Český klastr přípojných vozidel a nástaveb, družstvo.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cestovní ruch Luhačovické Zálesí
Advertisements

European Commission Enterprise and Industry Enterprise Europe Network v České republice 16. mezinárodní sympozium Inovace
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Projekty řešené Ústavem mechaniky těles, mechatroniky a biomechaniky Seminář k problematice spolupráce v OP VK
Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
ZAČLENĚNÍ PODNIKATELŮ DO TVORBY REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE KONKRÉTNÍ AKTIVITY SPOLUPRÁCE S VÁMI PRO OBDOBÍ OD DO – JAK SE MŮŽETE.
Potravinářské veletrhy a výstavy ve východních teritoriích
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
Enterprise Europe Network Podpora mezinárodní spolupráce 18. června 2014.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
JSchr Ing. Jana Schröpferová FACILITÁTOR a ČLEN Český klastr přípojných vozidel a nástaveb, družstvo (CTAC) Informačně – technologický klastr Olomouc,
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Představení komory, akce, projekty
Ing. Jan Světlík Prezident MSSK. Vybrané ukazatele – makroekonomického prostředí ČR Současný stav klastru Nová vize rozvoje Nové Vítkovice.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MPO včetně existujících mechanismů finanční podpory PhDr. Věra Havránková © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
HESLO Fórum „HLEDÁNÍ INVESTIČNÍCH PŘÍLEŽITOSTÍ V EVROPĚ A ASII A MOŽNOSTI JEJICH FINANCOVÁNÍ“ Zuzana Synková CENTRUM INFORMAČNÍCH SLUŽEB 1.
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Technologický profil ČR Databáze kontaktů pro spolupráci v inovačním podnikání Projekt je podporován MŠMT v rámci programu KONTAKT (projekt ME 950).
Celostátní síť pro venkov
Vize JMK v inovacích Vize JMK v inovacích JMK je nejvíce inovativní region v rámci ČR a mezi prvními padesáti v EU JMK je nejvíce inovativní region v rámci.
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Program Czechinvestu pro II. fázi rozvoji klastru v rámci Operačního programu průmysl a podnikání MPO plánované období dotace pro klastr 3 -
© 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu
Konkurenceschopnost ČR v rámci středoevropského regionu SpeedChain 13/11/2013 Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek státního tajemníka pro evropské záležitosti.
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Management v zemích východní Evropy a Ruska PEF MZLU v Brně Ústav marketingu a obchodu Ústav managementu Autor prezentace: Ing. Zuzana Tománková Řešitelský.
Ing. Zdeněk Kočárek MSV Brno Export mimo Evropskou unii, jak na to?
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Klastr OMNIPACK ClusterForum pro inovace, Praha
Gerard van Gaalen Vedoucí projektový manažér pro evropské projekty Prezentace Praha 16. března 2005 Rozvojová agentura Východní Nizozemsko.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického.
Ruská federace x WTO a OECD
Operační program Podnikání a inovace (OPPI) Vladimír Kebo, Sněm RVŠ 22.listopadu 2007.
European Commission Enterprise and Industry Služby sítě Enterprise Europe Network.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Automobilové a motocyklové výstavy “ ve složení: Ing. Šípek Antonín,
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Prezentace RIS kraje Vysočina Ing. Zdeňka Škarková ředitelka RRA Vysočina.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k Na realizaci průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje a Úřady práce Blansko, Brno.
Celostátní síť pro venkov.  Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství r  Sdílení zkušeností a poznatků a jejich předávání směrem k aktérům venkovského.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Regionální inovační systémy a podpora inovací v regionech ČR
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU
Závěrečná konference projektu
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
PŘEDSTAVENÍ KLASTRU Ing. Jiří Herinek pověřený manažer klastru
Transkript prezentace:

Český klastr přípojných vozidel a nástaveb, družstvo

Stránka 2 EVROPSKÝM FONDEM PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ MINISTERSTVEM PRŮMYSLU A OBCHODU CZECHINVESTEM TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN:

Stránka 3 Členská základna klastru PANAV a.s. PONY AUTO trend s.r.o PARAGAN s.r.o. Družstvo GALAXIT Dubšík Lubor – TIREX Cargo Van s.r.o. KON-KYS s.r.o. „MKZ“ Brno s.r.o. TŰV UVMV s.r.o. Autocentrum plus s.r.o. Rosiva Šumperk s.r.o. RPIC-Ekonomservis s.r.o. Kovotek s.r.o. Pony Plast s.r.o. Ing. Jana Schrőpferová Partner: VUT v Brně, Fakulta strojního inženýrství, Ústav dopravní techniky

Stránka 4 Ukázky produkce členských firem

Stránka 5 Poslání (mise) klastru Identifikace společných potřeb Lepší a rychlejší přístup k informacím, možnost výměny znalostí a informací z oboru Úspora a sdílení nákladů (výzkum, propagace, export atd.) Vyjednávací síla při nákupu a prodeji, efektivnější dodavatelsko-odběratelské vztahy mezi jednotlivými členy Vyhledávání nových tržních příležitostí – podpora exportu, pronikání na zahraniční trhy Rozvoj lidských zdrojů Zvýšení specializace menších firem a snížení jejich omezení

Stránka 6 Vize klastru do roku 2013 Být stěžejním evropským hráčem na trhu přípojných vozidel a nástaveb Stát se významným hráčem na východních trzích

Stránka 7 Strategie klastru Budovat klastr jako elitní skupinu zástupců odvětví a dalších subjektů Budovat společenské „klastrové povědomí“ Stát se špičkou v oboru nástavbářství, používat jako celek nejlepší techniky a technologie výroby Vybudovat společné zázemí pro realizaci společných projektů zejména se zaměřením na podporu inovací (V+V), propagace klastru (klastru členy i členů klastrem, regionu), marketingových aktivit, rozvoje lidských zdrojů, exportu

Stránka 8 Popis cílů klastru Aktuálně reagovat v rámci inovačního prostředí (spolupráce s VŠ, V+V, marketingové aktivity) Vybudovat úspěšný „podnik zahraničního obchodu“ Prohlubovat spolupráci v rámci klastru (společné projekty, společné nabídky, propagace, prezentace,…)

Stránka 9 Členská struktura v číslech Položka Počet zaměstnanců Zaměstnanci členů klastru celkem (vč. V+V) 877 Zaměstnanci členů klastru v OKEČ 34.2 v Olomouckém a Jihomoravském kraji (OL + JM) 604 PoložkaHodnota Celkem členů15 Počet firem MSP14 Podíl firem MSP93,3% Počet firem s hlavním OKEČ Podíl firem s hlavním OKEČ % Počet firem region OL+ JM12 Podíl firem region OL+ JM80 %

Stránka 10 Struktura a organizace klastru Nejvyšší orgán klastru – členská schůze družstva Manažeři klastru (hlavní a exportní) Pracovní skupina klastru – č. n, … Statutární orgán klastru – předseda družstva Pracovní skupina klastru – č. 1, … Ekonomicko organizační pracovník klastru č. 2 Ekonomicko organizační pracovník klastru č. 1

Stránka 11 Společné projekty Informační portál klastru (vč. části jen pro členy) Reklamní kampaně v tisku, TV Společné nabídky – veletržní, specifické – hobby, stavebnictví, potravinářství, … Veletrhy, výstavy, konference – dle aktuální nabídky r a 2008 (zaměření: Moskva, Bělehrad, Východní Evropa, Německo, Skandinávie, ….. ) Návštěvy ostatních i zahraničních klastrů Vzorový výstavní klastrový modul Marketingové průzkumy cílových oblastí Spolupráce ve V+V (TÜV ÚVMV, VUT Brno)

Stránka 12 Fotogalerie veletrh Moskva

Stránka 13 Děkuji za pozornost KONTAKT: Ing. Zuzana Kužílková – Manažer klastru tel