TEXTOVÝ EDITOR WORD CO SE NAUČÍME : 1. Základy psaní z klávesnice 2. Soubor 3. Velikost písma 4. Barva písma 5. Druh písma.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Olomouc, únor 2012.
Advertisements

Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
MS WORD II. ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ TEXTU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu.
WORD – Formátování textu
Formát buněk 1 Microsoft Excel. Co všechno jde Volba písma – font a barva Formát čísla Barva výplně Orientace písma v buňce Zalomení textu v buňce Kopírování.
Obrázek v prostředí MS-WORD
možnosti: -spustit prezentaci na interaktivní tabuli -na centrálním PC -pracovat ve dvojicích / jeden PC jako náhled a druhý na aktivní činnost/ -jeden.
VY_I/2_INOVACE_64_WordPad
IT začátečníci - Word Modul 3.
Řez písma (práce s textem-tři základní řezy)
Textový editor 11 Styly.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Zpracování a využití informací
Základní pojmy v informatice –II.
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
Textové editory Výhody využití počítače k psaní textů
postup tvorby prezentace
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Barva písma Barva zvýrazněného textu Textové efekty
Textový editor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: duben.
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Formátování textuMgr. Karel Fischer1 Formátování textu Změny písma Typ písma je sada znaků abecedy specifická svým tvarem. Elektronickou formou typu písma.
Formátováním textu se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného textu,
FORMÁT PÍSMA V MS Word 2010.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu Mgr. David Vencl Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Šablona klíčové aktivityIII/2 SadaInformatika NázevWord.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Základy práce v textovém editoru Autor: Jaroslav.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_23_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
Word – styly Ing. Bohumil Bareš. Co je to styl Jednoduše řečeno, styl je souhrn vlastností odstavce, který lze aktivovat pouze jediným krokem. Jinými.
Práce s textem ve Wordu 2010, vkládání obrázků do textu.
Úprava textu - řádkování a odrážky.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Textové editory Výhody využití počítače k psaní textů Co jsou textové editory? Textový editor WriterSpuštění editoru Okno programu Writer.
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
Práce s textem (Word 2010)-kopírování
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Malovaná abeceda Vypracovala: Mgr. Hana Toflová, dne ICT2/1/3/3.
Označení vzdělávacího materiálu (kód): VY_32_INOVACE_TE_1 Název školy: Základní škola Velké Opatovice, okres Blansko Název programu: Operační program Vzdělávání.
TEXTOVÝ EDITOR WORD CO SE NAUČÍME: 1. Základy psaní z klávesnice 2. Soubor 3. Velikost písma 4. Barva písma 5. Druh písma Dostupné z Metodického portálu.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Lokální úpravy Autor: Mgr. Aleš Kozák.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Formátování dokumentu
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 6 Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS Word - odrážky Co se všechno naučíme??? Vkládat, upravovat a odsazovat.
CorelDRAW – práce s textem (16). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
TEXTOVÝ EDITOR WORD CO SE NAUČÍME: 1. Základy psaní z klávesnice 2. Soubor 3. Velikost písma 4. Barva písma 5. Druh písma Dostupné z Metodického portálu.
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_10_16_word.
Přejmenování, mazání, kopírovaní, přesun, vysypání koše
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 4– POWERPOINT – PRÁCE S TEXTEM Název školy:
Název: Word, textový editor DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_03
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Pro rychlý způsob formátování textů a následné vytváření obsahu
Název: Formátování DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_05
Textový editor – Microsoft WORD 2007
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
FORMÁTOVÁNÍ DOKUMENTU
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Základní editace textu
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Zoner Callisto 4 Callisto 3 – text, využití. Zoner Callisto 4 Callisto 3 – text, využití.
WORD Písmo – vzhled, velikost, typ
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Transkript prezentace:

TEXTOVÝ EDITOR WORD CO SE NAUČÍME : 1. Základy psaní z klávesnice 2. Soubor 3. Velikost písma 4. Barva písma 5. Druh písma

SOUBOR Levou částí myši 1x klikni na Soubor Soubor se otevře s nabídkou Tento Soubor budeš často používat

VELIKOST PÍSMA Velikost písma je automaticky č.12 Velikost písma můžeš měnit Jak na to ? Klikni na roletu s tímto znakem : ▼ Roleta se rozvine s volbou různých velikostí písma

Napiš slovo Třída Velikost písma nyní změníme

Myší klikni před písmeno T Levou část myši stiskni dolů a táhni až za písmeno a. Pak stisknutou myš pusť Slovo Třída se začernilo

Klikni na roletu s tímto znakem : ▼ Roleta se rozvine a pak klikni na číslo 24

Klikni 1x na bílou plochu

Druh písma Druh písma můžeme měnit Klikni na roletu s tímto znakem : ▼ Roleta se rozvine s nabídkou různých druhů písma Jiný druh písma si vybereš kliknutím na vybrané písmo

Druh písma Napiš slovo spolužák Druh písma nyní změníme

Slovo spolužák nyní očerníme. Jak ? Myší klikni před písmeno s Levou část myši stiskni dolů a táhni až za písmeno k. Pak stisknutou myš pusť Slovo spolužák se začernilo

Klikni na roletu s tímto znakem : ▼ Roleta se rozvine, pak klikni na jiný druh písma Klikni 1x na bílou plochu

BARVA PÍSMA Myší klikni na ▼ Roleta se rozvine s nabídkou barev Vybereš si barvu a na ní klikneš myší Text se změní podle vybrané barvy

BARVA PÍSMA Napiš nějaké slovo, třeba automobil Obarvi toto slovo. Jak se to dělá ? Pak klikni na vybranou barvu

Úkoly pro opakování Napiš větu : Počítač je můj kamarád Změn větu na velikost písma 26 Barva věty bude zelená Písmo bude Times New Roman

Další funkce Text může být : Tučný – B Podtržený – U Skloněný - I

Ukázky textů Úpravy textu s využitím znalostí WORDU

Tabule