VYBRANÉ OTÁZKY Z PSYCHOLOGIE PRO PRACOVNÍKY V POMÁHAJÍCÍCH PROFESÍCH © SPURNÝ, 2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mosty mezi pedagogickou a psychologickou diagnostikou
Advertisements

Personální řízení a jeho úloha v podniku
Klíčová aktivita 04 Osobnostní a sociální rozvoj učitele MŠ Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/
Lidský faktor v dopravě!
Senior jako klient sociálních služeb- způsob práce se seniory
Každý může potřebovat pomoc aneb K čemu je sociální práce?
Předmět psychologie Předmět psychologie práce a organizace.
PSYCHICKÉ JEVY.
SOCIÁLNÍ PSYCHOLOGIE I. a II. APLIKOVANÁ SOCIÁLNÍ PSYCHOLOGIE
Psychologie osobnosti a sociální psychologie. Alfréd Adler (1870 – 1937)  Zakladatelem druhé vídeňské psychologické školy  Za základní význam v životě.
ohroženým domácím násilím
► Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Čs. armády Milevsko
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
JMÉNO AUTORA: MGR. VLASTA KOLLARIKOVÁ DATUM VYTVOŘENÍ: ČÍSLO DUMU: VY_32_INOVACE_12_OSVZ_ON ROČNÍK: I. VZDĚLÁVACÍ OBLAST: SPOLEČENSKOVĚDNÍ.
Organizace empirického výzkumu Etapy výzkumu: 1.Přípravná – definice problému, určení cíle výzkumu, zajištění dostupných již existujících informací o problému,
PhDr.Hana Pazlarová, ph.d.
Milana Reichlová. 1) co je konflikt 2) nesprávné chápání pojmu 3) konflikt je „ normální „ 4) druhy konfliktů 5) dvojí rovina konfliktu 6) typy chování.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
SOCIÁLNÍ KOMUNIKACE.
VY_32_INOVACE_PSYPS14960ZAP Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Poznámky pro výuku Předmět: PSYCHOLOGIE Autor: Mgr. Pavla Sukačová
Úvod do učiva občanské výchovy
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ SLOVA:
Zpracovala: Simona Hyková
Základy psychologie a psychopatologie VZ kombinované
SOCIÁLNÍ ROLE ROLE Očekávaný způsob chování vázaný na určitý sociální status (VSS II, s. 943) Připsané Vnucené Získané.
OP3BK_PSPP Pedagogická psychologie
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Emoční inteligence součást sociální inteligence, schopnost a dovednost vnímat, poznávat a diferencovat vlastní i cizí pocity, emoce, afekty a nálady a.
OBORY PSYCHOLOGIE Milana Reichlová.
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Základy psychologie – úvod
Základy sociální psychologie
MAN 1. Seminář sociální psychologie se zaměřením na sport Marie Blahutková.
Sociální psychologie se zaměřením na sport
Programy optimalizace osobnosti
Název školyStřední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Nymburk, Soudní 20 IČO Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuModerní.
S OCIÁLNÍ PSYCHOLOGIE Mgr. Vladimír Velešík. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy ANOTACE 1.Kód DUMu: VY_32_INOVACE_1.SV.18.
Psychologické disciplíny I.ČástZákladníSpeciální.
Psychologické disciplíny II. Část Aplikované. Jedná se o obory, které zkoumají určitou konkrétní oblast lidské činnosti z psychologických aspektů Jedná.
PSYCHOLOGIE KOMUNIKACE PRO MANAGEMENT BEZPEČNOSTNÍCH SLUŽEB TÉMA 4. PSYCHOLOGICKÉ ASPEKTY A PRINCIPY PRÁCE SE ZMĚNOU A ZÁTĚŽÍ V NÁROČNÝCH KOMUNIKAČNÍCH.
Humanitární aplikace informatiky Jaromír Plhák. Organizace hodin Jedno vybrané téma. Obecné informace k danému tématu studenti představí vlastní.
Středisko křesťanské pomoci v Praze Párová terapie násilných osob Mgr. Bc. Michaela Kopečková Mgr. Petra Králová KONFERENCE STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH Místo.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Soňa Váňová. Dostupné ze Školského portálu Karlovarského kraje materiál.
Program terapie partnerských agresorů. Teoretická východiska Co nám brání chovat se bezohledně, agresivně, ubližovat blízkým?
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Sociální vztahy a dovednosti Předmět Zdravotnická.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
PSYCHOLOGIE KOMUNIKACE PRO MANAGEMENT BEZPEČNOSTNÍCH SLUŽEB TÉMA 5. SOCIÁLNĚ PSYCHOLOGICKÝ VÝCVIK KOMUNIKAČNÍCH DOVEDNOSTÍ S VYUŽITÍM TRANSAKČNÍ ANALÝZY.
Partnerské násilí Osobnost agresora.
Příjemce podpory: TRIALOG
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Déjà - vu Tematická oblast
doc. JUDr. Jan Ondřej, CSc., DSc.
Sociální práce s rodinou 4
KOGNITIVNÍ PSYCHOLOGIE
PROGRAM ZVLÁDÁNÍ AGRESE
Krizová pomoc.
VY_32 _INOVACE_PSYCHOLOGIE.09
VY_32 _INOVACE_PSYCHOLOGIE.13
VY_32 _INOVACE_PSYCHOLOGIE.01
Osobnost člověka z hlediska sociální psychologie
Kognitivní a postojové předpoklady pro práci s lidskou sexualitou
Sociální psychologie.
VY_32 _INOVACE_PSYCHOLOGIE.12
VY_32 _INOVACE_PSYCHOLOGIE.01
Náročné životní situace (Všeobecný adaptační syndrom) Psychologie 4. S
Úvod do psychologie II. přednáška
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována z Evropského.
Edukační (výchovné a vzdělávací) cíle
Transkript prezentace:

VYBRANÉ OTÁZKY Z PSYCHOLOGIE PRO PRACOVNÍKY V POMÁHAJÍCÍCH PROFESÍCH © SPURNÝ, 2012

ANALÝZA OBRÁZKU CO JSEM VIDĚL NA OBRÁZKU? CO MNE NAPADLO? JAKÉ POCITY VE MNĚ OBRÁZEK VYVOLAL? K ČEMU MNE OBRÁZEK AKTIVOVAL? PROČ ?

PRÁCE PSYCHOLOGIE JÁ JÁ-PRÁCE-SOUKROMÍ- PSYCHOLOGIE SOUKROMÍ JÁ

POMÁHAJÍCÍ PROFESE

V JAKÝCH SITUACÍCH SE OCITÁM (V PRÁCI, V SOUKROMÍ)? CO JE V NICH PSYCHOLOGICKÉHO?

AKTUÁLNÍ TÉMATA SOUČASNÉ PSYCHOLOGIE NÁSILÍ, AGRESE, KONFLIKTY DUŠEVNÍ ZDRAVÍ STRES KOMUNIKACE JEDINEC A JEHO VÝVOJ SOCIÁLNÍ SKUPINY EMOCE MEZILIDSKÉ VZTAHY GENDER STÁŘÍ PRÁCE PROSOCIÁLNÍ CHOVÁNÍ MAKROSOCIÁLNÍ JEVY A PROCESY

PŘEHLED TÉMAT Z PSYCHOLOGIE PRO PRACOVNÍKY V POMÁHAJÍCÍCH PROFESÍCH