MIGRACE. SP: Práce s atlasem str. 46-47 a s učebnicí str.52-54 1. Co je to migrace? 2. Jaké jsou příčiny migrace 3. Vysvětli pojem emigrant, imigrant.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Migrace a územní mobilita
Advertisements

Střední odborná škola Otrokovice
Problémy menšinových skupin I
Situace ve světě po II.světové válce- Norimberské procesy
Atomová a jaderná fyzika
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
OHNISKA NEKLIDU V SOUČASNÉM SVĚTĚ
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
 VY_32_INOVACE_16_20  Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Výchova k občanství.
MEZINÁRODNÍ SPOLEČENSTVÍ
Rozmístění obyvatelstva na Zemi
Sociekonomická geografie
Ohrožené Československo
VY_52_INOVACE_03/2/13_ZEMĚPIS J a JV Asie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladan Chlumský ŠABLONA: III/2 – Inovace.
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková
Školní atlas světa ☺ fyzické a obecně zeměpisné mapy
MIGRACE.
„Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci Finančního mechanismu EHP a Norského finančního mechanismu prostřednictvím Nadace rozvoje.
Autor:Mgr. Jana Šlancarová Zpracováno: Ročník (obor)3., K/81 – Gymnázium K/41 - Gymnázium Tematická oblast Multikulturní výchova.
1. Povinnosti KÚ jsou uvedené v § 93 písm. b) a c) ZSS, KÚ zajišťují metodickou, koordinační roli vůči činnostem sociální práce na úřadech obcí s rozšířenou.
Konflikty ve světě.
Ohniska neklidu v současném světě
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_ZE.8.60 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
ČR A JEJÍ POSTAVENÍ V SOUDOBÉM SVĚTĚ
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská výchova Ročník:
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Sahel.
OBYVATELSTVO AMERIKY.
Cesta k 1. světové válce 1. část
SVĚTOVÁ MIGRACE A PRACOVNÍ SÍLA.
STÁTNÍ HRANICE Území státu je suchozemský prostor, vnitřní a pobřežní vody i pod nimi a vzdušný prostor nad nimi – odděleno státní hranicí.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Zeměpis Ročník : 8.
Registrační číslo projektu
POLITICKÉ IDEOLOGIE A JEJICH ZÁKLADNÍ PROUDY
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
POLOHA, ROZLOHA A LIDNATOST
Jak mapa vzniká v minulosti – ručním zakreslováním
Mezinárodní vztahy Fotbalová válka Lukáš Buřt. Fotbalová válka „100 hodinová“ Válčící strany: Honduras x Salvador Období bojů: 14. – 18. července (příměří.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_247_Migrace obyvatelstva AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM:
Název: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
Obyvatelstvo světa – pohyb obyvatelstva
ÚZEMNÍ POHYB OBYVATELSTVA
Trh práce a politika zaměstnanosti
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
MIGRACE.
Migrace Z latinského migratio = stěhování změna sídliště přecházením z jednoho kraje do druhého (přesídlování, stěhování) Emigrant = dobrovolný nebo sociálně.
Základní škola, Ostrava-Poruba, I. Sekaniny 1804, příspěvková organizace Název projektu ◦ Zkvalitnění vzdělávání na ZŠ I.Sekaniny - Škola pro 21. století.
Název školy: Základní škola Pardubice – Spořilov Autor: Mgr. Květuše Hurdová Název: VY_32_INOVACE_ZEMĚPIS_13.AFRICKÉ REGIONY Téma: AFRICKÉ REGIONY (Sahel.
PŘELIDNĚNÍ ZEMĚ VYPRACOVAL: ŠIMON HARTMANN OBOR: TECHNICKÉ LYCEUMTŘÍDA: 2.L PŘEDMĚT: BIOLOGIEŠKOLNÍ ROK: 2015/16 VYUČUJÍCÍ: MGR. KAŠPAR LUDVÍKDATUM VYPRACOVÁNÍ:
Škola Základní škola Křižany-Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271, Křižany Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Autor.
EVROPA OBYVATELSTVO. Obyvatelstvo Evropy počet obyvatel – asi 730 mil. (2009) prognóza – obyvatel bude ubývat přírůstek z mezikontinentálního stěhování.
EU peníze školám Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96, příspěvková organizace Označení: VY_32_INOVACE_233_PR5 Předmět: Přírodověda.
EVROPA A SVĚT PO II. SVĚTOVÉ VÁLCE – 2. část
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Uprchlíci a migranti: kdo je kdo?
doc. JUDr. Jan Ondřej, CSc., DSc.
Územní pohyb obyvatelstva
Objem (obrat) migrace (hrubá, brutto migrace)
Jak mapa vzniká v minulosti – ručním zakreslováním
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_30_ZEMĚPIS
MIGRACE.
Sahel – nejchudší část Afriky
PORUŠOVÁNÍ LIDSKÝCH PRÁV
Konflikty ve světě Význam ozbrojených sil Příčiny a důsledky konfliktů
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
SVĚTOVÁ MIGRACE A PRACOVNÍ SÍLA.
OHNISKA NEKLIDU V SOUČASNÉM SVĚTĚ
Mezinárodní migrace Zdroj: 5
Transkript prezentace:

MIGRACE

SP: Práce s atlasem str a s učebnicí str Co je to migrace? 2. Jaké jsou příčiny migrace 3. Vysvětli pojem emigrant, imigrant a migrant. 4. Jaké jsou problémy migrantů v cílových zemích? 5. Z jakých zemí v současnosti lidé nejvíce emigrují? (5) 6. Které země nejvíce poskytují azyl pro uprchlíky? (7) 7. Co je to integrace, popiš 2 integrační způsoby a uveď příklady států, ve kterých jsou realizovány. 8. Problémem integrace je rasismus a xenofobie, vysvětli tyto pojmy.

Pokračování: práce s atlasem str Jaký stát je cílem emigrantů z: a) Mexika a) Mexika b) JV Asie b) JV Asie c) Egypta c) Egypta 10. Vypiš 10 států ve kterých proběhla občanská válka po druhé světové válce. 11. Kde všude byl mezinárodní konflikt po 2.sv.v. 12.Ve kterých 4 státech v současnosti jsou konflikty vysoké intenzity v nichž je současně 5 stupeň politického teroru 13. Jaký stupeň politického teroru je v: Číně, Vietnamu, Srí Lance a v Papua Nové Guinei?