Adresa: Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje Pražská 52b

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SPIS Systém Psychosociální Intervenční Služby
Advertisements

Kurzy k získání odborné způsobilosti pro JSDH
Školní rok 2011/2012. Školní poradenské pracoviště tvoří:  školní psycholožka  výchovné poradkyně  školní metodičky prevence.
ZÁSAHY HZS JMK V ROCE 2012.
Poslání Intervenčního centra
Azylové domy v Rakousku • 30 azylů pro ženy, které se staly obětí násilí a jejich děti • První azyl z roku 1978 ve Vídni • Nezávislé NGOs (neziskové organizace)
Konference S.A.D. BEZDOMOVEC – KDO TO JE? DOBRÁ PRAXE Azylový dům pro matky s dětmi.
(J)SDH Boskovice I Bc. Josef Jeniš.
REGISTRAČNÍ ČÍSLO: CZ.1.07/2.4.00/ NÁZEV PROJEKTU: VZNIK A ROZVOJ PARTNERSKÉ SÍTĚ PRO REALIZACI STÁŽÍ A APLIKOVANÉHO VÝZKUMU KATEDRY PSYCHOLOGIE.
Lidský faktor v dopravě!
Český červený kříž Oblastní spolek Chrudim
Jednotky požární ochrany
Metodická pomůcka pro JSDH obcí Jihomoravského kraje.
Projekt: Integrace na druhou - šk.r. 2010/2011 Plánované projektové aktivity PPP FM v nejbližším období: a)Aktivita č.1 - Společné dílny: pedagog - šk.
Vyhodnocení činnosti psychologického pracoviště HZS Jihočeského kraje za rok 2008 Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje, Pražská 52b, České.
Vyhodnocení činnosti psychologického pracoviště HZS Jč. kraje za rok 2010 Adresa:Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje Pražská 52b České Budějovice.
Nouzové přežití obyvatelstva a humanitární pomoc
1 Nabídka ke spolupráci v oblasti metodiky škol a školských zařízení Nabídka ke spolupráci v oblasti metodiky škol a školských zařízení Přátelské setkání.
Poradenský proces v programech všeobecné primární prevence rizikového chování Markéta Exnerová Vedoucí Centra primární prevence Semiramis o.s. PPRCH 2009.
PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ POMÁHÁ INKLUZÍVNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY.
Regionální péče v Praze
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Program 1. pracovního semináře Financování internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod.
Taktická a prověřovací cvičení
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice
DOBROVOLNÍCI V HOSPICI
Školní poradenské pracoviště
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Cvičení složek IZS „KV Aréna“
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
ohroženým domácím násilím
Studijní den ERC – duchovní služba ve zdravotnictví – ÚVN Praha - Střešovice mjr. Mgr. Pavel Ruml Motol
Krajské sdružení Okresní sdružení.  29. března - shromáždění představitelů OSH (pořádá okres Vsetín)  26. dubna 21. hasičská pouť na Sv. Hostýn  5.
1)Získání odborné způsobilosti v kurzech V-40. 2)Možnost získání odborné způsobilosti v kurzu V-40 formou e-learningu. 16 hod. výuky pomocí prezentací.
Spolupráce Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje s dobrovolníky nestátních neziskových organizací Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje mjr.
Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. 1.
Organizační členění ÚO
Jednotky požární ochrany
Tříleté zkušenosti se zapojením do paliativní péče v rámci psychické podpory pacientů i rodinných příslušníků Mgr. Milena Malá, Zdravotní klaun, o. p.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Ing. Jana Moravcová
Rozvoj praktické výuky studentů psychologie sociální pedagogiky a poradenství: Shrnutí činnosti dvouletého působení Akademického centra poradenství a supervize.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Administrativní náležitosti zřizování JSDHO
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
Obec - jednotka PO zřizovaná obcí plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje říjen 2007.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
Praxe ve školní psychologii Školní psychologie jako aplikovaná psychologická disciplína.
Seminář OBP MV: Psychosociální podpora uniformovaných složek – evropská vodítka a trendy Praha
1 Komunikace VZ s operačním střediskem. 2 Při komunikaci mezi VZ a OPIS je nutné vycházet ze zásad, které jsou uvedeny ve vyhlášce č.247/2001 a č.328/2001.
Standardy psychosociální krizové pomoci a spolupráce zaměřené na průběh a výsledek plk. PhDr. Zuzana Vrbová, kpt. Mgr. Martina Čapková MV - generální ředitelství.
Odborná příprava JSDHO Z měny v roce 2014 mjr. Ing. Jan Kolář HZS Plzeňského kraje, ÚO Plzeň, únor 2014.
Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Ostrava © Bílý kruh bezpečí, o. s.
Koncept praxí a stáží1 Úvodní setkání pro studenty PSY 415 Praxe a stáže (psychologie práce)
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
ŠPP - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. ČLENOVÉ ŠPP  Výchovné poradkyně Ing. Milada Chamillová, Mgr. Pavlína Chovancová  Metodičky prevence Ing. Jana Josefíková,
ČINNOST PANELU HO ÚSTECKÉHO KRAJE V ROCE 2016
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
Seminář pro výchovné poradce SŠ
FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
HORSKÁ SLUŽBA ČR First Responders Bc. Michal Janďura, DiS. Prášily 2018 Horská služba ČR, o.p.s. Tel.:
Michaela Borovanská, Jana Malíková
Náhradní rodinná péče v Moravskoslezském kraji
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Transkript prezentace:

Vyhodnocení činnosti psychologického pracoviště HZS Jihočeského kraje za rok 2009 Adresa: Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje Pražská 52b 370 04 České Budějovice Psycholog: PhDr. Marie Mezníková Asistentka: Jana Váchová Telefon: 387 005 315, 950 230 315 387 005 316, 950 230 316

HZS ČR – 2009

DIAGNOSTICKÁ ČINNOST počet všech vyšetření v laboratoři JčK Celkem – 98 Uchazeči: 66 Přeřazení na funkci strojník 17 VŘ: 1 vyš. pro MP: 14

Počty vyšetření v laboratoři JčK pro jednotlivé kraje

DIAGNOSTICKÁ ČINNOST psychologické laboratoře UCHAZEČ – HASIČ: pro Jč.kraj: celkem: 16 osob.způs.: 14 osob.nezpůs.: 2 = 12,5%

DIAGNOSTICKÁ ČINNOST psychologické laboratoře DENNÍ PŘÍSL.+112: pro Jč.kraj: celkem: 21 osob.způs.: 18 osob.nezpůs.: 3 = 14,3%

DIAGNOSTICKÁ ČINNOST psychologické laboratoře Výběr stávajících příslušníků-přeřazení na funkci STROJNÍK: pro Jč.kraj: celkem: 11 osob.způs.: 11 osob.nezpůs.: 0

DIAGNOSTICKÁ ČINNOST psychologické laboratoře VÝBĚROVÁ ŘÍZENÍ: 1 vyšetření pro ÚO Strakonice

CELKEM PROVEDENÁ VYŠETŘENÍ pro Jč. kraj – 63 vyšetření

Výběr uchazečů - na funkci HASIČ – 16 vyšetření

Výběr uchazečů – denní přísl. + 112 - 21 vyšetření

Výběr stávajících hasičů - přeřazení na funkci (STROJNÍK) – 11 vyšetření

PORADENSKÉ SLUŽBY počet klientů 12 počet intervencí 26 Problematika: osobní 15 profese 5 rodinná 6

KONZULTACE Konzultace – diplomové práce a další studentské práce, psychologická problematika v oblasti HZS Konzultace 22 Počet hodin 14

Poskytnutí posttraumatické intervenční péče Příslušníkům HZS ČR v souvislosti s výkonem služby - počet intervencí: 10 - počet klientů: 6 - počet hodin: 5 Nabídnuté a nevyužité intervence: 3 Psychosociální pomoc obětem MU - počet akcí: 6 - počet klientů: 53 - počet intervencí: 20

Výjezd psychologa na místo události – sebevražda - počet akcí psychologa s příjezdem policejního vyjednavače: 1 - vyjednávání tel.: - spojeno z OPIS: 4 - přímý kontakt ze strany suic.: 2

Odborné přednášky, besedy pro příslušníky HZS ČR Odb. přípr. ve směnách (psychol.služba, stres, PPP…) 32x Odb. přípr. denních příslušníků – seznámení s psychologickou službou - Prachatice Velitelský den – J. Hradec Porada ředitelů ÚO – aktuality psychologické služby Kurs PPP pro členy týmů HZS Jihočeského, Libereckého a Ústeckého kraje (2 dny) Odborná příprava týmu JčK – duchovní péče o oběti MU (1den) Kurs pro velitele stanic HZS Vysočina (2 dny) Podíl na odb. přípr. TPP HZS Vysočina – zkušenosti TPP JčK, povodně - Stáž psychologů sousedních krajů

Výuka na OU PO Borovany VPP1 – 16 hod. TŘA – 2x 5 hod. TŘB – 2x 2 hod. STA – 5x 4 hod. NOV – 2x 3 hod.

Pro jiné organizace, veřejnost, školy aj. Školení JPO5 – Psychosociální pomoc – Lhota u Borovan, Strakonice ZZS Písek – Přístup k problémovým pacientům, duševní hygiena Psychosociální tým JčK (neziskové org.) – průběžné vzdělávání JČU – ZSF: seminář – Psychologie v krizových situacích Stáž studenky psychologie FF UK

Absolvované stáže na útvarech Psycholožka: PS Č.Budějovice – 24 hod. PS Kaplice – 12 hod. PS Týn n/Vlt. – 12 hod. Asistentka: PS Týn n/Vlt. – 12 hod.

„V nemocném těle churaví i duše“ Publikační činnost PhDr. Mezníková Marie, Zdravotnické noviny 9/2009: „V nemocném těle churaví i duše“

JINÉ ČINNOSTI Psycholožka: povodně v JčK: ve spolupráci s ČČK koordinace psychosociální pomoci, vč. uzavíracího setkání podíl na řešení vztahových problémů na požární stanici Asistentka: evidence úrazů a vedení dokumentace povodně v červnu 2009 (Strunkovice n/Bl. – 6 osob, Volyně cca 10 rodin společně s Červeným křížem)

PŘEHLED AKTIVIT ČLENŮ TÝMU POSTTRAUMATICKÉ PÉČE HZS JčK I. KOLEGIÁLNÍ PODPORA – počet kontaktů: a) vyžádaných osobně 25 b) vyžádaných nadřízeným 2 c) odmítnutých 3

témata, jichž se podpora týkala: osobní: rodinné problémy problémy v manželství – ve vztahu problémy s dítětem pracovní problémy v souvislosti s výkonem služby – např: zranění kolegy po těžké DN rodinného příslušníka obava z vyšetření při změně zařazení traumatizující zážitek od zásahu, nespavost rozhovor v rodině pozůstalých obvinění z nezvládnutí profesní odbornosti strach při zásahu, obavy ze zásahu jiné: pomoc kolegovi při sdělování úmrtí dítěte po DN podpora v souvislosti s policejním vyšetřováním

II. POMOC OBĚTEM MU V SOUVISLOSTI S ČINNOSTÍ HZS počet událostí: 19 počet osob – rodin: 70 osob – 24 rodin Události: povodně - Volyně, Strunkovice n/Bl., Husinec požár domu požár bytu DN OA x vlak, DN OA x autobus, DN tří OA otevírání bytů utonulý student účast s pozůstalými výjezd na upálenou osobu uklidnění dětí při DN vysvětlení činnosti a uklidnění účastníků při většině MU

III. ŠKOLENÍ školení velitelů a členů jednotek SDHO při cyklické přípravě školení v oblasti první psychické pomoci na OU PO Borovany (kurs VPP 1) školení členů SDH školení o posttraumatické péči při velitelském dni školení směny v rámci odborné přípravy