Právo jako databáze : Listinná podoba – sbírka zákonů, tisk úplných znění zákonů, vzory právních dokumentů, …. Internetové zdroje Nosiče dat – CD, DVD.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přístupnost jako komplexní problematika eGovernmentu Michal Rada Iniciativa informatiky pro občany.
Advertisements

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_UCE_SA_1_03.
Přístupnost informací Michal Rada Seminář Podvýboru ISVS v PSP
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_UCE_SA_1_02.
Hradec Králové ISSS 2007 Platební rozkaz v SRN 2. dubna 2007 Dr. Paul Springer.
Přehled fondů a sbírek archivů ČR na Internetu
Osnova přednášek: 1.Základní právní pojmy, zásady správního řízení, státní správa a územní samospráva 2.Základy struktury a orgánů Evropské unie Zásady.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Založení fiktivní firmy.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_UCE_SA_1_18.
Základní vztahy mezi subjekty v e-Businessu
Firemní právník Softwarová publikace pro zvýšení právní jistoty Vašeho podnikání snadná a rychlá ovladatelnost 2x ročně aktualizace HOTLINE zdarma obsah.
Návrh zákona o elektronických úkonech, osobních číslech a autorizované konverzi dokumentů Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Vladimír Smejkal Legislativní.
2006 Bleskové zpravodajství pomocí RSS/RDF/Atom – roční bilance Ing. Petr Palisa, Triada, spol. s r. o.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Novinky na webovém serveru Ministerstva vnitra
 Ministerstvo kultury je podle tzv. kompetenčního zákona ústředním orgánem státní správy pro.... věci církví a náboženských společností...".  Hlavní.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_UCE_SA_1_04.
Důležité webové stránky pro RaVS Ing. Jelínek
Elektronická publikace
Pro výuku ekonomických předmětů
eGovernment Informační systémy ve státní správě a samosprávě
Informační systémy z hlediska Obchodního práva
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_UCE_SA_1_05.
ProQuest Central Martin Krčál Školení pro studenty FSSBrno, a představení databáze.
Šedá literatura (Gray literature) Martina Machátová Tel.: Aktualizace:
Porada tajemníků obcí s rozšířenou působností Benešov, Brno Aktuální informace k legislativním návrhům zákonů o ÚSC a dalším.
Portál veřejné správy spolupráce s BusinessInfo CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
Digitalizace sbírky listin obchodních rejstříků
Law-Ref Elektronická databáze mezinárodních smluvních dokumentů Kryštof Dibusz VŠCHT Praha FCHT – Informatika a Chemie 3. ročník
Datové schránky a konverze dokumentů Zákon o eGovernmentu
Základní registry ve veřejné správě
Portál veřejné správy Stav projektu, služby zajišťované Českým Telecomem Pavel Paták.
Den ÚNMZ 10. února 2010 Ing. Karol Ružička.
STRATEGIE TLUMOČNICKÉ PŘÍPRAVY
Dělba moci Moc soudní.
Archiválie a archivní pomůcky na portálu Badatelna.cz
Ministerstvo informatiky Cíle a plány 2003 Vladimír Mlynář ISSS
Centrum pro prezentaci kulturního dědictví Národní muzeum Informační portál eMuzeum.
Šedá literatura (Gray literature) Martina Machátová Tel.: Aktualizace:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_UCE_SA_1_06.
Standard ISVS a weby KrÚ a MěÚ Jaroslav Svoboda Ministerstvo vnitra ČR.
Jednotlivé projekty MSp
Informační zdroje o Evropské unii zimní semestr 2007.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Moderní zdroj statistických informací.
Portál veřejné správy Prezentační část
CODEXIS Mgr. Alena Doláková Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Projekt „Vzdělaný zastupitel“ Podpora volených představitelů měst a obcí Jaromír Jech výkonný místopředseda Svazu XIII. celostátní finanční konference.
Portál veřejné správy CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Vladimír Hořejší Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
Seminář k problematice úpravy Stanov spolků dle nového občanského zákoníku Jihlava 31. března 2015.
Ing. Marek Šmíd, MBA Institut pro veřejnou správu Praha
Interaktivní personální portál
KONVERZE DOKUMENTŮ. 2 KONVERZE – LEGISLATIVA Zákon o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů č. 300/2008 Sb. (účinný od 1. července 2009)
Projekt e-Sbírka a e-Legislativa Moderní systém pro přístup k právu a pro jeho tvorbu 12. června 2013 seminář Osvěta Aleš Gola odbor legislativy a koordinace.
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Workshop 3. června 2008, Praha Rozvoj služeb eGovernmentu v ČR a elektronizace zadávání veřejných zakázek Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného.
Certifikace informačních systémů veřejné správy (ISVS) ve smyslu zákona č. 365/2000 Sb. - atest-
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Transpoziční novela zákona o svobodném přístupu k informacím Mgr. et Mgr. Tomáš Jirovec odbor veřejné.
[ 1 ] MUDr. Tomáš Boráň Seminář oddělení klinického hodnocení, SÚKL, a © 2011 Státní ústav kontrolu léčiv Webové stránky SÚKL pro potřeby.
Národní plán zavedení elektronického zadávání veřejných zakázek a Zpráva o plnění Národního plánu za rok 2007 Ministerstvo pro místní rozvoj.
Elektronický obchod z pohledu České republiky
Informačních systémů veřejné správy
Legislativní pravidla vlády II - věcný záměr, návrh zákona
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Centrum mezistátních úhrad Tereza Hylmarová
Informační zdroje české veřejné správy
Odbor archivní správy a spisové služby MV
Osnova předmětu Právní systém v ČR, typy právních dokumentů.
INFORMACE O LÉCÍCH A PROPAGACE LÉKŮ
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Projekt e-Sbírka a e-Legislativa snazší přístup k právu a k informacím o jeho změnách pro podnikatele JUDr. Vít Šťastný a Mgr. Aleš Gola Ministerstvo.
Transkript prezentace:

Právo jako databáze : Listinná podoba – sbírka zákonů, tisk úplných znění zákonů, vzory právních dokumentů, …. Internetové zdroje Nosiče dat – CD, DVD

Listinná podoba

Nosiče

Internet

Internet – zdroje právních norem 1.portal.gov.cz – přehled státní správy 2.juristic.cz – zákony, vzory, diskuze 3.justice.cz – stránka ministerstva spravedlnosti 4.business.center.cz – m.j. slovník právních pojmů 5.sagit.cz – zejména daně a účetnictví 6.smlouvycr.cz – přehledy všech zákonů a dalších právních předpisů 7.epravo.cz – přehled zákonů, rady a adresáře

Internet – zdroje právních vzorů –munková-zoufaly.cz –osz.cmkos.cz – právní poradna –spotrebitel.cz – právní poradna –poradna.society.cz – studentská poradna s možností odkazů na další stránky, diskuse –vzory.cz

Právní portály e-Právoe-Právo - pro laiky i profesionály - Právní rádcePrávní rádce - Legislativní změny, aktuální právní problematika a zákony - JuristicJuristic - Informace pro právní praxi, studenty práva i laiky - Právo a zákonyPrávo a zákony - Právní informace nezbytné k podnikání JusticeJustice - Informační server českého soudnictví Sbírka zákonůSbírka zákonů - Sbírka zákonů, sbírka mezinárodních smluv na serveru Ministerstva vnitra - Form serverForm server - Archiv formulářů na českém internetu - daně, účetnictví, pojištění,... Obchodní rejstříkObchodní rejstřík - Databáze Obchodního rejstříku, server Ministerstva spravedlnosti -