Daňová evidence příjmů a výdajů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Účtování pořízení zásob koupí
Advertisements

DAŇOVÁ EVIDENCE (DE) ZÁKLADNÍ POJMY
Oběžný majetek Znaky spotřebovává se jednorázově mění svou podobu
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Podnikatel – fyzická osoba.
Evidence příjmů a výdajů FO
Ivana Francová, SOU Liběchov. 1.Majetek a závazky jsou zaznamenávány v oddělených evidencích 2.Rozhodující pro zaznamenání transakce není její uskutečnění.
ing. Květoslava Plechatá
Účetnictví.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace
Úprava vedení účetnictví a daňové evidence zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví ve znění pozdějších předpisů zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Základy účetnictví Základy ekonomiky a účetnictví – 9. ročník
Daňová evidence Michal Radvan
Evidence příjmů a výdajů FO
Příjmy a výdaje v daňové evidenci
Účtování dlouhodobého majetku „14“
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
EVIDENCE PŘÍJMŮ A VÝDAJŮ
Úvod do účetnictví.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E30.01 Ročník3. ročník.
Zúčtování s dodavateli a odběrateli „25“
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Účetnictví Ročník: 2.
Definice finanční majetek/cizí zdroj držený ve firmě do jednoho roku
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Zuzana Mikulová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
1 Registrační číslo projektuCZ. 1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_UCE_008 Název školy Obchodní akademie, Střední pedagogická škola a Jazyková.
Přehled různých knih a evidencí
Doklady.
DAE. ŘÁD Forma, obsah a struktura DAE Daňová evidence je obdobou zrušené jednoduchého účetnictví. Upravuje ji zákon o daních z příjmů. Úkolem daňové evidence.
Právní úprava účetnictví, dokumentace „5“
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software Téma: UCTO200X – program pro daňovou evidenci Skladová evidence, příjem na sklad s přenosem údajů do jiné.
PENĚŽNÍ DENÍK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Základní účtování daně z přidané hodnoty
Účtování zboží Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Jednoduché účetnictví
3 díl FO a Daňová evidence
NÁZEV PROJEKTU: ICT VE VÝUCE OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_UCE_584 R OČNÍK : 1. V ZDĚLÁVACÍ OBOR : L/51 PODNIKÁNÍ T ÉMA : Ú ČETNÍ SOUSTAVY :
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_603 Ročník: 4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Téma: Změny rozvahových položek.
nevýdělečné organizace (ČÚS a vyhláška 504/2002 Sb.)
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_570 Ročník: 1. Vzdělávací obor: L/51 Podnikání Téma: Písemné opakování Jméno autora:
Účetnictví kapitola: deník příjmů a výdajů u neplátce dph, plátce dph
Daňová evidence Daň z přidané hodnoty. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Charakteristika daňové evidence Evidence majetku a závazků.
DANĚ a jak na ně. daň odvody do veřejných rozpočtů (státu a obce) odvody do veřejných rozpočtů (státu a obce) daň: přímá z příjmů z příjmů z nemovitostí,
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E30.12 Ročník3. ročník.
PENĚŽNÍ DENÍK (deník příjmů a výdajů) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu
Daňová evidence Pohledávky a závazky. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název.
Deník příjmů a výdajů. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje Národní.
Způsoby vedení evidence podnikatelské činnosti III.
Charakteristika daňové evidence Příjmy a výdaje v příkladech.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_260_TÉMA_ Daňová evidence Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Účetní a daňové dopady při ukončení podnikatelské činnosti fyzických osob Lucie Škochová.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Inventarizace majetku a závazků
SH ČMS účetní závěrka 2016 Metodický pokyn č. 4/2016.
Účtová třída 4 Účtová skupina 49 Účet 491
PENĚŽNÍ DENÍK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Způsob vedení a evidence v podnikatelské činnosti
EVIDENCE MAJETKU a ZÁVAZKŮ
DAŇOVÁ EVIDENCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Způsob vedení a evidence v podnikatelské činnosti
Účtování dlouhodobého majetku účtová třída 0
Řízení majetku ve vazbě na zdrojovou náročnost
nevýdělečné organizace (ČÚS a vyhláška 504/2002 Sb.)
EVIDENCE VÝNOSŮ A NÁKLADŮ V ÚČETNICTVÍ
Zúčtování s dodavateli a odběrateli
Transkript prezentace:

Daňová evidence příjmů a výdajů dříve „jednoduché účetnictví“

Kdo vede DE Fyzické osoby, které nevedou účetnictví, tj. Nejsou zapsané v OR Nemají zákonem stanovený obrat Nevedou UCE dobrovolně

Co evidují Příjem – nárůst peněžních prostředků v pokladně a bance Výdaj – úbytek peněžních prostředků v pokladně a bance Majetek a závazky podnikatele

Evidence Účetní knihy Knihy operativní evidence Peněžní deník (deník příjmů a výdajů) Knihy operativní evidence Pokladní kniha Kniha cenin Kniha FAV / FAP Skladová karta Inventární karta dl. majetku Atd.

Peněžní deník č.ř. Datum Doklad Text Příjem Výdaj Dle místa SLOUPCE č.ř. Datum Doklad Text Příjem Dle místa Pokladna, Banka Dle uznatelnosti Ovlivňující, Neovlivňující Dle účelu Prodej zboží, Prodej služeb, Vklad, Přijatý úvěr, Přijatý dar, Ostatní příjmy Výdaj Uznatelný, Neuznatelný Nákup zboží, Nákup materiálu, Režie, Osobní spotřeba, Nákup dlouhodobého majetku, Mzdy a pojištění, Uhrazený úvěr, Poskytnutý dar, Ostatní výdaje

Pokladní kniha Č.ř. datum doklad text příjem výdaj zůstatek

Skladová karta Název zásoby: Druh zásoby: MJ: Č.ř. datum doklad text Příjem v MJ Výdej v MJ Zůstatek v MJ Cena/Mj Příjem v Kč Výdej v Kč Zůstatek v Kč

Inventární karta dl.majetku Název: Vstupní cena: Datum pořízení: Umístění: Zodpovědná osoba: Odpisová skupina: Počet let odepisování: Způsob odepisování: Č.ř. rok Vstupní cena koeficient odpis oprávka Zůstatková cena

Kniha pohledávek datum doklad odběratel Kč Datum splatnosti Zaplaceno dne Zaplaceno dokladem

Kniha závazků datum doklad dodavatel variabilní symbol Kč Datum splatnosti Zaplaceno dne Zaplaceno dokladem

Charakteristika DE Právní úprava – Zákon o dani z příjmů Jediným požadavkem pro evidenci příjmů a výdajů je zajistit podklady pro správný výpočet základu daně (tj. určit, které příjmy a výdaje jsou zahrnované a které nejsou zahrnované) HV = příjmy – výdaje Základ daně = příjmy ovliv. – výdaje uznat.

Práce s učebnicí Příklady na určení příjmů a výdajů Úloha 4.1.

Práce s učebnicí Souhrnný příklad na DE