Internetové připojení, práce s internetem Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Začínáme s WiFi. WiFi technologie • b – rychlost až 11 Mb/s • g – rychlost až 54 Mb/s • h – rychlost až 54 Mb/s, pásmo 5 GHz (2004)
Advertisements

DIAL – UP ISDN ADSL kabelová televize bezdrátové (WiFi) mobilní
Připojení k internetu.
Webové nástroje, komunikace
INTERNET A ELEKTRONICKÁ POŠTA
„ EU peníze školám“ Projekt DIGIT – digitalizace výuky na ISŠTE Sokolov reg.č. CZ.1.07/1.5.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Textový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: březen.
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských Hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
INTERNET.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_08.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Internet Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí pro.
Základy informatiky Internet Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Elektronická pošta Elektronická pošta ( ) je obdobou běžné pošty a umožňuje přijímat a distribuovat dokumenty v textové podobě na jednu nebo více.
Počítačové viry a jiné hrozby
Tutoriál eKnihy ~ Stahování
INTERNET - TERMINOLOGIE
Ukládání dat, a spam INTERNET Ukládání dat, a spam.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_247 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Aplikace VT v hospodářské praxi internetové technologie Ing. Roman Danel, Ph.D. VŠB – TU Ostrava.
Technologie GPRS >Roman Slowioczek Specialista pro GPRS technologii Oskar.
INTERNET - Je počítačová síť celosvětového rozsahu, spojující stovky zemí, miliony počítačů a miliony uživatelů.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Seznámení s internetem Autor:
Informatika - prezentace
Internet.
Internet.
Jméno autora: Mgr. Vlasta Kollariková Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_02_OSVZ_ZSVb Ročník: I. Vzdělávací oblast: Společenskovědní.
Internetové služby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
MS Internet Explorer Prohlížeč – zobrazuje www stránky Obsahuje:
INTERNET Dana Kalousková ZŠ TGM Hodkovice n. M. Použitá literatura:NAVRÁTIL P.:Internet pro školy, Computer Media, Prostějov 2001, ISBN:
Moduly ECDL M7_Internet
Bezpečí a počítače Počítače škodlivé programy - malware Internet komunikační praktiky Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE,
NEBOLI. Pojem elektronické bankovnictví Podstatou je elektronické jednání mezi klientem a finanční institucí. Podstatou je elektronické jednání mezi klientem.
Poplašné zprávy a otravná pošta Poplašné zprávy  Hoax: Poplašná zpráva, která varuje před neexistujícím nebezpečím Falešná zpráva žádající o pomoc.
INTERNET Možnosti připojení.
Možnosti připojení k Internetu ve Velkém Meziříčí
Spolupráce aplikací MS Office Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
2N® EasyGate PRO. 2N® EasyGate PRO 2N® SmartGate UMTS.
ANOTACE Prezentace obsahuje informace o etickém chování při elektronické komunikace a nebezpečí při elektronické komunikaci. Druh učebního materiáluDUM.
Informační a komunikační technologie
HYPERTEXTOVÉ ODKAZY V PowerPointu 2010.
Základy práce s PC , SB 104, 9.15 – h doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. kancelář: NB 246.
INTERNET VE VZDĚLÁVÁNÍ
Síť a MS Windows.
Uživatel počítačové sítě
9. ročník SÍTĚ. OSOBNÍ POČÍTAČ Počítač jednotlivce Soukromá data a soubory.
INTERNET Mgr. Petra Toboříková. Internet = celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí –WWW (text, grafika a multimédia - hypertextové odkazy)
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název DUMuINF S.
8. ročník PRÁCE S INTERNETEM. Všechny www stránky jsou napsány kódem HTML – HyperText Markup Language. Prohlížeč tento kód přeloží a výsledek zobrazí.
Další služby internetu Šablona 32 VY_32_INOVACE_7_10_Další služby internetu.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_ÚVOD- ETIKETA_PREZENTACE_01 Název školyStřední škola.
J AK PRACOVAT S INTERNETEM Mgr. Marie Kardová leden 2014.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_14 Název materiáluPřímé bankovnictví.
Pojmy internetu - test Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2013.
Připojení k internetu Jakub Adam, 9.B GPRS General Packet Radio Service (GPRS) je služba umožňující uživatelům mobilních telefonů GSM přenos dat a připojení.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák Název: VY_32_INOVACE_02_Inf6 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Připojení k.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_8B_3B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:8. Tematický okruh,
Anotace: Prezentace je určena žákům 5. ročníku, slouží k seznámení žáků s internetem, jeho nejčastější používání, varování před některými nástrahami a.
Název šablony: ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast/oblast dle RVP: Člověk a společnost Okruh dle RVP:
Počítačová bezpečnostPočítačová bezpečnost -je obor informatiky, který se zabývá zabezpečením informací v počítačích (odhalení a zmenšení rizik spojených.
Možnosti připojení k internetu
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_11
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
INTERNET - TERMINOLOGIE
INTERNET - TERMINOLOGIE
Informatika INTERNET ISŠ SEMILY Zpracoval: Vít Rutkovský
Předmět: Informatika Ročník: VI.
Informatika Internet.
Transkript prezentace:

Internetové připojení, práce s internetem Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.

Internetové připojení ADSL (VDSL) pomocí telefonní linky připojení přes kabelovou televizi bezdrátové (statické, mobilní) – mobilní internet do notebooku – USB modem (GPRS, EDGE, CDMA, 3G, LTE), datové limity – mobilní internet v mobilním telefonu – datové limity – bezdrátová technologie (satelitní, rádiová – 5 GHz, 10 GHz) optické sítě televizory s internetem (budoucnost)

Práce s internetem Zabezpečení a šifrování dat stránky s přístupem https – zabezpečený protokol (např. internetové bankovnictví) potvrzení přístupu na tyto stránky odsouhlasením je možné nainstalovat certifikát (nejdříve prohlédnout) šifrování souborů (např. v ech)

Práce s internetem Ukládání dat z internetu uložení kompletní www stránky (pr. tlačítko myši, úplná www stránka) uložení www stránky – pouze textové, bez obrázků uložení obrázku z www stránky – formát gif, jpeg (pr. tlačítko, uložit obr. jako) uložení dalších souborů z internetu – klepneme na odkaz levým tlačítkem (uložit nebo otevřít) – klepneme na odkaz pr. tlačítkem (uložit cíl jako)

Práce s internetem Netiketa sbírka pravidel, jak se chovat v internetovém světě – dodržujte pravidla slušnosti jako v běžném životě – nerozesílejte spamy (nevyžádané y) – nešiřte hoaxy (poplašné zprávy) – neporušujte autorská práva – pomáhejte v diskuzích – respektujte soukromý druhých celý obsah naleznete zdezde

Práce s internetem Hoax, spam hoax – jeho projevy – upozornění před nebezpečným virem – výzva k dalšímu rozesílání – důvěryhodné organizace varují – seznam těchto zpráv je na spam – nevyžádané zprávy zvláště reklamního charakteru – rozesílání spamu je zakázáno zákonem č. 480/2004 Sb. (pro rozesílání je potřebný souhlas)