FAKULTA INFORMATIKY Botanická 68a, 602 00 Brno Díky tomu, že se na fakultě nachází část střediska Teiresiás, prošla budova z hlediska bezbariérovosti změnami.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
INTERNET PRO NEVIDOMÉ A SLABOZRAKÉ Služby veřejných knihoven zdravotně postiženým uživatelům PhDr. Ivana Štrossová Hradec Králové 26.března 2001.
Advertisements

ZŠ ŠTÍTINA 5. TŘÍDA.  DNES K NÁM DO ŠKOLY PŘIJEL TOM. JE MU 28 LET A OD NAROZENÍ JE TĚLESNĚ POSTIŽENÝ. TRPÍ MOZKOVOU OBRNOU.
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
INTELIGENTNÍ BUDOVY Doc. Dr. Ing. Michail Šenovský VŠB – TUO, FBI
Rekonstrukce historického areálu FF MU
Hodnocení domácího prostředí DEMO Zkušenosti z praxe
SOFTWARE operační systémy
Handicapovaní lidé a média
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Mezinárodní konference DOPRAVA BEZ BARIÉR
Komunikační techniky užívané v komunikaci sluchově postižených studentů s vyučujícími na vysoké škole Lenka Doležalová Brno, 2007.
Pět let existence Zvukové knihovny v KPBO Knihovna Petra Bezruče v Opavě.
Nová dimenze Vaší archivace Nová dimenze Vaší archivace.
PRÁVNICKÁ FAKULTA Děkanát PrF, Veveří 70, Brno Hlavní vstup
Seznam.gov.cz Seznam fyzických osob, podnikajících fyzických osob, právnických osob a orgánů veřejné moci, které mají zřízenu a zpřístupněnu datovou schránku.
Vsetín – město bez bariér
Bezbariérovost veřejné dopravy
KOMUNIKACE S NEVIDOMÝM
Ministerstvo Vnitra ČR DINASYS, s.r.o.
Úvod Obsahem této prezentace bude pojednání o technickém zhodnocení ◦ Co to technické zhodnocení je ◦ Jak se o technickém zhodnocení účtuje ◦ Jak se technické.
Úvod Proč studovat informatiku?
Natálka, Anička a Štěpánka
Streaming pomocí technologií FLASH
NAVRHOVÁNÍ STAVEB PRO SAMOSTATNÝ A BEZPEČNÝ POHYB NEVIDOMÝCH A SLABOZRAKÝCH OSOB Doporučený standard technický (ČKAIT) z r Nezajištěný prostor –
Žákovská prezentace Školní dílo
Bezpečný dům DOUBRAVAN Město ORLOVÁ. Výchozí stav objektu  Základní informace o objektu  Vývoj a změny v užívání objektu  Rekonstrukce bloku domu čp.
I sss I nternet, elektronické informační zdroje a s lužby pro o s oby se s pecifickými potřebami v knihovnách Zlata Houšková, Jana Vejsadová Internet ve.
Perský záliv, nazývaný též Arabský km 2, 91m hluboký Spojený Hormuzským průlivem s Ománským zálivem a Arabským mořem. Důležitá trasa pro ropné.
Bezbariérové mapy ZČU bezbariérově pomocí SVG?
SOŠ průmyslová a SOU strojírenské, Prostějov, Lidická 4
STUŽKONOSKAIII - areál asistenční péče Zadání DP 2005.
Úvod Proč studovat informatiku?
vertikální komunikace
obytné stavby 1.roč.APS FAST 8. Přednáška TYPOLOGIE BYTOVÉHO DOMU
Vítáme Vás na Pedagogické fakultě
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Elektrotechnika Název předmětu: AUTOMATIZACE (INTELIGENTNÍ BUDOVY- BEZPEČNOSTNÍ SYSTÉMY) Název a ID tématu: Průmyslová.
INFORMATIKA 7 Jak má vypadat textový dokument III2 - I7- 16.
INTEGRACE DÍTĚTE SE ZRAKOVÝM POSTIŽENÍM
Vývoj aplikace pro navigaci v Porubském areálu VŠB-TU Ostrava
STUŽKONOSKA 1- internát areál asistenční péče Zadání DP 2005.
Pronájem kanceláře v budově sauny Sauna ve sportovním areálu Kouty, Valašské Meziříčí Kancelář v 1. Patře Parkování Atraktivní lokalita.
Vzdělávání osob se zdravotním postižením na ZČU v Plzni - Ing. Petr Šika.
PV072 – Seminář z asistivních technologií Jaromír Plhák 1/22 Úvodní hodina© J. Plhák, PV072, Podzim 2012.
Rekonstrukce historického areálu FF MU Druhá etapa 2013 –
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM) Vládní výbor pro zdravotně postižené občany Národní rada osob se zdravotním postižením ČR Dagmar.
Materiálně-technický standard v sociálních službách Eva Capicarová.
Orlické hory pro všechny Cesta k certifikaci Nové Město nad Metují VÍTEJTE ! Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Dotazníkové šetření. Cílem ankety je zjistit potřeby obyvatel města Toužim, zlepšit přehled městských zastupitelů o vnímání jejich potřeb z hlediska poskytování.
Středisko handicapovaných studentů na VŠE V roce 2015.
Informace o projektuKontakt Skanska CZ a.s. Divize Pozemní stavitelství Čechy Murmanská 4/ Praha 10 - Vršovice tel.: fax: 267.
Petr Machovec.  Možnosti turistiky pro postižené ◦ Turistika s průvodcem ◦ Speciální značení ◦ Informace o schůdnosti a dostupnosti ◦ Doprava  Rozdělení.
Josef Konečný odstraňování bariér ze života nevidomých
Proces AREÁL. Uskutečněné kroky Duben / květen 2015 dotazníky Jaké vidíme potřeby na prostory v salesiánském centru? Červen 2015 výběr 4 nosných témat.
Humanitární aplikace informatiky Jaromír Plhák. Organizace hodin Jedno vybrané téma. Obecné informace k danému tématu studenti představí vlastní.
Pojďme se podívat do nové budovy píseckého Technologického centra… Fotografie: Vojtěch Nesvadba.
1.Diskriminace, která nás může potkat v životě
SLUŽBY KRAJSKÉ VĚDECKÉ KNIHOVNY V LIBERCI z hlediska technického vybavení Dana Petrýdesová.
Bezbariérová Knihovna města Hradce Králové
SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY Č. P
Google Sketchup (VI. Část)
Název: ADMINISTRATIVNÍ BUDOVA Vypracovala: Olga Merendová - VB 304
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
ATELIÉR I Azylový dům.
Problematika řešení potřeb zrakově postižených při mimořádných událostech zdolávaných hasičským záchranným sborem Kroměříž 2013 nstržm. Jaroslav Gondko.
Mapování přístupnosti a pražská Mapa přístupnosti
Pozvánka Brno, Filozofická fakulta, A. Nováka 1
ZVVZ NEMOVITOSTI, s.r.o. člen skupiny ZVVZ GROUP Ruce podané ekologii.
T-report Vyšetření genetického materiálu pacientů s vrozenými změnami chromosomů Anna Vichrová v Brně 2018.
Výstavba Multisportovního centra „Owl Gym“ březen – duben 2019
Transkript prezentace:

FAKULTA INFORMATIKY Botanická 68a, Brno Díky tomu, že se na fakultě nachází část střediska Teiresiás, prošla budova z hlediska bezbariérovosti změnami k lepšímu. Fakulta informatiky nabízí celkem dobré bezbariérové prostředí.

FAKULTA INFORMATIKY Botanická 68a, Brno Hlavní vstup Podle obrázku by se dalo říci, že hlavní vchod je bezbariérově zpřístupněný pomocí schodišťové plošiny, jenže situace je složitější. Toto zařízení je sice funkční, ale z důvodu nevhodné instalace je vždy nutná asistence druhé osoby. Zadní vchod Navíc musí být obalena polystyrénem, protože má ostré vyčnívající hrany a nevidomým studentům komplikuje přístup do budovy.

FAKULTA INFORMATIKY Botanická 68a, Brno Častěji se využívá bezbariérový přístup ze zadní strany budovy. Před bránou se nachází kamerový systém se zvonkem. Po zazvonění vrátný na dálku bránu otevře. Potom se student dostane do areálu fakulty. Tady projde venkovním centrálním prostorem do nejbližší budovy „C“, kde se nachází velký výtah. Tímto výtahem se dostane do všech poschodí budovy. Jednotlivá podlaží jsou bezbariérové (dveře nemají prahy, podlaží nejsou odstupňované ani víceúrovňové,…) Brána Vnitřní nekrytý prostor fakulty

FAKULTA INFORMATIKY Botanická 68a, Brno Budova je vybavená několika výtahy, které jsou přizpůsobené pro tělesně postižené. Pro nevidomé braillovo písmo a pro neslyšící zvukové signály. Braillovo písmo Výtahy

FAKULTA INFORMATIKY Botanická 68a, Brno Do budovy „D“ jsou nainstalované dvě schodišťové plošiny, čímž studenti získali přístup do poslucháren. Z uživatelského hlediska však šlo nalézt mnohem vhodnější řešení než zmiňované plošiny. Budova „D“ Schodišťová plošina

FAKULTA INFORMATIKY Botanická 68a, Brno Celkové zhodnocení: V budově jsou toalety pro tělesně postižené. Výtahy jsou v pořádku. Vůči bezbariérovosti budovy nemám moc výhrad, škoda jen, že se imobilní student do budovy samostatně dostane pouze zezadu. Tam mi vadí i to, že prostor, přes který student přechází do budovy, není nijak krytý. Problematika hlavního vstupu s nevhodně nainstalovanou schodišťovou plošinou se nedaří úspěšně vyřešit. Líbí se mi, že fakulta se potřebám tělesně hendikepovaných přizpůsobila a student se dostane téměř všude.