Per Aspera ad Astra „Přes překážky ke hvězdám“ Letní škola mladých vědců, Říčky v Orlických horách – srpen 2010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Christina Bočáková 3. ročník
Advertisements

Doktorské studium na AF
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Příprava učitelů na Přírodovědecké fakultě UP v Olomouci
19 – 20 století.  Byl to vynikající fyzikální chemik  Narodil se v Praze v rodině profesora práv  Studoval na gymnáziu v Praze (zajímaly ho především.
Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, FULBRIGHTOVA STIPENDIA.
VÝZKUMNÝ PROGRAM č.6 Experimentální ověřování nových technologických postupů u kovových materiálů s vyššími kvalitativními parametry. VÝZKUMNÝ PROGRAM.
JAZYKOVÁ INFRASTRUKTURA Ústav Českého národního korpusu Filozofická fakulta UK Praha.
III. Stacionární elektrické pole, vedení el. proudu v látkách
Velké infrastruktury pro výzkum, vývoj a inovace
Střední odborná škola průmyslová
Projekt v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ochrana obyvatelstva a řešení krizových a mimořádných událostí Doc.Ing. Jozef Sabol, DrSc., FBMI.
3. A dál… Účast na 13. konferenci Forum 2000 Založení Fyzikální klubu při SPŠE Pardubice.
Střední průmyslová škola chemická akademika Heyrovského a
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
SVĚT KOLEM NÁS CHEMIE: přírodní věda, jejím cílem je zkoumat látky a jejich přeměny v jiné látky Alchymie – nevědecká chemie, stol, doplň cíle alchymistů:
Projekt Svět techniky Obsah 1. Časová osa 2. Mise a cíle Světa techniky 3. Obsah Světa techniky 4. Next steps 2.
Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření:
Termoelektřina aneb fyzika pevných látek v praxi
Střední průmyslová škola Hranice. Budova SPŠ na Studentské 1384.
VODA Vypracovali: Jakub Zeman a Adam Obrtel Vyučující : Ludvík Kašpar
Druhy teploměrů Prezentace do fyziky.
„ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ“ 1 Spolupráce technických univerzit s podniky = významná podpora inovací Český národní komitét IMEKO Vladimír Haasz.
V ĚDA, VÝZKUM A MY RNDr. Petr Janíček, Ph.D. Ústav aplikované fyziky a matematiky Fakulta chemicko – technologická Univerzita Pardubice
O nás –Tradiční a nejstarší ústav Fakulty technologické (1969) –Výzkum, vývoj a inovace v oblasti plastů a kaučuků –Vzdělávání v polymerech na všech úrovních.
Testování obalu přednáška.
Fyzikou a chemií k technice
CEITEC BRNO | ČESKÁ REPUBLIKA středoevropský technologický institut /central european institute of technology – ceitec/ vzdělávání, výzkum.
Aplikovaná psychologie
TZ přednáška Otopné soustavy
Střední škola informatiky a služeb LCA Dvůr Králové nad Labem.
Petr Kessler Gymnázium Rumburk
VY_32_INOVACE_ 01 - Ekologie. Ekologie se užívá v několika významech. V původním významu je ekologie biologická věda, která se zabývá vztahem organismů.
Spolupráce při rozvoji talentů
KRIZE ČESKÉHO POPULÁRNĚ-VĚDECKÉHO FILMU ?! JAKUB KORDA Univerzita Palackého v Olomouci Mezinárodní festival populárně-vědeckého filmu AFO.
VĚDECKO-TECHNICKÝ JARMARK UPROSTŘED MĚSTA od 10 hodin Pernštýnské náměstí v Pardubicích Univerzita Pardubice pořádá VELETRH VĚDY Univerzita Pardubice Brána.
Povrchová modifikace materiálů vodivými polymery Поверхностная модификация материалов проводящими полимерами Návrh projektu dvoustranné spolupráce v rámci.
Reaktorová fyzika I pro 3. ročník zaměření TTJR, JEŽP a JZ
PROJEKTY Patrik Čermák Příprava a vlastnosti materiálů na bázi sloučenin A 2 V B 3 VI pro termoelektrické aplikace Monika Svědirohová Kybernetické vozítko.
Fyzikální klub při SPŠE Pardubice, Karla IV. 13. Motto,,Cesta k Fyzice není sice královská, ale za to Vás na ní nepřejede každý debil.“
Základní pojmy organické chemie
Fakulta informatiky Masarykova univerzita Brno. Fakulta informatiky MU Brno Brno – univerzitní město Masarykova univerzita – druhá největší univerzita.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. SCICOM – BASIC RNDr. Anna Matoušková, Ph. D.
Možnosti seberealizace v odborných soutěžích Patrik Čermák.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Vilniuská univerzita Vilniaus universitetas 26. května – 15. června 2015 stáž v projektu Okna vědy dokořán Michaela Uchočová Hinc itur ad astra.
Jak učit o změně klimatu?.  Tato prezentace vznikla v rámci vzdělávacího projektu Jak učit o změnách klimatu?  Projekt byl podpořen Ministerstvem životního.
1 South Moravian Programme for Distinguished Researchers Programme of the Region of South Moravia – co-funded by Marie Curie Actions SoMoPro a další programy.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_32_15 Název materiáluObsah, rozdělení.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_42_20 Název materiáluTeploměry.
Projekt: Trojlístek - podpora výuky přírodopisu, biologie, fyziky a chemie pro žáky ve věku 11 až 15 let Projekt: Trojlístek - podpora výuky přírodopisu,
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
IRER Projekt: Trojlístek - podpora výuky přírodopisu, biologie a chemie žáků ve věku 11 až 15 let Projekt „Trojlístek“ Akce na 20 školách Semináře pro.
Vytvoření společné platformy podpory technického vzdělávání se zapojením všech stupňů vzdělávání, zaměstnavatelů a dalších subjektů.
Fyzika – vybrané kapitoly
Polytechnické vzdělávání se zaměřením na tvorbu ŠAP/PA 22. března 2017
William Thomson.
Pořadové číslo projektu
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
KLÍČOVÁ ROLE VODY V CHYTRÝCH BIOAKTIVNÍCH POLYMERNÍCH SYSTÉMECH TERMO-RESPONZIVNÍHO CHARAKTERU Miloslav Milichovský.
Vyvinuta za podpory projektů LE a LE programu MŠMT, EUPRO II
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
Digitální učební materiál
3D stereoskopická projekce na VOŠ Novovysočanská
Polytechnické vzdělávání v praxi
EURATOM: základ evropské spolupráce
Prírodovedecká fakulta
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Science talent Ostrava
ČISOK a česko – izraelská spolupráce v oblasti inovací
Transkript prezentace:

Per Aspera ad Astra „Přes překážky ke hvězdám“ Letní škola mladých vědců, Říčky v Orlických horách – srpen 2010

1. Vědecká práce Jaroslav Švadlenka SPŠE a VOŠ Pardubice, Karla IV. 13 Společná laboratoř chemie pevných látek Ústavu makromolekulární chemie AV ČR, v. v. i. a Univerzity Pardubice –Měření termoelektrických materiálů (Dr. Plecháček) Ústav aplikované fyziky a matematiky Fakulty chemicko-technologické Univerzity Pardubice –Výzkum termoelektrických materiálů (Dr. Drašar)

Termoelektrické jevy TE jevy: Seebeckův (1821), Peltierův a Thomsonův TE materiály: Bi 2 Te 3, PbTe, Zn 4 Sb 3, CeFe 0,9 Co 0,1 Sb 3, SiGe Peltierův článek (Seebeckův a Peltierův jev):

Závislost ,  a  2 na koncentraci volných nositelů proudu v materiálu Teplotní závislost Z-parametru pro vybrané materiály Termoelektrické materiály Kritériem pro výběr je tzv. Z-, nebo ZT-parametr: Dobrý TE materiál:  Cílem výzkumu TE materiálů obecně je nalézt a optimalizovat materiály pro určité oblasti teplot.

Aplikace

2. Účast v soutěžích 2009: –AMAVET (Festival vědy a techniky Pardubice, Expo Science) –SOČ (okresní a krajské kolo) Projekt: „Příprava a vlastnosti materiálů na bázi sloučenin A 2 V B 3 VI pro termoelektrické aplikace“ –ABB Práce: „Dopady průmyslu na životní prostředí v našem regionu“

2. Účast v soutěžích 2010: –FJFI ČVUT (Výzva krizím) Práce: „Globální energetická krize aneb Jak se jí vyhnout? Práce: „Globální energetická krize aneb Jak se jí vyhnout?“ –AMAVET (FVTP – okresní a krajské kolo, Expo Science) –Intel ISEF „Mentoring Global Innovation“ Projekt: „Perspektivní termoelektrické teluridy“