Projekt: Integrace na druhou - šk.r. 2010/2011 Plánované projektové aktivity PPP FM v nejbližším období: a)Aktivita č.1 - Společné dílny: pedagog - šk.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt EU – OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Advertisements

Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Černoch Michal Školoudová Lenka
Školní projekt ZŠ Smetanův okruh 4, Krnov
Pololetní zhodnocení průběhu projektu Chci zůstat ve škole, reg. č. CZ.1.07/1.2.33/ za období září 2013 – leden 2014.
Města ČR – orientace na mapě
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji
TUL H 32 Setkání realizátorů inovace předmětů 4.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
Termín: vždy první středa v měsíci Začátek: 9 30 hod Vstupné: 20,-Kč - výstava čertů vyrobených rodiči s dětmi doma Termín: začátek prosince - Mikulášská.
Časová dotace:16 hodin měsíčně. možnost konzultace problémů souvisejících se speciálními vzdělávacími potřebami žáků vytváření podmínek pro integraci.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků základní.
Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.
ROZVÍJEJÍCÍ AKTIVITY V PROCESU VÝUKY V PRAXI
Centrum vzdělávání pedagogů odborných škol. Zahájení projektu: Ukončení projektu: Délka realizace projektu:19 měsíců.
„Přírodní vědy moderně a interaktivně“ „Natural Sciences in Modern and Interactive Way“ Město Orlová.
Prezentace školy.
ARITMETICKÁ POSLOUPNOST I
PROJEKT: RIZIKA PŘESTUPU DĚTÍ MATEŘSKÝCH ŠKOL DO ZÁKLADNÍ ŠKOLY A JEJICH ŘEŠENÍ ZAVÁDĚNÍM NOVÝCH VYUČOVACÍCH FOREM, METOD A POSTUPŮ, VČETNĚ VYUŽITÍ ICT.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Jak se cítím… A –hurá už jsem tady B – já to zvládnu C – proč zrovna já jsem vyvolený.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Integrace romské komunity v Moravskoslezském.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
Podpora poradců Podpora poradců
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
Vzdělávací program N/01 Sociální práce pro absolventy všech typů středních škol s maturitou 3leté denní a 3a1/2leté dálkové studium ukončené absolutoriem3leté.
EDITOR BY: SPRESS 15. ledna ledna ledna 2015.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Integrace na druhou PPP FM - Terapeutické techniky – školní rok 2010/2011 Od začátku září 2010 probíhalo ve Frýdku-Místku vzdělávání a odborná metodická.
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
ŠKOLY PRO REGION modernizace ŠVP ZV v českorakouském příhraničí Novohradska registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.10/ Datum zahájení projektu:
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Úřad práce ve Frýdku-Místku Semináře o možnostech dalšího vzdělávání pro dospělé občany Ing. Renáta Tylečková Úřad práce ve Frýdku-Místku Praha
Masarykova základní škola
Realizace KA 02 v rámci projektu„Nadané dítě.eu“ - v březnu 2010 začala být realizována příprava týmu psychologů se v Hradci Králové uskutečnilo.
Nejprve provedeme výpočet v závorce
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Minimální preventivní program školy
Závěrečná konference Hodnocení aktivit a činností projektu Integrace na druhou Partner: Pedagogicko-psychologická poradna,Opava, příspěvková organizace.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Logopedická prevence v Olomouckém kraji CZ.1.07/1.2.27/ SCHOLA SERVIS – zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a středisko služeb.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Projekt Rozvoj školských poradenských pracovišť v číslech Analýza měsíčních výkazů o činnosti školních psychologů/speciálních pedagogů a pracovníků Poradenské.
II. Metodický výklad výzvy. Cíl oblasti podpory 1.1 Podpora výuky cizích jazyků a v cizích jazycích ve školách a školských zařízeních. Výzva č. 55 je.
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Třídní učitel Mgr. Zdeněk Bažant
Implementační projekt KAP
Setkání členů Řídícího výboru MAP SO ORP Beroun
Město Choceň Podpora integrace a inkluze ve školách a školských zařízeních Města Choceň CZ.1.07/1.2.00/ ČERVENC 2014.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Plánování prvních kroků
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Podzimní setkání zástupců CKP 7. listopadu 2017 Hotel Prokopka, Praha
Š A B L O N Y II.
Centrum kolegiální podpory CKP
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Transkript prezentace:

Projekt: Integrace na druhou - šk.r. 2010/2011 Plánované projektové aktivity PPP FM v nejbližším období: a)Aktivita č.1 - Společné dílny: pedagog - šk. psycholog nebo spec. pedagog + ind. integr.žák + jeho rodič a)Aktivita č. 2 – Terapeutické techniky: nácvik a a zavádění do praxe škol

Aktivita č. 1 – Společné dílny Společné dílny: v trvání 2 hod., 4x za projekt na každé spolupracující škole, skupina pěti IIŽ a jejich rodičů. Konkrétní přínosná spolupráce s pracovníky PPP FM: osobní, telefonická či ová konzultace návrhu obsahu jednotlivých dílen metodická pomoc a podpora účast při jejich realizaci nabídka následné supervizní pedagogické reflexe nabídka návrhu další navazující odborné péče IIŽ (účastníka dílen)

Aktivita č. 1 – Společné dílny Zapojené základní školy školy spadající pod PPP FM: Poř.čís. : název: 1 Masarykova ZŠ a MŠ Český Těšín, Komenského ZŠ Dany a Emila Zátopkových Třinec 3 ZŠ Český Těšín, Slezská ZŠ Orlová-Lutyně Mládí ZŠ Orlová-Lutyně U Kapličky ZŠ Karviná Ráj, U Lesa ZŠ a MŠ Prameny, Karviná 8 ZŠ a MŠ Český Těšín, Masarykovy sady ZŠ Havířov-Město, Žákovská 1/ ZŠ Frýdek-Místek, ČSA 570

Aktivita č. 2 – Terapeutické techniky a)Nácvik terapeutických technik – druhý běh, techniky se zaměřením na komunikaci a hudební tvorbu. Termíny nácviku – skup. C: 8.9., 22.9., 6.10., Termíny supervizních setkání: a Termíny nácviku – skup.D: 13.9., 29.9.,13.10., 3.11., Termíny supervizních setkání: a b) Zavádění využití terapeutických technik v praxi – školní rok 2010/2011

Aktivita č. 2 – Terapeutické techniky Terapeutické techniky zaměřené na komunikaci a hudební tvorbu – první skupina (C) zahájení , druhá skupina (D) zahájení Pedagogové, kteří absolvovali vzdělávání terapeutických technik se zaměřením na relaxaci a výtvarnou tvorbu, budou zavádět tyto techniky v prvním pololetí šk. roku 2010/2011. Na každé spolupracující škole vznikne 1 skupina 5 – 10 žáků v rámci volnočasových aktivit. Trvání 1 hodina týdně, nebo 2 hodiny co 14 dní. Zahájení v září 2010.

Aktivita č. 2 – Terapeutické techniky Záznam využití terapeutických technik v praxi Formou evidenčního listu žáků podpořených v rámci projektu, který bude obsahovat jméno a příjmení žáka, rok narození, třídu, termíny využití terapeutických technik. Odevzdání evidenčního listu na PPP F-M 2x za pololetí, k a k Evidenční list bude zaslán v nejbližší době všem zúčastněným školám s vysvětlením záznamu. Pedagogové za celé období vyhotoví zápis využití terapeutických technik, shrnutí a zhodnocení využití na jejich škole. Odevzdání PPP F-M do konce ledna 2011.

Aktivita č. 2 – Terapeutické techniky Pedagogové, kteří absolvují terapeutické techniky se zaměřením na komunikaci a hudební tvorbu 9–12/2010, budou zavádět techniky v druhém pololetí školního roku 2010/2011 stejným způsobem a za stejných podmínek jako jejich kolegové v prvním pololetí. Zahájení zavádění těchto terapeutických technik v rámci volnočasových aktivit únor 2011, ukončení červen Odevzdání evidenčního listu na PPP F-M 2x za pololetí, k a k Pedagogové za celé období vyhotoví zápis využití terapeutických technik, shrnutí a zhodnocení využití na jejich škole. Odevzdání PPP F-M do

Děkujeme Vám všem za dobrou spolupráci a těšíme se na její pokračování, přejeme hodně zdaru a elánu Za projektový tým PPP FM Mgr. Zdeňka Neničková