DESIGN FOR X Design for X (DFX) je jeden z nejefektivnějších přístupů k realizaci Concurent Engineering. Zaměřuje se na omezený počet, řekněme 7  2, podstatných.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přednáška na Autodesk Academia Fóru 2007 Absolventi středních škol na Technické univerzitě v Liberci, Fakultě strojní Zpracoval: doc. Ing. Ladislav Ševčík,
Advertisements

Sedm základních nástrojů managementu jakosti
Koncepce politiky bydlení v ČR do roku 2020 a sociální bydlení 18. Září 2012.
Veronika Dubská A09B0007P KMA/MAB
Hodnotový management Teorie rozhodování
Databáze citačních rejstříků Web of Science.  Online akademická služba provozovaná společností Thomson Reuters.Thomson Reuters  Databáze citačních rejstříků,
CzechInvest Koncepce podpory investic
Aktéři udržitelného rozvoje Zapojování aktérů a sociální aspekty UR.
XML, RDF a Dublin Core Petr Žabička
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
HUMUSOFT s.r.o. Mathematical and Computer Modelling in Science, Engineering and Finance Moderní nástroje pro finanční analýzu a modelování Odborný seminář.
Odborný seminář „APLIKACE STRATEGICKÉHO HODNOTÍCÍHO RÁMCE PRO STRATEGIE MÍSTNÍHO ROZVOJE V ČR“ Odborný seminář Praha 20. září 2010.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace
Michal Škop Softwarové zabezpečení průmyslového experimentu (DOE)
© 2010 IBM Corporation Stanislav Michelfeit, IBM IDC ČR, Služby – výzkum a výuka IT jako služba SSME - Service – Science, Management and Engineering =
Teorie psychodiagnostiky a psychometrie
Dotyková zařízení ve výuce​ KA4 Evaluace
ISWC 2007 Miroslav Vacura. Pattern for Representing Relevance „An Ontology Design Pattern for Representing Relevance in OWL“ - CDR = Context Domain Relevance.
Ekodesign. Ekodesign Strategie ekodesignu Ing. Vladimír Dobeš, M.Sc. 9. listopadu 2011 Kurz Manažer udržitelné spotřeby a výroby v rámci projektu Budování.
1 M.Krčma Ircon, s.r.o. 24. května 2006, Brno Hodnocení životního cyklu a Life Cycle Thinking, vztah k EMAS.
Automation and Drives A&D AS Tomáš Halva Strana 1 (C) Si emens AG, 2002, Automation & Drives EK SIMATIC S7-200 SIMATIC S7-200 Komunikační procesor pro.
PQS - P Ing. Petr Mašek ICZ a.s.. PQS –P (Performance, Quality, Strategy ) Nástupce systému PMS2000 Systém pro měření efektivity poskytované zdravotní.
GMES, SEIS Bc. Jana Darmopilová, H2IGE1 LS Co je GMES/Copernicus?  GMES = Global Monitoring for Environment and Security (Globální monitoring životního.
Algoritmizace a programování Vývojové diagramy - 03
E-learning Distance Based Interactive Practical Education (EDIPE) CZ/06/B/F/PP Prof. Ing. Vítězslav Hájek, CSc. Prof. Dr. Ing. Pavol Bauer (TU Delft.
Tvůrčí setkání Aneta Kobzíková. Pravidla Žádný nápad není špatný. Buďte tvůrčí. Nebojte se riskovat. Kritika není povolena.
Souběžný návrh hardware a software (Language for Instruction Set Simulator-Oriented Model) MPO ČR, FT-TA3/128, Jazyk a vývojové prostředí pro.
© 2006 Autodesk Trends Affecting the Manufacturing Industry Trendy a vize strojírenství Víťa Štrouf Channel Sales Manager Manufacturing Solution, CHS.
Co je Design for Manufacture and Assembly?
Nové technologie pro webové aplikace v cestovním ruchu Nové technologie pro webové aplikace v cestovním ruchu Pavel Čech Unverzita Hradec Králové.
Automatizovaná podpora výběru nástroje pro dobývání znalostí Jakub Štochl.
Zahájení projektu Datum: Prezentuje: Tomáš Šalamon.
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
SCIRUS Vyhledávácí nástroj společnosti Elsevier pro vyhledávání informačních zdrojů pro vědu, výzkum a vzdělávání.
MĚSTA 2020 aneb od strategie k projektům
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
ANOPRESS Databáze TAM TAM (Plné texty českých novin a vybraných časopisů)
Vstupně-výstupní porty
Scholar Google Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a vzdělávání. Vyhledávání v angličtině.
BaseN - Insight to the n degree BaseN Corporation | Salmisaarenaukio 1 | FIN Helsinki Finland | Phone | Facsimile
1 Inovace studijních programů strojních oborů Konstruování automobilových dílů (CAD) Problematika termoplastů Prezentace a obhajoba semestrálních prací.
Concurrent Engineering (paralelní inženýrství)
KIP - IMI TECHNIKY MANAGEMENTU INOVACÍ. OBECNÉ INOVAČNÍ TECHNIKY.
ČVUT V PRAZE Fakulta stavební ČVUT V PRAZE Fakulta stavební Magisterský studijní program „Budovy a prostředí“ prof.Ing.Karel Kabele,CSc. Katedra TZB.
11 Osobní finance a investování. 2 Osobní finanční plánování Smyslem osobního finančního plánování je ujasnit si: budoucí osobní a rodinné.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Navrhování a hodnocení technického produktu z hlediska.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Microsoft DreamSpark Časté dotazy. Benefity jako součást akademických smluv Akademické licenční smlouvy Enrollment for Education Solutions (EES), Open.
Internet VELKÝCH věcí Martin Vilím IT Assistant Manager
Strategický rámec MAP do roku Vstupní strategický rámec Analýzy stavu + SWOT analýzy pro povinná opatření + ostatní oblasti Prioritní oblasti a.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Navrhování a hodnocení technického produktu z hlediska.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Navrhování a hodnocení technického produktu z hlediska.
Leader – metoda pro rozvoj venkovských oblastí
Toleranční analýza Zpracoval: Prof. Ing. Ladislav Ševčík, CSc
CNC stroje ve strojírenské výrobě
DFE – Design for environment
vítěz 1. ročníku národní soutěže
Katedra konstruování strojů
Zafer Lukáš Elektrikář E.2
Mixed methods design (MMD)
Aplikace nových forem marketingu
Jednotná informační brána (JIB)
E-learning Matej Marček.
METODOLOGIE PROJEKTOVÁNÍ
ANOPRESS Databáze TAM TAM
Stigmatizace osob s duševním onemocněním u studentů VŠPJ
Strategie rozvoje obce - tvorba koncepčního dokumentu Shrnutí
Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a
Základní škola a Mateřská škola Kozlov, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

DESIGN FOR X Design for X (DFX) je jeden z nejefektivnějších přístupů k realizaci Concurent Engineering. Zaměřuje se na omezený počet, řekněme 7  2, podstatných elementů naráz (Miller, 1956). To umožňuje nejlépe využít dostupné zdroje. Co je Design for X?

DESIGN FOR X Kde se DFX používá Vysoké zapojení Střední zapojení Nízké zapojení

DESIGN FOR X Nástroje DFX Design for Manufacturing and Assembly (DFMA)Design for Environment (DFE) Design for Dimensional Control (DDC)Design for Inspectability Design for StorabilityDesign for Reliability (DFR) Design for Electromagnetic CompatibilityDesign for Disassembly (DFD)

DESIGN FOR X Jak se DFX používá 1.Analýza produktu2.2.Analýza procesu3.Měření6.Doporučení5.Diagnóza4.Benchmarking7.Priority