9/15/2014Projekt FR-TI3/765 byl financován MPO z programu TIP 1 Projekt FR-TI3/765 Modulární bezdrátový systém vzdáleného monitorování pacientů a osob.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Ing. Stanislava Správková
Černoch Michal Školoudová Lenka
Kolik opravdu stojí veřejná správa?
MIGRACE SYSTÉMU ALEPH A IMPLEMENTACE PRIMO V KNIHOVNĚ ANTONÍNA ŠVEHLY Setkání uživatelů Aleph, Brno Veronika Synková (ÚZEI KAŠ), Martin.
ARBES FEIS [BI] ARBES Technologies, s.r.o.
Harmonogram implementace IS v běžné praxi - informatika ZMVS.
Úvod do počítačových sítí Úvod. Úvod do počítačových sítí •Úvod, síťové protokoly, architektury,standardy •Fyzická úroveň •Linková úroveň •Lokální počítačové.
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Jan Syrovátka Jiří Hradský.  Výrobní program orientovaný na výrobu knih pro české i zahraniční nakladatele  Nabízí kompletní výrobu knihy od grafického.
poskytujeme služby v oblasti ochrany majetku a osob (EZS, EPS, CCTV …) od roku 2004 poskytujeme služby v oblasti logistiky a zabezpečení vozidel (systém.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Diagramy případů užití.
CZ.1.07/2.3.00/ Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Siemens PLM Software © Siemens Product Lifecycle Management Software Inc. All rights reserved Využití CAM Express pro řízení obráběcích strojů a.
1 © AGIT AB Efektivní zdravotnictví v podmínkách Ústeckého kraje v Ústí n.L. Koncepce budování informačního systému v nemocnicích Ústeckého.
Gecko mbH. Rostock, SRN –  V současnosti jsou používány nezávislé systémy pro jednotlivá oddělení a centrální systém SAP IS-H* MED.
Audit IT procesů ve FNOL
Definování prostředí pro provozování aplikace dosud jsme řešili projekt v obecné rovině aplikace bude ovšem provozována v konkrétním technickém a programovém.
ČVUT Praha, Fakulta elektrotechnická Diplomová práce Informační systém házenkářského turnaje Petr Plodík.
Lenka Fialová Martina Procházková Ondřej Soukup Martin Valenta Cyril Vojáček 1.
pit – CAD 2011 Nové funkce a rozšíření Strana: 1www.pitsoftware.cz /
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
3. Životní cyklus a procesy projektu
Geo-informační systémy
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Elektrotechnika Název předmětu: AUTOMATIZACE (INTELIGENTNÍ BUDOVY - ZABEZP. SYSTÉMY) Název a ID tématu: ELEKTRICKÁ.
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
Cvičná hodnotící prezentace Hodnocení vybraného projektu 1.
Řešení elektronického docházkového systému Vema
„ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ“ 1 Spolupráce technických univerzit s podniky = významná podpora inovací Český národní komitét IMEKO Vladimír Haasz.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Informační technologie pro české a slovenské zdravotnictví Integrační a komunikační centrum zdravotnických informací.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Konference SI Praha Ladislav Přívozník is:energy czech a.s.
Příručka jakosti Ing. Zdeněk Aleš, Ph.D.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Informačnípodpora řízení kvality ve firmě Informační podpora řízení kvality ve firmě CRM Ekonomický systém Personalistika Datová pumpa Akord Software Datový.
MoodleMoot.cz 2011, Ostrava, PragoData Consulting, s.r.o. 1 Moodle a okolní svět Ing. Marek Kocan.
Aktivita č. 6 Návrh a zavedení systému řízení kvality Workshop Výsledky analytického šetření.
Converged Communications Friday, April 10, 2015 Telekomunikační technologie jako nástroj pro optimalizaci chodu zdravotnického zařízení.
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
CIS Cizinecký informační systém
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Strana: 1 © Vema, a. s. Ucelené řešení pro řízení lidských zdrojů, ekonomiky a logistiky.
Dokumentace informačního systému
Informační podpora při krizovém řízení
Realizační tým ICZ duben 2005
Dohledová aplikace Nature Inspired Technologies Group (NIT) - Katedra kybernetiky Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze
Project BOS Low-cost InDoor Localization System Nature Inspired Technologies Group Dept. of Cybernetics FEE CTU in Prague.
Vaše jistota na trhu IT Vybudování a provozování e-spisovny Josef Sedláček ICZ a.s.
ASP a.s. ASP a.s. ASP a.s. je mezinárodní softwarová společnost zaměřená na komplexní implementaci a maintenance FM systémů společností a institucí. 
ISSS IS HN/SS Softwarová architektura informačního systému hmotné nouze a sociálních služeb Jindřich Štěpánek
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
1 Řízení implementace IS a SS* Šablony. 2 Vzorové postupy.
COGAIN 2009 Možnosti řízení invalidního vozíku. Systém řízení vozíku  Rozdělen do několika částí  Část pohonu Motor pohonu Senzory ujeté vzdálenosti.
Elektronický identifikátor jako průkaz pojištěnce zdravotního pojištění Ing. Radek Papp vedoucí projektu EI Informace o projektu.
YOUR SYSTEM, spol. s r. o. Ing
15. prosince 2005Efektivní zdravotnictví v podmínkách Ústeckého kraje Regionální zdravotnický informační systém Martin Zeman.
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
Sledování dekubitů jako indikátoru kvality ošetřovatelské péče na národní úrovni Prezentace výstupů Praha,
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
Vývojově a aplikačně orientovaná společnost se specializací na oblast snímacích a dohledových systémů pro zpracování a přenos medicínských dat CleverTech.
Centrum energeticky efektivních budov.  CLB vzniklo jako sdílená infrastruktura, tedy seskupení firem a akademických pracovišť na vývoj systémů technologií,
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Obnova infrastruktury SIS II před spuštěním do rutinního provozu - 1. etapa projekt spolufinancovaný z ročního programu 2011 Fond pro vnější.
I. Dvořák Zahajovací setkání
Dohledová aplikace Nature Inspired Technologies Group (NIT) -
Projekt KA3: ZPRACOVÁNÍ METODIK TVORBY NÁSTROJŮ PRO IMPLEMENTACI NÁRODNÍ STRATEGIE ELEKTRONICKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ (NSEZ)
Transkript prezentace:

9/15/2014Projekt FR-TI3/765 byl financován MPO z programu TIP 1 Projekt FR-TI3/765 Modulární bezdrátový systém vzdáleného monitorování pacientů a osob ve zdravotnictví, sociálních službách a domácí péči IMA s.r.o. Vlastimil Křivka Řešitel projektu ČVUT FEL Prof. RNDr. Olga Štěpánková, CSc. Spoluřešitel projektu za tým pracovníků podílejících se na zdárném dokončení projektu s podporou vedení společnosti

9/15/2014Projekt FR-TI3/765 byl financován MPO z programu TIP 2 1.Cíle projektu TIP BOS 2.Klíčové technologie k dosažení cílů 3.Etapy programového projektu 4.Výsledky projektu TIP BOS 5.Využití výsledků v obchodní politice IMA 6.Závěr a diskuze Obsah

9/15/2014Projekt FR-TI3/765 byl financován MPO z programu TIP 3 TIP BOS 1. Cíle projektu TIP BOS

9/15/2014Projekt FR-TI3/765 byl financován MPO z programu TIP 4  Rozšířit existující produkt IDSIMA K4 pro segment zdravotních a sociálních služeb (eHealth a AAL) o modulární bezdrátový systém  Vytvořit a připojit bezdrátovou ZigBee infrastrukturu pro identifikaci, lokalizaci a sběr vybraných zdravotních dat K4WEX k systému IDSIMA K4  Komplexní bezdrátový systém pro monitorování pacientů a osob s přenosem informací k následnému využití dle požadavků zákazníka  Řešení na míru pro zdravotnická zařízení a sociální péči  HW prvky pro bezdrátovou komunikaci a zařízení pro sběr dat,  SW moduly, instalační a uživatelské dokumenty 1. Cíle projektu TIP BOS

9/15/2014Projekt FR-TI3/765 byl financován MPO z programu TIP 5 2. Klíčové technologie ke splnění cílů  HW – prvky –HW prvky (emittery, senzory, routery, coordinátory, data agregátor)  SW – moduly, síť –SW moduly pro bezdrátovou síť a zpracování dat, FW pro zařízení –komunikační síť ZigBee standardu IEEE  Zařízení pro zobrazení dat –PC, mobilní zařízení (tablet, smart telefon)  Prostředí pro vývoj SW –Serverová (Oracle, MSSQL) –Aplikační (dotNet, ASP, C+, C#, Java JE)  Testovací procesy –HW prvky pro bezdrátovou komunikaci (emittery, senzory, routery, coordinátory, Data Agregátor) –SW modulů –Systému

9/15/2014Projekt FR-TI3/765 byl financován MPO z programu TIP 6 Zdravotnická zařízení, Zařízení sociální péče Domácí péče 2. Klíčové technologie ke splnění cílů

9/15/ Etapa 1 - Systémová analýza a návrh řešení Analýza možností propojení systému IDSIMA K4 s IS poskytovatele služeb Cíle etapy 1 v roce 2011: Řešení integrace do nadřazeného systému IDSIMA K4 Systémová analýza a návrh řešení systému K4WEX a M4K Projekt FR-TI3/765 byl financován MPO z programu TIP

9/15/2014Projekt FR-TI3/765 byl financován MPO z programu TIP 8 3 Etapa 1 - Systémová analýza a návrh řešení  Návrh finálního produktu – základních funkcí systému:  jednoznačná identifikovatelnost pacientů  signalizace okamžitého požadavku – tlačítko „HELP“  aktuální poloha – sektorová lokalizace  poskytnout prostřednictvím SW uživatelsky příjemnou interpretaci dat obývaného prostoru (GUI)  Určení základních parametrů řešení:  komunikace monitorovacích prvků bezdrátovou sítí standardu IEEE (spodní vrstvou ZigBee)  převod ze směrovače ZigBee Pro Stok Coordinator do Data agregátoru  přenos dat z K4WEX po síti TCP/IP do K4 DB nebo do M4K pro interpretaci pohybu

9/15/2014Projekt FR-TI3/765 byl financován MPO z programu TIP 9 -jednoznačná identifikace pacientů -signalizace požadavků HELP -aktuální poloha -interpretace dat C D B A Situace a návrh řešení: 3 Etapa 1 - Systémová analýza a návrh řešení

9/15/2014Projekt FR-TI3/765 byl financován MPO z programu TIP 10 Návrh modelového řešení spolupráce IDSIMA 4 s nemocničním informačním systémem (NIS). Analýza typických procesů a návrh procesního modelu pro zdravotnictví a pro pečovatelskou péči. Cíle etapy 2 v roce 2011: 3 Etapa 2 – Návrh procesního modelu

9/15/2014Projekt FR-TI3/765 byl financován MPO z programu TIP 11 3 Etapa 2 – Návrh procesního modelu  Procesní model:  rozdělení na samostatné procesy  popis činností dle řešené funkce  popis požadavku na funkčnost  rozdělení dle aplikací  návrh požadovaných záznamů  způsob zobrazování

9/15/2014Projekt FR-TI3/765 byl financován MPO z programu TIP 12 3 Etapa 2 – Návrh procesního modelu Uživatel NIS exportuje: - data o osobách - data o objektech Uživatel NIS importuje: - historii pohybu z M4K zpracovává: - sestavy o historii pohybu

9/15/2014Projekt FR-TI3/765 byl financován MPO z programu TIP 13 Návrh modelového vybavení domácnosti komunikačními prostředky pro AAL 3 Etapa 3 – Systém komunikace a zpracování informací Návrh komunikačního prostředí a systému pro monitorování, komunikaci a zpracování informací. Cíle etapy 3 v roce 2012:

9/15/2014Projekt FR-TI3/765 byl financován MPO z programu TIP 14 Síla signálu LQ MAC vrstva ZigBee Pro (standard IEEE ) 3 Etapa 3 – Systém komunikace a zpracování informací

9/15/2014Projekt FR-TI3/765 byl financován MPO z programu TIP 15 Senzory Data agregátor Vysílače Coordinátor K4WEX M4K 3 Etapa 3 – Systém komunikace a zpracování informací

9/15/2014Projekt FR-TI3/765 byl financován MPO z programu TIP 16 Návrh a ověření programového vybavení pro provoz serveru IDSIMA K4, rozšířeného o subsystém bezdrátové komunikační sítě. Návrh a technické řešení komponent monitorovacího systému pro zdravotnictví a AAL. Zhotovení a ověření funkčních vzorků. Cíle etapy 4 v roce 2012: Doplnění analýzy a projektového řešení o vybraný a perspektivní typ technologie 4 Etapa 4 – Návrh řešení HW a SW

9/15/2014Projekt FR-TI3/765 byl financován MPO z programu TIP 17 3 Etapa 4 – Návrh řešení HW a SW  Mobilní prvek s hostitelem aplikace MAC Emitter - náramek.  Statický prvek - sestava dvou spárovaných zařízení vybavených datovým výstupem (UART) pro komunikaci mezi zařízeními s funkcí MAC Sensor a ZigBee Pro Source - Router  USB prvek - hostitel aplikace ZigBee Pro Sink tvořící "gateway" bezdrátové části systému do PC  Data agregátor - miniaturní bezventilátorové PC s implementovanými Python scripty

9/15/2014Projekt FR-TI3/765 byl financován MPO z programu TIP 18 3 Etapa 5 - Realizace prototypového řešení HW a SW Zhotovení prototypové dokumentace. Výroba dvou prototypů systému pro ověření ve zdravotnictví a AAL. Cíle etapy 5 v roce 2013:

9/15/2014Projekt FR-TI3/765 byl financován MPO z programu TIP 19 3 Etapa 5 - Realizace prototypového řešení HW a SW Systém K4WEX „PROTOTYP“  HW prvky  A - vysílač ZBT,  B - přijímač ZBS/FW2,  C - senzor ZBS/FW3,  D - ZigBee Stock Coordinátor, „SOFTWARE“  SW K4WEX - IMA  SW M4K - ČVUT FEL

9/15/2014Projekt FR-TI3/765 byl financován MPO z programu TIP 20 3 Etapa 6 - Pilotní ověření řešení Optimalizace prototypového řešení. Experimentální ověření pilotních systémů pro zdravotnictví a AAL. Cíle etapy 6 v roce 2013:

9/15/2014Projekt FR-TI3/765 byl financován MPO z programu TIP 21 3 Etapa 6 - Pilotní ověření řešení  Pilotní projekt ve FNKV – rozsah:  13 sledovaných sektorů ve 4 podlažích FNKV  26 pacientů vybavených náramky  Pilotní projekt ve FNKV – očekávání:  bezpečnost pacientů – signalizace opuštění prostor  bezpečnost pacientů – použití tlačítka „HELP“  sledování pohybu a následné vyhodnocení z interpretovaných dat z M4K

9/15/2014Projekt FR-TI3/765 byl financován MPO z programu TIP 22 3 Etapa 6 - Pilotní ověření řešení Podlaží / Název boduČíslo dveří FNKV OdděleníPopis prostor 1NPHlavní vchod Chirurgická klinika Hlavní vstup do budovy, prosklené dveře, pro vstup je používána pouze levá strana vchodu - obrázek 1 1NPVchod do ambulance Chirurgická klinika Kovové dveře do prostor příjmu pacientů s vyšetřovnami - obrázek 2 1NPVchod na RTG1 RTG Klinika Prosklené kovové vstupní dveře do prostor k rentgenovým pracovištím RTG1 - obrázek 3 1NPVchod na RTG2 RTG Klinika Kovové dveře jako vstup do prostor k rentgenovým pracovištím RTG2 - obrázek 4

9/15/2014Projekt FR-TI3/765 byl financován MPO z programu TIP 23 3 Etapa 6 - Pilotní ověření řešení  Nastavení  TechLog  Hodnoty  Stabilita  Calibrace  Pozice  Pacienti  Hodnocení

9/15/2014Projekt FR-TI3/765 byl financován MPO z programu TIP 24 3 Etapa 6 - Pilotní ověření řešení Dokumentace k Etapě 6 [3.] V.Křivka, J.Neburka Pilotní projekt FNKV, IMA s.r.o. Pilotní projekt ČVUT - CAT  Pilotní projekt v prostorách CAT na ČVUT – sestava pro pilotní ověření:  3 ks náramků pro sektorovou lokalizaci  5 ks senzorů instalovaných v prostorách CAT  1 ZigBee Stok Coordinator  1 Data agregátor  propojení prvků domácí péče (AAL) – váhy na potraviny CAT centrum asistivních technologií

9/15/2014Projekt FR-TI3/765 byl financován MPO z programu TIP Výsledky projektu TIP BOS Plán a čerpání finančních prostředků na řešení projektu v období od do Položka finančních nákladů Plánované náklady 2011 Orientační náklady k Plánované náklady 2012 Orientační náklady k Plánované náklady 2013 Orientační náklady k Plánované náklady Skutečné náklady tis. Kč celkové náklady projektu v roce účelová podpora financování z toho nehmotný majetek neveřejné zdroje financování z toho nehmotný majetek

9/15/2014Projekt FR-TI3/765 byl financován MPO z programu TIP Výsledky projektu TIP BOS Při pilotních projektech bylo ověřeno:  Rozšíření produktu IDSIMA4-PRO o modulární bezdrátový systém K4WEX  Zhotovení HW prvků pro bezdrátovou komunikaci a zařízení pro sběr dat,  Vytvoření SW modulů, instalační a uživatelské dokumenty  Fungování bezdrátové ZigBee infrastruktury pro identifikaci, lokalizaci a sběr vybraných zdravotních dat  Monitorování pacientů a osob náramky s přenosem informací k následnému využití dle požadavků zákazníka  Reálné a funkční řešení pro konečné zákazníky – např. fakultní nemocnici

9/15/2014Projekt FR-TI3/765 byl financován MPO z programu TIP 27  Znatelný vysoký kredit v připravovaných nových EU projektech.  Nové možnosti lokalizace a monitoring chování osob a věcí s využitím ID systémů s technologií NFC.  Ověřené řešení monitoringu osob ve zdravotnickém zařízení s prokazatelnými schopnostmi integrace nových technologií do zdravotnických systémů.  Jednání se strojírenskými firmami o možnosti využití technologie v bezpečnosti a ochraně zdraví při práci (např. ŠA a.s.).  Nastartování implementace technologií pro využití mobilních zařízení s technologií NFC v ID systémech. 5. Využití výsledky v obchodní politice IMA

9/15/2014Projekt FR-TI3/765 byl financován MPO z programu TIP Závěr a diskuze…  K byly splněny cíle všech etap  Programátorské práce na všech modulech K4WEX a M4K byly dokončeny.  Testování systému ve stanovených podmínkách dále probíhá, systém je ponechán i nadále ve zkušební provozu nových modulů ve FNKV, ČVUT FEL a IMA před případným nasazením u zákazníků.  Rozšíření programového projektu bylo úspěšně zapracováno do stávajících etap a v rámci plnění cílů etap ověřeno na pilotním projektu ve FNKV.

9/15/2014Projekt FR-TI3/765 byl financován MPO z programu TIP 29 Dotazy z hodnocení oponenty: Ing. Hillerová 1)Realizační výstup projektu byl ověřen na dvou pilotních projektech, jaké vidíte uplatnění výsledků řešení projektu v praxi z pohledu nasazení ve zdravotnických zařízeních a v domácí péči (AAL) ? -FNKV rozšíření počtu senzorů pro zpřesnění lokalizace -ÚVN – rozšíření IDSIMA4-PRO -domácí péče – NMSKB Pod Petřínem 2) Jaký vidíte další možný rozvoj systémů pro AAL na bázi standardu ZigBee ? -doplnění BAN, -možnost využití i jiného bezdrátového standardu např. Bluetooth 4.0 3)Jak hodnotíte energetickou náročnost mobilní jednotky pacienta z pohledu užitných vlastností a celkové bezpečnosti pro pacienty nebo osoby se zvýšeným zdravotním rizikem. - provoz náramku na 1 baterii je cca 3 měs. - na mezi použitelnosti

9/15/2014Projekt FR-TI3/765 byl financován MPO z programu TIP 30 Dotazy z hodnocení oponenty: Ing. Samek, CSc. 1) Jaký předpokládáte další rozvoj technologického řešení, a to zejména v oblasti mobilních komponent, které využívá monitorovaná osoba ? -doplnění náramku o teploměr atd., -inhalátor COPD, 2) Předpokládáte právní ochranu některé části výsledků řešení projektu formou podání návrhu na užitný vzor nebo patent Jaký vidíte další možný rozvoj systémů pro AAL na bázi standardu ZigBee ? -nepředpokládáme užitný vzor ani patent, 3) Jaké předpokládáte uplatnění výsledků projektu v praxi -zdravotnictví – spolupráce s ICZ, -BOZP – jednání ve Škoda Auto MB – rozšíření IDSIMA4-PRO