Na odhalené tváři nás všech se zrcadlí slavná zář Páně, a tak jsme proměňováni k jeho obrazu ve stále větší slávě – to vše mocí Ducha Páně. 2. Korintským.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VÍME, KDE DUCH HOSPODINA SÍDLÍ, KDE VANE BOŽÍ DUCH, TAM SVOBODA NÁS ZAPLAVÍ. VÍME, ŽIVOT VE SVOBODĚ DÁVÁ, ŽIVOTEM VE SVOBODĚ BOHU SLÁVU VZDÁVÁM. VÍME,
Advertisements

VÍME, KDE DUCH HOSPODINA SÍDLÍ,
ČR pro Ježíše Termíny ŠVM v Malenovicích pro školní rok 2005/06 ŠVM II. AC/ECM - první víkend druhý víkend druhý.
Kde vzít energie k nadpřirozenému? Viktor Baláž, Vyškov,
To je Tvůj dům 1. Přicházíme dnes Ti chválu vzdát.
Rozhovor s Bohem.
Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu
1. Pán Bůh je láska, dal svého Syna, Pán Bůh je láska, miluje mne
Vysvětlení … problematiky života.
září 2013 Slovo života „Nemilujme jen slovem a jazykem, ale činem, doopravdy!“ (1. Jan 3,18)
Boží synové Ref: Synové, slyšte Boží hlas, kterým Otec k sobě volá vás, jezte pijte pospolu, mějte lásku Kristovu, aleluja, aleluja, aleluja, aleluja.
Ježíš – jméno, nad každé jméno!
V čase církve Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci 2013.
Kdykoliv a kdekoliv jsem…. Silniční kontrola Proč mluvíme o Kristu? (1. Janův 1:1-3) Poušť.
Každé ráno začíná život....
Přijď Duchu svatý.
1. Bůh ti tento život dal, | bys jej vroucně miloval | a tak láskou touto svatou, | oddaností přebohatou | blaženým se stal.
3. neděle adventní/část 2. Advent nás vybízí zastavit se v mlčení, abychom mohli vnímat Boží přítomnost zde na zemi. ADVENT JE DOBA PŘÍTOMNOSTI A OČEKÁVÁNÍ.
Být lidmi, kteří přináší změnu!. Duch svatý působí změny  Izajáš 32:15 Až bude na nás vylit z výše duch, poušť se stane sadem a sad bude mít cenu lesa.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 V neděli jej kněz může nahradit obřadem svěcení vody a kropením lidu.
naslouchání Bohu.  Je naslouchání Bohu. Ježíš často také při své modlitbě mlčí naslouchá Otci. – naslouchá Otci.
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
...přijď království Tvé... Ef : Odložte dřívější způsob života, staré lidství, které hyne klamnými vášněmi, obnovte se duchovním smýšlením, oblecte.
Ř. 5/12-14 Ř. 5/ ADAM: 1. byl stvořen – z prachu země 2. k prachu země se navrátí – je smrtelný 3. tvořen jako tělo 4. Bůh s ním uzavřel smlouvu.
Víc lásky, víc moci, víc Tě znát srdcem svým.
Bůh rozdával, a takhle to dopadlo.
Vypráví se vtip: Katecheta se zeptá dětí v náboženství: „Děti je to chlupaté, má to dlouhý ocas a skáče to po stromě, co je to?“ Malý Jenda se ujme.
KC Bučovice, A Boží moc je provázela... KC Bučovice,
Slovo života Červenec 2011 „Bděte a modlete se, abyste nepřišli do pokušení. Duch je sice ochotný, ale tělo je slabé.“ (Mt 26,41) „Bděte a modlete se,
Věřím v Boha, Syna.... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal.
1. Zazni dnes Hospodinu chvála, | Bůh v lásce nám se podává | a milost jeho neskonalá | na věky s námi zůstává. | Hlas spasení | a věčná chvála zástupy.
KDYŽ TĚ CHVÁLÍM, KDYŽ SE ZTIŠÍM, JÁ VÍM, TY SÁM JSI BŮH,
Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci Vše je snadné, když Bohu uvěříme a když mu řekneme: „Zde jsem, Pane.“ Vyrobilo centrum pro katechezi v.
Jirka Pospíšil, KC Vyškov, Boží představy o Tvém životě Jirka Pospíšil, KC Vyškov,
{  Zbav nás od zlého. Amen.. Zbav nás od zlého.
A Písmo svaté. * Boží Duch se vznášel nad vodami (Gen 1,2) * Oznámení Abrahámovi, že se mu narodí syn (Gen 18,1n) * Příslib narození Samuela (1Sam 1,11n)
POSVĚŤ SE JMÉNO TVÉ Centrum pro katechezi Olomouc 2014.
Věřím v ŽIVOT VĚČNÝ. 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z.
Jsi Bůh, jsi náš Pán, zpíváme: jsi Bůh, jsi náš Pán, ať každý ví, jak nádherný jsi Pán. Chris Tomlin.
NÁDHERNÝ 1. VE TVÉM SRDCI JE SOUCIT A SLITOVÁNÍ,
1. Jistotu vzácnou v srdci už mám: | spasil mne Ježíš můj Bůh a Pán, | břemeno hříchů z duše mi sňal, | dědicem Božím tak jsem se stal. | Zazvuč již, zazvuč.
vyjadřují skryté dění při liturgii. Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
1. Slyš kdo to stojí u dveří a volá: | Duše, otevři
Ref.: Nám, Pane, dal jsi Slovo své, Ducha svého dej nám též.
Před tvou tváří, Pane, nemám vůbec nic, jen tvé slovo dané: Jdi a nehřeš víc, jen tvé slovo dané: Jdi a nehřeš víc. 1. V Písmu svatém čteme, Ježíš zved.
Před Tvou tváří Pane 1. Před Tvou tváří Pane, nemám vůbec nic, jen Tvé slovo dané, jdi a nehřeš víc, jen Tvé slovo dané, jdi a nehřeš víc. 2. Jako Mojžíš.
1. Křti nás ohněm lásky svaté svojí, | zaněť srdce naše plápolem! | Přepaš horlivosti bedra naše k boji, | navštěv zase, | Pane, tuto zem!
1. Ó bratří, tento den | ať novou písní jásá! | Náš jazyk, vazby prost, | ať Páně skutky hlásá! | Jak tenkrát svatý Duch | své věrné vystrojil, | ó prosme,
Centrum pro katechezi, Olomouc 2013
1. Živý je Pán, živý je Pán, živý je Pán na věky věků, živý je Pán, živý je Pán, živý je Pán na věky věků. Nenarodí-li se kdo z vody a Ducha, nemůže vjíti.
1. Nadchni, Pane, nás svou láskou vřelou, | hlavo církve, slyš své církve hlas! | Dej, by lid tvůj opásán byl mocí, | rozvlažení dej nám opět čas, rozvlažení.
Vám dávám nový příkaz 1. /:Vám dávám nový příkaz svůj:
Konflikty patří k životu Jak překonat napětí? VIKTOR BALÁŽ, Přísloví 15:18 Vznětlivý muž rozněcuje sváry, kdežto shovívavý spory uklidňuje.
Září 2013 Slovoživota „Nemilujme jen slovem a jazykem, ale činem, doopravdy!“ (1Jan 3,18)
Živý je Pán Ref.: Živý je Pán, živý je Pán, živý je Pán na věky věků x
2. List Korintským. Autor a datum vzniku Pavel - na své 3. misijní cestě - v roce po Kr. - pravděpodobně z Filip.
DOPIS PRO TEBE.
1.
To k tobě promlová Bůh … prostřednictvím Ducha Svatého.
 Aneb to nejlepší, co nás mohlo potkat….  Na počátku Bůh stvořil nebe a zemi (Gen 1,1)  Bůh stvořil člověka, aby byl jeho obrazem, jako muže a ženu.
Ježíš.
Slovo života Květen 2012.
Byl jednou jeden svět… Luk. 17
Židům 1. kapitola Bůh mluví a ANDĚLÉ.
MŠE SVATÁ. Doxologie, obřady svatého přijímání
DOPIS PRO TEBE.
Poznání Boží vůle.
Nejkrásnější chvíle 1. Nejkrásnější chvíle vždycky jsou na kolenou. Nejkrásnější chvíle vždycky jsou na kolenou. V modlitbách když budeš stát, Duch svatý.
Transkript prezentace:

Na odhalené tváři nás všech se zrcadlí slavná zář Páně, a tak jsme proměňováni k jeho obrazu ve stále větší slávě – to vše mocí Ducha Páně. 2. Korintským 3,18

Nemůžeme udělat vůbec nic pro to, aby nás Bůh milovali víc, než nás milujeme. A naopak, nemůžeme ani udělat nic, k vůli čemu by nás Bůh milovali méně, než nás milujeme teď

POKUD BUDEŠ MÍT V MOCI -- SKRZE DUCHA SVATÉHO -- SVŮJ CHARAKTER, BUDE AKTIVOVÁN I JEDEN Z NÁSTROJŮ PRO ŠÍŘENÍ BOŽÍHO KRÁLOVSTVÍ ZDE NA ZEMI

Viděla jsem velkou vanu s kluzkým povrchem. Asi 15 lidí se snaží dostat ven a nejde to, protože to klouže. Lidé se snaží žít svatý život, ale nejde jim to. Lidé se snaží ze svých sil.Jsme ochotni se zastavit, přijít k Pánu, nechat se Jím očistit a pozvednout, anebo se automaticky ženeme k vykonání „potřebných,(i) dobrých skutků.“