DÍLY TWILIGHT SÁGA. STMÍVÁNÍ (2008) Bella byla vždy trochu jiná. Když se její máma znovu vdala, Bella se rozhodla sblížit se svým otcem a nastěhovala.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HARRY POTTER.
Advertisements

Přítel je osoba, se kterou se odvažujete být sami sebou
Stmívání .
Čas pádí jako voda v křišťálovém vodopádu a tak jako se spojila kapka s kapkou, tak se nám spojily dny a uplynul nám další rok.
Aneb Stmívání od Stephanie Meyer..
Vánoce.
Citáty O LÁSCE.
Jedině Bůh je naděje Ref: Jedině Bůh je naděje a Jeho láska, kterou v Synu dal. Jedině Bůh je pro svět naděje, i kdyby svět se tomu stále smál. Jedině.
Buď jako osel! Hudba z filmu Xanadu Jednoho dne rolníkův osel spadl do jámy. Hlasitě naříkal celé hodiny, zatímco rolník se ho bezúspěšně snažil vytáhnout.
Byl jednou jeden človíček a cítil se strašně sám a nechtěl žít.
Slova Květiny.
Žena Když Bůh stvořil ženu, byl už 6 den, pozdě v noci.
Život je jako pohádka. Může být krátký i dlouhý, vyžitý do poslední kapičky, ale také nedokončený. Smutný i veselý, záleží jen na tom, jak si to sám hlavní.
Přeji Ti sílu všech živlů
Úvahy v ranní mlze….
Citáty o lásce a bolesti.
Když se stýská….
Robert Pattinson. Osobní údaje: Jméno: Robert Thomas Pattinson Přezdívka: Rob Datum narození: 13.květen 1986 (23let) Místo narození: Londýn, Spojené království.
Světová literatura po 1. světové válce
O upírech a jejich životě. Upíři musí pít jen lidskou krev Upíři jsou nelítostní a zlí Upíři nemohou žít mezi lidmi Upíři nemohou vycházet na sluneční.
MÁM PROT EBE 10 KRÁSNÝCH FRNDIČEK
napsala Stephenie Meyerová
Jednej tak, abys byl šťastný. Ne aby ses šťastným jen zdál.
ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu 1. neděle adventní/část 1.
Slovo života listopad 2012 „Kdo mě miluje, bude zachovávat mé slovo a můj Otec ho bude milovat a přijdeme k němu a učiníme si u něho příbytek.“ (Jan.
Jan Opatřil….
Pro Miláčka JÁJU …….. Pro Miláčka JÁJU ……. Jsi poupátko mého štěstí, co nikdy neuvadá, jsi studánka všech neřestí, co nikdy nevysychá. Jsi zlaťoučké.
Přesvědčujeme sami sebe, že život bude lepší, až se jednou provdáme a nebo oženíme, budeme mít děti atd. Pak jsme otrávení, že naše děti nejsou dost velké.
Slzy ženy Proč ženy pláčou.
TWILIGHT.
2. V zajetí řádu klasicismu 3. Jen konat povinnost Ó krutý hlase cti! Čím přimět tě k té ráně! Pierre Corneille.
O lásce a přátelství v citátech
Každý den jsme trochu starší…
Christopher Paolini Spisovatel
KC Bučovice, A Boží moc je provázela... KC Bučovice,
Nebezpečí na internetu
Píseň: Anne Murray - Mě potřebuješ.
Underworld Underworld,megafilm z roku 2003,je akční snímek založený na boji mezi Upíry a Lykany(vlkodlaky).I když je to již velmi obehrané téma,Underworld.
Tady je něco pro tebe k Našemu 9 měsíci Našeho vztahu…
Posun : Auto nebo S láskou je to jako s máslem: občasná trocha chladu ji udržuje svěží.
Naděje je paměť, která touží…. Naděje je paměť, která touží….
Trocha poezie (Láska)……….(přátelství)..
Láska na první pohled? Zní to sice romanticky, ale to se pouze setkají dva nadržení a nepříliš vybíraví lidé.
Poutníci v Mladé Boleslavi –
1. Může být, že padne vše, že i hradby přepevné | podemelou divé vlny. Drž se pevně víry té: | kdo jde s Bohem, nepadne, Bůh své sliby plní.
Marta a Marie. Příběh o lásce Boha k člověku - Vztah z Boží strany beze zbytku naplněný - Vztah, který se máme snažit naplňovat i z naší strany - Vztah.
MÁM PRO TEBE 10 RŮŽÍ.
The twilight saga.
Fantasy literatura. Jak se jmenuje známá americká autorka a její nejznámější dílo ?? Stephenie Meyer – Twilight ságy (Stmívání, Nový měsíc, Zatmění, Rozbřesk)
Základní informace Celý název: Erebos- hra, která zabíjí Autor: Ursula Poznanski Nakladatelství: Fragment Počet stran: 320.
Karel Hynek Mácha Máj 8.třídy. Karel Hynek Mácha - život  Narodil se na Újezdě na Malé Straně  Vedle studia, četby a lásky bylo zdrojem Máchových zážitků.
Proč rád žiješ? Když chceš, aby se Ti splnily sny, nesmíš dlouho spát...
Motto: Nesobecká snaha potěšit druhé je začátkem našeho šťastného života.
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ (1928 – 2014), s. 85. Magický realismus směr v latinskoamerické próze od 50. let 20. stol. Propojují se prvky nadpřirozena, popisy.
Vlastnictví Mgr. Michal Oblouk.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor Michaela Zemanová Číslo VY_32_INOVACE_12_14 Název Jan Drda, Jan Otčenášek Téma hodiny.
Píseň: Anne Murray - Mě potřebuješ.
O lásce a přátelství v citátech
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Moudra střední generace.
Naděje je paměť, která touží….
ŽENA MEZI K V Í T Í M V.B.
MÁM PRO TEBE 10 RŮŽÍ.
Každý den jsme trochu starší…
ČESKÁ LITERATURA 8-9 JAN NERUDA- PRÓZA
Buď jako osel! Hudba z filmu Xanadu 1.
O lásce a přátelství v citátech.
Šípková Růženka Trochu jinak.
Transkript prezentace:

DÍLY TWILIGHT SÁGA

STMÍVÁNÍ (2008) Bella byla vždy trochu jiná. Když se její máma znovu vdala, Bella se rozhodla sblížit se svým otcem a nastěhovala se k němu do malého deštivého městečka Forks bez toho, aniž by čekala, že se její život změní. Na první hodině v nové škole si k ní přisedne tajemný a okouzlující Edward Cullen, kluk, který je jiný než všichni, které doteď potkala. Ve škole se o něm šíří zvláštní zvěsti, stejně tak o jeho sourozencích, se kterými vždy sedává osamocený u jednoho stolu ve školní jídelně. I navzdory varování kamarádů Bellu Edward neskutečně přitahuje, zdají se jí o něm sny. Postupně začne mít však podezření, že Edward není úplně obyčejný kluk... Je to totiž upír, a tím, že se o něj Bella začne starat je sblíží tak, jak by si asi nikdo nepřál Bellin život se zásadně změní

NOVÝ MĚSÍC (2009) Poté, co se Bella zotaví z útoku upíra, který ji málem stál život, chystá se s Edwardem a jeho rodinou oslavit své 18. narozeniny. Nešťastnou náhodou se však Bella při oslavě poraní a pohled na čerstvou krev je pro rodinu Cullenových až příliš lákavý. Rozhodnou se pro Bellino bezpečí opustit městečko Forks. To však Belle zlomí srdce. Už se zdá, že se ze svého smutku nikdy nedostane, ale nový smysl života překvapivě nachází v nezodpovědném chování a stále hlubším přátelství s Jacobem Blackem. Nebezpečí však na ni stále číhá v různých podobách. Jacob je vlkodlak-úhlavní nepřítel upíra Bella zachrání Edwarda, který se chtěl nechat zabít Volturiovými, protože si myslel, že je Bella mrtvá

ZATMĚNÍ (2010) Seattlem otřásá série záhadných vražd a Belle znovu hrozí nebezpečí od záludné upírky, jež stále touží ji zabít. Uprostřed toho všeho se navíc musí rozhodnout, čemu dá přednost: lásce k Edwardovi, nebo přátelství s Jacobem. Edward je upír, Jacob vlkodlak. Jsou jako led a oheň. Společnou mají jen vzájemnou nesmiřitelnou nenávist. A ještě jedno rozhodnutí musí Bella učinit: má zvolit život, či smrt? Ale co pro ni znamená život a co je smrt? Edward požádá Bellu o ruku Nakonec se rozhodne pro Edwardovu lásku i Jacobovo přátelství

ROZBŘESK- ČÁST 1 (2011) V první části závěrečného dílu strhující upíří romance s názvem Twilight sága: Rozbřesk se Bella Swan (Kristen Stewart) a Edward Cullen (Robert Pattinson) po svatbě vydávají na líbánky do Ria de Janeira, kde se konečně, stranou všeho a všech, mohou naplno oddat své lásce. Jejich štěstí, ale netrvá dlouho. Bella zmítaná prudkou vášní k upírovi Edwardovi, ale zároveň upřímnou náklonností k vlkodlakovi Jacobu Blackovi (Taylor Lautner), brzy zjišťuje, že čeká dítě. Těhotenství s upírem pro ni však znamená fatální hrozbu. Čeká ji tedy bouřlivý rok plný lásky, pokušení i ztrát. Musí se s konečnou platností rozhodnout, zda vstoupí do temného, ale lákavého světa nesmrtelných, nebo zda bude žít plnohodnotným lidským životem. Nevyhnutelnost tohoto rozhodnutí se vine celým Belliným příběhem jako červená nit, na níž visí osudy obou kmenů – upírů i vlkodlaků. A jakmile se Bella rozhodne, dojde k celému řetězu nečekaných událostí, jež mohou mít nedozírné následky.

ROZBŘESK- ČÁST 2 (2012) Závěrečná část světoznámé upírské ságy nás naposledy zavede do světa, kde upíři a vlkodlaci bojují nejen o svou lásku, ale i o vlastní životy. Novorozená upírka Bella a její manžel Edward mohou být konečně navždy spolu a šťastní, ale příchod jejich pozoruhodné dcery Renesmee uvede do pohybu nebezpečný řetězec událostí, které pro ně mohou skončit katastrofou. Rodina Cullenových se ale rozhodne bojovat a kontaktuje přátele z celého světa, aby spojili své síly a postavili se vládnoucímu rodu Volturiových. Velkolepá bitva, kde vítězství může vše změnit, právě začíná. Napínavé a romantické pokračování filmu Rozbřesk vám připomene proč se Twilight sága stala fenoménem a ukradla srdce dívkám a ženám po celém světě.

ODKAZY NA VIDEA Rozbřesk 1. část Bellina přeměna Rozbřesk 2. část Srandy z natáčení

KNIHY TWILIGHT SÁGA

STMÍVÁNÍ

NOVÝ MĚSÍC

ZATMĚNÍ

ROZBŘESK

POSTAVY TWILIGHT SÁGA

KONEC