Jak využít vlastní Web pro svou pedagogickou práci POSPÍŠILOVÁ Veronika PedF UK Praha Vychovatelství.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Místo, kde žijeme 3. ročník
Advertisements

Inovace výuky CAD na naší škole
Využití cloudových služeb ve školství
Čítárny.cz – Web o dětských knížkách a čtenářství Veronika Peslerová Olomouc, červen 2007.
NAŠE DOSAVADNÍ ZKUŠENOSTI S PŘEDMĚTEM NOVÉ METODY VZDĚLÁVÁNÍ.
 Informací se data a vztahy mezi nimi stávají vhodnou interpretací pro uživatele, která odhaluje uspořádání, vztahy, tendence a trendy  Existuje celá.
Název: Co nám hrozí na internetu
Informace – vyhledávání informací
VY_32_INOVACE_ 19_Lidé kolem nás Volný čas (SADA ČÍSLO 2)
Představujeme službu Samepage
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Google Apps Kateřina Macháčková EU peníze školám Základní škola Stříbrná Skalice, Na Městečku 69,
Anotace Žák se seznámí s víceúrovňovým číslováním v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže využít funkci víceúrovňové.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_08_Hláska a písmeno Ž, čtení slabik, slov
CZ.1.07/1.2.17/ Základní informace o projektu  Rozpočet projektu: ,- Kč (žádné spolufinancování)  Příjemce projektu: ZŠ a MŠ Brno,
Technologie.
Maturity, které otřásly Českem Pružná komunikace časopisu Bridge a CZVV je základem spolupráce v oblasti nových maturit.
Historie školy Původně zde byla v roce 1976 otevřena Zvláštní škola internátní v nově otevřených prostorách Na Vizině 28 ve Slezské Ostravě. V současné.
Dana Sigmundová Metalib aneb jak vyhledávat (skoro) ve všech (multi)oborových databázích současně? ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Dana Mazancová Metalib aneb jak vyhledávat (skoro) ve všech (multi)oborových databázích současně? ÚK FSS MU, 8. a Ústřední knihovna FSS MU.
Zálohování a posílání fotografií Hrušková Markéta.
VY_32_INOVACE_01_Hláska a písmeno K, čtení slabik, slov
VY_32_INOVACE_10_Hláska a písmeno G, čtení slabik, slov
Posílání fotek Letecká pošta- První web ne který můžeme umístit velké množství fotek.
Zálohování fotografií
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
VY_32_INOVACE_03_Hláska a písmeno C, Č, čtení slabik, slov
Doprava na kartičkách Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
VY_32_INOVACE_02_Hláska a písmeno B, čtení slabik, slov (SADA ČÍSLO 4)
1 Co je YouTube?  Veřejně dostupné úložiště digitálních videozáznamů  Nabízí přehledné vyhledávání, třídění a sdílení  Zcela zdarma.
VY_32_INOVACE_09_Hláska a písmeno F, čtení slabik, slov (SADA ČÍSLO 4)
VY_32_INOVACE_06_Hláska a písmeno R, čtení slabik, slov (SADA ČÍSLO 4)
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Jiné typy počítačů Číslo DUM: III/2/VT/2/1/19 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
POČÍTAČOVÉ PIRÁTSTVÍ. V naší prezentaci se budeme v první části zabývat druhy softwaru a tím co je pro jednotlivé druhy povoleno a co naopak zakázáno.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
16.května si připravily děti pro rodiče program. Nacvičily několik pohádek a také písniček.
Průřezové téma - Enviromentální výchova Lidské aktivity a životní prostředí Zdroje energie III. Alternativní zdroje 2/2 Anotace: Prezentace slouží jako.
PRAKTICKÁ PODPORA ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY S VYUŽITÍM AUDIOVIZUÁLNÍCH PROSTŘEDKŮ reg.číslo:CZ.1.07/1.1.00/ Člověk v tísni o.p.s. vzdělávací program.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Dotazníky Google docs Jan Juránek Základní charakteristika Google Docs/Google dokumenty Jsou to online aplikace od společnosti Google. K využívání těchto.
Na výletě v Bruselu Alena Rampová Mateřská škola Kličkova vila Příbram.
DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY VY_32_Inovace_20VA-2 Vypracovala : Mgr. Alena Vaňková ZŠ a MŠ Nedašov, příspěvková organizace.
Název projektu: „Výstavba pavilonu E v MŠ Pod Hájem„ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.2.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Výstavba pavilonu E v.
CZ.1.07/1.2.00/ Příjemce dotace: Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) OPU je nevládní neziskovou organizací, která se od svého založení v roce.
PRVOUKA – 2. ročník, DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY
Autor: Mgr.Lenka Preisová
Druhy dopravních prostředků VY_32_INOVACE_5A_14
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
Mgr. Iveta Niederlová VY_32_INOVACE_11_17_dopravní prostředky 6
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Mgr. Iveta Niederlová VY_32_INOVACE_01_17_dopravní prostředky 1
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_35
Knihovnická procházka Prahou Petra Ambrušová a Ivana Šnoblová K1
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Ústřední knihovna FSS MU
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 7_12
VY_32_INOVACE_06_Vyvození písmene L
Mgr. Iveta Niederlová VY_32_INOVACE_03_17_dopravní prostředky 3
Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.22_Dopravni_prostredky.
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Dobré příklady z praxe aneb Jak to chodí u nás
Dům dětí a mládeže Vila Tereza, Uničov
Transkript prezentace:

Jak využít vlastní Web pro svou pedagogickou práci POSPÍŠILOVÁ Veronika PedF UK Praha Vychovatelství

Obrázky? Básničky? Omalovánky? Písničky? Videa? Hry? Plné skříně ?! Nekonečné pátrání v knihách a internetu? Kde co mám? Přenosné médium? …?

 Je to únavné  K zbláznění  Příšerné

Z d e j e ř e š e n í ! ! ! !

Vlastní úložiště na www:  Přehledně  Téměř neomezené množství místa  K dispozici snad ve všech koutech světa kdykoliv  Snadná aktualizace a doplňování obsahů  Informace ve čtené, pohyblivé i zvukové podobě  Snadné rozmnožení materiálu do „fyzické“ papírové podoby,….  Možnost sdílení poznatků, nápadů,….s lidmi odjinud  Zkopírování, odkazování určitého obsahu na web určený dětem, rodičům,…k domácímu procvičování, i k informování o právě probíhajícím výchovně vzdělávacím procesu…

Zde je malá ukázka toho, jak to funguje: Máme třeba téma s malými dětmi- Multikulturní výchova: Použijeme mé úložiště, mou křišťálovou studánku, kam často chodím pít : KLIKNĚTE ZDE A jen mrknutím očka prohlédněte prostředí ve kterém se budeme pohybovat.

 Nejdříve namotivuji nějakou pohádkoupohádkou Aby jste zhruba věděli, jaké jsou možnosti prohlédněte si prezentaci určenou pro pedagogy s názvem „Cestování s…“ ZDE ujasníte si s jakým hrdinou budeme cestovat po světě. ZDE klik

Jakými dopravními prostředky se dá cestovat? Praktická část, pozvete si do MŠ autobus, letecké modeláře či na nedaleké pole opravdové letadlo,…nebo vezmete děti na loď či do vlaku. VÍCE FOTO KLIK ZDEZDE

Multikulturní hudba k podbarvení. Dle toho ve které zemi se nacházíme: Video ukázky ze země, ve které právě imaginárně cestujeme: klik

Hymny Vlajky klik

Omalovánky klik

Výrobky klik

Výukové prezentace Čína Tahiti Afrika Cizokrajná zvířata Cizokrajné ovoce známé a neznámé Klik

Vytvoření vlastních www stránek je velice snadné. Je několik portálů které umožňují jejich vytvoření. Většinou máte 50 MB volného prostoru zdarma. K příp. navýšení prostoru poslouží platba přes SMS, návštěvnost-kredity,…. Nevýhodou jsou asi jen reklamy, které jsou sice vypnutelné, ale pokud tak učiníte, ubírají Vám jakési kredity, za návštěvnost-ty slouží také k zakoupení prostoru navíc-1 návštěva Vašich stránek->6kreditů. Mé stránky jsem vytvořila na tomto portálu: