Název školyHotelová škola Mariánské Lázně Adresa školyKomenského 449/6, 353 01 Mariánské Lázně Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0970 Číslo DUMuVY_32_INOVACE_KČ-P-METABOLISMUS.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fyziologie zažívacího systému
Advertisements

Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
GASTROINTESTINÁLNÍ TRAKT
Název projektu Moderní škola Registrační číslo projektu
Aktivita č. 4: Biologie pod mikroskopem
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Metabolismus A. Navigace B. Terminologie E. Sacharidy I. Enzymy
Trávicí soustava.
„EU peníze středním školám“
Fyziologie trávení a vstřebávání
Předmět: Potraviny a výživa Ročník: první
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Zdeněk Pilka Název šablonyIII/2.
16.TRÁVÍCÍ SOUSTAVA.
Přehled enzymů GIT. Trávení, vstřebávání
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Rozdělení potravin „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“ 40, Ing.Miroslava Prchalová, Potraviny.
Mgr. Ivana Blažíčková Základní škola a Mateřská škola Nymburk, Tyršova 446 EU-ICT-Ch-9-04.
Trávicí soustava.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Trávicí soustava.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_DVOLE_SUROVINY1_09
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Rozdělení zeleniny Střední odborná škola Otrokovice
Trávicí soustava-žaludek, střeva
Autor: Lenka Kraváčková
Předmět: Potraviny a výživa Ročník: třetí Téma: Trávicí soustava
Trávicí soustava Práce s učebnicí str
Pankreas – slinivka břišní – stavba a funkce zevně sekretorické části
Lukáš Pánek, Jaroslav Solfronk
Sacharidy (Cukry) VY_32_INOVACE_G2 - 18
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Zdeněk Pilka Název šablonyIII/2.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Trávicí soustava obratlovců
Opakování - trávicí soustava
Trávicí trakt.
Předmět: Potraviny a výživa Ročník: třetí
Výukový materiál MB Tvůrce: Mgr. Šárka Vopěnková Projekt: S anglickým jazykem do dalších předmětů Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Tento.
Ústav normální, patologické a klinické fyziologie, 3.LF UK
Příjemce podpory – škola: Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Název školyHotelová škola Mariánské Lázně Adresa školyKomenského 449/2, Mariánské Lázně Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUMuVY_32_INOVACE_G-M2-19.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Trávicí soustava.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Andrea Brogowská Název prezentace (DUMu): Metabolismus člověka Tematická oblast: Biologie člověka (1. ročník Krajinář)
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_585_Trávící soustava_5 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Metabolismus tuků. Tuky jsou nepostradatelnou složkou naší výživy. Představují palivo pro biologické oxidační děje v buňce. V tělech živočichů představují.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů a řemesel Švehlovy střední školy polytechnické Prostějov registrační číslo : CZ.1.07/1.1.26/
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruhÚvod.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
DĚJE V TRÁVICÍ SOUSTAVĚ
Trávicí soustava.
Trávicí soustava tercie.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Šárka Svobodová Název materiálu:
Trávicí soustava.
VSTŘEBÁVÁNÍ ŽIVIN A OSTATNÍCH SLOŽEK POTRAVY
TRÁVICÍ ÚSTROJÍ A JEHO ČÁSTI
TRÁVICÍ ÚSTROJÍ A JEHO ČÁSTI
Buňka  organismy Látkové složení.
CHEMIE - Metabolismus živin
Příjemce podpory – škola:
Zásady správné výživy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu
Monosacharidy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
zpracovaný v rámci projektu
Trávicí soustava Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
VÝŽIVA A HYGIENA POTRAVIN
Trávicí soustava = svalová trubice, která začíná dutinou ústní a končí řitním otvorem Funkce: Příjem potravy Trávení Mechanické – potrava je rozmělňována.
Transkript prezentace:

Název školyHotelová škola Mariánské Lázně Adresa školyKomenského 449/6, Mariánské Lázně Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUMuVY_32_INOVACE_KČ-P-METABOLISMUS ŽIVIN-17 PředmětPOTRAVINY TémaMETABOLISMUS ŽIVIN AutorBc. Jana Strnadová Metodický popis (anotace) Prezentace – graf – přehled trávení jednotlivých složek potravy. Tento program je spolufinancovaný Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

PŘEHLED TRÁVENÍ BÍLKOVINY SACHARIDY (GLYCIDY) SACHARIDY (GLYCIDY) TUKY (TRIGLYCERIDY) TUKY (TRIGLYCERIDY) ŠKROB LAKTÓZA SACHARÓZA

ÚSTA SACHARIDY (GLYCIDY) SACHARIDY (GLYCIDY) ŠKROB LAKTÓZA SACHARÓZA SLINNÁ AMYLÁZA DEXTRINY

ŽALUDEK BÍLKOVINY SACHARIDY (GLYCIDY) SACHARIDY (GLYCIDY) TUKY (TRIGLYCERIDY) TUKY (TRIGLYCERIDY) PEPSIN A HCL PEPSIN A HCL SLINNÁ AMYLÁZA SLINNÁ AMYLÁZA ŽALUDEČNÍ LIPÁZA ŽALUDEČNÍ LIPÁZA PEPTONY

STŘEVO BÍLKOVINY TRYPSIN CHYMOTRIPSIN TRYPSIN CHYMOTRIPSIN EREPSIN PEPTIDY AMYNOKYSELINY

STŘEVO SACHARIDY (GLYCIDY) SACHARIDY (GLYCIDY) ŠKROB LAKTÓZA SACHARÓZA PANKREATICKÁ MALTÁZA MALTÓZA PANKREATICKÁ AMYLÁZA PANKREATICKÁ AMYLÁZA GLUKÓZA PANKREATICKÁ LAKTÁZA STŘEVNÍ LAKTÁZA GLUKÓZA GALAKTÓZA SACHARÁZA GLUKÓZA FRUKTÓZA

STŘEVO TUKY (TRIGLYCERIDY) TUKY (TRIGLYCERIDY) ŽLUČ PANKREATICKÁ LIPÁZA STŘEVNÍ LIPÁZA DIGLYCERIDY GLYCEROL MONOGLYCERIDY MASTNÉ KYSELINY EMULGOVANÝ TUK

ZDROJE Libuše Kuderová: Nauka o výživě pro střední hotelové školy a veřejnost, Fortuna, Praha Marie Šebelová: Potraviny a výživa, Nakladatelství PARTA, s. r. o., Praha Róbert Šimončič, Peter Kružliak: Výživa, Merkur, Praha Prof. MUDr. Stanislav Hrubý, DrSc.: Výživa v kostce, RATIO, Úvaly.