Projekt CENTRAL EUROPE Promoting traditional collection and use of wild plants to reduce social and economic disparities in Central Europe (2011 – 2013)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh komunitního plánu na rok
Advertisements

Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
PROINCOR - vaše cesta k inovacím - your way to innovation (Spolufinancováno z operačního programu Nadnárodní spolupráce – Střední Evropa) 1 PROINCOR -
Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
ECVET v Programu celoživotního učení
Film jako nástroj marketingu destinace - shrnutí.
Možnosti podpory kreativních průmyslů ze SF v období 2014+
Představení zajímavých projektů OPVK
Potravinářské veletrhy a výstavy ve východních teritoriích
Enterprise Europe Network Podpora mezinárodní spolupráce 18. června 2014.
Kohezní politika EU – současnost a perspektiva Radomír Špok Institut pro evropskou politiku EUROPEUM.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Aktéři udržitelného rozvoje Zapojování aktérů a sociální aspekty UR.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Odborný seminář „APLIKACE STRATEGICKÉHO HODNOTÍCÍHO RÁMCE PRO STRATEGIE MÍSTNÍHO ROZVOJE V ČR“ Odborný seminář Praha 20. září 2010.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
ITACA Zlepšení aktivit cestovního ruchu v prostoru Cadses Všeobecné představení projektu (Jana Bělohoubková) ITACA 1 / 38 EU Community Initiative INTERREG.
Základní informace o projektu  Operační programNadnárodní spolupráce  PrioritaVýměna a přenos zkušeností v oblastech inovací, zvyšování konkurenceschopnosti.
Průvodce CR – specialista pro Jihomoravský kraj (CZ.1.07/3.2.04/ ) Regionální poradenské a vzdělávací centrum Akademie J.A. Komenského o.s., Malinovského.
OECD a finanční vzdělávání Stálá mise České republiky při OECD v Paříži Prof. Ing. Karel Dyba, CSc., velvyslanec Třetí mezinárodní konference k finanční.
ReStEP – Základní informace Plný název: ReStEP – Regional Sustainable Energy Policy based on the Interactive Map of Sources (Regionální udržitelná energetická.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Cesta k modernímu vzdělávání
Koncepce IQ Industry jako součást aktivit rozvoje HR Alexandr Jakobe Projektový manažer, oddělení AfterCare 1.října 2008.
Technologické platformy a dopravní výzkum
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Destinační management TO Jeseníky-východ
OBLAST 5: KULTURNÍ CESTOVNÍ RUCH A UDRŽITELNÝ ROZVOJ KULTURY Ing. Zdeněk Urbanovský Centrála cestovního ruchu Východní Moravy EVROPSKÁ KULTURNÍ STEZKA.
Nové metodické trendy udržitelnosti
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
NaturNet Plus Počítačem podporované vzdělávání na ochranu životního prostředí O projektu.
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
Ruská federace x WTO a OECD
Destinační management turistické oblasti Jeseníky (Jeseníky-východ)
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Základní informace o projektu  Název projektu:Posílení inovací prostřednictvím nových klastrových konceptů za podpory nově vznikajících a mezisektorových.
Účast veřejnosti při naplňování Karpatské úmluvy Setkání se zástupci krajů Barbora Šafářová Ústav pro ekopolitiku, o.p.s.
PROINCOR - vaše cesta k inovacím - your way to innovation (Spolufinancováno z operačního programu Nadnárodní spolupráce – Střední Evropa) 1 PROINCOR -
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Aktivní inovační podpora malých a středních firem v koridoru od Baltického po Středozemní moře.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Marketing a řízení hotelu Název vyučovací oblasti: Marketingový plán hotelu Ročník / obor studia:III.
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Příprava dlouhodobého koncepčního rozvoje příměstského území
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
MÍSTO – PLACE – DISTRIBUČNÍ CESTY
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu TP „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ (stručná informace) Ing. Vladimír Volák, člen Představenstva.
CSF/RPS Czech Republic 2004>2006 Community Support Framework Ministry for Regional Development, CR Community Support Framework Department Výroční zpráva.
PaedDr. Pavla Břusková generální ředitelka a předsedkyně představenstva Agentura pro regionální rozvoj,a.s., Ostrava Inovační rozvoj regionů 2010 Žilina,
Finanční nástroje rozvoje podinvestovaných komunit a regionů : zkušenosti z UK a USA Community Development Finance Institutions Fakulta sociálních studií.
Marketing v EU Ing. Alena Klapalová č.d.634.
Mezioborová síť spolupráce pro policy development v oblasti udržitelného rozvoje Přehled aktivit COŽP 26. září 2011, Jana Dlouhá.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Systém dílčích kvalifikací - cesta k výučnímu listu Střední odborná škola a Střední odborné učiliště technické, Třemošnice, Sportovní 322.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Celostátní síť pro venkov.  Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství r  Sdílení zkušeností a poznatků a jejich předávání směrem k aktérům venkovského.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Navrhování a hodnocení technického produktu z hlediska.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Podopatření Rozvoj venkova (podopatření typu LEADER+) Ing. Lucie Lopatová.
Autor: Zuzana Dvořáková Vedoucí práce: Ing. Ludmila Opekarová, Ph.D.
Centrum Veronica Hostětín Potravinová soběstačnost
ESPON – Identifikace územních aspektů informační společnosti
Marketingový plán podniku
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Poradenství pro řízení marketingu a odbytu
Závěrečná konference projektu
Transkript prezentace:

Projekt CENTRAL EUROPE Promoting traditional collection and use of wild plants to reduce social and economic disparities in Central Europe (2011 – 2013) , Brno Připravila: Ing. Gabriela Růžičková, Ph.D.

strana 2 Cíle projektu zlepšit životní úroveň (živobytí) ohrožených skupin obyvatelstva v okrajových regionech střední Evropy v roce 2012 – 2014 zavést pilotní model sběru, pěstování a zpracování volně rostoucích rostlin, který bude sociálně a kulturně akceptovatelný, ekonomicky zajímavý a životaschopný a udržitelný pro životní prostředí projekt by měl zajistit udržitelné zdroje pro příjmy ohrožených skupin ve vybraných oblastech střední Evropy Kapitola 1

strana 3 Konkrétní cíle projektu v ČR zmapovat region Jižní Moravy z hlediska ohrožených oblastí (socio-ekonomická studie) oslovit zde místní obyvatele z cílové skupiny, tj. sociálně ohrožené (studie cílové skupiny) zmapovat volně rostoucí druhy rostlin vhodné pro zpracování (databáze rostlin, etnobotanická studie) Kapitola 1

strana 4 Konkrétní cíle projektu v ČR marketingová studie prodeje vybraných výrobků, jejich uplatnění na trhu návrh modelu udržitelného sběru vybraných druhů rostlin v regionech vzdělávací semináře – školící materiály, brožury Kapitola 1

Partneři projektu Lead Partner: Corvinus University of Budapest, Hungary PP2: WWF WORLD WIDE FUND FOR NATURE Hungary PP3: Village Local Authority Kunadacs, Hungary PP4: South-Transdanubian Regional Resource Centre Public Benefit Copany, Hungary PP5: Association for Development and Promotion of Podkarpackie Voivodeship “PRO CARPATHIA”, Poland PP6: Development Agency Kozjansko, Slovenia PP7: Local Community foundation of the Banjšice and Trnovo plate, Slovenia PP8: Mendel University in Brno, Czech Republic PP9: Regional Agrarian Chamber of The South Moravian Region Brno, Czech Republic

Výstupy projektu databáze, socio-ekonomicá analýza studie tradičních druhů rostlin vybudování kapacity strategie, nástroj a manuál film, letáky, studijní cesty identifikace cílových skupin a oblastí strategie trhu a příchozí generace 200 školených lidí nákup zpracovatelských zařízení a zaškolení principy trvalé udržitelnosti pro sběr a pěstování rostlin vývoj 6-7 testů zdrojů a management certifikace konečných produktů, vývoj obalů pro nejméně 7 produktů účast na trzích, jarmarcích, veletrzích a výstavách

Nejbližší aktivity MENDELU a RAK JMK vytipování regionů a ohrožených skupin, introdukce vhodných cílových skupin do činností spojených se sběrem, pěstováním a zpracováním pořízení kondenzační sušárny na rostliny, zeleninu, ovoce a houby školení sběračů, uživatelů sušárny, studijní cesty část filmu, školící materiály účast na výstavách, jarmarcích (SALIMA, TECHAGRO, FLORA, Zlatá chuť Jižní Moravy) propagace projektu (webové stránky MENDELU a KIS JMK, tiskové zprávy, odborné články)

Kontakty Ing. Gabriela Růžičková, Ph.D. Ing. Blanka Kocourková, CSc. Ing. Jaromír Musil, Ph.D.