Komunikační systém lokalit HN v ploše Ing. Stanislav Borecký 30. října 2006.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Advertisements

Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Připojení k internetu.
K-base – Středočeská alternativa Freebase
Komplexní řešení metropolitních sítí
03/04/2017 SIP trunking AASTRA 5000 R53.
Regionální knihovní systém Clavius REKS
Exchange 2013 – Autodiscover - přehled
Vypracoval: Jiří Hlaváček
D03 - ORiNOCO RG-based Wireless LANs - Technology
Počítačové sítě.
eGovernment – aplikace principů v ISKN
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-3-20.
Jaromír Šlesinger, HEWLETT-PACKARD s.r.o.
ANECT a.s. Komunikační systém lokalit HN v ploše
Název projektu : Modernizace výuky Grantový projekt : CZ.1.07/1.1.16/ Multimediální učební materiál pro výuku předmětu automatizace Téma : PLC SIMATIC.
Definování prostředí pro provozování aplikace dosud jsme řešili projekt v obecné rovině aplikace bude ovšem provozována v konkrétním technickém a programovém.
Adresářová služba Active directory
Zlín - květen 2006 Regionální knihovní systém Clavius REKS firma LANius s.r.o.
Služba provozu koncových stanic Co, jak, za kolik...
Seminář 8 VLAN routing Srovnání směrování tradičního a VLAN routingu
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Tomáš Gec Krajská knihovna Vysočiny v Havlíčkově Brodě.
Univerzální přípojka koncepce a realita Miroslav 30.březen 2004.
Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
CCNA 2 3. Network Upgrade. CCNA2: 3. Network upgrade 1. krok: Analýza současného stavu  počet uživatelů  vybavení  předpokládaný růst sítě  internetové.
ePraha - MepNet1 Neveřejná datová síť MePNet Ing. Zdeněk Záhora Magistrát hl. m. Prahy, odbor informatiky.
Štěpán Šípal. Téma hodiny Přidělování IP adres dříve Organizace zajišťující přidělování IP DNS záznamy a registrace domény Opakování.
DATOVÁ SÍŤ NP A CHKO ŠUMAVA
17. března 2003 Univerzální přípojka – brána do IVS Miroslav Nováček Libor Neumann.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury veřejné správy (KIVS) Ing. Lubomír Moravčík
BIS Firewall Roman Danel VŠB – TU Ostrava.
Firewall.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_168_IT 9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Vyhodnocení převodu IISSDE na obce s rozšířenou působností Ing. Karel Vybíral Odbor informatizace veřejné správy MV
Mobilní kancelář (…nejen pro velké firmy) Vladimír Wojnar Microsoft Solutions HP.
POČÍTAČOVÉ SÍTĚ ADRESA. Identifikace v síti  IP adresa - je jednoznačná identifikace konkrétního zařízení (typicky počítače) v prostředí sítě (Internetu).
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-16.
Krajský úřad Libereckého kraje
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
Současný stav a další rozvoj Tomáš Martinek Zlínský kraj.
Základy informatiky část 6
EGovernment Struktura služeb a řešení. Obsah 1.Požadavky KIVS a řešené problémy 2.Vývoj koncepcí 3.Stávající KIVS a její rozvoj v souladu s koncepcemi.
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
Základní informace o síti Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských.
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE RNDr. Jiří Malátek Zástupce ředitele OIVS MV
Síť a MS Windows.
PREZENTUJÍCÍ Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina na podporu systémové výstavby a financování datových úložišť veřejné správy na území kraje Vysočina Petr.
Seminář - routing Směrování Pojmy IP adresa
Telefónica O2 - informační a komunikační řešení
Doména Windows Serveru Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
Projekt internetizace knihoven současný stav a budoucnost Matěj Vala.
Nový KIVS Technologická část
1 Seminář 6 Routing – směrování –Směrování přímé – v rámci jedné IP sítě/subsítě (dále je „sítě“) – na známou MAC adresu. –Směrování nepřímé – mezi sítěmi.
1 © AGIT AB Telemedicína Brno března 2008 v Brně Od bezfilmových nemocnic k bezfilmovému Ústeckému kraji Martin Zeman, Aleš Daniel, Jan Pejchal.
Wifi, LAN a internet v elekt. drátech Počítačové sítě naší školy.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Technologické centrum ORP Tišnov Jiří Dospíšil, vedoucí OSVV Ing. Dušan.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně AUTOR: Bc. Petr Poledník NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Počítačové systémy ČÍSLO.
Audit a řešení problémů v počítačové síti. Rozdělení údržby 1. Vzdálený dohled a monitoring celé sítě 2. Pravidelné prohlídky jedním přiděleným servisním.
Internet - historie.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r. o., Orlová Lutyně
Živočichopis (taxonomie) sítí
TÉMA: Počítačové systémy
Seminář - routing Směrování Pojmy IP adresa
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Ing. Rostislav Babarík Úloha a postavení Ministerstva informatiky ČR ve vztahu k územním samosprávám Ing. Rostislav.
Centrální místo služeb 2.0
Transkript prezentace:

Komunikační systém lokalit HN v ploše Ing. Stanislav Borecký 30. října 2006

Základní informace o WAN MPSV

Požadavky na komunikace agendy HN Komunikace vyhrazenou VPN ve WAN MPSV přímo do datového centra HN Zabezpečení WAN MPSV využitím FW vlastností směrovačů a nastavení Access listů Možnost připojení společných magistrátních/krajských sítí WAN Možnost plnohodnotné integrace pracovních stanic do sítí LAN úřadů Dohled a servis komunikačního systému zajištěn po hraniční směrovač WAN MSPV Nouzový způsob komunikace do centra HN i přes Internet

Princip připojení pracovišť HN

Typické formy řešení - základní forma připojení pracoviště HN

Typické formy řešení - pracoviště HN spolu s pracovištěm DiP/KM ÚP

Typické formy řešení - pracoviště HN v místní/městské síti

Zkušenosti z připojování pracovišť HN Projekční práce  Příprava řešení podle reálných podmínek  Nejčastější problémy:  neúplné nebo nepřesné informace v dotaznících  změny v již vyprojektovaných lokalitách Budování KI  Zřizování KI – využití existující HTS nebo nová od MPSV  Zřizování služby ADSL – MPSV  Nejčastější problémy:  nepřesné nebo neúplné informace v žádostech o zřízení KI (místnost, poschodí, …),  nepřesnosti v čísle HTS nebo referenčních číslech (specifický symbol),  zabezpečení přístupu do místa instalace i mimo běžnou pracovní dobu,  zakončení HTS v jiném místě než bude umístěno koncové zařízení WAN MPSV. Instalační práce  Instalační termíny ohlašovány předem telefonicky  Fyzická přítomnost technika na místě  Instalační práce KI obsahují pouze připojení pracoviště HN do WAN MPSV a nezbytné napojení do LAN  Nejčastější problémy:  zabezpečení přístupu do místa instalace i mimo běžnou pracovní dobu,  problémy s identifikací nových přípojek HTS (značení),  ověřování funkčnosti komunikací – v závislosti na vývoji aplikace (minimálně PING).

Připojení HN přípojkou ADSL – nově zřízená

Připojení HN přípojkou ADSL – poskytnutá

Připojení HN přípojkou ADSL – poskytnutá+PBx

Nastavení stanic HN – výchozí brána  Výchozí brána v konfiguraci TCP/IP protokolu nastavena na IP adresu směrovače MPSV (např )  Veškerý provoz ze stanice jde přes směrovač MPSV  Provoz, který nesouvisí s HN je vracen na původní bránu LAN úřadu  Nevýhodné pro lokality se sítí LAN rozprostřenou ve více budovách

Nastavení stanic HN – směrovací záznam  Na směrovač MPSV jdou jen komunikace do centra MPSV  Výhodné pro lokality se sítí LAN rozprostřenou ve více budovách  Výhodné pro systémy s Doménami MS Windows a politikami  Příklad:  route add – p mask