DIFA 2013 Barbara Dostálová (zastupuje Hana Matějková) Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení.
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
Program AKTION Česká republika - Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Fond pro podporu bilaterální spolupráce ve vzdělávání a vědě v terciárním sektoru.
MEZINÁRODNÍ VZTAHY Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Erasmus+ Info Day – DIFA 2014 Hana Matějková Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení Beethovenova.
NOVÉ MOŽNOSTI V PROGRAMECH EU Sněm RVŠ - Praha,
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Stipendijní pobyty v zahraničí na základě mezinárodních smluv A AKADEMICKÁ I INFORMAČNÍ A AGENTURA.
Informační schůzka k programu. Erasmus+ Program ERASMUS+ se zaměřuje na spolupráci vysokoškolských institucí a vysokoškolských institucí s podniky. Program.
Realizace Vnitřních grantů Obecné informace k realizaci projektu/harmonogram Realizace začíná podáním návrhu na přiznání stipendia na GO, podávat.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
Informační schůzka Informační schůzka Informace o možnostech výjezdů pro studenty doktorského studia Zahraniční Oddělení, Právnická Fakulta, Univerzita.
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
STUDIJNÍ ODBOR Vládní stipendisté Studijní pobyty na základě mezinárodních dohod Krajanský vzdělávací program Letní školy slovanských studií
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Formální náležitosti. Co musím udělat, aby se má škola mohla zapojit do nového programu? Promyslet si, o jakou aktivitu mám zájem Najít si partnerskou.
Informace pro zájemce o výjezd Erasmus+
H. Hanžlová AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Katarína Rašovcová.
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Stipendia – Pracovní stáže
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
Informační schůzka pro studenty Studijní pobyty ERASMUS+: Erasmus 2015/2016 Útvar pro zahraniční vztahy Rektorát JU Mgr. Věra Filipová.
Vědecká prezentace v botanice a zoologii Eva Řehulková.
Informace pro zájemce o výjezd Erasmus+ MUDr. Jana Dáňová, Ph.D. Mgr. Marika Bendová.
Mobility Day MOBILITA STUDENTŮ Co je to Erasmus? Program Erasmus je výměnný studijní program určený vysokoškolským studentům, kteří chtějí.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
 Středoevropský výměnný univerzitní program zaměřený na regionální spolupráci univerzit v rámci sítí.  Program má více než 20 letou historii, ČR je.
Pracovní stáže v zahraničí ERASMUS Rektorát VUT v Brně Útvar vnějších vztahů Odd. zahraničních vztahů 24. dubna 2014.
Studijní pobyty v zahraničí ERASMUS Rektorát VUT v Brně Útvar vnějších vztahů Odd. zahraničních vztahů 10. dubna 2014.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Informace pro studenty vyjíždějící s programem ERASMUS+ v ak. roce 2015/2016 Právnická fakulta UK duben 2015 referát ERASMUS.
Informace pro studenty vyjíždějící s programem ERASMUS+ v ak. roce 2014/2015 Právnická fakulta UK duben 2014 Referát ERASMUS.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Informace pro zájemce o výjezd Erasmus+
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ
Erasmus Slovensko - Nitra.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Bc. Tomáš Lády, Bc. et Bc. David Gurník
Zahraniční studia Petra Nováková
Pracovní stáže
Erasmus 2010/11.
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Informační schůzka k programu
Možnosti financování studentských projektů Grantovou agenturou Univerzity Karlovy Mgr. Alena Tůmová, Ph.D.
Možnosti financování studentských projektů Grantovou agenturou Univerzity Karlovy Mgr. Alena Tůmová, Ph.D.
Anglické programy na LF UP
Transkript prezentace:

Schůze koordinátorů programu SOCRATES/ERASMUS

Akademický rok Audit 5% TS a 5% SM 10 pedagogů a 67 studentů Připomínky NA: 1/ chybí podpisy na LA od partnerských institucí, 2/ „Transcript of Records“ často nekoresponduje s LA nebo jeho změnami

Akademický rok Podklady k auditu TS a SM (do ): 1/ Podepsaný LA a změny v LA u studentů 2/ Potvrzení délky pobytu 3/ Transkript of Records (SM) Evropská Kancelář / Bilaterální dohoda 5/ Finanční dokumenty (Rozhodnutí, Prohlášení) 6/ Závěrečná zpráva 7/ Doklad o převedení stipendia/grantu 8/ Doklad o případném vrácení neoprávněně čerpané části podpory Vše na stránkách

Nárůst BA Seznam bilaterálních dohod v roce 2006/

Akademický rok Vyjíždějící studenti a pedagogové Finanční podpora a diferenciace SM a TS zůstává stejná jako v roce SM v průměru 350€/měsíc, TS 500€/týden (studenti do Švýcarska mají nárok na plnou podporu MŠMT: 280,5€/měsíc) NA nově vyžaduje přijetí studenta formou potvrzené přihlášky partnerskou institucí. V návaznosti na stipendijní řád jednotlivých fakult je však zároveň nezbytné brát zřetel na nutnost zaslání akceptačního dopisu. Stipendium studentům nebude vyplaceno, pokud si PŘED výjezdem nevyřídí finanční dokumenty (Rozhodnutí děkana a Prohlášení studenta) v Evropské kanceláři RUK Přibývá bankovních ústavů v ČR, které vyžadují IBAN kód pro převod stipendia v ČR (př. eBanka, GEMoneyBank, aj.)

Dofinancování 2006 SM: celkový průměrný grant (EU + MŠMT) na období 07-12/2006: max. 350 EUR na měsíc (max. výše grantu na měsíc EUR) TS: celkový průměrný grant (EU + MŠMT) na období 07-12/2006: max. 500 EUR na týden (max. výše grantu na týden – 800 EUR) Částky z dofinancování MŠMT na období 07-12/2006:  280,5 EUR na studenta a měsíc (69,5€ z EU)  426 EUR na učitele a týden (74€ z EU)

Akademický rok EILC kurzy Informace pro vyjíždějící studenty na EILC pro přijíždějící studenty: pořádající instituce UJOP UK Informace na podsekce=7 podsekce=7

Akademický rok Přijíždějící studenti Nově představena on-line registrace: Termín pro vyplnění on-line přihlášky je (ZS) a (LS)

Termíny Termíny odevzdávání přihlášek do Evropské kanceláře pro vyjíždějící studenty na letní semestr: do 31. října 2006 na zimní semestr: do 31. května 2006 Termíny zaslání přihlášek na EILC kurzy Před začátkem ZS: do 31. května 2006 Před začátkem LS: do 31. října 2006 Vyúčtování prostředků OM:

Děkujeme Vám za Váš čas, trpělivost a spolupráci a přejeme Vám krásné prožití letních měsíců