Mezinárodní soutěž mládeže CTIF je určena pro nejméně devítičlenné kolektivy mladých hasičů. Družstva mohou být složena z dětí obou pohlaví ve věku 12.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kontrola materiálu aneb ČÍM a CO, JAK, KDE měříme
Advertisements

Hasič III. Stupně 2007 Ing. Milan TLAMKA
Benešovská hasičská liga s Ferdinandem Bukovany SDH: Bukovany Zpracováno: SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ BUKOVANY STRANA 1/26.
aneb co čím se ha sí a nehasí
Cvičební řád jednotek požární ochrany technický výcvik
Předpokládaný počet účastníků:  1050 sportovců  238 trenérů  28 vedoucích výprav  cca 250 VIP hostů.  celkem cca Krajské výpravy:  všech 14.
Autor práce: Jiří Gabriška, IX. C Konzultant: Mgr. Oldřich Záhoř
Odbornost HASIČ I. – III. stupně
SK Joudrs Praha je mladý, ambiciózní sportovní klub, který již pět let patří mezi špičkové softballové kluby v České republice. Členskou základnu našeho.
Biatlon.
Běh na 60 m s překážkami - přebor jednotlivců
Ochrana letišť Zákon 49/1997 o civilním letectví Pro výkon státní správy ve věcech civilního letectví je zřízen Úřad pro civilní letectví se sídlem v Praze.
 Taneční a pohybová škola pod vedením Mgr. Ilony Šulcové oslavila v loňském roce již 20 let svého trvání. Od r vychovala řadu tanečníků, z nichž.
Číslo kola výzvy: 02 Číslo a název globálního grantu: CZ.1.07/ Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Plzeňském kraji II Vyhlašovatel.
Teorie atletické přípravy dětí a mládeže
Útvar sociální prevence - dětské dopravní hřiště
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ BOLATICE
MUŽSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY
PLAVÁNÍ.
ODBORNÁ PŘÍPRAVA ČLENŮ JSDHO
STROJNÍK základy Jakub Vaculík.
FIRE DANCE 2013.
Vytvořil: Michal Jedlička
LYŽOVÁNÍ disciplíny.
se silnějším protivníkem
 Kde: Lidový dům Žabčice  Kdy: 28. března ve 13 hod  Disciplíny přípravka: Mazurka, volný tanec  Disciplíny mladší žáci: Polka, mazurka, volný tanec.
Tak to jsme my. Družstvo dětí, které se nechtějí doma nudit a mají zájem se dobře bavit. Voltiž je atraktivní gymnastické cvičení na neosedlaném koni.
Test č.3  Binomické rozdělení pravděpodobnosti VY_32_INOVACE_21-17.
Historie překážkového běhu
Dopravní automobil DA 12-A31
ATLETIKA 4 - BĚHY.
ŽENSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY. ROZDĚLENÍ Ženy jezdí stejně jako muži klasicky a volnou technikou Délky tratí jsou poněkud kratší než u mužů Ženy mají vypsány.
 Kde: Lidový dům Žabčice  Kdy: 2. dubna 2011  V kolik: příjezd od 13 hod, zahájení ve 14 hod  Disciplíny: 1. Valčík 2. Čača 3. Volný tanec.
MHJ HS ŽABČICE.  Kde: Lidový dům Žabčice  Kdy: 31. března 2012  V kolik: příjezd od 12,30 hod, zahájení ve 13 hod  Disciplíny: 1.Valčík 2.Charleston.
Pravidla atletiky 2014/2015.
400 metrů štafetový běh s překážkami CTIF
ALPSKÁ KOMBINACE.
SVĚTOVÝ POHÁR V KLASICKÉM LYŽOVÁNÍ. HISTORIE Světový pohár je dlouhodobá soutěž, kterou organizuje mezinárodní lyžařská federace FIS Jedná se o každoroční.
1 Největší Běžecký závod pro studenty středních škol v ČR 14 semifinálových závodů v centrech měst v celé ČR Finálový závod v rámci Volkswagen klasického.
Požární útok s překážkami CTIF
SDH MILOVICE.
Materiály jsou určeny pro výuku matematiky: 3. ročník Učivo v elektronické podobě zpracovala Mgr. Iva Vrbová.
Štafeta 4 x 60 m.
Zdeněk Sháněl Markéta Spurová FYS 2014
Zlatá koruna Královéhradeckého kraje 2016 Ocenění.
MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2014 PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2014 SOUTĚŽ PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL HZS Ústeckého kraje.
Vybrané sportovní soutěže organizované v rámci Hasičského záchranného sboru České republiky 2011.
Korfbal Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Korfbal - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Technické prostředky v požární ochraně Tlakové požární hadice.
Technické prostředky v požární ochraně Nářadí na požární sport.
Co jsou to vlastně skoky na lyžích? Skákání na lyžích je zimní sport, při kterém se lyžař snaží doskočit, co možná nejdále. Před skokem se rozjíždí z.
IX.ročník uzlovací soutěž o pohár starosty SDH Osek nad Bečvou V sobotu 14. března pořádal náš sbor uzlovací soutěž. Naši obec reprezentovalo družstvo.
Obecná část - str. 9 Hra Plamen představuje výchovně vzdělávací program a systém fyzické přípravy pro kolektivy mladých hasičů Sdružení hasičů Čech, Moravy.
FIRE DANCE 2017.
Instruktor lyžování II.třídy (150) jen pro vnitřní potřebu
Sbor dobrovolných hasičů Vejprty & Jednotka požární ochrany II/2
SDH JÁMA a Obec Mičovice Vás zvou na.
Sbor dobrovolných hasičů LUČICE pořádá
VOLEJBALOVÝ ODDÍL TJ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU
Plavání Jiří Vlk, 5.B Hluchák
ČMMJ z.s. -Okresní myslivecký spolek Chrudim se sídlem
VÝVOJ OLYMPIJSKÝCH HER
ODM Olympiáda dětí a mládeže.
Řád výkonu služby v jednotkách HZS podniků, SDH obcí a SDH podniků
Historie překážkového běhu
Pohár vědy (Science cup)
aneb co čím se ha sí a nehasí
FIRE DANCE 2018.
FIRE DANCE 2019.
Mladí hasiči Sezemice si Vás dovolují pozvat na 11
Transkript prezentace:

Mezinárodní soutěž mládeže CTIF je určena pro nejméně devítičlenné kolektivy mladých hasičů. Družstva mohou být složena z dětí obou pohlaví ve věku let a dělí se na kategorie – chlapci, dívky, smíšená. Za každé družstvo může soutěžit maximálně 10 členů. Vlastní závod obsahuje dvě disciplíny : štafetu a požární útok.

Štafeta CTIF Štafetu o celkové délce 400 metrů provádí devítičlenné družstvo. Každý závodník běží jeden z devíti úseků v pořadí: překonání žebříkové stěny, volný úsek bez překážek, přenos požární hadice, volný úsek, podběhnutí laťky, překonání lehkoatletické překážky, přemístění přenosného hasícího přístroje, volný bežecký úsek, zapojení hadic.

Požární útok CTIF Této disciplíny se účastní 9 členů družstva, z nichž jeden je velitel. Celé družstvo postupně překonává několik překážek: vodní příkop, bariéru, tunel, lávku. V tomto prvním úseku dráhy je 4 členy tvořeno hadicové vedení. Ve druhém úseku jsou umístěny 2 džberové stříkačky, se kterými musí družstvo zdolat nástřikové stěny. Třetí úsek zahrnuje vázání uzlů a přiřazování technických prostředků. V posledním úseku se družstvo řadí, velitel družstva ukončí disciplínu a podá hlášení rozhodčímu disciplíny. Hlášení rozhodčímu je jediným okamžikem, kdy velitel může mluvit, jinak celá disciplína probíhá bez mluvení. Opak je sankciován trestnými body.

Zpracoval David Bláha, SDH Poniklá