VY_332_INOVACE_ČJ.8.06_Z.aJ.Svěrákovi,prezentace Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictví ICT Zaměření VM – Jazyk a jazyková komunikace_Český.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_Př.5.10-Energie v životním prostředí-prezentace
Advertisements

Číslo a název šablony klíčové aktivity
VY_32_INOVACE_M.8.20-Thaletova věta-prezentace
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a scénáristickou tvorbou Z. Svěráka…. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.A.10 Název pro školu:
SVĚTOVÁ ASOCIACE NOVIN- ZLATÝ GLÓBUS ZLATÝ GLÓBUS Anglicky Golden Globe Award Filmová a televizní cena udělovaná každý rok v lednu Asociací zahraničních.
VY_32_INOVACE_ČJ.9.13_Jiří, Brdečka, prezentace Název šablony: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM: Jazyk a jazyková komunikace.
Anotace: Prezentace seznamuje s českými autory prozaiky 19. st. - V
Vy_32_INOVACE_Čj.1.04-Čtení písmen a slov-prezentace název šablony: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM: 1. ročník - Jazyk a jazyková.
VY_32_INOVACE_ČJ.8.16_Miguel de Cervantes,prezentace Název šablony : Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM :Jazyk a jazyková komunikace.
Jára Cimrman 1.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:9. ročník – Člověk a společnost – Dějepis – Studená válka autor VM:Ing. Slánská.
Anotace:Prezentace seznamuje s významnými básníky 20. století a jejich tvorbou. Řeší drobné úkoly. Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura Autor: PaedDr.
VY_32_INOVACE_M.3.16_Násobení a dělení č.7_prezentace
VY_32_INOVACE_Dj.6.01-Pravěk-prezentace
Z Vyjmenovaná slova po VY_32_INOVACE_Čj z 2
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:5. ročník – Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Rozvíjející.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_ČJ _ Osvobozené divadlo Název šablony : Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM :Jazyk a jazyková komunikace.
Procvičování vyjmenovaných slov po
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
VY_32_INOVACE_M.5.20-Zlomky-prezentace
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_KRISTINA_EPPICHOVA_CESKA_LITERATURA_2._POLOVINY_20._STOL ETI_VYZNAMNE_DIVADELNI_SCENY_15.
VY_32_INOVACE_2A8 Gymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, Jaroměř.
VY_32_INOVACE_ČJ. 7.19_Jan Neruda, prezentace Název šablony : Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM :Jazyk a jazyková komunikace.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_483_Život a dílo Aloise Jiráska AUTOR: Mgr. Martina Ringová.
VY_III/2_INOVACE_86_Zdeněk Svěrák
VY_32_INOVACE_Čj-Li 6.,7.09 Anotace: Žáci si hravou formou ověří své znalosti a všeobecný přehled. Vzdělávací oblast: český jazyk a literatura Autor: Mgr.
VY_32_INOVACE_ČJ.9.04_Karel Kryl Název šablony : Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM : Jazyk a jazyková komunikace_Český jazyk.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:2. ročník – Matematika a její aplikace – Matematika – Násobení a dělení autor.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_733_9TR_CJ Autor: Mgr. Alena Pavelková.
VY_52_INOVACE_PŘ Lidské tělo,test Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Zaměření VM – Člověk a příroda – Přírodopis.
VY_32_INOVACE_Př.5.04-Bažant obecný-prezentace název šablony:
VY_52_INOVACE_PŘ.7. 04_Kočkovité šelmy Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Zaměření VM – Člověk a příroda – Přírodopis.
Božena Němcová VY_III/2_INOVACE_82_Božena Němcová Mgr. Jana Svobodová.
Velká písmenaVY_32_INOVACE_ČJ-M 8.,9.18. Anotace: V prezentaci žáci procvičují své znalosti o psaní velkých písmen Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura.
VY_52_INOVACE_PŘ.8.07_Šelmy, test Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Zaměření VM – Člověk a příroda – Přírodopis 8.ročník.
VY_32_INOVACE_Čj z 2 Vyjmenovaná slova po Mgr. Jana Michálková Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, Příspěvková.
VY_III/2_INOVACE_81_Jan Werich
VY_32_INOVACE_ČJ.8.10 – Božena Němcová,prezentace Název šablony : Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM :Jazyk a jazyková komunikace.
VY_32_INOVACE_ČJ.6.05_ F.Nepil, prezentace Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM – Jazyk a jazyková komunikace_Český.
VY_32_INOVACE_ČJ _Karel Čapek, prezentace Název šablony : Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM :Jazyk a jazyková komunikace.
VY_32_INOVACE_ČJ. 7.17_Jagues Prevért, bajka, prezentace Název šablony : Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM :Jazyk a jazyková.
Vy_32_INOVACE_Čj.1.07-Čtení dvojhlásek-prezentace název šablony: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM: 1. ročník - Jazyk a jazyková.
VY_32_INOVACE_ČJ _Zdeněk Šmíd,prezentace Název šablony : Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM :Jazyk a jazyková komunikace.
VY_32_INOVACE_ČJ _Divadlo Semafor Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM – Český jazyk a jazyková kultura –
Zdeněk Svěrák Český jazyk 6. ročník ZŠ
VY_52_INOVACE_PŘ. 8.14_ Trávicí soustava,test Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Zaměření VM – Člověk a příroda – Přírodopis.
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
. název šablony: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM: 1.ročník – Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Čtení.
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou Z. Svěráka a L. Smoljaka Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup.
VY_32_INOVACE_M.2.12 _Násobení a dělení č.3_ prezentace
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_ Z. Svěrák Název sady: Český jazyk 4. ročník Číslo projektu:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Zdeněk Kóňa Divadlo Járy Cimrmana Divadlo Járy Cimrmana mystifikace inteligentní humor.
České divadlo po 2. světové válce Tematická oblastOsobnosti 70. a 80. let 20. století Datum vytvoření RočníkČtvrtý Stručný obsahVýznamné divadelní.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vendulka.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Nataša Dostálová Název: VY_32_INOVACE_1406_Cimrman Téma: České divadlo – Divadlo Járy Cimrmana.
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_07 Autor: Mgr. Eva Damborská Anotace: Učební text pro ZŠ – Český filmový muzikál (80. léta 20. století) -žáci si osvojí stručný.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká literatura 2. poloviny 20. století.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Miloš Forman AUTOR: Mgr. Aleš Skála
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vendulka.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Prázdniny hudební výchova: ztvárnění písně od Zdeňka Svěráka
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace;
Transkript prezentace:

VY_332_INOVACE_ČJ.8.06_Z.aJ.Svěrákovi,prezentace Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictví ICT Zaměření VM – Jazyk a jazyková komunikace_Český jazyk a literatura_8.ročník_Z.aJ.Svěrákovi,prezentace Autor VM –Magdaléna Bošková Období vytvoření VM – březen 2012 Anotace – Žáci si ověří získané znalosti a ověří poznatky o filmu

Zdeněk a Jan Svěrákovi Zdeněk Svěrák nar.28.března 1936 Humorista,dramatik,scénarista a herec Spolupráce s L.Smoljakem v divadle Járy Cimrmana, se synem Janem ve filmu a s Jaroslavem Uhlířem na písních pro děti. Držitel ceny Český lev za scénář k filmům Kolja a Vratné láhve. Původním povoláním učitel českého jazyka V 70.letech píše pod pseudonymem E.Synek

Jan Svěrák Jan Svěrák nar Český režisér a scénárista Vystudoval pražskou FAMU Oceněn třemi Českými lvy za nejlepší režii Za film Kolja obdržel Oscara

Kolja Natočen v roce 1996 Úspěch doma i v zahraničí, získal 6 Českých lvů, Oscara a Zlatý glóbus, uveden v 40 zemích světa Hlavní hrdina se fiktivně ožení s Ruskou. Ta emigruje a nechá zde pětiletého syna.Chlapec neumí česky a zezačátku panuje mezi ním a otčímem velká nedůvěra. Později se spolu spřátelí, i když má kvůli němu potíže s úřady. Děj se odehrává na konci 80.let 20.století

J.Svěrák Z.Svěrák

Test 1)Který ze Svěrákových filmů získal Oscara a)Akumulátor b)Kolja c)Vratné láhve 2)Kterou školu vystudoval J.Sěrák a)FAMU b)JAMU c)DAMU Kolik let je ve filmu Koljovi a)3 b)4 c)5 Kolik filmů natočili Z. a J.Svěrákovi a)5 b)6 c)7

Správné odpovědi 1)Kolja 2) FAMU 3)5 4)7

Citace _Sv%C4%9Br%C3%A1khttp://cs.wikipedia.org/wiki/Zden%C4%9Bk _Sv%C4%9Br%C3%A1k Br%C3%A1k